funtasticko design

http://funtasticko.net

Gambar lebih dekat, Enjin terbaru PROTON ( Pheonix Project )

50 Komen

proton-turbo-engine-1-large
enjin turbo terbaru Proton ( Pheonix Project )

proton-turbo-engine-2-large
taklimat mengenai enjin turbo terbaru Proton ( Pheonix Project ) kepada Yang DiPertuan Agong oleh jurutera Proton

king-queen-lotus-large
Rombongan DiRaja bersama tenaga kerja Proton & Lotus

gambar diambil dari PaulTan.org

About these ads

50 thoughts on “Gambar lebih dekat, Enjin terbaru PROTON ( Pheonix Project )

  1. Campro IAFM+ pun dlm pembikinan!

  2. Thanks theking, Wah! Campro IAFM+ (PLUS) tu, menarik..mungkin ke ada Valve Timing, Campro IAFM+ tu theking?

    haritu bro kasi tau Projek Pheonix ni siap ada gearbox skali kan, develop dengan company German, Bosch ke? harap2 ada la gearbox dual clutch mcam PDK/DSG untuk enjin turbo tu nanti..baru leh buat hatchback versi performace/GT nye kereta..positionkan sama dengan VW Polo Gti, Renault Cleo Sport xpun Suzuki Swift Sport..

  3. iafm+ ni ape bezanye ngn iafm biasa?
    kalu boleh nk tau lg teknikal sbb minat :)

  4. rasanya ada la ciri2 tambahan dia..harap theking kasi hint2 skit..

  5. Tahniah Proton

  6. Chaiyok2!

  7. gear box dier mungkin camni kot…..

    intermilan said,
    October 15, 2009 @ 2:14 pm

    Some update, after looking at the list of ZF auto transmissions, i think there isn’t one that suit to be applied to such engine. Most of ZF auto trans are longitunal. There is remote chance proton might consider the 4hp20 (use in Peugeot 406) but this g/b is too old lah.For info, i believe the trans need to be a transverse unit. Beside it will be FWD car. Dont think Proton will came out with a RWD / turbo Exora! That twill be marvelous!

    Unless of course if they are looking into coupling it with ZF CVT gearbox, CTF23, which seem suitable as it has been used by Ford in their C-Max (which if i’m not mistaken is somewhat similar in size with exora ). And c-max use a 1.6L turbo engine. So similar to the engine that Proton are developing. Furthermore its a front transverse, so memang ngam lah.

    And quite a lot of malaysian seem to favour a CVT gearbox (like in previous City). Senang cerita…

    but i am a little worried about the cost of this gearbox. It must be expensive. or maybe perhaps it isn’t ZF at all.. susah susah pakai aje g/b from Mitsu or Aisin.. anyone?

    Or would they use Renault DPO / Peugeot AL4 auto gearbox? They had it in the Waja 1.8.. but this is so remote, and for several reasons, i hope they wouldn’t even think about it. For info, current PSA-BMW co-developed Prince engine (the 1.6L turbo found in Peugeot 308, 207) is coupled with this gearbox for (automatic models).

    intermilan said,
    October 15, 2009 @ 2:26 pm

    some more fact about ZF CFT 23 gearbox:

    ZF’s CFT23 is a continuously variable transmission for front-wheel and all wheel-drive applications. It is an integrated transmission control unit with adaptive shift programs and a chain driven variator. Torque capacity is 250 Nm (185 lbs.-ft). Continuous variation of the rotational radii yields an infinite number of ratios.

    A major difference between the VT1F (ZF old CVT gearbox) and the CFT23 is that the CFT23 employs a torque converter.

    source: internet, of course.
    COPYRIGHT 2003 Diesel & Gas Turbine Publications
    COPYRIGHT 2008 Gale, Cengage Learning

    So will rasa macam normal auto (can feel the gear change – a little bit, rather than the rubber band feel of ‘normal’ CVT gearbox which is boring to some)…..

    cam biase source paultan

  8. maknanya proton mungkin jv ngan zf la buat gearbox..sbab sbelum ni theking ada kasi tau proton tengah develop gearbox, manual,auto & cvt dengan company jerman..ni sbahagian dari projek pheonix ..harap theking leh kasi hint lagi skit pasni..

  9. Dah bg hints pun……
    Apapun kita tunggu apa perubahan yg ada pd Persona Minor Enhancement Q1 2010 dan Waja replacement Q2 2010.
    Bosch tak buat gearbox tp buat TCU(Transmission Control Unit).
    Few well known gearbox supplier kat German mcm ZF, Getrag etc.

  10. the king : make sure iafm unit tu x jd cam kat kereta saga blm bro…

    iafm rosak – bunyik ‘tak tak tak’ tapi dari segi performance takde effect, minyak kuat sket dari biasa.

    nasib baik dah local made kalau takde warranty pun rm200 tukar… kalau mula2 pnye version rm1k++ tu iafm kalau nk tukar..

    apa improvement dalam iafm+ tu bro theking? blh bagi hint?

  11. Phonix project ni utk enjin ada 2, force induction dan NA. Campro Turbo utk FI dan IAFM+ ni utk NA. Tujuan zaman sekarang ni FE(fuel efficient) bkn mcm dulu horse power. Bunyi tak, tak, tak kat IAFM skrg ni dah settle pun. IAFM ni gabungan technology Bosch ttp local made.

  12. thanks theking…selain dari Waja, ada x model baru sepnuhnya utk tahun depan? sbab waja kan rebadge lancer..next year ulang tahun ke 25 proton, xde plan open day or roadshow/tour ke seluruh malaysia ke? kiranya buat karnival rnd proton macam hari tu..

  13. slm~
    bro theking,sy benar2 nk tau ape yg proton adjustkan pd lancer utk waja replacement nnti?
    proton ada downgradekn ke or ambil terus spec lancer yg jual kt malaysia ni?

  14. psl trans tu mmg bgsla utk bakal owner proton slps ni….potential enjin lg baik sbb dah ada matched transmission…..
    lg 1 sln theking…
    gear baru ni akn diapply jg pd enjin campro yg sedia ada ke?
    trans baru tu something mcm yg vw buat(dsg?)
    atau mcm kat savvy(amt?)
    atau regular je cuma ditambah lg gear(5 speed?)

    Bro campromania..
    ada ape2 news ttg NAP?
    dah masuk mggu ke 2 ni….

  15. pasal NAP tu xde lagi perkembangan terkini..sbab NAP smpai sekarg x bentangkan lagi, dengar cite hujung bulan ni..

  16. makin clear apa itu phoenix :)

    caya lah TheKing!

  17. kita dah semakin tau pasal projek ni..bagus..ni adalah strategi jangka panjang proton utk bersaing dengan lebih hebat lagi..xsabar nak tggu 2011..

  18. sy amik kata2 360 kat paultan yg terkini,

    someone state the price of golf gti is usd 23830 to be smart…ha..ha..it is the starting price and the lowest spec of golf. dont u see any ** price quoted??? normallay, the price of cars outside malaysia are not on the road price. malaysian quoted on the road price. the price of golf gti exclude TAXES, destination charges,optional equipment,REGISTRATION,DEALERS CHARGERS AND EMMISIONS CHARGES.

    DESTINATION CHARGE alone usd700++. that is still not include insurance chargers. haiya.. australian tax structures is defferent to us, thats why u see that it is cheaper and the price is not on the road price.

    HOW MANY TIMES I NEED TO TELL U THAT P1 CARS HAVE TAX ALSO.

    Acritics said that honda jazz without taz is rm65k justifies it prices because using vtec engine. it is the same technology with cps,even the application is different. so whats so advance about vtec engine in the city???has it ever won the best engine in the world??? if VW 1.4 tsi, I solute. thats why p1 now doing forced induction. for those who admire vvt so much, take a look at the engine of the year 1.4 tsi, without any vvt. so vvt is outdatedlah…

    sebenarnya, stakat ni, xda sgt teknologi baru cume improvement dr technologi lama. rotary,boxer,vvt,vvl,turbo,supercharge,vim and many more telah lama ada dalam dunia ni. cume diimprovekan supaya penuhi peraturan emisi dan menambah power kereta. cps ke, mivec ke, vtec ke, vanoske, vvtike, sama aje,ada pro dan kontra.

    sapa kata honda city justify sebab pkai vtec, come onla, used ur brainla. jangan main ckp aje. kalu stakat google aje xguna, blaja dulu automotive engineering, kerja dulu bhagian pwrterrain dpt mana2 syarikat, jadi engineer dulu kat situ, barula tau langit tinggi rendah. pas2 kata good qualitylah plastic, paddle shift f1??? style aje bro,tapi bukan paddle shift f1 betul2. gearpun auto. org paddle shift pkai automated manual mcam alfa@ferari, xpun pakai twin cluch. kalu pkai auto conventional@cvt yg pakai simulasi gear(padahal xda gear pun, tulis je seven speed),xyahlah.

    ada plak ckp vios itu canggih, super ectlah. super ect tu sama mcm invecs 2, itupun xtauke automotive critics??? dan vios yg highest specs je ada. vvti tu sama je taraf dengan cps. janganlah korang terpengaruh sangat.

    japanese people really good in marketing. a plain example, if the centre meter in vios is really good as toyota engineer said, why dont they implement it to all their cars especially lexus??? why dont they use that technology and advanced idea to their highend products????

    so u can see how easy they con u malaysian. they cheat u easily because many of us are really taksub dgn kete jepun. bg vios pun dah meleleh air idung,sedangkan itu low cost product untuk negara yang xberapa nak maju rakyatnya. cume sekarang je dia sharing platform dengan yris untuk jimat cost dan jual sebagai belta kat jepun sebab nk jual kete yg low cost kt rakyat dia, tp kena ingat, walupun shating platform, xsemestinya dia punya steel guna yg sama.

    xramai manufacturer berani reveal berapa kuat dan rigid nye chasis kete diaorang. p1 ada bagi maklumat sebab p1 x takut. itu adalah fakta. cubelah cari fakta sikit tentang rigidity kete vios kesayangan anda and honda city kesayangan anda. banding je dengan saga yg kokak yg chasisnya torsional and bending rigidity dia 17000nm.

    so silakan google cari maklumat pasal kete kesayangan andan k. eh, vios kat malaysia berapa euroncap??? jgn bagi result kete ket jepun, vios spec malaysia aje.

    oklah,saja je berceloteh, GB auto, manual and cvt from german. of course, pheonix need his leegs to help him to take off . persona fl, new 32 bit advance engine management and etc. adios amigos

    apa yg sy bincang dengan sepupu sy selama ni memang betul, org kita ni kena trick dengan marketing org Jepun..proton kena ada skill ni kalau nak yakinkan org kat sini..tapi bukan mudah sbab mentaliti yg masih dijajah sesetengahnya masih ssah nak buang..kesian kat diorg ni..dah 52 tahun merdeka pun minda masih terjajah ngan jepun..hahaha..

  19. Apa maksud rebadge sebenarnya?

    1- Tukaq badge sahaja ka ataupun

    2- semua chasis dan komponen2 dibuat sendiri dalam negara berdasarkan license dari manufacture asal lalu diletakkan badge proton?

    3-ataupun sekadar assemble komponen2 dari manufacrue asal dan letak badge proton?

    jadi ada 3 perkara tu. jadi mana satu yg dikatakan rebadge.. 3 perkara tu berbeza dan ada kesannya. mohon pencerahan.

  20. kalau ikut sume tu dalam kategori rebadge..tapi saya rasa untuk waja baru ni proton akan buat langkah yg ke-2..sbab proton dah ada cukup keupayaan utk buat sume tu..malah dah boleh buat keta sendiri..cuma proton xnak keluarkan banyak modal utk bangunkan model waja ni..mungkin proton akan tumpukan pada segmen yg lebih banyak permintaan..

  21. Rasanya bukan Rebadge (Tukar Logo Tukar Bumper) tapi Redesign (Hampir Keseluruhan) balik…

  22. sy harap waja tu mcam yg hangpc2 ckap la..sbab zaman2 tukar bumper ni dah patut xde dalam kamus proton..lgpun proton dah boleh buat platform, design, enjin & bakal ada gearbox sendiri xlama lg..

  23. proton memang ada buat homework sebab untuk bersaing di pasaran global mereka perlu ada teknologi yg canggih untuk terus kekal di pasaran

  24. betul tu..harap proton peka dengan perkembangan industri automotif antarabangsa selain menguasai pasaran tempatan

  25. waja replacement model pakai engin apa?

  26. enjin masih belum dapat dipastikan lagi, tapi dengar khabar guna enjin 1.8 dari model lancer jugak..

  27. Persona facelift keluar thn depan ke? Tak merasa la sy nak pakai. Dah booking kete pun..

  28. a’ah..kemungkinan awl tahun depan..dari segi luaran xla banyak beza sangat kata theking, tapi ada banyak ciri2 menarik tambahan yg ada pada model ni nanti..

  29. salah satu contoh terdekat Proton Savvy pun Redesign Dari Model Renault Clio berbeza tak sama….

    harap waja replacement macam itu lah….

  30. errr… betul ker savvy base on renault Clio nie? Setahu saya savvy hasil kerjasama proton-lotus, penghasilan kereta supermini hatchback pertama proton dgn kos RnD RM 380juta. Enjin jer guna enjin renault. (betul kn kalau salah)…

    hehe… persona facelift awal tahun depan ye… lepas tu waja baru plak:) tak sabar nie.

    cheers!

  31. setahu sy savvy proton design sendiri bersama2 lotus..cuma enjin dengan gearbox amik dari renault clio 2..

    sape la spyshots ye..xsabar2 nak tengok ni..

  32. fauzan n campromania betol…sape cakap savvy base on renaults clio…enjin n gear box jer..sama..

  33. platform savvy kemudian dinaik taraf & dijadikan base kepada saga blm serta model2 terbaru proton dalam segmen A pada masa akan datang..tunggu kemunculan proton global small car 2011..

  34. kalau diambil dari kata2 360 kat paultan yg terkini, kemungkinan enjin turbo Pheonix ni 240nm tork atau lebih, so kat sini sape yg mahir automotive engineering dah leh agak2 brape hp enjin ni…hint dia kat sini,

    em, tq for kuchiki,awak,faghmee,intermilan and etc opinions on the gb. relly appreciated ur opinions. maybe some will meet ur suggestions, some may not , but rest assure, p1 and the partners are in working perfecting the pheonix. maybe 6mt/5at/cvt will serve u well in the future with cuting edge technology Ha…ha…who knows what is coming…….;-). hope fully we are clear lads….adios amigos…240nmore to go…

    baca ayat last sekali tu, nape dia dekatkan 240nmore to go tu??? sebab sebelum enjin ni dilancarkan, sehari sebelum tu tu dia ckap mcam ni : xsabar nak tunggu Pheonix terbang, esoknya Agong launch enjin tu kat UK..mesti ada kaitan ni, apa pendapat theking or yg lain2? yg bestnya mungkin ada gearbox 6mt/5at/cvt dengan teknologi terkini..hehehe…ni yg syok..

  35. phoenix projek ni luas bro..
    mesti result satu2 managment nk nilai sblm push ke production…

  36. yg penting aku suka gear cvt… ada umph…

  37. memang betul tu, sbab projek ni bukan setakat enjin N/A = IAFM+, Force Induction = Turbo je, malah merangkumi gearbox Manual, Auto, CVT sekali..sy harap projek ni akan siap lebih awal, xsabar lg nak tggu model mana yg akan jadi model pertama guna teknologi ni..

  38. lagi 1, ni sy ambil dari twitter Azlano yang terkini : Proton’s got some cool designs coming out! Hehe… *wink2*

    ni yang kita nak tengok sangat2 ni…kasi la view sketch kat kitaorg ni bro Azlano…hehehe..

  39. waaaaaaaaa….

  40. cool design..??? wargh~!! saya dah baca semua komen kat sini, rata2 berminat & menyokong dengan usaha (ataupun usahasama) yang Proton jalankan.. walaupun saya tak tahu mengenai teknologi automotif (hampir keseluruhan), selepas baca komen saudara2 kat sini, rasa teruja sangat dengan info tentang penambahbaikan pada teknologi Proton yang sedia ada..

    insya Allah, produk Proton mampu menyaingi model2 jepun.. (dah mampu sebenarnya, cuma mentaliti sebilangan RAKYAT kita ni masih dalam jajahan taklukan jepun, kuang3~)

    hehe..

  41. kita tunggu je apa yg akan muncul selepas ni..sy pun dah xsabar nak tengok perkembangan proton lepas ni..

  42. Ya, saya berharap proton tetap tak melupakan bab kualiti dan juga keselamatan pengguna itu yang paling utama hehe.
    Cuba bayangkan Exora yang dah cun tu di tambah dgn enjin turbo 1.6 yg menghasilkan kuasa spt enjin 2.0 dan juga menggunakan gearbox serba baru, ia sudah tentu meninggalkan pesaingnya sekarang iaitu Avanza dan juga Livina dengan prestasi yg lebih hebat.
    Saya rasa ia sudah setanding Wish dan juga Stream.
    Sama juga bg model Proton yg lain2 tu bila masuk enjin dan gearbox baru, semua akan berubah wajah hehe.
    Semoga Terus Maju Proton.

  43. kalau exora turbo sy cadangkan kasi nama dia exora prime, kalau enjin 2.0 ke atas letak nama exora prestige

  44. Bro theking, saya nak tanya skit pasal enjin Campro nih.
    Campro ada 2 varian iaitu 1.3 dan 1.6. Yang 1.6 dah ade versi cps dan akan datang versi turbo plak.
    Tapi 1.3 cam mana plak?
    Takkan takde 1.3 cps atau turbo?
    Bg saya 1.3 cps amat sesuai utk model Savvy manakala 1.3 turbo sesuai utk model Saga dan juga Satria Neo.
    Klu 1.6 turbo kuasa yg terhasil sama dgn enjin na 2.0 kemungkinan kuasa yh terhasil dr 1.3 turbo adalah bersamaan dgn enjin na 1.8.
    Ini cuma andaian sy saja. :)

  45. * (Silap typo) kuasa yg terhasil dr 1.3 turbo*

    Klu Saga dan Neo mempunyai prestasi spt keta berenjin 1.8, sudah tentu ia lebih nilai utk wang pengguna. :D

  46. obertan, rasanya selain enjin turbo, theking ada bagitau sebelum ni ada enjin IAFM+..mungkin IAFM+ ni ada 1.3 & 1.6 kot..sebab enjin turbo ni lebih kepada performance oriented, enjin IAFM+ lebih kepada fuel efficient..sy harap IAFM+ ada valve timing..pastu kalau boleh ada la turbo 1.3, leh letak dalam keta segmen A & B..macam vw polo ada enjin turbo 1.4..

  47. all the best for Proton, please drop off ur comment on my blog too ya;)

  48. Saya ingin membeli proton exora. Tapi sedang menunggu turbo version. Rasanya bila akan sampai dan harga mesti tinggi lagi.

    • dengar cerita tahun dapan selewat2nya…harga mesti lebih mahal sebab variant ni utk bersaing ngan wish,mazda5 & stream…bukan dlm kategori citra/rondo, livina & innova lagi..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,462 other followers