funtasticko design

http://funtasticko.net

Gambar enjin CFE!!!

50 Komen

UPDATE : Lagi gambar Exora BOLD dari www.facebook.com/protonexora

Buat pertama kalinya kita dapat lihat “engine bay” CFE ni. Nampak kemas bila ada engine cover. Tapi apa yang tersembunyi dibawahnya masih lagi menjadi misteri, sama ada low pressure turbo semata-mata atau dengan tambahan VVT. Diharap pihak Proton boleh la merungkaikannya secepat mungkin sebab pelancarannya dijangka tak lama lagi. Terima kasih bro rihays kerana berkongsi link gambar ni. :)

* kalau ada sesiapa yang ada gambar lagi termasuk la interior Exora BOLD, boleh la kongsi2 ye, tak payah la takut, semuanya dah tiada rahsia lagi, hehehe…

About these ads

50 thoughts on “Gambar enjin CFE!!!

  1. ape je laa mekanisma yang ada dalam sistem CFE ni ya.. Proton, cepat2 laa bagitahu.. :D

  2. dah ada gmbr dashboar dlm group itu tapi imej kecik pulak… tgu je la 5 hari lagi..bukan lama pun..huhu

  3. Ade bonjol kat kiri area timing beltnyer cover. Ada VVT kat situ. Cube tgk :)

  4. pergh…jd penuh enjin
    ni 32 bit kn
    guna getrag 5 speed?

  5. Salam….aku rasa proton guna supercharge technology….sebab tak nampak siput..penah proton order kompressor dari satu syarikat kt australia…kalau supercharge kos maintenance kurang sikit

    • turbocharging la bro.. depa dah kabor lame da haha

    • yg silver tu.. tu lah turbo charge dia… kecik jer… sebesar penumbuk jer

    • Kalau supercharger dia tak letak kat depan bro. Sbb base campro intake manifold dia sebelah belakang. Exhaust outlet duduk kat depan. Turbocharger pasang kat exhaust.

      Bro tak nampak siput? Memang tak nampak, sebab dicover oleh metal plate color silver tu. Nanti mesti ada simbol ‘Jangan sentuh’. Sama macam enjin 1.6THP Prince, pun tak nampak siput.

      Ni manufacturer punya turbo. Kalau turbo pasang sendiri, bolehlaa nampak siput.

  6. wow nampak penuh.. cover enjin tu macam zaman2 perdana/waja dulu la..

  7. best2.. harap2 la aku dapat masuk enjin ni dalam persona aku..

  8. bro skizz…
    terang2 nmpk siput tuuu..@ asal klau ade turbo maintanence tggi…jge myk itam bg flow cantik turbo x rosak pya…klau over boost len citer…huehuehu

  9. Pelancaran model-model Proton Saga FLX dan Exora CFE sangat kena pada masanya. Awal tahun depan Penjawat Awam akan ada kenaikan yg agak banyak. Dan sudah tentu benda yang bermain dalam kepala mereka, mahu bergaya dengan kereta baru…

    Cuma sayang “P3-213A” tak keluar lagi..mungkin boleh release sedikit info dan gambar agar potential customer di kalangan PA ni boleh simpan dulu deposit..hehe..

    p/s: Kalau ada diskaun khas untuk staf kerajaan rasanya meletup sales Proton..dan advertisement tu kasi gempak sikit.. insyaallah boleh tapau sales Perutdua..

    • ishh.. ko nie… org gomen ke?? he he

    • Hehe.. lawak komen ko.. nampak sangat pemikiran cetek. Yang bermain dalam fikiran rakyat termasuk orang gomen nie… harga barang akan naik… naik gaji , harga barang naik… apakejadah beli keta… melain yang memerlukan sahaja. bukan untuk bergaya.

      • Nampak mcm ada Perutdua fans dah ButtHurt ..haha.. datang semata-mata untuk thumb down kot..hehe..

  10. vvt is mandatory

  11. and satria neo is waiting on the line for cfe inside.

    • cfe hanya untuk exora ngan p3 model varient sahaja… neo’s unfortunately takde dalam line up

    • nak letak enjin tu jer… nak buat balik testing.. redesign bumper untuk cooling, etc…. lg pn permintaan kereta nie dah tak banyak…. so dun worry.. lg cepat tamat neo.. lg cepat pengganti dia keluar… hehehe

  12. mantopp BOLD nih…

    kalo proton psg headlamp projektor + led daylight lg mantoppppp…

  13. Pingback: Gambar Enjin CFE Proton Exora Bold | sembang-auto.com

  14. byk br0nye rase, factory stock turbo mane de terjojol siput.

    • percayalah… mmg tu lah dia…coz manifold enjin kat depan bkn kat belakang…. mmg org kata exora pnya enjin bay besar… tp kene ingat design yg sama tun p3 gak nanti

    • adeh sy silap reply kat org lain ke ni?

      • rasanya lah.. coz dah tengok dah enjin nie… kalu tak biasa tengok engine campro mmg tak dpt nak bezakan perubahan dia.. coz tak ketara sangat…

  15. simple je ek…letak bende alah tu je dh boleh power mcm 2.0….

    hebat jurutera proton…

    • bkn nye bende alah tu je,byk bende yg x same dgn campro biase,sesape dah p klims taun lepas dan dah temubual eng pwrtrain proton baru leh tau apa yg depa para engineer wat.kalu sy cerita pun bkn semua tau pun, yg pasti enjin bukan jenis tangkap muat/bolt on turbo je, enjin ni true built for turbo, bkn tangkap muat je.

      • tu semestinya.. kalau dah fitted turbo.. dah pasti engine block or maybe cylinder head pon tak sama dgn yg sekarang… yg pasti compression ratio utk turbo engine lebih rendah dari NA.. tapi ini part dalaman yg org tak boleh lihat..

  16. peyno rs… turbine tu yg kat atas manifold… dari air intake ..hose hitam tu terus ke turbine.. dan yg berkilat bentuk cylinder tu actuator??

  17. mmg terrrbaikk…. tapi agak2 brp duit nih ek???

  18. woo.. padat mcm kete conti engine dia.. saya percaya nanti ramai la booking engine je dari SC.. kalau harga engine campro dalam 3ribu.. yg nih agak2 berapa la nanti.. tingal lagi nk tgk tapak engine je mcm mana.. harap2 x banyak setting kena buat

    • ko cakap macam nk bli sayur kat pasar je.ko ingat sc ade ke jual enjin CFE, proton xkan jual enjin nye..

      • member aku punya Gen2 lingkup engine dia.. waranty dah out.. pegi SC dia dapat je order campro seketul RM3+++. kalau x jual buat tukun la kete yg rosak engine nanti. kalau budak2 SC buat business luar aku tak tau.. yg aku tau memang dapat.. genuine part pun boleh order kalau nak

      • hehehe…kalu dua jual set, CFE punya brape ek?

      • mmg la, sbb kete member ko gen2, kalau gen2 biase mesti la enjin campro biase dia jual(ikut spec asal kete/enjin asal kete), xkan la diorg nk jual cps,cfe ntuk masuk kat gen2…adoiii… aku jwb berdasarkan ayat ko kalo cam tu org “ramai la booking enjin je dr sc” jela walau pon dia pakai saga blm ke,waja ke,wirake??, …

    • Engine mounting tak sama..kena modified, tapi macam susah je..

    • mmg la, sbb kete member ko gen2, kalau gen2 biase mesti la enjin campro biase dia jual(ikut spec asal kete/enjin asal kete), xkan la diorg nk jual cps,cfe ntuk masuk kat gen2…adoiii…

  19. tulisan EXORA PRIME kat plate holder pon nmpk mcm edit…yg ni versi BOLD rasanya…

  20. tak sabar nak tau brapa byk efficientnya penggunaan myk untuk enjin CFE ni…

  21. bro.. tapi agak2 brp duit nih ek???

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,458 other followers