funtasticko design

http://funtasticko.net

42 thoughts on “Video LOTUS Engineering untuk Geneva 2010

  1. so, konsep hybrid platform-nya sama dengan Emas laa ye..?

  2. bagi sesiapa yg tau pasal function2 dalaman proton Emas ini kongsikan info2 anda di sini…. http://prodas.wordpress.com/ banyak persoalan yg tak terjawab dan kepada sesiapa yg tau info2 function tersebut boleh lh kita kongsi sama2 di blog ini atau blog prodas…

  3. gambar kat atas tu, platform untuk model evora hybrid ke bro..? dan hybrid system-nya sama dengan emas ke..?

  4. Platform takkan sama kot.. konsep mungkin sama.

  5. evora hybrid tu masih dalam bentuk konsep?
    belum buat produksi lagi?
    yang menarik 0 – 60 km/h = 4 saat… woowww!

  6. 3 versi lagi? tapi bukan 3 model kan…..

  7. Setahu saya ada 6 variasi dari platform yg sama. 3 sahaja yg ditampilkan kat geneva motor show. dan ada 3 lagi yg tidak lagi ditampilkan…

    cheers!

  8. owh.. thanks eak utk info2 tu..

  9. off topic..
    ade kemungkinan nama waja baru adalah proton ROSMA atau proton RUSMA… dilancarkan pada bulan 11… sekarang sudah siap… tengah test onthe road.. sedara saya kate dia pernah lihat waja baru ini. dia adalah staf proton…. cantik lampu depan dan belakang di ubah.. bumper pn lain dari model lanser fortis…harga yg dicadangkan lebih kurang 80k..

    selain itu… Lotus EVORA… yg bakal masuk malaysia akhir mac ini… dijual dengan harga 700k… katanya…. Di pusat kecemerlangan proton ade sebijik EVORA milik DSZ….. waw…. hebat dato syed zainal..hihihih

  10. 2 lh saya pn cakap kt sedare saya 2… nanti orang politikkan name 2… hahhah…. saya aju kan soalan … kenape proton tak teruskn menggunakan nama waja….

    jawab beliau… proton tukar nama untuk menaikkan sale… contohnye gen2 yg tak laku…. di design semula n tukar nama jadi persona terus sale naik……

    saya memang kurang setuju… so saya cakap lagi… kenapa tak ikut macam saga??? so beliau kate… tak tau… orang atasan proton yg mahu menukar nama…

    nama proton RUSMA itu katanya hanya cadangan… tetapi tidak pasti lh conform ke tidak…

  11. proton grusonia..

  12. prodas :2 lh saya pn cakap kt sedare saya 2… nanti orang politikkan name 2… hahhah…. saya aju kan soalan … kenape proton tak teruskn menggunakan nama waja….
    jawab beliau… proton tukar nama untuk menaikkan sale… contohnye gen2 yg tak laku…. di design semula n tukar nama jadi persona terus sale naik……
    saya memang kurang setuju… so saya cakap lagi… kenapa tak ikut macam saga??? so beliau kate… tak tau… orang atasan proton yg mahu menukar nama…
    nama proton RUSMA itu katanya hanya cadangan… tetapi tidak pasti lh conform ke tidak…

    Aku rasa sedara ko tu lawak je… tak kan la nak letak nama tuh.. hehehe lawak…lawak…

  13. hahhah kita tunggu jek lh!!! betol ke tak..hahahah

    • betul tu..harap nama tu biarlah yg best skit..hehehe

      sedikit info baru, saga fl nanti lampu depan & belakang baru..lampu depan ala2 honda Accord baru..lampu belakang dia nipis skit dari yg sedia ada..bentuk dia masih xdapat dipastikan macam ne..

  14. dengar cite bumper baru.. fender pn redesign baru gak.. tp rupa bentuk tak dpt gambaran lagi… x sabar nk tgk saga fl ni..

  15. RUSMA ker? aduhh… diorang kena solat istikharah nie… hehe.
    x sedap ar nama tu… bagi ar nama yg gah sikit n senang melekat kat dalam minda;)

    cheers!

  16. Terkini! saham proton didagangkan 6.0% lebih tinggi dari penutup hari Jumaat! (setakat pukul 10:15 pagi, 8 Mac)

    satu hari dah untung macam kita simpan kat ASB setahun!

    Untungle siapa yang beli saham PROTON!

    Tahniah PROTON! Pelabur dah mula kembali yakin dengan masa depan anda!

  17. proton rosma?alang2 letak terus proton rossy,proton roslan..
    saja nak bikin havoc je tu….

  18. So smua org must b ready with camera utk spyshot waja r / saga fl. X sbar sy nak tgk mdel2 bru proton. Hrap2 cun mlecun mcm rozita che wan hehe…jgn chef wan dah la…

  19. ooohhh… AZURA! …wakaka..layan..

  20. hahaha..semua nama awek2 je..

    nak buat pengumuman skit, dukacitanya dimaklumkan pelancaran Persona facelift (enhacement) ditunda ke 15hb Mac ni atas2 sebab2 tertentu..mungkin tunggu DSZ balik dari Geneva agaknya, hehehe..sekian terima kasih.. 😉

  21. byk2 sabau nye peminat proton……pasal nama waja r tu,jgn la bubuh nama pompuan lagi macam TIARA dulu…..tak gah rasa nye…..apakata ltak nama lelaki plak…perhhh baru nampak kejantanan keta tu hahaha mcam proton ZARUL….kan ke enak nama tu,mksud pun baik…tapi apa maksud nama tu????

  22. hahahh kelakar pulak dgr nama proton ROSMA@RUSMA 2…hihihih entah lh ape maksudnye… ini cuma khabar2 angin jekk tak pasti betul ke tak.. harap2 tak betul.. so.. proton!!!! kene lh letak nama yg gempak sikit!!!!! Proton NEVA ke!!!! ok lh 2!!! hahahah

  23. yg penting huruf belakang mesti “A”..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s