funtasticko design

http://funtasticko.net


5 Komen

ADVERTORIAL : Tempahan t-shirt Arc Reactor Edisi Khas kini dibuka!!!

Teringin nak jadi Tony Stark aka Iron Man? Inilah masanya untuk menunaikan impian anda. Jom bergaya dengan t-shirt Arc Reactor Edisi Khas dari Funtasticko Design. Cetakan menggunakan teknologi digital terkini (DTG – Direct To Garment) dicetak terus menggunakan t-shirt jenama GILDAN – Premium Cotton yang berkualiti tinggi. Jadi tunggu apa lagi, buatlah tempahan anda sekarang!!!

* ramai yang dah buat tempahan, terhangat dipasaran!

Sila rujuk ukuran & saiz t-shirt di bawah untuk maklumat lanjut :

HARGA : RM 30 SEHELAI (TIDAK TERMASUK PENGHANTARAN)

TAMBAHAN RM5 setiap helai untuk KOS PENGHANTARAN ke Semenanjung ( POSLAJU/POS EKSPRES )
* TAMBAHAN RM5 setiap helai untuk KOS PENGHANTARAN ke Sabah & Sarawak ( POSLAJU/POS EKSPRES )
* Saiz XS, S, M, L , XL & 2XL SAHAJA

Kepada yang berminat sila ikuti langkah mudah ini :

1. Emailkan kepada campro_mania@yahoo.com :
- Nama penuh
– No Telefon/HP
– Alamat lengkap berserta poskod
– Saiz & kuantiti
baju

2. Buat pembayaran melalui akaun (cash deposit/online banking) :
- 156012048263 (Maybank) : Mohd Izarul Bin Mohd Zahari
– 005 202 2010474 (AmBank) : Funtasticko Design

3. Lampirkan (attached) slip/bukti transaksi pembayaran bersama-sama dalam email tersebut sebagai pengesahan tempahan & bukti pembayaran.

* Hubungi/SMS kepada saya Zarul aka campromania : 012-6945674 untuk maklumat lanjut & tempahan.


5 Komen

Jom tempah t-shirt crew kahwin yang COOL & GEMPAK!!!

Nak t-shirt rekaan COOL & GEMPAK untuk membakar semangat crew kahwin aka penanggah semasa basuh pinggan dan angkat lauk nanti? Funtasticko Design kini memperkenalkan serta melancarkan 6 Edisi Khas t-shirt untuk kenangan crew kahwin aka penanggah. Rekaan yang berinspirasikan dari jenama terkemuka yang diolah dalam bentuk grafik yang SIMPLE dan pastinya memberi KEUNIKAN di hari bersejarah anda nanti. Jangan sampai tetamu yang hadir mintak sehelai sorang sudah lah, hahaha…

Sedikit info ringkas mengenai t-shirt ini, cetakan silk-sreen bersaiz A4, boleh letak nama pengantin & tarikh majlis kahwin, ukuran t-shirt saiz badan Asia, saiz bermula dari XS-3XL (bergantung kepada stok jika ada), t-shirt 100% cotton, aneka pilihan warna t-shirt yang menarik, tambahan RM1.50 jika ingin menggunakan dye warna emas/perak (special dye) dan harga RM 15 SEHELAI TIDAK TERMASUK KOS PENGHANTARAN (harga bergantung kepada kuantiti & berat keseluruhan). Tempahan MINIMUM 20 helai dan ke atas. Takkan sorang je crew kot, hehehe…

Jadi tunggu apa lagi, hebahkan kepada mak, ayah, adik, abang, kakak, sepupu, sedara, kawan dan sesiapa sahaja yang nak kahwin nanti ye!

Untuk maklumat lanjut boleh email kepada saya campro_mania@yahoo.com / funtastickodesign@gmail.com atau hubungi / sms saya Zarul – 012 – 694 5674 untuk tempahan atau pertanyaan. Nak jadi ejen pun boleh, apa-apa nanti kita bincang la ye. :)

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ


2 Komen

Siapa nak t-shirt edisi raya? Tempahan kini dibuka!!!

* gambar di atas cuma illustrasi contoh t-shirt sahaja, produk sebenar mungkin akan sedikit  berbeza

Sempena Aidilfitri yang bakal tiba, saya mengeluarkan satu rekaan khas “baju raya edisi terhad” untuk rakan-rakan yang berminat. Tempahan bermula mulai hari ini 31hb Julai 2012 sehingga 5hb Ogos 2012. T-shirt dijangka akan dihantar selewat-lewatnya pada minggu terakhir bulan Ramadan. Sekali-sekala nak juga pakai baju lain dari yang lain kan? Buat la tempahan sekarang!!!

Spesifikasi cetakan : Saiz cetakan dalam lingkungan A3,  menggunakan silk screen rubber dye (*emboss printing sedang dipertimbangkan bergantung kepada kuantiti tempahan)

Terdapat 2 pilihan warna iaitu Putih dan Grey. Sila rujuk ukuran & saiz t-shirt di bawah untuk maklumat lanjut :

HARGA : RM 30 SEHELAI (t-shirt 100% cotton 175/180gm – UNISEX)

* Harga TERMASUK KOS PENGHANTARAN ( POSLAJU/POS EKSPRES )
* TAMBAHAN RM5 untuk Sabah & Sarawak
* Saiz XS, S, M, L , XL & 2XL SAHAJA

Kepada yang berminat sila ikuti langkah mudah ini :

1. Emailkan kepada campro_mania@yahoo.com :
- Nama penuh
– No Telefon/HP
– Alamat lengkap berserta poskod
– Saiz & kuantiti
baju

2. Buat pembayaran melalui akaun (cash deposit/online banking) :
- 156012048263 (Maybank) : Mohd Izarul Bin Mohd Zahari
– 005 202 2010474 (AmBank) : Funtasticko Design

3. Lampirkan (attached) slip/bukti transaksi pembayaran bersama-sama dalam email tersebut sebagai pengesahan tempahan & bukti pembayaran.

* Hubungi/SMS kepada saya Zarul aka campromania : 012-6945674, untuk maklumat lanjut & pertanyaan.


13 Komen

I LIKE PROTON Special Edition (SE) t-shirt!!!

Kepada peminat PROTON, ini adalah khas untuk anda!!! Dapatkan t-shirt Edisi Terhad (SE) “I LIKE PROTON” rekaan ekslusif dari Funtasticko Design. Dicetak dengan teknologi terkini DTG (Direct To Garment) – terus cetak atas baju menggunakan printer khas berteknologi tinggi dengan sulaman di belakang.

Tempahan dibuka SEKARANG!!! Tarikh tutup tempahan ialah pada 21 November 2011.

Spesifikasi :

1. Cetakan “I LIKE PROTON” menggunakan teknologi DTG (Direct To Garment)

2. Sulaman berkomputer (embroidery) logo Proton di bahagian belakang.

3. Warna putih sahaja.

* Harga RM40!!! TERMASUK KOS PENGHANTARAN ( POSLAJU/POS EKSPRES )
* TAMBAHAN RM5 untuk Sabah & Sarawak
* Saiz S, M, L , XL, 2XL & 3XL SAHAJA (Material t-shirt : High Grade Cotton t-shirt UNISEX)

Klik imej untuk besarkan

Ukuran baju sebagai rujukan :

Kepada yang berminat sila ikuti langkah mudah ini :

1. Emailkan kepada campro_mania@yahoo.com :
- Nama penuh
– No Telefon/HP
– Alamat lengkap berserta poskod
– Saiz & kuantiti
baju

2. Buat pembayaran melalui akaun (cash deposit/online banking) :
- 156012048263 (Maybank) : Mohd Izarul Bin Mohd Zahari

3. Lampirkan (attached) slip/bukti transaksi pembayaran bersama-sama dalam email tersebut sebagai pengesahan tempahan & bukti pembayaran.

* Hubungi/SMS kepada saya Zarul aka campromania : 012-6945674, untuk maklumat lanjut & pertanyaan.

* Penghantaran bermula 2 minggu selepas tarikh tutup tempahan.
* jika berlaku sebarang kelewatan, makluman akan diberikan


9 Komen

PRU : Undi rekaan t-shirt yang paling anda minat!!!

Design 1

Design 2

Design 3

Sementara menanti info & spyshots terbaru, saya nak minta tolong undi rekaan t-shirt mana yang anda minat. Kemungkinan akan dikeluarkan jika ada permintaan. Kali ni versi warna putih pula, hitam dah selalu sangat..hehehe..terima kasih kepada yang mengundi.. :)


8 Komen

Tempahan T-Shirt Harimau Malaya dibuka lagi, kini dengan material Micro Fibre!!!

Contoh t-shirt Micro Fibre (Kain Jersey) yang telah siap dicetak

Material terbaru Micro Fibre (Kain Jersey) & T-shirt original Funtasticko Design dengan tag khas

Atas pemintaan ramai & sambutan yang amat menggalakkan produk terkini Funtasticko Design, t-shirt Harimau Malaya kini dibuka lagi!!!  Kali ini tempoh tempahan bermula mulai hari ini, 24hb Februari 2010 sehingga 5hb Mac 2011!!! T-shirt dijangka akan dihantar selewat-lewatnya 2 minggu dari SELEPAS tarikh tutup tempahan.

KINI dengan tambahan material kain terbaru!!!

- RM 35 SEHELAI untuk Micro Fibre (Kain Jersey) *Round Neck
- RM 40 SEHELAI untuk Micro Fibre (Kain Jersey) *POLO t-shirt berkolar

- RM 30 SEHELAI untuk High Grade Cotton *Round Neck

* Harga TERMASUK KOS PENGHANTARAN ( POSLAJU/POS EKSPRES )
* TAMBAHAN RM5 untuk Sabah & Sarawak
* Saiz S, M, L , XL, 2XL & 3XL SAHAJA (Material t-shirt : High Grade Cotton t-shirt UNISEX)

PERCUMA 1 STICKER CERMIN KERETA DENGAN SETIAP PEMBELIAN 2 HELAI T-SHIRT!!!

Ukuran baju sebagai rujukan :

Kepada yang berminat sila ikuti langkah mudah ini :

1. Emailkan kepada campro_mania@yahoo.com :
- Nama penuh
– No Telefon/HP
– Alamat lengkap berserta poskod
– Saiz & kuantiti
baju

2. Buat pembayaran melalui akaun (cash deposit/online banking) :
- 156012048263 (Maybank) : Mohd Izarul Bin Mohd Zahari

3. Lampirkan (attached) slip/bukti transaksi pembayaran bersama-sama dalam email tersebut sebagai pengesahan tempahan & bukti pembayaran.

* Hubungi/SMS kepada saya Zarul aka campromania : 012-6945674, untuk maklumat lanjut & pertanyaan.

Penghantaran bermula 2 minggu selepas tarikh tutup tempahan.
* tempahan akan ditutup setelah memenuhi kuota yang ditetapkan
* jika berlaku sebarang kelewatan, makluman akan diberikan


12 Komen

Kontroversi mengenai rekaan t-shirt Harimau Malaya temui penyelesaian!!!

Akhirnya kontroversi mengenai rekaan t-shirt Harimau Malaya telah temui penyelesaian secara positif antara pihak Funtasticko Design & Cokelat Printing Studia serta agen2nya. Petang tadi saya telah mendapat panggilan dari bro Fazil & dia telah memberi segala penjelasan kepada saya bagaimana isu panas ini boleh berlaku. Puncanya ada wujudnya “pihak ketiga” yang “menyamar” dan telah berjaya memperdayakan pihaknya bahawa rekaan tersebut adalah miliknya. Setelah itu orang ni telah cuba untuk “melepaskan dirinya” dengan memberi pelbagai alasan & tidak menjawab panggilan telefon. Jadi pihak bro Fazil telah mencurigai orang ini & akhirnya mengakui dia telah terkena. Dia juga telah mengiktiraf rekaan ini adalah sebenarnya dari Funtasticko Design. Jadi ada perbincangan & penyelesaian telah dibincangkan untuk menyelesaikan perkara ini.

Diharap selepas ini perlu ada sikap berhati-hati ketika berurusan dengan rekaan yang merupakan “harta intelek”. Jadi saya mewakili Funtasticko Design ingin meminta maaf jika komen2 diblog ini agak ekstreme sebab saya faham mereka semua ini telah berdiri dibelakang saya untuk memperjuangkan hak ini. Ada dikalangan kami merupakan designer yang profesional yang tidak boleh berkompromi dengan isu2 ini. Semoga penjenayah yang sebenar mendapat balasannya tak lama lagi, takkan selamat hidup dia  sebab MENCURI, MENIPU & MEMBUATKAN ORANG YANG TAK BERSALAH BERGADUH.

Zarul@Campromania,

(Pengasas Funtasticko Design)

* Penghantaran kedua t-shirt Harimau Malaya telahpun dibuat, kepada yang telah menempah TERIMA KASIH saya ucapkan & nantikan t-shirt anda dalam masa terdekat.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,461 other followers