funtasticko design

http://funtasticko.net

VIDEO : Review Satria Neo R3 oleh Adian!!!

24 Komen

Ini merupakan video terbaru sesi pandu uji Satria Neo R3 yang telah diberi “linknya” oleh bro Adian. Untuk pengetahuan bro Adian ni dulu pun bekas team R3 & Proton gak. Tengok bagaimana pro driver layan Satria Neo R3 ni. Ada berani ke?? Untuk maklumat lanjut boleh layari http://ignition.my/

About these ads

24 thoughts on “VIDEO : Review Satria Neo R3 oleh Adian!!!

  1. bro Adian, boleh ke cerita sikit apa kelebihan Satria Neo R3 ni tak ?

  2. Ada sesape yg boleh terjemahkan dalam bentuk tulisan…senang sikit nak faham

  3. ‘Pakej’ tu yg penting. Mmg la boleh beli Neo 2nd hand utk 45k, lepas tu modify 25k macam2 dapat. Tapi, nak modify 25k nak kena ada CASH 25k la!
    Tapi yg paling penting tu ‘pakej’ sbb bila R3 buat kereta, semua part upgrade dan modification tu dah ‘setting’ dan jadikan kereta R3 tu Complete.
    Kadang2 bile kita tambah coilover dan bushing dan gearbox etc tapi tak semestinye semua part tu telah di-‘setting’. Itula kelebihannya.

  4. FYI funtasticko, I need help with some design utk evetn SNF saya ni. Pls email me!!! ;)

  5. 79 ribu untuk stering plastic macam tu?

    • haha..bro dh drive lum satria neo?
      try la drive skali then bro komen balik..

      dulu aku pun kata mcm ko jgk..plastik?

      tp bila aku drive..then amik selekoh L di trafik lite sbb kejar lampu kuning, wah! kete mcm melekat di jalan beb!

      skrg aku yakin bawak neo cps aku lbh drp aku yakin bawak honda & bmw e46

    • Hahah..memang plastik pun maniam. Tapi peluk jalan tu..ko bawak altis yang pakai stereng kayu pun tak lekat masa corner.

      Test drive dulu bro..baru ko rasa RM79k tu murah daripada apa yang Proton offer kat ko..

      • bro Adian pun teruja layan Neo ni, takkan la pro driver macam dia boleh cakap macam tu sekali kan? kalau nak dibandingkan dengan normal driver macam kita ni yg memang tak tau sgt bab ni, tak perlu la nak cerita lebih2 kan bro maniam, tak gitu bro fridz ;)

  6. satria neo memang layan corner maut.

  7. “Dengan 80K anda boleh dapat Inspira atau Forte, maksudnya anda bukanlah pembeli sasaran Neo R3 ni”…Nice words.huhu

    Berkenan jugak dengan Neo R3 nih..Tapi saya tentunya bukan target buyer untuk produk R3 ni. Kalau masih bujang, mesti aku rembat sebijik Neo ni..

    Sport Rim nya memang sangat diminati. Boleh jadi risau juga nak parking Neo ni sesuka hati.

  8. * off topic jap, untuk hilangkan boring..

    apa kata try benda ni..
    Savvy Special Edition versi paper model..

    http://www.motortrivia.com/section-new-car/new-car-thai/0042-proton-savvy-se/savvy-paper-model-L.jpg

  9. assalammualaikum….saya rasa saya pun nak tanya off tpoic sket but tak off sgt lah….mana boleh saya dapatkan sportrim Proton Satria Neo R3 RS nie….?? dan ader 17 inch tak??? mintak maaf bertanya

  10. arghh tension aku tgk neo r3 baru nie
    aku pakai neo r3 gak tp model bkn cps 135hp
    harga 71k radio std neo seat recaro stereng momo bodykit lain ja..power ok la cuma bunyiii dia tu membuatkana aku xberani nak bwk balik kampung.

    • proton dah patenkan ker nama saga.. sebab suke2 jer leh gune nama saga lak tu.. Lepas tu, design huruf pun dah dah 80% sama..

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,459 other followers