funtasticko design

http://funtasticko.net

HANGAT : Spyshots bahagian belakang Persona Facelift (Enhancement)!!!

43 Komen

Ni dia gambar terbaharu!!

Bakal dilancarkan Jumaat ni menurut info dari theking..m-line & h-line ada bodykit tu…menarik

43 thoughts on “HANGAT : Spyshots bahagian belakang Persona Facelift (Enhancement)!!!

  1. Colour Gray yang depan 2 cantik…yang depan tue saya kata mcm vios Dugong dalam post yang lepas

  2. macam warna baru je tu..

  3. cantik gak kaler baru tue…mcm kaler honda dengan toyota dugong…
    harge xder info ker…??

  4. menarik..! jumaat ni..? ape2hal, nanti bro update eak.. mesti cun model tu..

  5. waw!!!…saya suke!!! ni macam nak tukar lampu persona lame dgn lampu n jekk… hhaha tapi rase2nye belum ada jual lagi..hhhaha

  6. tunggu la sebulan dua lagi, pastu try tanya SC bahagian part dia kot2 ada dah..pastu leh la tukar..

  7. walaweh! x saba rasanya. camana dgn transmisi die, adakah H-Line hanya ada Auto sahaja? camana dgn warna putih, ada x? hoho..

  8. erm bila nk kuar gambar interior pulak…

  9. tunggu jumaat je laa kite tgk interior.. hehe~

    facebook Italdesign Giugiaro:

    “..already on the booth! don’t miss our website. from 10am tomorrow all the pics, videos and infos about the geneva motor show..”

  10. jangan bimbang, masing2 ada market tersendiri..lagipun perodua nye model kita dah leh agak yang mana akan keluar nanti, proton je selalu berahsia pasal model2 akan datang..hehehe..

  11. >> offtopic.. TV3 – rancangan Soal Jawab tentang Facebook & Twitter..? kenapa eak..?

    psal kenyataan perodua tu, cam perli2 proton je.. haha~!!

    • tengah tengok rancangan tu sekarang…pasal kenyataan perodua tu seolah2 kereta keluaran mereka je la yang jimat minyak, so xperlu buat kereta hybrid & sebagainya…hakikatnya perodua xmampu nak buat semua tu selagi bergantung kepada abg Jepun diorg..haha..

  12. hakikat sebenarnya keangkuhan dan keegoan.. macam la org lain pakai proton tu sampah masyarakat.. aih.. harap2 seswatu magic akan berlaku.. huhu

    • MD diorg terpaksa cakap macam sebab nak cover kelemahan ketara diorang..terus terang la cakap Perodua xde kemampuan nak buat semua tu, senang..sy baca pun tergelak je..kesian boneka baru ni..hahaha..

  13. mduan, ni statement dia

    ” “Kebanyakan pengeluar kereta memperkenalkan hibrid untuk menjimatkan penggunaan bahan api supaya lebih efisien dan mesra alam tetapi apa yang kami keluarkan telah memenuhi kehendak pasaran selain enjin kami tidak berkapasiti besar,” katanya.

    Beliau berkata, model-model Perodua sememangnya cukup efisien dari segi penggunaan bahan api serta mesra alam dan pengenalan model hibrid tidak akan dilakukan pada masa depan.”

  14. Campromania

    Apa kata ulas pasal artikel P2 tu kat entri baru, saya nak komen panjang lebar ni.

    Saya dah post entri ni tadi untuk disiarkan besok pagi.

  15. ok gak..nanti sy postkan.. 🙂

  16. Ok..tak yah salin bulat-bulat pun tak apa, ambil poin-poin pun ok, nanti orang kata ciplak…

    Saya tak boleh nak komen berat sebelah kat blog sendiri 😛

    Trimas!

  17. mmm…org kampung bleh ar diorang kelentong. Kereta jimat minyak… mmg ar jimat bila kereta compact namanya. Kalau berat pun dah macm kereta sorong (sindir jer…bukan fakta ye…) mmg ar x guna minyak banyak…akai ada ka (sorry…). lepas tu nak compare dgn kereta sedan…adduhh.. sy tak kisah kalau pero2 nk counter proton ker ape ker…tapi ayat2 diorang nie… nak jer sy sambar petir balik! …. hehe ok x ayat tu? 🙂
    …sy x kisah kalau diorang mendabik dada kalau betul2 model2 diorang tu dari jerih keringat diorang sepenuhnya, tapi setakat rebadge n pastu di bawah telunjuk T n D , cakap cam tu plak… bodoh (dgn izin..) sgt ker rakyat m’sia nie? … pergghh.

  18. hahaha..leh smbung topik ni dipost baru saya..

  19. gooooodd!

  20. New Proton persona enchancement is coming…with different side miror with LED, site skirting, diffrent front fog lamp and front grill, sports rims…ect….price for baseline at RM46,499 manual & auto RM 49,499 : medium line manual RM52,999 & auto RM55,999 and Hiline come with leatherseat, auto cruise,GPS, ABS, EBD is…

  21. Ade gambar di booth Italdesign Giugiaro, reader di PT bg:

    10am di Geneva tu dlm pukul 4 ptg di sini ke?
    hehe x berape tau la pasal ni.

  22. bila pandang byk kali mcm nissan latio pun ada

  23. byk kali pandang mcm nissan latio plk

  24. xsabar ni…dah pesan kat Azlano supaya dia kasi live coverage & photo kat sana nanti..

  25. sori bro,terpost 2x

  26. No Proble but CamProblem….Perodua belum ada sejarah kerete terbakar, Proton pernah bila Gen.2 mula2 keluar…New Waja based on Fortis…Proton pon bergantung pada Abang Jepun..NVH Proton teruk…ada bunyi mister, Nyet3 sound!

  27. Dulu kutuk2 Perodua harapkan abang jepun, tapi sekarang ape citer? Last2 harap jugak kat abang jepun walaupun tak sepanjang masa…akhirnya? ape citer?Kata orang dia pon buat jugak…itu lagi teruk namanya!!!

    • bukan harap 100% rebadge semata2..ni ada berkaitan dengan pertukaran model, Proton amik Lancer jadi Waja, sebab segment tu xla market dia besar sgt..xberbaloi nak develop model baru..Mitsu pulak amik Persona & Exora jadi model diorang..sebab diorang xde model segment tu..masalahnya Perodua masih xde model mereka sendiri, kitaorg pun tunggu gak bila diorang boleh berdikari macam Proton..

  28. semua model terkini proton dah refine tahap NVH….
    mmm…nak jugak tau model apa en Serik Pakai Proton guna ye?….
    kalau model terdahulu mmg ketara bunyi dgn gegarannya,
    kenalah dgn teknologi yg proton dapat dari mitsu masa tu….
    kalau guna saga BLM agak melampau jg klu expect tahap NVH dia sebagus bmw….
    kalau bro x nak bunyi bising2 ni baik ambik kereta elektrik je,habis cerita

    dan utk pengetahuan bro,rebadge yg dilakukan proton/mitsu kali ni bersifat 2 hala,dua-dua dpt faedah..
    ~proton akan dapat cesi & latest powertrain lancer dari mitsu
    ~mitsu akan dapat proton exora & persona utk direbadge under mitsu logo…
    tapi proton bukan sekadar tampal logo,tukar bumper sj…aspek kejuruteraan diambil kira,contoh pengendalian akan ditune oleh lotus,TCU ditune maybe

    pendek kata,apa yg proton praktis dgn mitsu skrg ni x sama dgn p2 buat dgn daihatsu/toyota..
    ada contoh lain bro…ford Ka=fiat 500 share platform & kejuruteraan lebih kurang mcm projek proton dgn mitsu ni

    kdg2 ayat komen kt sini nmpak mcm kutuk p2,hakikatnya kitaorg kt sini berharap p2 mampu buat kereta sendiri barulah industri automotif kita mantap,maju dan meriah x gitu bro Serik Pakai Proton,hihi..

  29. dah 2 tahun pakai proton saga.. so far nvh masih macam baru dpt kereta dulu.. nnt kalau gegar2 aku nk pasang soundproof bajet dalam 1.5k layan audio dulu.. hehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s