funtasticko design

http://funtasticko.net

HANGAT : Spesfikasi Mitsubishi Mirage untuk pasaran Malaysia!

10 Komen

* UPDATE : Bro Chun Ping Yeoh bagitahu saya harga dia sama macam info di Paultan.org. Harga bermula dari RM57,000 untuk versi manual, RM62,000 untuk CVT standard dan RM65,000 untuk CVT high spec.

Nampaknya spesfikasi Mitsubishi Mirage untuk pasaran Malaysia telah bocor! Sahabat kita bro Chun Ping Yeoh telah emailkan gambar broshure ini kepada saya tadi. Jika dilihat pada spesifikasi, model ini akan menggunakan enjin 1.2 liter, 12 injap 3 silinder, MIVEC dengan pilihan transmisi manual dan CVT. Terdapat 5 pilihan warna yang menarik ditawarkan. Setakat ini info mengenai harga dan bila model ini dilancarkan secara rasmi masih belum dipastikan. Terima kasih kepada bro Chun Ping Yeoh kerana sudi berkongsi informasi ini dengan Funtasticko Design.

About these ads

10 thoughts on “HANGAT : Spesfikasi Mitsubishi Mirage untuk pasaran Malaysia!

  1. mule2 ingatkn size comparable dgn viva tp rupenye lbh besar..hmpir sama dgn Myvi..

    http://www.perodua.com.my/ourcars/myvi/specifications

    So ia adalah pesaing Myvi bukannye Viva wlaupun pkai enjin 3 silinder.

    • cube kite ikut trend orang malaysia…masa mula2 myvi kluar dlu ada variasi 1.0 dan 1.3, ramai org beli 1.3…kemudian kluar plak myvi baru dgn variasi 1.3 dan 1.5, dan ramai org berkenan dan mungkin beli 1.5 sbb 1.3 masih lg hangat di pasaran…

      dan skarang mitsu mirage kluar 1.2, aku rasa jenis orang yg akan beli model ni adalah yg kebanyakannya suka brand kt mitsu walaupun harga dia lebih kurang dgn myvi 1.5…wekeke…

  2. mt standard =RM57k
    at standard=RM62k
    at high spec=RM65k
    sumber:paultan….

  3. harap proton-mitsu GSC diteruskan dan dapat FC lebih baik dari mirage dengan engine baru nanti~ Kompem laku cam pisang goreng kalau tolak RM10k dari harga mirage sekarang ..

  4. hmm…proton x re batch utk ganti savvy?maybe lagi murah

  5. sapa kata pengeluar luar xleh jual rega berpatutan :-). Klu betul rega dicanang, xjauh beza ngan myvi. Klu btl, perodua xsenang duduk. Walupun enjin 1.2, tp lg ringan dr myvi, so rasa xda masalh ngat. Penggunaan cvt byk membantu. Walupun bukan saingan direct fiesta, tp xjauh, rega klu btl, mmg jauh murah dr fiesta, cume fiesta punya spec, mengancam. Hrp2 btl, kudos mitsu klu jual rega tuh.

    Nanti giliran honda plak bwk masuk brio, tgk plak camne rega.

    • aku kureng berkenan dgn bontot brio tu..tp saja la..nak tau jugak berapa honda berani letak harga utk brio kat sini..

  6. rebadge jd savvy……sbb klu buat savvy replacement model baru pun x guna klu x ramai beli……so better rebadge utk amik untung mudah….

  7. ok gak kalo Proton rebadge Mirage ni sbg pengganti Savvy sebab Mirage ni sendiri ade iras-iras Savvy especially dari belakang

    • ha ha ,,, aku teramat fobia bila sebut savvy, tiara & juara. trio ni lah yg jadi spoiler kpd jenama proton …

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,459 other followers