funtasticko design

http://funtasticko.net


82 Komen

P3-22A versi Photoshop daripada Amirul Fikr!

150682_461484070556084_287348555_n

337183_460998817271276_120559698_o

Kali ini sahabat kita Amirul Fikr telah membuat versi Photoshop terbaru P3-22A dengan berpandukan gambar spyshots sebelum ini. Nampak lebih realistik dan kemas. Adakah model sebenar P3-22A seakan-akan gambaran Photoshop ini? Kita nantikan spyshots yang lain nanti. :)

 

iklan side bar salesman

IKLAN : Nak beli kereta? Cari jurujual berhampiran anda di sini!!!

IKLAN : Proton Inspira model 2010 untuk dijual, RM 68 000!!!


5 Komen

ADVERTORIAL : Tempahan t-shirt Arc Reactor Edisi Khas kini dibuka!!!

Teringin nak jadi Tony Stark aka Iron Man? Inilah masanya untuk menunaikan impian anda. Jom bergaya dengan t-shirt Arc Reactor Edisi Khas dari Funtasticko Design. Cetakan menggunakan teknologi digital terkini (DTG – Direct To Garment) dicetak terus menggunakan t-shirt jenama GILDAN – Premium Cotton yang berkualiti tinggi. Jadi tunggu apa lagi, buatlah tempahan anda sekarang!!!

* ramai yang dah buat tempahan, terhangat dipasaran!

Sila rujuk ukuran & saiz t-shirt di bawah untuk maklumat lanjut :

HARGA : RM 30 SEHELAI (TIDAK TERMASUK PENGHANTARAN)

TAMBAHAN RM5 setiap helai untuk KOS PENGHANTARAN ke Semenanjung ( POSLAJU/POS EKSPRES )
* TAMBAHAN RM5 setiap helai untuk KOS PENGHANTARAN ke Sabah & Sarawak ( POSLAJU/POS EKSPRES )
* Saiz XS, S, M, L , XL & 2XL SAHAJA

Kepada yang berminat sila ikuti langkah mudah ini :

1. Emailkan kepada campro_mania@yahoo.com :
- Nama penuh
– No Telefon/HP
– Alamat lengkap berserta poskod
– Saiz & kuantiti
baju

2. Buat pembayaran melalui akaun (cash deposit/online banking) :
- 156012048263 (Maybank) : Mohd Izarul Bin Mohd Zahari
– 005 202 2010474 (AmBank) : Funtasticko Design

3. Lampirkan (attached) slip/bukti transaksi pembayaran bersama-sama dalam email tersebut sebagai pengesahan tempahan & bukti pembayaran.

* Hubungi/SMS kepada saya Zarul aka campromania : 012-6945674 untuk maklumat lanjut & tempahan.


5 Komen

Jom tempah t-shirt crew kahwin yang COOL & GEMPAK!!!

Nak t-shirt rekaan COOL & GEMPAK untuk membakar semangat crew kahwin aka penanggah semasa basuh pinggan dan angkat lauk nanti? Funtasticko Design kini memperkenalkan serta melancarkan 6 Edisi Khas t-shirt untuk kenangan crew kahwin aka penanggah. Rekaan yang berinspirasikan dari jenama terkemuka yang diolah dalam bentuk grafik yang SIMPLE dan pastinya memberi KEUNIKAN di hari bersejarah anda nanti. Jangan sampai tetamu yang hadir mintak sehelai sorang sudah lah, hahaha…

Sedikit info ringkas mengenai t-shirt ini, cetakan silk-sreen bersaiz A4, boleh letak nama pengantin & tarikh majlis kahwin, ukuran t-shirt saiz badan Asia, saiz bermula dari XS-3XL (bergantung kepada stok jika ada), t-shirt 100% cotton, aneka pilihan warna t-shirt yang menarik, tambahan RM1.50 jika ingin menggunakan dye warna emas/perak (special dye) dan harga RM 15 SEHELAI TIDAK TERMASUK KOS PENGHANTARAN (harga bergantung kepada kuantiti & berat keseluruhan). Tempahan MINIMUM 20 helai dan ke atas. Takkan sorang je crew kot, hehehe…

Jadi tunggu apa lagi, hebahkan kepada mak, ayah, adik, abang, kakak, sepupu, sedara, kawan dan sesiapa sahaja yang nak kahwin nanti ye!

Untuk maklumat lanjut boleh email kepada saya campro_mania@yahoo.com / funtastickodesign@gmail.com atau hubungi / sms saya Zarul – 012 – 694 5674 untuk tempahan atau pertanyaan. Nak jadi ejen pun boleh, apa-apa nanti kita bincang la ye. :)

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ


40 Komen

ARTWORK : Bayangan model P3-22A (Proton Prevé Hatchback) dari saya

UPDATE : P3-22A (Proton Prevé Hatchback) inspired by Skoda Vision D + Ford Focus

Setelah membuat penelitian dan sedikit kajian mengenai model P3-22A (Proton Prevé Hatchback), maka terhasilnya artwork ini. Saya sendiri pun dah lama tak membuat gambaran model kereta sebab kesibukan kerja. Gambaran ini dihasilkan menggunakan perisian Adobe Illustrator CS5, hasil dia tak la sama macam menggunakan Adobe Photoshop. Apa pendapat anda?

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ


32 Komen

Gambaran Proton Prevé versi hatchback (P3-22A) dari Amirul Fikr

Ini merupakan hasil kerja dari sahabat kita Amirul Fikr, yang merupakan gambaran Proton Prevé versi hatchback (P3-22A). Mengikut info yang kita tahu sebelum ni, model P3-22A merupakan model hatchback seperti Ford Focus, VW Golf, Opel Astra dan lain-lain. Bukan seperti Gen.2 yang lebih sesuai dipanggil liftback/aeroback. Ada kemungkinan rekaan P3-22A mempunyai ciri-ciri seperti rekaan di atas.

Dah lama saya tak muat naik gambar artwork macam ni, terima kasih bro Amirul Fikr kerana sudi memberi kebenaran kepada saya mempamerkan bakat dan hasil kerja anda untuk dikongsi bersama dengan pembaca Funtasticko Design. Apa pendapat anda?


13 Komen

I LIKE PROTON Special Edition (SE) t-shirt!!!

Kepada peminat PROTON, ini adalah khas untuk anda!!! Dapatkan t-shirt Edisi Terhad (SE) “I LIKE PROTON” rekaan ekslusif dari Funtasticko Design. Dicetak dengan teknologi terkini DTG (Direct To Garment) – terus cetak atas baju menggunakan printer khas berteknologi tinggi dengan sulaman di belakang.

Tempahan dibuka SEKARANG!!! Tarikh tutup tempahan ialah pada 21 November 2011.

Spesifikasi :

1. Cetakan “I LIKE PROTON” menggunakan teknologi DTG (Direct To Garment)

2. Sulaman berkomputer (embroidery) logo Proton di bahagian belakang.

3. Warna putih sahaja.

* Harga RM40!!! TERMASUK KOS PENGHANTARAN ( POSLAJU/POS EKSPRES )
* TAMBAHAN RM5 untuk Sabah & Sarawak
* Saiz S, M, L , XL, 2XL & 3XL SAHAJA (Material t-shirt : High Grade Cotton t-shirt UNISEX)

Klik imej untuk besarkan

Ukuran baju sebagai rujukan :

Kepada yang berminat sila ikuti langkah mudah ini :

1. Emailkan kepada campro_mania@yahoo.com :
- Nama penuh
– No Telefon/HP
– Alamat lengkap berserta poskod
– Saiz & kuantiti
baju

2. Buat pembayaran melalui akaun (cash deposit/online banking) :
- 156012048263 (Maybank) : Mohd Izarul Bin Mohd Zahari

3. Lampirkan (attached) slip/bukti transaksi pembayaran bersama-sama dalam email tersebut sebagai pengesahan tempahan & bukti pembayaran.

* Hubungi/SMS kepada saya Zarul aka campromania : 012-6945674, untuk maklumat lanjut & pertanyaan.

* Penghantaran bermula 2 minggu selepas tarikh tutup tempahan.
* jika berlaku sebarang kelewatan, makluman akan diberikan

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,459 other followers