funtasticko design

http://funtasticko.net

PANAS : Spyshots pertama P3-22A (Prevé hatchback)!!!!

163 Komen

p3-22a 2

p3-22a 1

Memang PANAS!!! Yang kita nanti-nantikan telah pun tiba, spyshots pertama P3-22A (Prevé hatchback). Gambar ini telah sempat dirakam oleh sahabat kita bro ramulo yang telah menemui kereta ini di exit Shah Alam. Pada mulanya bro ramulo menjangkakan kereta ini Ford Fiesta, tetapi rupa-rupanya P3-22A (Prevé hatchback). Sebelum itu bro ramulo juga terserempak dengan sebuah Prevé sedan yang mempunyai chrome bar dibelakang dengan sportrim yang berbeza. Adakah model itu dipasang dengan enjin Petrona NEO1?

* Terima kasih bro ramulo kerana telah memeriahkan kembali blog ini. :)

iklan side bar salesman

IKLAN : Nak beli kereta? Cari jurujual berhampiran anda di sini!!!

About these ads

163 thoughts on “PANAS : Spyshots pertama P3-22A (Prevé hatchback)!!!!

  1. yeay!
    akhirnya muncul jugak..
    bersedia lah dengan enjin baru..hehehe

  2. they are coming……..

  3. meriah la blik blog ni…huhu

    • kasi panas ini blog musim2 hujan ni bro… ha3

      • jom kita ramai2 meriahkan..ni pun dh excited ni…teruskan usaha mu proton menawan dunia….offtopic–pasal cdgn nk wt lwatan ke kilang proton tu mmg menarik sgt..

  4. tu dia.. harap2 power design dia huhuhu

  5. Harap chantek la belakang dy..

  6. lampu belakang mesti kena nmpak menarik. jgn jd mcm bontot preve

  7. haha..da lama blog ni x meriah macam masa spyshot P3-21A dulu.. excited nih

  8. Firasatku kata bentuk macam………
    Proton preve h/back…

  9. Hmm, equiped with E01. How beautiful is that. More beautiful if Proton decide to put 2 more airbags which total of 6, leathered interior, darken the interior, replaces the fake wooden dashboard with carbon fiber, replace the rear passenger seat door panel with the soft material, put a reverse camera and, blacken the roft top for the highest line which is optional. Lastly, ensure the exterior looks plesently good and up to date plus evergreen, because the exterior plays an major role in attracting customer. With all of this, obviously will effect the price. But hopefully people wouldn’t mind paying a little more for more.

    This is my opinion, I’m sure some of you out there have better understanding in automotive than I do. All I hope Proton will make things flawlessly. I am a fan of Proton for so long and always wanted to design a car for them. This news about a new model coming out really starts to get in my nerve and I felt like a happy camper!

    • agreed..
      since this is a new model..please let it fills with new refreshments inside out..

    • More beautiful if we can get enough salary and low tax car to pay for whatever thing you mention in the car feature.

    • I think Proton doesn’t mind to put all the detailed embellishments as stated above. However, are Malaysians willing to pay more?

  10. So, the rear end following the Focus’s slope style rather that flat back like Golf’s. Personally i’d prefer the flat back Golf more.

    • me too but on the enggineering part there is lot to change.. the roof assembly must be changed (cost), when they change the roofline then the side frame of the car must be changed… slated rear glass is good since it will provide more storage at the back the vertical rear glass…. happy blogging..

      and what if this car is paired with 6 speed MT.. .marvelouse

  11. Apelagi, Bro, cube wat rendering

  12. rear lamp klu kt ats lg nampak moden…mcm ford focus…

  13. kalau belakang macam vauxhall astra pun lawa jugak

  14. design belakang aku boleh katakan boleh diterima oleh kebanyakan org, nampak xpelik dan moden.
    yang penting lampu belakang styling ala2 VW, BMW heheh….ada lining2 lampu.
    nice.

  15. at last!!!! the current engine should be okay, but if they intended to use EO1 why not.. :)
    p/s: harap2 jgnlah lampu belakang design mcm lampu preve… buruk!!!..

  16. funtastiko dpt previlage 1st spyshoot hatchback preve.. lepas ni mesti blog lain gunakan gmbr tu… & harap2 takder lah nanti ada blog padam watermark funtasticko…

    p/s: experience masuk funtasticko bila high traffic mesti gerenti tak leps… soalan: bila mau upgrade blog? :)

  17. Golf sudah almost 40 years old, 30 JUTA unit terjual and still going strong.. Some thing wrong with the design/tech? I don’t think so.. So better follow the proven idea n concept. Tak payah nak fancy sangat.. Paling penting built quality mau jaga. Lastly, play in an even playing field, jangan takut to compete. PNW!!

  18. Pingback: First Spyshot of Proton Preve Hatchack – P3-22A : Automagazined.com

  19. cfe 6speed mt plssss

  20. klu bentuk belakang mcm lexus 200h mmg mengancam..

  21. emm…depan confirm sama….blakang rasanya x lari jauh dari design TC nie..
    http://farm8.staticflickr.com/7089/6943759414_6b725eb8b7_o.jpg

  22. Aku nampak mcm lampu belakang POLO..

  23. harap highline die bagi sekali curtain airbag..

  24. at last, santa bring something for krismas untuk blog nih. let party begin boh.

  25. TAHNIAH PROTON KURANG2NYA BANYAK PILIHAN SIKIT.BRO

  26. belakang ade iras2 gabungan Lexus C200h & Mit ASX..
    depan grill baru
    rim 16 in
    seat kulit
    6 speed manual getreg-tengok minyak gear box proton tulis getreg..
    engine masih lg CFE..

  27. mounting engine untuk engine petronas tgh order..

  28. hohoho..

    rim tu cm besar je…. 17 inci kot.. bagus2

  29. Proton Preve Aeroback

  30. Pingback: Proton Prevé Hatchback Appears On The Road | Lowyat.NET

  31. november 2012

  32. lagi murahkah harganyer pasal body dah makin kecik? please arr kasik murah cik MITI weh.

  33. Agak2 design belakang ada “bar” melintang lagi tak? harap proton dapat design bahagian belakang dgn lebih baik.

  34. Wah, nampaknya aku ketinggalan bas..hoho.

    Kali ini macam rim 17′. Dah takde camouflage kotak2, Proton sudah guna teknik selubung dgn canvas kot..

    Baru tadi melihat-lihat Ford Focus HB 2009. Tangguh dulu..huhu

  35. Haha..blog PT da tertinggal bas..basher tegah tunggu & carik point nk hentam..gud luck basher!,,,

    • kami biasanya x bandingkan die dengan FD. Kami kategorikan jer. Sana untuk brand luar dan org yang banyak ilmu. Sini lak local khas untuk proton dan untuk orang yang mencari dan untuk kongsi ilmu.

      • tak perlu buat perbandingan, yang penting blog saya ngan paultan sama2 memeriahkan arena automotif negara.. yang penting teruskan menyokong kami, tanpa anda semua siapalah kami.. :)

  36. ni ayat pedas ni… peace yoooo….. hukaloooooo

  37. -Grill depan baru, camner eh, adakah dier akan anti climax macam preve kuning dulu. harap akan diterima ramai. and harap aper2 yang weak point at preve akan diimprove di H/B nih.

    -Tapi based on latest pengemuman turn around plan to be ready by march, nampaknya what ever honda JV or petronas engine takkan berlaku kot kat preve H/B nih pasal production mesti nak kejar tarikh sebelum hari raya. Mesti nak kejar sales. pasal mould mesti dah siap sekarang nih pon.

    -Lagipon rasanyer pilihanraya akan ader effect kat turn around plan and effect H/B nih secara amnyer.

    -Harap kalo tak beraper laku kat mesia pon, H/B nih harapnyer well received kat UK la ( Takkan derang plan to eksport next year eh preve ngan exora?).

    -Tapi sukar jugak ek, Just after 29/11 hari tuh launch Satria R3, tak ke minyirap orang yang dah beli biler tahu H/B nih ader 6 manual tranny. Saper yang jaga product planning nih sila fikir jauh sket. kalo idak sian mamat yang buat loan 9 tahun tuh leleh air liur. Jual biar yang terbaik untuk rakyat.

    -Harap saper saper yang ader honda civic euro ker, golf ker, sudikanlah pinjam or kasik feed back kat sini supaya kita boleh bandingkan dari segi pengalama sebenar.

    -And harap proton bolleh lobby Sepang jadi petrol car for F1, expose to dunia is important, Cik Kamarul Zaman sila amik nota bebaik.

    Aku rasa ramai orang concern nasib proton nih sama cam orang concern nasib harimau malaya.

    All the best untuk rakyat,

    • Satria Neo R3 yang baru launch tu bukan R3 sangat. Ia sekadar kosmetik R3. Enjin hanya std CPS 125hp.

      Yang benar2 R3 rasanya ialah model warna hijau tu. CPS + Stage 2 Upgrade dengan 145hp, siap adjustable Ohlins, AP Racing brake. Tapi ini limited production.

      Satu lagi yang murah sedikit, RM79k warna merah bumbung hitam sebagai warna standard. Model ni tiada Ohlins dan AP Racing brake. Saya jumpa second hand pun harga RM70k lagi..

      Satu lagi model Neo yang sangat rare ialah Neo R3 Clubsport 137bhp, RM75k rasanya. Model ni siap rollcage, bucket seat. Carpet pun xde. Nak beli ada cost mandatory untuk masuk clubsport. R3 hanya buat 20 bijik je.

      Dan saya rasa kalau siapa yg dah tempah Neo R3 yang baru ni, jelas dia takkan meleleh air liur dgn Preve HB ni. Neo R3 tersebut sebenarnya ialah Neo CPS.

      p/s: Sangat beza Neo R3 dgn Neo CPS. Bunyi ekzos Neo R3 macam bunyi enjin tak balance. Macam nak mati enjin pun ada…tapi kemampuannya, yg pernah drive tahulah…

    • yg pasal Patrol Car F1 tu, bukannye Sepang yg tentukan tp FIA. Diorg yg bg kontrak kt syarikat kereta yg layak. tp untuk perlumbaan lain mcm sepang endurance mgkin boleh.. Japan GT pun x boleh.

      • paling kurang bukak booth proton or buat iklan bebesar, must be some way kiter boleh utilise grand motorsport event kat mesia nih.

    • Saya baru balik dari Newcastle dan Aberdeen. Terang-terang memang pemilik lebih memilih design hatchback. Kebanyakkannya dari jenama Vauxhall. Jarang sekali melihat kereta Jepun atau Korea. Tetapi trend sekarang adalah enjin turbodiesel kerana harga minyak memang tidak disubsidikan. Kalau kita lihat model Astra sebagai perbandingan merangkumi engin Petrol turbo dari 1.4 hingga 1.7 dan mempunyai model 1.7 sehingga 2.0. Selagi kita tidak punyai engin diesel dalam kereta HB, ia menjadi sukar untuk memasuki segmen kereta murah di UK dan EU. Kereta petrol lebih disukai orang lama dan mereka yang berkemampuan.

      Ini yang menjadi topik persoalan kesesuaian Proton menggunakan enjin 2.0l petrol dari Petronas. Kecuali Proton menghasilkan kereta separa mewah dan keatas.

      Bilangan gear adalah lebih penting untuk penjimatan minyak dari performance. Dari segi performance, anda mesti tukar giar lebih kerap bila engin ada 6 gear. Setiap kali klac ditekan dan anda tukar giar, tenaga ke tayar hilang. Mungkin sesaat sahaja berlalu tetapi torque jatuh dari 7krpm jatuh ke 5krpm lebih kerap.

      Bagi mereka yang tahu, sudah tentunya hatchback 5 pintu lebih berat dari sedan 5 pintu yang 300kg lebih berat dari Neo. Tingkap belakang itu lebih besar pada HB. Kaca mesti lebih tebal dari besi untuk memberikan kekuatan yang sama. Tidak ada sebab kenapa pemilik Neo R3 baru ini perlu rasa terkedu.

      Kelebihannya adalah pada bentuk yg lebih aerodinamik kerana bumbung tak jatuh serta merta seperti dalam model sedan. Arus udara lebih melekat pada body dan mengurangkan pembentukkan eddy yang akan menambahkan drag pada kereta. Sudah tentu spoiler belakang itu tidak sesuai dari segi engineering tetapi hanya perlu untuk marketing. Sudah tentunya model ini mempunyai target market berbeza dari market R3.

  38. Pingback: SPIED: Proton Prevé P3-22A hatchback on highway!

  39. Pingback: SPIED: Proton Prevé P3-22A hatchback on highway! | Kid

  40. hmm. i’m wondering about the length of this car. is it shorter than prevé sedan or is it of the same length? generally saying:
    – if the length is shorter than the sedan model, the uk people will categorize it as hatchback.
    – if the length is the same with the sedan model, the uk people will categorize it as sports wagon
    – if the length is longer than the sedan model, the uk people will categorize it as wagon

    so, anybody have any idea about this? :)

  41. Kelmarin baru saja tanya pasal P3-22A di “Kereta Proton bakal dijana oleh enjin Petronas”. Hari ini terus ada berita yanh betul-betul terkini. Memang menarik. Hehehe….

  42. dah tgk dah .. tayar 215/45/R17 rim baru.. depan ada perubahan minor .. sikit je.. belakang dia mantap..

    • excited ni..
      interior plak ?

    • bumper dengan grill lain ke? lagi garang dr p3-21a ke?

    • lampu belakang CCFL

    • masih terlalu awal untuk bagitau yang sepenuhnya. malah banyak detail spec masih belum conform . sebagai contoh interior dalaman , selling market mana? . kereta ini di buat bagi menembusi pasaran eropah . masalah nya ialah jumlah emission kita masih lagi tinggi, jadi jurutera disini sedang fine tunned untuk mengurangkannya , engine apa yang digunakan, transmisi apa yang digunakan masih belum conform lagi. tapi yang pasti dalam gambar ni sudah pasti bukan enjin petronas dan transmisi 6 kelajuan

    • oh setuju?… hint lagi

  43. Im waiting for improvement….
    Im quite happy with the latest proton business planning (belum umum lagi kt media)
    Hope this preve hb and next models can zip my mouth.

  44. exciting years for proton in 2013

  45. it think this has been a very top secret from proton. if the proton with petronas engine to be launched next year, means that everything has been years of careful planning prior to to the released news. proton has been in a low profile manner all these years.

    another wait, every year is full of wait. wait for preve hatch cfe, preve hatch e01, exora e01, exora FL, what else, new saga, ,,,,so on
    but my most wait is satria neo with forced induction 6 speed, (will this come true,,,,,??)

  46. Proton perlukan City Car secepat mungkin!!! makin ramai competitor masuk ni wei..

  47. Kemungkinan city car kuar by 2015. Ingress dh dpt memo utk supply parts dr Proton.

    • lambat sangat tu, patutnya hujung tahun depan dah ready

      • setuju dgn bro campro..knpe lmbt sgt…lau design cntik..enjin advance..harga berpatutan..proton leh pegang market ni…

      • Rasa plan nak keluarkan ccitykan dibantut oleh plan plan beli enjin nih kot, tak pon duit for lotus first model kena spend banyak than they thought to be.

  48. i do hope the front and rear translated the sportiest from the preve gene, front must look the meanest, rear must look the power of a sprinter.

    while the preve sedan is gentleman’s car, preve hatch or by any other appropriate name it should, it portrays the agile , poise and athletic by its look. hope something that stirs in flesh, good luck.

  49. maaf …ia huduh, kbai

  50. saiz pendek sikit kot dr preve, maksudnya boot akan jadi kecik sikit, dlm 4xx liter, tu pun dh besar dh.

    • kete macam ni jenis hatchback.. jangan la harap ruang bagasi yang luas.. nanti komplen ruang nak isi barang kecik lah, sempit lah.. patut kena luaskan lagilah.. ini kereta memang mcmni.. sedang2 je untk ruang barang.. mcm wajarian kata 400l mamang mencukupi.. macam gen2.. saya rasa sangat memadai..

  51. pinjam DSLR dengan lens panjang satu.mau amik gambo P322A.

  52. UNTUK MAKLUMAN, MODLE NIE AKAN MENGGUNAKAN ENJIN PETRONAS Y BARU DI BELI TECHNOLOGINYA.Petronas Technology Ventures Sdn. Bhd. lampu belakangnya cukup berbeza dgn preve. lampu belakang preve kurang cantik waktu siang. tapi untuk model ni mmg malam siang tetap cantik..sejak beberapa bulan, team proton telah menguji enjin baru y di pasangkan dgn pada model nie…kekerapan ulang alik naik ke genting cukup menarik perhatian ramai. tetapi faktor cost. sekali lagi menguji proton. harap pengurusan baru dpt atasinya. ape y sy mampu katakan..model ini seakan2 lancer sportback.

    *ade banyak model pelik2 dlm proton..termasuk la model y mampu bersaing dgn honda toyota, tapi entah kenapa la tak di uji dan di jual..termasuk la model savy yang di besarkan satu kaki keliling body savy y asal.size da macam myvi. bangkit la proton..sebelum pembeli masih percayakan anda…

  53. kalau dia pakai engine MIVEC 4B12 atau petronas bru ak bli….
    engne petronas 2.0 200ps OOOOOOOOOO…..jangan mainx2…..proton selamanya walaupun dihina dimaki di pandang rendah…….aku yakin jenama proton lebih baik daripada toyota VW peugeot honda

  54. Aku harap proton masukkan lebih bnyk crome linings dalam interior..nampak lebih kemas dan dan mewah….

  55. Rim 17 in

  56. baru keluar spyshot gambar blkg je…
    tapi dia punya penangan…

    aku perasan ada 1 nick kat blog pt tu…
    kerap komen2 mcm nak mencucuk2 …pity him

  57. Tgk mcm xde LED je lmpu blakang ?

  58. Off Topic. Betul ke ni? Ade sesiape nak beli x vw kalau jd mcmni. >> To basher Proton only
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=177338455744915&set=a.118135131665248.34131.113678845444210&type=1&theater

    • hahahahahahaaaa….lg jahanam dr kes preve.nnti basher proton cover line ckp VW tu jatuh dr cargo airplane…

    • Dulu masa preve patah tu berderu2 org bash.. nie dash auto xde plak blog auto yg kuarkan.. haha

    • Jetta guna axle beam je…low cost construction.

      • yg ni mungkin spec us, kt mesia pakai multilink

      • Ok, thanks, dah check.

        “…A MacPherson strut-type front suspension with coil springs and telescoping shock absorbers is used in the Jetta. At the rear, a multi-link suspension is at work in the American Jetta GLI (debuting in 2011 with 15 millimetre lower sport chassis) and in European versions; all other US versions are equipped with a torsion-beam rear suspension specially tuned for the American market..”

        American spec memang tiada enjin 1.4TSI – Malaysian Jetta confirm European spec.

  59. teringin nak tengok bontotnya …. hau hau

  60. Preve rear tak fail. Cantik je. Banyak lagi brand lain yg buruk. Exora mpv paling lawa. Persona elegance blakang cantik ape.

  61. Preve baru ni kemungkinan ade leather seat.

  62. Mmm… off topic sat; teringat plak kat new lotus esprit, apa citer ek?

    cheers!

    • ringkas dan cantik design tu bro. :)

      aku baru nak letak link panamera tu. boot size pun maintain dgn 1st model panamera.

  63. Pingback: Proton Preve’ Hatchback « amirulfikrdesign

  64. i hope 2013 is a promising year year for proton,
    dual vvt , direct injection, and turbo are something quite recent,

    but for some has gone valematic , id tech,
    but if proton goes direct injection with turbo it could nearly equates TFSI of the vw.

    with the emergence of petronas engine we expect a relief in some engineering lackluster.

    but……..sitll people buying almera’s puny 1.5 litre engine with 76.8k, means people are naive and lack of automotive knowledge,,sad sad sad.

    maybe the current proton s badge, its laminated plastic giving a bad impression, so,,, changing to 3d chrome logo psychologically gives some impact

  65. Proton preve suspension blkang pakai multi link
    Twin blade..
    Setahu aku ford focus je pakai twin blade..
    Perlukan cost tinggi..
    Igat lg x iklan ford focus kt radio..
    Kereta yg dibina tuk mengelak lembu djalan raya.
    Jd ade lagi x model T & model H pkai twin blade..
    ………………………..

    aku sanggup tunggu kt SC semata2 nk tegok rupe suspension blakang preve
    Suspension blkang twin blade preve..
    Memang nice
    Aku tau..
    Nie mesti telan cost yg tinggi mase pembinaan nye..

  66. agak2 tailight dia 1 piece@ 2 piece mcm preve x?….
    no plate dkt bonet atau bumper?

    • Berdasarkan pemerhatian saya, 2 piece. no plat di bonet dan juga seakan2 guna cgi untuk lampu belakang.

  67. So, jom kita teka nama dia..
    Preve Aeroback.. ambik nama kete proton dulu2.

  68. hint: amirulfikrdesign.wordpress

  69. Harapnya Proton dan peminatnya bersabar. Dunia masih dalam belenggu fiskal yang tidak menentu. Dalam masa 2 minggu lagi, kita akan tahu arah tuju kemerosotan ekonomi yang akan dialami. Ini disebabkan oleh dua perkara:-

    a) Dalam pentadbiran Presiden Bush, US telah mengecualikan cukai pada org kaya (pendapatan > USD400k setahun). Tempohnya berakhir dalam masa dua minggu lagi. Obama dan speaker Boehner masih belum membuat keputusan. Sekiranya tiada program cukai baru, cukai untuk semua rakyat akan dinaikkan DAN potongan perbelanjaan di negara ekonomi yang terbesar ini. EU masih bawah beban menanggung hutang ahlinya sambil para lobbyist bank sedang meminta kelonggaran pada BASEL III..

    b) Akibat dari a) Syarikat luar negara yang beroperasi di luar negara asal disuruh melaporkan kesemua keuntungan di negara masing-masing. Mereka dihantui tindakan undang-undang sekiranya mereka didapati menyorok keuntungan di luar negara asal mereka. Walaupun sebelum ini, keuntungan luar negara kebanyakkannya memang dihantar balik, namun ia tidak direkodkan sebagai keuntungan. Maka ia tidak dicukai.

    c) Syarikat pengeluar (bukan sahaja kereta) negara terbabit akan mereportkan kurangnya keuntungan sambil menunjukkan peningkatan jualan. Mereka masih perlu menunjukkan prestasi meningkat pada pemegang saham. Bermacam-macam alasan akan digunakan termasuk kemunduran ekonomi, inflasi, dan currency exchange loss. Ini juga akan menyebabkan peningkatan keperluan pakar runding accountant dan tax consultant. Mereka akan dibayar dengan baik. Sabar aje lah.

    Ketidak tentuan di atas akan menjadi masalah pada Proton dan pengeluar kereta di Asia. Bagi Proton, sekiranya target market produk terbaru ini adalah negara maju, ia tidak sesuai. Maka lebih penting tumpuan diberi di Asia Tenggara yang agak terselindung kerana ekonominya berkisar pada keperluan domestik.

  70. Hatchback lambat keluar aku sambar keta lain lah. Sapa suruh lambat2. Aku nak keta cepat ni!

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,459 other followers