funtasticko design

http://funtasticko.net

Hot!!! Real pic proton mpv..

79 Komen

protonmpv-1
protonmpv-2
protonmpv-3
protonmpv-4
protonmpv-5

akhirnya..yg ditunggu2 telah muncul..inilah pic interior n exterior proton mpv

sumber : cari forumprotonmpv-mod

ni versi mod dari little min

About these ads

79 thoughts on “Hot!!! Real pic proton mpv..

  1. fuhh.. ini baru real.. meter cam kete jepan takat 180..

  2. tau xpe…ikut style wish..lampu meter dia cun tu..

  3. Interior simple sgt…patutnya buat mcm persona…

  4. mungkin nak cut cost n lebih mesra pengguna kot..lebih kurang rondo nye dashboard kan..

  5. Aku lebih suka kalau air conditioning controls mcm persona baru mantap…kaler putih lawa….Tahniah proton…Termasuk Dlm list aku…

  6. tu blum versi r3 lg..wane incognito blak ngan stripe dia..klu yg tu xtau la mcam ne..meleleh siot..

  7. takda gambar belakang lah pulak.. depan dah lawa tu… engin camner tak tahu lagi ni..

  8. 2 la pasal nya..kalau ada blakang nye pic n seat dia nye pic ok gak…utk pengetahuan sume, rsanya ni just pre-production car sbb pada dashboard nye plastik blum ada texture lg..yg production car nti bru la ada texture pada plastik dia…tggu la nak dkat2 launching nti bru tau overall dia..enjin tu xpasti plak..campro cps 1.6 tu mmg confirm la kot..kalau guna enjin mitsu nti harga mhal la plak..enjin import la katakan..

  9. tak sabor nak nunggu keluar ni.. kejap lagi adalah tu gambar blkg.. aku teringin nak tgk design lampu blkg tu.. geramnya…

  10. Campromania…edit sikit letak skirt pastu letak sprot rim…..pergh….

  11. ada org dah wat..nti aku uploadkan..

  12. Tq…aku harap enjin 1.8..

  13. maybe next version ataupun facelift nye ada 1.8..okla, aku nak kua dah..nti aku reply ptang2 skit klu msuk opis…

  14. fuhhhhhh…taniah campromania… dapat gugak kite sama2 tenggok mpv sebenar ni…huhu.. terharu rasanya….
    design dia memang cantik giler>>>> memang boleh bersaing ….. bangga aku ade kereta nasional macam proton ni……PROTON BOLEH

  15. kalau ade gambar belakang dia lagi gah.. tak sabar rasanya …huhuhu

  16. thanks..maype pani ada la shot dr blakang kot..klu ada je aku trus update kat sini..

  17. Cuba tengok dashboard dia tu… ada dua laci laa dekat passenger …
    ok tu..

  18. proton skrg dah faham kehendak pembeli, x mcam dulu..gen2 glove box pun xde..dngar cite mpv ni bnyak cupholder

  19. wah bagus 2…boleh letak byak air…..huhuhu

  20. mgkin setiap seat ada 1 kot, xla berebut2 nak letak air nanti..highline ada dvd ngan monitor yg roof mounted nye kot..best la org kat blakang nti..

  21. http://prodas.wordpress.com/….. warna proton mpv…. ape pendapat korang….ade info kongsi2..hehe

  22. 2 just seseorang nye impression je…tp menarik jgak warna2 tu..yg pasti kebiasaanny keta malaysia msti ada warna putih,hitam, silver…trend terbaru warna oren…mcam dlam spyshots ada warna seakan2 brown mica..aku harap warna yg sesuai utk mpv ni..xperlu utk kelihatan terlalu garang sbb mpv ni rata2 pembelinya org yg berkeluarga besar…lain la kereta sport yg dah tentu perlukan warna yg garang2 utk wat dia terserlah…

  23. Siapa tgk suratkhabar utusan hari ini…MPV enjin 1.8 campro.???

  24. tgok kat utusan online td…xpasti la betul ke x..tguu je la launching nti..

  25. berani betul utusan.. dapat iklan free lah proton.. x tahu mcm syed zainal punya kepala.. mesti pening sikit.. tu hihihi

  26. rsanya dia ok kot..mgkin salah 1 strategi pre marketing diaorg, tgok feedback public…klu byak positif sure diaorg standby byak ready stock before launching…

  27. mungkin juga… tu.. sabor jelah.. nak ganti avanza aku dengan yang ni pulak.. hehehe

  28. bgus la 2…xlama lg dah..bulan 3 mgkin diaorg wat soft launch utk amik booking..plg kurang 2/3 minggu sblum launching bln 4 nti…mcam persona n saga dlu la..

  29. dah 3 tahun pakai 1.3 avanza ni.. seksa kekadang rasa power kekadang.. rasa mcm bw lori 3 tan.. adoi sakitnya… kesian bile full loading..

  30. nak wat mcam ne..sabor je la dlam 2/3 bulan lg..pasni booking awl2..nti dpat cpat..

  31. salam, kat pt.org… si-fu kata there is no 1.8 campro cps ting….. so, back to basic line… mpv nie 1.6 cps tapi estimated hp around 125hp to 135hp… coz they tuned to ensure able to move the mpv weight…

  32. salam, kat pt.org… si-fu kata there is no 1.8 campro cps ting….. so, back to basic line… mpv nie 1.6 cps tapi estimated hp around 125hp to 135hp… coz they tuned to ensure able to move the mpv weight… the choice is ur’s….

  33. menurut sumber lain ada yg mengatakan proton telah setting balik ECU mpv ni utk tambahkan lg kuasa pada enjin dia..2 pun kalau xsilap aku la..lgpun body mpv ni gunakan super high tensile steel yg lbih ringan n kukuh..pada bhagian fender depan menggunakan bahan komposit..sumenya utk kurangkan berat mpv ni tp yg penting mpv ni lg kukuh berbanding model2 proton yg sebelumnya..

  34. hahaha..tkejutnye aku!
    br masuk opis lps cuti lama gila!

    exterior: depan ok.
    interior: dashboard…hm..for the moment , xcantik lgsg! tukar la..tukar la..huhu..mana silhouette kt dashboard ni..:crying:

  35. lamanya cuti bro…
    mgkin proton nak dashboard dia simple tp functional kot..lgpun 2 bru pre production, blum yg production nye….

  36. simple n functional cm gen2 pn dh ok dh.
    carry over je parts drp gen2/persona,
    dgn design yg baru.
    hah..kalu aku reti photoshop mmg aku dh bg sample dh.

    cuma aku tgk cm xmasuk sgt design dashboard ngn exterior dia.
    exterior nmpk solid, ngn line2 yg striking.
    tp dashboard nmpk cm bulat2.
    ermm..bukan nk kutuk, tp bg cdgn.
    simple cm bmw 5series ke..

    ni gatai dh tgn rs cm nk sketch nih ;)

  37. bnda ni dh final so xleh nak wat pe la…mould sume dah siap..just texture je xde lg..maybe ko leh bagi ko sketch kat azlano..mgkin dia leh bagi pandangan…sbb dia lg arif dlam bdang ni..

  38. betul2…
    mgkn next ed. dia ble ubah.
    cm saga aeroback/iswara:
    yg lama dashbd lain, yg latest dashbd lain :)

    sbb dh finalized, so harap2 texture nnt ok la.

  39. harap2 la dashboard tu akan lbih menarik ble segala texture dah kua nti…

  40. Itu yang buat pelik…kata WISH sebagai benchmark…tapi dashboard amat mengecewakan….

  41. steering wheel dah cun, center console lak kureng menarik skit, ringkas sgt…tp sempat lg nak tambah apa yg patut bg dashboard lbih cun..tp kita just tgok gmbar sparuh2…mgkin kul tgok gmbar yg pnuh siap ngan tepi pintu n seat bru la leh tgok overall dia cun ke x…hope pasni ada lg spyshots yg lg best..enjin bay lak ke…hehehe…tggu je la..

  42. pada hari rabu lepas 28 jan 2009. dalam utusan malaysia ada siarkan gambar mpv proton…
    mereka tulis enjin campro 1.8…… dengar kata campro cps 1.6???? mana satu benar???????

  43. 1.6 cps yg sbnarnya…diaorg dah btulkan kesilapan diaorg kat utusan online baru2 ni…

  44. 1.6l cps engines with 3 varient….jgn risau ttg ‘power’…mmg power…..proton dah test……7 adult with full load(mcm nak balik kampung) and naik Genting H & Cameron H…….no hal……smooth jer……..petrol consumption same as current Persona……

  45. aku rsa pun mcam 2 gak..sure 1.6 cps tu proton dah kasi fine tune n tmbah skit power dia..lgpun mpv ni dah bnyak wat weight reduction pd body dia..

  46. ada beza mpvs kt atas kn?
    *yg putih xde foglamp.
    *yg coklat ada foglamp.
    *yg coklat (post yg dulu2) kt air vent kt lambang ada metallic stripe cm persona.

    hood/bonnet lever masih design lama? :-|

  47. mgkin 2 beza variant dia kot, medium n highline..
    banyak parts carry over dr model sebelumnya utk cut cost..

  48. carry-over parts kalu org xperasan xpe :)
    eg:
    *bulb.
    *item dlm meter panel.
    *brake, clutch, accel. paddles.
    *wiper.
    *absorber, spring.
    *wiper, light sticks.
    *water pump etc.

    imo, kalu pandai optimised design, senang gak la.

    haha..sekadar idea drp insan yg buat engineering, tpn bukan automotive engineering ;)

  49. mgkin byak lg part2 lain yg kita akan nampak cnthnya door handle n cover gear console(lbih kurang mcam persona punya je)

  50. Ada sapa2 tau berapa harga ? I dengar high end cuma RM75k saja…….tolong advise kawan-kawan kat sini…thanks

  51. ye ke…ok la 2 harga dia…klu mhal ssah skit nak jual..

  52. congratz to proton.. tunggu nak booking jer nie

  53. aku pun berminat jgak…hrap2 thun ni bisnes cun leh la amik 1..

  54. mpv ni guna 1.6 campro cps kan…sama macam waja cps….ada orang tanya kat saya mpv ni lebih berkuasa dari waja ke sebaliknya?????? tolong jawab..heeheee

  55. ada sumber ckap enjin cps 1.6 mpv n satria neo baru power skit…mgkin proton dah set blik ecu dia…

  56. offtopic>>
    bro campromania,
    cmne nk post comment kt azlano blog? xtau nk register ktne…

  57. mcam ni, kalau xleh nak post comment ko kna log in dlu kat wordpress.com, pas2 search blog dia..nak tulis comment or bg link attachment wat mcam ko anta comment kat blog ni jgak..

  58. ntah la..try dh..tp xble pn :(
    bincang kt funtasticko aje la..

  59. ye ke…hmmm..mcam ne nak nolong yek…

  60. it’s ok.
    dulu pnh gak post kt azlano..tp sblm dia tutup skjp blog thn lps..

  61. dulu pun aku xleh nak post comment kat blog dia, ble dah akaun wordpress bru bleh..

  62. KRONOLOGI MPV PROTON…..at http://prodas.wordpress.com….. bg pendapat anda…..

  63. nape klik link tu bnyak kali xleh yek..address not found…

  64. nape klik link xleh msuk ye..dia tulis address not found…

  65. dah msuk td…satria neo baru nak kua xlama lg…

  66. keluar bulan berapa????? sblm mpv ke selepas mpv……..?????

  67. satria neo 2 bulan bape kua.????? lps mpv ke sblm mpv????

  68. rsanya mcam dalam bulan ni je..ada sumber bgtau jumaat ni launch..dlm paper pun dah ada ad dia..

  69. YE KE???? wah tak tau pn…. nanti ak g beli paper……hoho

  70. kat utusan xde, maybe berita harian kot..

  71. NEW facelifted satria NEO cps?????? at

    http://prodas.wordpress.com/

  72. rajinnya la mamat yg wat illustration neo tu ye…sure graphic designer jgak tu..

  73. x lah…amek gambr dr internet…nak buat sendiri x pandai..hehee…

  74. oic…dulu mmg mcam pnah tgok pic tu..tp lupa kat web/blog mana..

  75. paul tan car forum x silap lah…….

  76. ok…thanks…esok neo baru kua, tp still blum cmfirm btul ke x lg..

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,461 other followers