funtasticko design

http://funtasticko.net

Qoros tunjukkan model produksinya yang pertama, GQ3

26 Komen

Qoros-GQ3-1[3]

Qoros merupakan jenama terbaru hasil kerjasama antara Chery Automobile Co. dari China dan firma pelaburan Israel, Israel Corp. pada lewat 2007 dan ini merupakan hasil pertama daripada pakatan strategik tersebut. Qoros GQ3 merupakan model sedan kompak yang bakal diperkenalkan secara rasmi di Geneva pada bulan Mac 2013.

Qoros GQ3 bakal berada dipasaran China pada separuh kedua tahun 2013 dan kereta pertamanya bakal tiba ke pasaran Eropah penghujung tahun yang sama. Model sedan bersaiz Ford Focus itu “direka untuk mencapai tahap tertinggi dalam ujian perlanggaran” dengan tambahan “ruang dalaman yang luas” dan keselesaan yang tertinggi selain ciri standard seperti sistem infotainmen yang mempunyai skrin berukuran 8 inci.

Setakat ini pembuat kereta dari China itu masih lagi berahsia mengenai ejin apakah yang bakal menjana model ini, namun dijangka enjin empat silinder petrol akan menjadi nadi utamanya sewaktu pelancaran rasminya nanti.

sumber : carscoop.blogspot.com

* confirm model ni kena boikot dengan negara-negara Islam yang anti Israel, hahaha…

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

iklan side bar salesman

IKLAN : Nak beli kereta? Cari jurujual berhampiran anda di sini!!!

IKLAN : Proton Inspira model 2010 untuk dijual, RM 68 000!!!

26 thoughts on “Qoros tunjukkan model produksinya yang pertama, GQ3

  1. lepas ni xpayah kot kluar artikel psal QOROS ni sebab melibatkan israel….

    • betul juga tu, cuma sy nak bagitahu kemunculan jenama baru dlm industri sahaja, tapi yang tak bestnya ada kaitan secara langsung dengan israel… yang penting kita tahu asal usul dia & jenama ni bakal diboikot oleh orang islam nanti… confirm takkan masuk kat sini

  2. sumber di china plak kata kereta Qoros Q3 akan guna enjin 1.5/1.6 liter turbo (mungkin family ACTECO kot)

  3. Bro hrp x msk malaysia…. sbb ada kaitan dgn Israel…. hampas.

  4. dashboard ala2 preve eh?

  5. kete hasil laknatulah ni..

  6. Chery Automobile Co. pon kena boikot gak ni

  7. tak kenal maka tak tau…sedikit info tentang JV chery VS Qoros…

    http://en.wikipedia.org/wiki/Chery

    http://en.wikipedia.org/wiki/Qoros

  8. Tegok pun macam bangsat keta nie..paling buruk pernah aku tegok…nk termuntah pon ade..uweek2..

    • wahhh semangat ni…sampai nak muntah2…
      confirm pernah muntah masa lalu/terserempak dgn iklan McD, KFC, Starbucks dll, kan3… @ ko telan jer semua tu… di sini cuma nak wayang… keyboard warrior la katakan… puuuuuuuiiiihhh!!

  9. keter lawa tp israel la pulak.. erm..

  10. bagus jgk bg info..boleh boikot terus oleh umat islam

  11. israel??? umat2 nabi musa tu…. kalau la tentera firaun sempat kejar & bunuh semua org israel yg nak menyeberangi laut mereh bersama nabi musa… kan bagus… aman skit dunia ni…

  12. BUROK!!!!!!!!!!!!!! laknatullah!!!! tq bro campro sekurang2 nya kami tau jenama kereta YAHUDI… lepas ni jgn cerita lagi pasal jenama ni…

  13. boikot Chery la pas ni….tiggo ke…eastar kee

  14. hmmm… Tapi tgk betul2 keta ni, mmg ada iras Preve arr.. side mirror pun sama!! dashboard hampir sama… lampu depan (garisan bumper depan) mmg sama!! hmmmm…something fishy!!

    then kita tunggu official diameter size dia.. kalu sama dgn Preve… mmg Proton terlibat!! sbb xmasuk akal.. dua2 keta baru, segmen yg sama… kalu dia tiba2 kai engine 1.6 turbo.. mmg ada kemungkinan…

    p/s: ApCo connection kot!! haha

  15. cakap kat mulut aje aje nak boikot tapi masih beli barangan/produk yang ada share israel dan konco2nya (amerika syarikat…sapa lagi) ….berapa ramai yg beli kereta ford dan chevrolet. Itu baru satu dua produk. Banyak lagi. Terima kasih saya ucapkan kerana menderma kepada israel utk mengebom anak2 palestin.

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,461 other followers