funtasticko design

http://funtasticko.net


83 Komen

P3-22A ditemui di lebuhraya ELITE!!!

close up-001

Lagi spyshots P3-22A ditemui dan kali ini di lebuhraya ELITE. Spyshots terbaru ini telah berjaya diambil oleh sahabat kita Luqman petang semalam. Nampak menarik rim aloi rekaan baru untuk model ini. Semakin meriah dengan spyshots sekarang, :)

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

trial 1  test3

IKLAN : Nak baiki gearbox automatik dengan harga yang murah? KLIK SINI!!

IKLAN : Nak beli kereta? Cari jurujual berhampiran anda di sini!!!

IKLAN : Proton Inspira model 2010 untuk dijual, RM 68 000!!!


15 Komen

ADVERTORIAL : SERVIS MEMBAIKI GEARBOX AUTOMATIK KERETA MURAH!!!

bengkel-shah-alam

SIAPA KAMI?

1) Kami adalah adalah sebuah Pusat Servis Kenderaan yang bertapak di Shah Alam, Selangor. di mana perniagaan ini menjalankan kerja-kerja membaik pulih enjin kenderaan petrol dan diesel.
2) Mempunyai beberapa cawangan di kawasan berhampiran.
3) Selain dari menyediakan servis membaik pulih enjin, kami juga menawarkan servis membaiki gearbox automatik untuk pelbagai jenis kenderaan.
4) Kami adalah pakar dalam membaiki gearbox automatik dimana pengalaman melebihi 5 tahun.

bengkel-shah-alam2

KENAPA PERLU AMBIL SERVIS KAMI?

1) Kebiasaannya harga bermula dari RM2500 dan ke atas untuk membaiki atau overhaul gearbox.Tetapi kami menawarkan harga bermula dari RM1500 ke RM3000 untuk kereta jenis sedan.
2) Kami adalah pakar dalam membaiki gearbox automatik dimana pengalaman melebihi 5 tahun.
3) Antara kereta yang sudah kami baiki ialah BMW, MERCEDES, PORSCHE, TOYOTA, HONDA, MITSUBISHI, SUZUKI,RENAULT, FIAT, PEUGEOT, HYUNDAI, KIA, PROTON, PERODUA dan sebagainya.
4) Kami lakukan kerja membaiki gearbox dari buka hingga ke pasang semula gearbox tanpa mengupah pihak ketiga.
5) Kami menawarkan anda harga yang jauh lebih murah dari harga pasaran dengan tempoh warranty yang panjang dari 6 bulan hingga ke 12 bulan.
6) Kebiasaanya gearbox yang telah dibaiki boleh bertahan melebihi 3 tahun dengan syarat anda sentiasa tukar minyak gearbox setiap 6 bulan.
7) Kami amat mementingkan aspek kualiti, ditawarkan kepada para pelanggan adalah yang berkualiti dan sebanding dengan harganya.
8) Pakar-pakar kami mampu membina semula model gearbox automatik.
9) Kami telah melabur dalam peralatan paling moden dan berteknologi canggih untuk melakukan proses diagnostik, dimana ia sangat membantu untuk memastikan bahawa diagnosis yang kami lakukan adalah tepat, menjimatkan masa serta wang anda.

PROMOSI SERVIS GEARBOX UNTUK PEMBACA FUNTASTIKODESIGN!!!

sedan

KERETA JENIS SEDAN

1) Harga BERMULA dari RM1500 ke RM3000.
2) Kami membaiki gearbox untuk semua kereta jenis Japan Spec dan Korean Spec. Seperti:

a) Proton,
b) Mitsubishi,
c) Honda,
d) Toyota,
e) Hyundai,
f) KIA dan lain-lain.

3) Sila hubungi kami terlebih dahulu jika kereta anda adalah Euro Spec.
4) Harga PASARAN untuk servis ini BERMULA dari RM2500 dan ke atas.

CARA NAK DAPAT HARGA SPECIAL (iaitu harga dari RM1500 ke RM3000)

SMS FDSEDAN KE 013-2898982{kami akan SMS kan butiran lanjut}

mpv

KERETA JENIS MPV

1) Harga BERMULA dari RM3500 ke RM4500.
2) Kami berpengalaman membaiki gearbox seperti:

a) Toyota Alphard,
b) Toyota Estima,
c) Naza Ria dan lain-lain.

3) Membaiki gearbox jenis MPV SEMEMANGNYA MAHAL dengan kami anda mendapatkan harga jauh lebih RENDAH dari harga pasaran.
4) Harga PASARAN untuk servis gearbox MPV bermula dari RM4500 dan ke atas.

CARA NAK DAPAT HARGA SPECIAL (iaitu harga dari RM3500 ke RM4500)

SMS FDMPV KE 013-2898982{kami akan SMS kan butiran lanjut}

bmw-merc

KERETA MEWAH / PREMIUM

1) Untuk kereta mewah seperti BMW dan Mercedes, harga yang kami tawarkan bermula dari RM6500 ke RM8500.
2) Kami berpengalaman membaiki gearbox untuk pelbagai model kereta mewah.
3) Dengan khidmat kami, anda dapat menjimatkan wang sehingga ribuan ringgit.
4) Harga pasaran untuk servis gearbox kereta mewah BERMULA dari RM8500 dan boleh MENCECAH hingga ke RM16,000.

CARA NAK DAPAT HARGA SPECIAL (iaitu harga dari RM6500 ke RM8500)

SMS FDMEWAH KE 0132898982{kami akan SMS kan butiran lanjut}

WARRANTY

1) Warranty SELAMA 6 bulan ATAU 20,000km.
2) Warranty boleh dilanjutkan sehingga 9-12 bulan dengan SYARAT kereta anda mesti dihantar ke bengkel kami untuk menukar minyak gearbox dan filter.
3) Jika berlaku kerosakan dalam tempoh 6 bulan, kami akan baiki secara PERCUMA!
4) Kebiasaannya gearbox akan BERTAHAN MELEBIHI 3 tahun.

PERKHIDMATAN TOWING

1) Jika kereta anda breakdown di tengah jalan disebabkan oleh kerosakan pada gearbox.
2) Sila hubungi kami untuk towing kereta anda dan dibawa terus ke bengkel kami.
3) Kami akan terus membuat pemeriksaan terhadap gearbox anda.
4) Khidmat towing di sekitar Lembah Klang dan Kuala Lumpur SAHAJA.
5) Kami menawarkan khidmat towing PERCUMA sekiranya gearbox anda perlu untuk OVERHAUL!

Untuk mendapatkan TIPS2 MENGENAI PENJAGAAN GEARBOX KERETA, boleh ke website kami pakargearbox.com

Sila hubungi kami sekiranya anda ada pertanyaan di pakargearbox.com

Untuk mendapatkan maklumat mengenai kami, sila ke pakargearbox.com

trial 1 bannerpakargearbox-300x250

IKLAN : Nak baiki gearbox automatik dengan harga yang murah? KLIK SINI!!

IKLAN : Nak beli kereta? Cari jurujual berhampiran anda di sini!!!

IKLAN : Proton Inspira model 2010 untuk dijual, RM 68 000!!!


46 Komen

P3-22A ditemui di Putra Heights

DSC_0604-950x712

Kali ini paultan.org telah berjaya mendapatkan spyshots ketiga untuk model P3-22A. Gambar ini lebih jelas dan tinggi resolusinya. Model ini telah sempat dirakamkan di Putra Heights oleh Guna. Walaupun masih tebal camouflage tapi masih boleh lihat lampu brek belakangnya dan nampak macam bukan ccfl la pulak kan, hahaha… :)

trial 1 bannerpakargearbox-300x250

IKLAN : Nak baiki gearbox automatik dengan harga yang murah? KLIK SINI!!

IKLAN : Nak beli kereta? Cari jurujual berhampiran anda di sini!!!

IKLAN : Proton Inspira model 2010 untuk dijual, RM 68 000!!!


8 Komen

KIA Rio bakal dilancar tak lama lagi!

02-2012-kia-rio

Dah lama tak kemas kini blog, agak sibuk dengan tugas. Nampaknya KIA bakal membuka gelanggang industri automotif untuk tahun 2013 dengan pelancaran model yang dinanti-nantikan, Rio generasi baru tidak lama lagi. Kemungkinan Rio akan diperkenalkan pada bulan ini atau selewat-lewatnya sebelum Tahun Baru Cina jika tiada perubahan disaat akhir.

Saya memang amat berkenan dengan Rio ini kerana rekabentuknya sangat memikat dan nampak seperti sebuah kereta buatan Eropah. KIA Rio untuk pasaran Malaysia akan menggunakan enjin 1.4l dengan transmisi automatik 6 kelajuan. Harga untuk model ini akan diumumkan semasa pelancaran rasminya nanti. Nantikan kemunculannya!

* berharap untuk berpindah ke hosting & tukar domain name jadi .com tak lama lagi, dah jumpa yang sesuai, tunggu ye… :)

trial 1

IKLAN : Nak beli kereta? Cari jurujual berhampiran anda di sini!!!

IKLAN : Proton Inspira model 2010 untuk dijual, RM 68 000!!!


4 Komen

Nissan Navara terbukti di Rainforest Challenge 2012

_34G4193

Rainforest Challenge tahun ini (RFC) yang telah diadakan di Melaka dari Disember 1-10 bukan satu tugas yang mudah untuk pengembara yang datang daripada 22 negara. Dengan lebih daripada 100 kali winching merentasi 12 bukit, ia adalah yang meletihkan dan menguji ketahanan manusia dan mesin sepanjang hari melintasi hamparan 12 kilometer dalam masa 36 jam.

Nissan Navara yang telah dinaik taraf dengan aksesori RFC X-Edition (Warn XDC 9500 ARB deluxe winch bar, penyerap hentakan OME , Safari Snorkel, lampu sorot IPF , tayar Maxxis & Auto Diff Locks) itu, banyak membantu untuk membekalkan air untuk peserta acara tersebut. Nissan Navara telah membuktikan ia mampu mengatasi segala rintangan dan cabaran untuk memastikan kejayaan Rainforest Challenge pada kali ini.

Rainforest Challenge menyambut ulang tahun ke-15nya pada 2012 dan Melaka telah dipilih kerana ia merupakan negeri Malaysia yang paling bersejarah pada abad ke-15. Ia juga diiktiraf sebagai sebuah Tapak Warisan Dunia UNESCO. Acara ini telah berjaya menghimpunkan peserta & peminat dari Venezuela, Amerika Syarikat, Austria, Australia, Poland, Rusia (Moscow,Vladivostok), Vietnam, China (Hong Kong,Guangzhou), Brunei, Colombia, Bulgaria, Filipina, Thailand, Hungary, Itali, Jepun, Korea, Sri Lanka, India, Singapura. Malaysia merupakan kontinjen terbesar untuk acara tersebut.

* Saya nak ambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Tahun Baru 2013 kepada anda semua!!!

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

trial 1

IKLAN : Nak beli kereta? Cari jurujual berhampiran anda di sini!!!

IKLAN : Proton Inspira model 2010 untuk dijual, RM 68 000!!!


36 Komen

Perodua bina kilang baru RM790 juta

p2 logo

Perodua hari ini mengumumkan bakal membina kilang pengeluaran terbaru bernilai RM790 juta bersebelahan kilang sedia ada di Sungai Choh, Rawang. Dengan terbinanya kilang ini, 1,200 peluang pekerjaan bakal tersedia dan bakal menambah 100,000 unit lagi model keluaran Perodua untuk setahun. Operasi kilang ini bakal bermula pertengahan tahun 2014.

Selain menambah lebih banyak kapasiti, kilang baru itu adalah sebahagian daripada proses transformasi Perodua untuk menghadapi liberalisasi pasaran selepas 2016. Budaya dan amalan baru daripada syarikat/ kilang baru dan akan dilaksanakan di kilang sedia ada melalui proses Daihatsu yang dipanggil Yokoten.

sumber : paultan.org

iklan side bar salesman

IKLAN : Nak beli kereta? Cari jurujual berhampiran anda di sini!!!

IKLAN : Proton Inspira model 2010 untuk dijual, RM 68 000!!!


143 Komen

P3-22A warna putih ditemui lagi!

48ea8e6c4f3f11e2862522000a1f9c96_7

Kali ini spyshots terkini model P3-22A berwarna putih telah berjaya diambil oleh Faidzal Alang. Untuk pengetahuan pembaca blog, Faidzal Alang adalah nama yang cukup terkenal dalam sukan permotoran dan pernah berkhidmat bersama Proton. Jika diperhatikan spyshots ini secara teliti, nampak seperti rim sukannya ditampal dengan koyok hitam dan ada kemungkinan rim yang sebenar telah digunakan.

* Maknanya sekarang dah semakin kerap P3-22A menjalani ujian jalan raya. Bila pulak P3-22A nak buat ujian sampai ke Kuantan? Teringin juga nak jadi Mat Bond, hahaha… :)

iklan side bar salesman

IKLAN : Nak beli kereta? Cari jurujual berhampiran anda di sini!!!

IKLAN : Proton Inspira model 2010 untuk dijual, RM 68 000!!!


115 Komen

P3-22A ditemui lagi!

proton-preve-hatchback-p3-22a-1

proton-preve-hatchback-p3-22a-2

Nampaknya semakin rancak Proton menguji model P3-22A. Kali ini giliran blog paultan.org mendapat spyshots terbaru model ini. Kali ini imej lebih jelas walaupun spyshots diambil pada sebelah malam. Kelihatan ada sedikit perubahan di bahagian gril hadapan dan bumper kerana dibahagian tersebut juga ditampal dengan sticker camouflage. Nampak sedikit jalur lampu brek belakang dan jika dilihat dengan teliti nampak seolah-olah lampu belakangnya menggunakan CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamp).

Siapa lagi ada spyshots kereta ni nanti jangan lupa email kan kat saya ye funtastickodesign@gmail.com, hehehe… :)

iklan side bar salesman

IKLAN : Nak beli kereta? Cari jurujual berhampiran anda di sini!!!

IKLAN : Proton Inspira model 2010 untuk dijual, RM 68 000!!!


26 Komen

Qoros tunjukkan model produksinya yang pertama, GQ3

Qoros-GQ3-1[3]

Qoros merupakan jenama terbaru hasil kerjasama antara Chery Automobile Co. dari China dan firma pelaburan Israel, Israel Corp. pada lewat 2007 dan ini merupakan hasil pertama daripada pakatan strategik tersebut. Qoros GQ3 merupakan model sedan kompak yang bakal diperkenalkan secara rasmi di Geneva pada bulan Mac 2013.

Qoros GQ3 bakal berada dipasaran China pada separuh kedua tahun 2013 dan kereta pertamanya bakal tiba ke pasaran Eropah penghujung tahun yang sama. Model sedan bersaiz Ford Focus itu “direka untuk mencapai tahap tertinggi dalam ujian perlanggaran” dengan tambahan “ruang dalaman yang luas” dan keselesaan yang tertinggi selain ciri standard seperti sistem infotainmen yang mempunyai skrin berukuran 8 inci.

Setakat ini pembuat kereta dari China itu masih lagi berahsia mengenai ejin apakah yang bakal menjana model ini, namun dijangka enjin empat silinder petrol akan menjadi nadi utamanya sewaktu pelancaran rasminya nanti.

sumber : carscoop.blogspot.com

* confirm model ni kena boikot dengan negara-negara Islam yang anti Israel, hahaha…

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

iklan side bar salesman

IKLAN : Nak beli kereta? Cari jurujual berhampiran anda di sini!!!

IKLAN : Proton Inspira model 2010 untuk dijual, RM 68 000!!!


Tinggalkan komen

Senarai harga terkini model-model Chevrolet di Malaysia

Chevrolet-Sonic_2012_01

Chevrolet Malaysia telah mengeluarkan senarai harga terkini untuk semua model keluarannya. Anda juga boleh lihat gambar di bawah untuk maklumat lanjut.

Berikut adalah senarai harga tersebut :

  • Cruze 1.8 LT – RM 104,716.40
  • Captiva 2.4 LT (Petrol) – RM 160,185.20
  • Captiva 2.0 LT (Diesel) – RM 166,877.20
  • Captiva 2.0 LTZ (Diesel) – RM 169,877.20
  • Colorado 2.8 AT LTZ – RM 106,008.00
  • Colorado 2.8 MT – RM 96,008.00
  • Colorado 2.5 MT – RM 90,267.00
  • Sonic 1.4 Sedan LTZ – RM 77,508.00
  • Sonic 1.4 Hatchback LTZ – RM 79,508.00
  • Orlando 1.8 LT – RM 119,766.40

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

iklan side bar salesman

IKLAN : Nak beli kereta? Cari jurujual berhampiran anda di sini!!!

IKLAN : Proton Inspira model 2010 untuk dijual, RM 68 000!!!

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,458 other followers