funtasticko design

http://funtasticko.net

VIDEO : Test Drive Persona Elegance dari saya & Mat!!

170 Komen

Video 1

Video 2

Video 3

Video 4 (0-100km/h)

Tadi saya & Mat berkesempatan memandu uji Persona Elegance..memang banyak perbezaannya dari segi kuasa pecutan, handling lebih mantap & NVH lebih senyap dari Persona yg sebelumnya..terima kasih kepada saudara Nik Azmi ( SA, Kuantan Sales Branch Jalan Beserah) yg memberi kesempatan kepada kami untuk melakukan sesi pandu uji tersebut..walaupun sekejap tapi dapat merasakan kehebatan EasyU32 bit tu yg seolah2 menjadikan IAFM seperti enjin CPS..memang mengujakan, 0-100 km/h cuma dalam masa 10 saat, 120 km/h dalam 14 saat..(* untuk pengetahuan, unit pandu uji tadi transmisi automatik..kalau manual mungkin lagi cepat, hehehe).. πŸ˜‰ saya tengah menunggu review dari Mat yang buat pandu uji ni tadi..tunggu..

Kepada sesiapa yang tinggal di Kuantan & berminat untuk membeli kereta Proton boleh la menghubungi saudara Nik Azmi : 019-962 0705 atau saya, Zarul@campromania : 012-694 5674 untuk maklumat lanjut.. πŸ˜‰

170 thoughts on “VIDEO : Test Drive Persona Elegance dari saya & Mat!!

  1. perghhhh…biar btol..best2 ni xsabar2 ni..hehe

  2. wah, habat jugak ye sentuhan ECU ni pada model elegance.. cun!

  3. wahhh bro siap jadi ejen SA proton lagi!!hahhaa!!!! enjin dia bukan same dengan persona lame ke??? nak tanye…radio dia ade bluetoot x??? saya tadi tak sempat tgk ngan teliti..mase tgk kt showroom….

  4. bro bestnyer dah dpt test drive…makin x sabar nk ddapat kete….NVH terbaik x bro….signal stalk tu mcm jauh lg ek

  5. bagus… review yg tepat utk kengkawan…

    • Phonix project termasuk jgk gearbox. Getrag supply 6mt dan 5AT. Punch supply CVT plak.

      • Amik info dari cbt tu,

        “Our sources explained that the Low Pressure Turbo (LPT) system uses a turbine from BorgWarner and pressure starts to kick in at around 1,800rpm. Power should hover around 140hp.

        Apart from the LPT system, the new engine will also be using a Continuous Variable Valve Timing (CVVT) system on the intake valves.

        Transmission wise, the 6-speed Getrag gearbox is said to be chosen for the engine while a CVT gearbox by ZF will replace the normal torque converter automatic transmission system.”

        IAFM+ tu ada jugak CVVT ke bro?

      • aku rasa IAMF tu adalah CVVT… proton mgkin guna nama IAMF sbb tak mo bg kliru ngan tech toyota n produa… sbb toyota n produa kan gna VVT-i ngan DVVT…

      • lain bro..IAFM tu Intake Air Fuel Module, CVVT lak Continuous Variable Valve Timing..2 benda yg berbeza..sistem yang seakan2 CVVT adalah CPS(Camshaft Profile Switching)

      • borgwarner utk LPT proton nanti?…
        ni rumours@sahih bro campromania?…bukan calang2 brand tu…
        apapun diharap semua berjalan spt yg dirancang…
        elok disegerakan sebelum proton tertinggal jauh utk teknologi2 mcm tu
        bro ada baca paper hari ni?…sumber berita yg aku baca proton akan meneruskan perbincangan dgn vw utk kemungkinan usaha sama produk(direct injection,diesel tech maybe?)…perbincangan dgn company hero kat india pun in progress…ada harapan proton utk produce high volume lps ni

      • xtau la bro..sy pun xpasti..kat Geneva baru2 ni diorg ada bincang2 pasal nak sambung balik usahasama dengan VW tu..VW mungkin tengok EMAS tu ada potensi besar gak selain dari benda2 yg bro ckap tu..mengenai Proton kat India tu proses penilaian smpai ditahap akhir, dah lantik bos utk jaga market India lak tu..paling awal menurut DSZ ckap hujung tahun ni..

  6. cayalah bro campro,sudah terbukti kehebatan proton persona elegance,pada yang lain,berhenti mengutuk,pergi lah test drive

  7. komen2 dan kritikan membina perlu…tapi kalau komen/kritikan yg membabi buta amatlah tidak matang sama sekali..hehe~

  8. Bro campro, seingat yang saya tahu laa, CPS seakan sama dengan Vtec. Dimana valve buka lebih besar pada kelajuan enjin yang tinggi. IAFM utk selesaikan masalah torque dip utk enjin campro. Manakala VVT pula variable valve timing. Enjin bertindak cepat, pickup cepat dan terasa ringan. Sbb tu Myvi pickup tapi cepat pancit.

    anyway, dah jadi Pemandu uji pulak skrg ni?hehe.Xmengapa. belaja2. tak lama lagi funtasticko boleh jadi macam paultan versi Bahasa Melayu. syabas

    • nyway, dah jadi Pemandu uji pulak skrg ni?hehe.Xmengapa. belaja2. tak lama lagi funtasticko boleh jadi macam paultan versi Bahasa Melayu. syabas

      Betol bro…PT version melayu.

    • ye la, tersilap lak sy..sebab sy cuma nak bagi perbezaan IAFM dengan CVVT je..tq bro sebab betulkan.. πŸ˜‰

  9. Bagus lah kalau exora ni boleh dapat enjin 140 hp,innova baru 138 hp
    harap2 enjin Phoenix project bukan sekadar untuk kelajuan,harap2 juga menjimatkan penggunaan petrol,kalaulah dapat transmition seperti yang dicungkil dar artikel cbt,fuhh memang cunlah exora ni nanti,harga pun jangan lebih 90,000 ringgit Malaysia,takut tak laku pulak.
    Apa lagi,kalau dah ade enjin mantap,bila nak bikin satria neo gti,satria neo pun kena improve jugak lebih2 lagi headroom.semoga berjaya proton!

  10. hehe, dah agak dah mesti orang ckp psal headroom (neo).. saya test neo cps pun, x slesa coz kpala rase lain macam je.. tapi, kereta tu MANTAP.. tggu neo akan dtg..hrp ade p’ubahan..

  11. Sementara demam Persona Elegance masih panas lagi, saya paparkan konsep yang boleh diadaptasikan pada Persona. Introducing the Proton Persona Estate. Amacam, Proton ada berani tak buat model camni?hehe. sila klik

    http://fridz-max.blogspot.com/

    tq

    • wahhh!!! bro cunn!!! hahah.. bentuk ini teringatkan kepada saya neo 4 pintu yg direka pada hari keluarga proton…hahah… bro saya tak leh komen kt blog bro… mungkin sbb syarat n sekatan untuk menghantar komen.. harap bro boleh ubah tema macam blog autoakaia… senang sikit pengunjung komen…..

      • yela..kena tukar html blog saya ni. saya sedang mencari theme yang sesuai dgn penceritaan blog saya.

        Anyway, thanks..Persona Estate ni ialah terjemahan rasa minat saya terhadap kereta continental.

    • menarik bro..kena letak warna la nanti..lagi cun!

    • cantik… Good job bro! πŸ™‚

      cheers!

  12. haa~ saya baru nak bagitahu kat bro fridzmax.. saya dh singgah bnyk kali utk komen persona estate tu, x boleh nk hntar komen laa.. saye ingt intrnet saye slow.. huhu~

    psal persona estate tu, seriously CUN gila.. boleh thn jgak kalo proton jadikan persona sbg model jenis tu, & buat pasaran ke negara2 yg sesuai dgn model cmtu.. hihi~

  13. memang cantik rendering tu bro.. kalau p1 buat model tu mau telan air liur pengeluar rebadge yg 1 lagi… coz jadi saingan model mpv/stwagon dia yg top tu… hehehe

  14. damn! biar betik! teruja btul dgn punyi kete pada video ke-4 tu. mcm x payah nak bikin ekzos lg dh. wahaha..

  15. Em..nampaknya daripada feedback tuan2, saya kena tukar setting html blog saya ni. xpe2, xkomen pun xpe. at least saya dpt kongsikan idea saya yg tgh membuak2 ni.hehe.

    Bro stroller, bukan mpv/station wagon laa. tapi KERETA JUGA MPV.amboi, sempat korang ye.hehe

  16. PERHATIAN

    kepada suma bro2 yg ada kt sini bole bantu masalah sy x..saya dlm perjalanan nk kefelda tenggaroh..kt johor..dlm perjalanan 2,ada la 1 kete persona ni dia liplap kn lampu dia,mksd nya suruh sy laju,sy pn pcut la,dia trs follow,ms 2 entah cmne bole lak sorang pakcik melintas naik basikal dr kiri trus msk kanan..,ms 2 dah cuak la,apa lagi..sy pn trs brek emergency..,tiba2 bunyi dam,ish,kete blkg ni langgar sy..,kami pn kuar la kete bincang2 cmne nk wt skrg ni..,dia ni cina..sy pn x mntk dia byr..,tp yg wat sy hangin 1 bdn ni..ada ke patut dia ckp ‘kete encik sikit saja kemek,sy punya lg truk..’..hish,rs mcm nk terajang je bdk ni..dia nk bg sy rm50..nk ketuk blk bmper blkg pn x lps..

    bmper kete sy blkg kemek n blubang sikit..persona 2 lampu pecah n sluruh bahagian dpn remuk habis..

    kwn2..tlg g tau sy nk wt cmne sktg………..=\

    • kena bincang betul2 la ngan dia tu..patutnya kena buat report polis utk claim insurans..

      • tp ad org kt kalo repot polis kene byr 300..sy pn x bpe phm..tp kalo bmper kemek n blubang ptt ny tkr yg br or ketuk blk n spray smula..

      • ntah la, sy xde pengalaman benda2 camni..tapi eloknya memang kena buat report..kalau x kna keluar duit sendiri la repair..bumper tu elok tukar baru..tapi kena check gak kereta tu takut2 ada benda lain yg problem..

      • mana ada report polis kne bayar rm300.. ari tu ada makcik wira langgar bumper blkg aku.. lepas tu dia lari.. aku siap dpt no plet dia pastu report kt balai polis puchong jaya.. (sbb dia langgar time asak2 lepas tol sunway-puchong)… lepas wat report bayar rm1 tuk print balik report tu je.. lepas tu siap amek gambar lg…

    • En gila kereta pakai kereta ape,sampai remuk abis persona tu?

    • biasa nya orang yg salah je kena bayar saman RM300 tu… tapi, kereta gilakereta kat depan, memang tak salah, yang salah org belakang follow dekat sangat… mana-mana accident pun, orang belakang tetap salah kalau dia langgar kita kat depan ni..

  17. petang tadi just test drive….mak ai…die pny NVH bagi aku staraf City kot…pikap ok..x de masalah underpower.. handling x yah cakp r lotus R&H…..masalahnya nk booking dh ad Persona Hi-Line 2007..first batch dow…sentimental bagi aku…

    Thumbs-up 4 tis Persona ELEGANCE…Be Seen Diffrently

  18. perghh…mmg mantop kete ni…handling mmg best dan…senang cite g test drive…congrats proton…

  19. sory bro2 sekalian, lambat bg review, bz,xsempat bukak internet.

    external- sume dah tengok n tau, so xda menda nak komen ngat.

    Noise, Harsh and Vibration.
    – ini honest opinion, bukan bias. dulu selalu gak naik civic fd 1.8 member2, so persona elegance memang setanding nvhnya degan civic fd.
    – cuma bunyi aircond dia kuat(pro-aircnd sejuk con- bunyi kuat, so fairlah, so nak tau senyap@x, tutup aircond, n bwk.civic fd aircond senyap,tapi xsesejuk aircond persona.
    -road noise x kedengaran(bunyi tayar), wind noise pada 120kph, xda bunyi, tapi xtaula kalu bwk laju pada tuh ada bunyi, tapi bg saya dah ok coz had laju highway pun 110kph aje.
    -bunyi enjin xberapa kuat berbanding persona sebelum nih(masa drive dlm kete), ketika revving, note engine ada, tapi xlah kuat@restaint(sampai xsedar dah tekan sampai 120kph, bro campro n sa p1 pun terkezut rupanya dah 120kph).

    Handling
    -memang lagi mantap, amik selekoh tajam, senang nak control, steering ringan ckit dr persona dulu,mcm exora, nicely weighted, cukuo responsive.

    -tetapi tetap comfort,naik hump mcm naik kete continental n lalu line kuning xterasa sangat, lebih mantap dari waja campro aku.

    engine n performance
    – ecu 32bit memang mengujakan.mmg betul kata the king, 1-3k rpm, perform better dari cps, acceleration lebih linear, throttle lag memang minimum(xmacam campro aku yg dah pkai extractor pwrzone, triple core canle plug r3, iridium fusion spark plug bosch n cycloe 3 2 bijik kat intake)
    – cume cps best ckit untuk rpm 3k keatas coz ada rasa surge power.
    – shifting lagi smooth, dari 1st, 2nd and third ketika full throttle, terasa kete melonjak ke depan, seolah2 menerkam kedepan(terasa power masih ada byk, mungkin powerband dia lagi wide).
    – kelainan campro, campro iafm 110hp@6000rpm, tapi untuk yg nih, 110hp@6500rpm. walupun nak capai 110hp lebih tinggi tinggi, tapi power delivery lagi baik coz untuk campro, campro iafm, 2nd gear(dalam mode D) bleh capai 100kph aje,tapi untuk yg persona elegance, bleh sampai 110kph pada 2nd gear.
    -acceleration, proton quote 13.9 0-100, kami test dua kali, between 10-11 scnd(tapi perlu ingat, enjin masih baru, tight, odometer pun baru 96km)

    kesimpulan, persona nih memang jauh lagi better dari yg lama, xperlu enjin cps(kecuali cps masuk 32bit). So the king, bile cps nak masuk 32bit?

    sorry bro campro, penerangan panjang, dah cube ringkas, tapi tkt org xphm plak.

  20. cps @ vtec intake valve dia lift coz camshaft pada intake dia pakai trilobe(ada 3 bonggol, yg biasa ada dua aje), so camshaft ada dua profile, low n high. so bila rpm tertentu, valve akan lift coz camshaft bertukar dari low profile ke high profile cam.(gen2,waja n exora cps at 3800 rpm, neo cps pd 4400rpm). vim membantu supaya torque lebih flat(xjatuh mcm kete2 lain n mencapai hp lebih tinggi)pada 4800 rpm coz peak torque cps pada 4500rpm, so kalu kebiasaannya, torque akan jatuh mendadak pas peak torque, tetapi bagi cps berlainan, torque maintain coz vim(dari long ke short runner at 4800 rpm pada intake).

    manakala vvti, dvvt, ada satu profile aje, tapi dia adjust valve timing(darjah timing camshaft contoh dari 270 darjah ke 280 darjah@260 darjah) sama ada retard(untuk top speed) or advance (untuk pickup).

    untuk kete yg xda valve timing, timing dia fixed. kita bleh adjust pkai adjustable camshaft pulley tapi hany bleh pilih satu aje sama ada nak pickup@top speed.

    itulah yg aku paham dari dapatan aku dari org powerzone n r3.

  21. satu lagi,lupa plak, gear auto nih mcm persona lama, dia discard system engine braking yg aku suka(mcm waja aku coz continental car mcm tuh), so dia mcm kete jepun. ramai org malaysia suka mcm nih, tapi aku kureng ckit, suka yg mcm waja aku.sekian

  22. Dalam brochure persona elegance 0-100 = 13.9 sec.

  23. wah.. bagus dgr review dari mat… walaupun saya x ler faham sangat bab2 nie. ehhe. Pasal aircond tu mcm tu mmg sesuai ar utk advantage bagi negara2 tropikal, yg hangat n kelembapan tinggi nie. Sama gak kat model saga.

    cheers!

  24. bro mat, laporan anda mengenai test drive tu, best dah.. rasa nya ramai yang boleh faham.. mesti best kan dapat buat test drive tu.. & untung laa sape yg dh book Elegance nie.. huhu~

  25. huhu..aku pun dh test drive..hehe..mmg best..haiii…bile la nk dpt kete ni..hehe

  26. Salam bro..

    bro test kete ni bwak g TC ke?? nampak mcm bukit nak g TC jer.. hehehe..

  27. Pingback: Review Test Drive Persona Elegance dari bro Mat!! « funtasticko design

  28. baru je jengok proton part..
    mak aih side mirror persona elegance ni rm400++ sebijik..

  29. mmg le nazri…myvi punya side mirror pn sm harga gak…

  30. tu la.. baru ingt nk swap.. huhu..

  31. Saya dah test drive bersama famili & sa wanita @ KT…mmg best pickup. Bunyi pun senyap duk dlam kabin. Pergh…x macam org komplen pun…mgkin x test drive lg kot. Tp x tau nk angkat 1 x sb nk tunggu waja baru / exora turbo jer asernya. Alang2 membeli la..kan takut nyesal plak tergopoh-gapah beli yg persona ni.

    • betul tu bro, model Persona ni cuma model facelift & enhancement je..sebaik2nya tunggu dulu Waja & Exora turbo keluar dulu baru buat pilihan..tapi kena sabar skit la, sebab lambat lagi nak launch…

  32. baru je jengok proton part..
    mak aih side mirror persona elegance ni rm400++ sebijik..

    Bro Honda Jazznya RM1700 bro..2 kira berbaloi la personanya

  33. bkn pe bro.. huhu
    honda jazz tu leh auto-flip..

    persona ni electric side mirror+led turn signal kot..
    klau ada function tambahan blh la info sini.. πŸ™‚

  34. upgrade pelan2 le..1 per 1…hehehe…

  35. aq pn nk book gak la..tp aq ada sstgh proton x de stok lg ah bro..ap cer ni..?

  36. Semalam lalu kat depan Proton Edar Nilai, kul 7.30pm dah tutup…macam tak laku sebab takde customer jer gayanya…Aku dapat rasakan yang Persona Elegance ni tak dapat sambutan dan orang dah tahu ciptaan Proton ni macam mane qualitynya…Bunyi misteri (nyet3 sound) pasti ada punya kalau dah namanya Proton..Aku langsung tak percaya sebesar kuman pon yang NVHnya setaraf dengan City!!!hEHe,HEhEEEE,hEhEEEeeee…….!!!!!!!

    • masa launching model baru je showroom buka lebih masa..tu pun 2-3 hari je..pastu ikut la business hour diorg..setakat lalu depan showroom je pastu ckap macam2 baik xpayah bro..dah la lalu pukul 7.30 malam..xpercaya gi sendiri test drive..kalau rasa awak mampu pakai kereta jenama lain pakai la..tolong la jangan buat provokasi kat blog ni..kalau x sy spam komen awak..tq

    • Bukan setaraf dengan city,Honda civic la brader,kalau setakat nak kutuk proton Tanpa berasas baik tak payah,ni lah manusia yang suka reka cerita,kutuk je lebih guna proton pun tak pernah agaknya

      bro campro,spam je mamat tu

    • tak pe la serik pun pakai je la brand lain.. lepas tu baru leh komen sini k.. (ngeh2- bunyik misteri kereta brand X)

    • ntahnyer..agak2 la wei..sampi bile kite nk kutuk buatan negara sendiri..otak jangan sempit bro..bukak luas2..kalau xnak beli kete proton..ataupun ko rase duit ko dah banyak sangat and nak beli kete buatan negara lain..go on la..but jangan la nak kutuk lebih2 kete negara sendiri..aku x paham gak ngan orang2 yang same pikiran kolot macam kau ni bro.. bunyi nyet3x lah..tin milo lah..macam2..fikir sket..bagi aku dh cukup banyak perubahan and improvement yang proton buat nak banding time dulu2 ngan sekarang..biase la bro Campro..orang2 macam ni otak nye masih di takat lama..sempit..asal nama PROTON je mesti de xpuas hati..test drive dulu la baru bleh cakap…agak2 la sket..

      SPAM je die ni bro campro…aku sokong..

    • ish…7.30pm g kedai mmg la tutup.

      bro dh try drive ke kata NVH dia xbagus?

      klaka la bro πŸ˜›

  37. mmm… purata jualan persona setiap bulan dalam 3500 unit mgkin menandakan persona nie tak laku kn? Dan target jualan persona elegance membantu keseluruhan jualan bulanan meningkat kepada 4000 unit sebulan pun menunjukkan persona nie pun tak laku kn?
    mmm.. jualan ferrari di Austalia bulan januari 2010 hanya sebuah sahaja dan bulan februari mlonjak kepada 5 unit pun mgkin ko kata tak laku kn? Oh ya, bagi ko mgkin ‘kualitinya’ kureng kot… perrghh..
    …banyak lagi parameter lain yg ko bleh buat analisis, tapi jgn ar yg kureenng…

    … hahaha.. agaknya kuman pun tak caya, ko bleh cakap mcm tu bila harga, performance n features yg persona elegance tawarkan jauh lebih murah dari H city tu.

    salam n cheers!

  38. yg aku heran org kutuk2 proton tp ms proton launching br,thegeh2 pi tgk gak…klu dh serik pki proton,nape masih nk tgk proton lg? Ntah2 dh rndu kt proton blk kot..hahaha…nie smpi 7.30 mlm pn nk pi tgk lg,mcm smpn bkenan je kt persona?hahah….tgk,masih sbuk nk join blog geng proton…pi jelah join blog kete idaman hati lu..klu dh serik,jgn join kami…hahahah…

  39. mamat ni kat paultan mmg condemn proton je kerjanye….nak buat cmne, msti ada org yg tak stuju ngan kita walau pun seorang,itu normal.
    cuma kritikan biarlah membina,sbb proton bkn sempurna sure ada kesilapan dan kita sbagai pengguna kena bgtau proton apa kekurangan dalam produk proton supaya proton bleh improve…..
    nak runtuhkan sesuatu amat snang brbanding hendak membina……

    • kita pun kadang2 tegur jugak Proton kalau diorang buat silap..tapi biarlah bagi kritikan yg membina..sy sebenarnya dah banyak spam komen2 yang mengarut2..sebab sy nak sesiapa yg masuk blog ni ni dapat maklumat yg sebenar & tepat mengenai Proton..lagi 1 sy memang xnak jadikan blog ni sebagai medan pertempuran antara yg PRO & KONTRA dengan Proton..sebab berbalah ni rugikan masa & buat orang bosan dengan blog ni nanti.. πŸ˜‰ bro xberminat ke nak tempah t-shirt emas tu, hehehe..khas buat pengunjung & peminat2 Proton..

      • agreed,truskan usaha jadikan blog ni sbagai tmpat mndapat info terkini proton . actually blog ni byk latest info brbanding blog lain….congrats.

  40. btul ckp eddy..lg pn aku tgk org kt mmg xadil pd proton…klu tgk model protn kt showroom,mngalahkn QC..hempuh sna,ketuk cni,enjut2 seat,blagak mcm pakar kete…ketuk dgn tangan dh bleh tau kete kukuh ke x..baik proton lantik diorg jd tester,xpyh bazir duit yg crash test..klu kukuh beli je kren Caterpillar,Tadano,xpn kebal kebal askar yg nama Adnan tu…comfirm kukuh gila..tp klu tgk kete buatan lain kt showroom,sopan plak…xde ketuk2 mcm dia wat kt proton…duduk pn elok2 je smbl mulut xhenti2 puji…

    • biasalah bro, ini adalah realiti mengenai mentaliti rakyat negara kita..kalau xubah la, sampai kiamat pun macam tu gak..suka sangat memperkecilkan keupayaan barangan sendiri..apa kata kita cadangkan pada Proton supaya orang2 macam ni dijadikan crash test dummy..bagi la insurans kat diorang kalau mati ke cedera..baru diaorang tau macam ne org test kereta..

  41. aku sokong…br realkan…bl diorg dh jd crash test dummy,guna le speed smpi 160km/h…hahaha…br realistik dia punya result…

  42. Nak membina apenya?Proton dah 15tahun kena bina dirinya sendiri…15tahun hasilnya macam Proton Persona Elegance ni memang ketinggalan…Kalo 15tahun hasilnya kena macam
    Vios atau City atau Accent atau Ford!

    • 15thn? salah tu…proton 25thn πŸ˜›

      toyota:http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota
      The company was founded by Kiichiro Toyoda in 1937 as a spinoff from his father’s company Toyota Industries to create automobiles. Three years earlier, in 1934, while still a department of Toyota Industries, it created its first product, the Type A engine, and, in 1936, its first passenger car, the Toyota AA.

      honda:http://en.wikipedia.org/wiki/Honda
      The first production automobile from Honda was the T360 mini pick-up truck.[citation needed] Powered by a small 356 cc straight-4 gasoline engine, it was classified under the cheaper Kei car tax bracket.[citation needed] The first production car from Honda was the S500 sports car.[citation needed] Its chain driven rear wheels point to Honda’s motorcycle origins.[citation needed]

      ford: http://en.wikipedia.org/wiki/Ford
      Ford introduced methods for large-scale manufacturing of cars and large-scale management of an industrial workforce using elaborately engineered manufacturing sequences typified by moving assembly lines. Henry Ford’s methods came to be known around the world as Fordism by 1914

      bro dh abes baca? kalu skip xmau baca, tu namanye “ignorant”.

      faham x ape yg aku cuba smpikn?

      1. bila diorg start production?
      2. berapa lama diorg nk capai tahap skrg?
      3. apa halangan yg diorg hadapi?
      4. bagaimana sikap rakyat jelata terhadap produk diorg?

    • untuk pengetahuan Proton tengah bangunkan generasi ke-3 diorang dengan ItalDesign & Lotus..seawal2 2011 akan ada New Persona Replacement aka global car..masa tu tau la kat mana level Proton ada sekarang..

      * Proton baru 25 tahun, 15 tahun baru buat kereta sendiri.. teknologi sekarang memang cepat berkembang..Proton sebenarnya xketinggalan, dah ada Paralell Hybrid (EVE Hybrid), SERIES HYBRID(Proton EMAS), tengah develop enjin elektrik sepenuhnya, enjin Turbo + CVVT, IAFM +, gearbox baru 5at,6mt & CVT, BCM, pakai Ultra High Tensile Steel & hydroforming utk chassis, Front End Module..banyak lagi la teknologi lain..mungkin juga akan pakai teknologi akan datang macam Active Valve Train & Omnivore juga kalau diorang nak..teknologi tu semua dah ada..cuma sesuai atau x dengan pasaran & masa je..

      bagi sy City & Vios tu bukan benchmark terbaik utk Proton untuk hasilkan global car..sekurang2nya Forte,Lancer, Mazda3 & Civic..baru la betul..

    • vios dan honda city tu sebenarnya hanya untuk pasaran 3rd world,ko tengok kereta2 buruk ni mana ade dijual di europe,aku rase kalau nak jual pun tak lepas agaknya,tulah asal dengar toyota dan honda,semua ingat bagus

    • kesian aku tengok mamat ni,vios dengan city tu sebenarnya hanya untuk pasaran 3rd world,kereta2 buruk ni mana ade di jual di eropah,tengok toyota avanza,toyota asal dari jepun,kereta tu kat jepun pun takde di jual,tu lah asal nama brand tu toyota atau honda semua kata bagus,tengok berapa juta kereta jepun ni kena recall,bukan beratus tapi BERJUTA!

  43. Proton dah 25tahun, kalau setakat dapat cipta persona elegance tu ertinya Proton masih ketinggalan. 25tahun kena cipta kereta yang mutunya setaraf kurang2 macam Hyundai!!!

    • hey, berapa byk “kalau” daa..

      ko ni dh test drive ke?
      jgn lak 7.30pm br nk g kedai..haha

    • Persona Elegance tu cuma facelift je..nak model baru tunggu seawal2 2011 atau 2012 masa Persona R & EMAS launch..Persona Elegance tu hanya untuk refreshkan model Persona je & masuk ECU32bit yg bakal digunakan pada semua model Proton akan datang termasuk la dengan enjin turbo CVVT, IAFM+..

      Hyundai dah lama buat kereta bro..lagipun rakyat Korea hargai jenama diorang..xmacam org kat sini..tau nak kutuk je..kualiti Proton sedang meningkat sekarang dibawah DSZ & Wolfgang Karl Eppel,bekas Head QC dari BMW..start dari Persona 2007, Saga & Exora banyak sangat improvement dia..

    • hoi ”SERIK PAKAI PROTON”..mulut ko 2 da lama mengidam nk mkn cili api ke..?hak ala..stakat nk kutuk proton aq cadangkn baek ko blah dr sini..

    • la kecoh pulak mat serik ni,hyundai tu dah lebih 50 tahun dalam industri automotif,kalau kau nak design macam hyundai,belilah hyundai,nak kecoh buat ape.
      kepala otak kau tu yang tak setaraf orang luar,nak pulak kereta setaraf kereta luar,susah kalau ade manusia yang tarafnya yang sama dengan monyet.

  44. hyundai:http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai
    Hyundai is a group of companies founded by Chung Ju-yung in South Korea. The first Hyundai company was founded in 1947 as a construction company.
    Some of the best-known Hyundai divisions are Hyundai Motor Company, the world’s fourth largest automaker[1] and one of the Big Asian Four (with Toyota, Honda and Nissan),[2] Hyundai Heavy Industries, the world’s largest shipbuilder.[3] Other companies currently or formerly controlled by members of Chung’s extended family may be loosely referred to as a part of the Hyundai chaebol.

  45. bro seriktuh,akak aku pakai vios, abg ipar aku pkai hndacity, aku taulah taraf dia mcm mana,xdalah hebat. dengan persona,persona lagi baik.apsal savvy aku tahun 2005, n waja aku 2006 xda bunyi nyet2,misterikan. ko punya da,aku xda,heran2,misteri betul

  46. wei “serik pakai proton”,klu serik,xpyh tgk blog nie lg…klu btul hebat sgt toyota dgn honda,xdelah le jd kes tarik bjuta2 buah kete kt US…mslh pedal mnyak je..aku rs mslh tu bkn mlibatkan teknologi sgt pn klu takat pd pedal mnyak je..ko tau x kat korea,sapa xbeli knderaan tempatan,nk wat loan ssh,skolah anak ssh,mcm2 halangan lg..smpi camtu skali diorg protect kenderaan diorg..sbb tu automotik diorg untung..majoriti pki knderaan tempatan..sedara aku,kwn2 pki kete ‘kbanggaan ko”..aku tau camna le konduksi kete dugong bunting tu..

  47. tumpang tanya..btul ke interest naik smpi 4%? bkn ke 3.75% je?

  48. mmm… doa2kan la Si ‘Serik pakai proton’ tu sedar n dpt hidayah. Nak ubah persepsi orng mcm dia nie susah sket melainkan dirinya sendiri yg berubah. Ko nie pun, agak2 la. Harga persona nie berapa nk dibandingkan dgn Vios a.k.a dugong bunting tu n H Siti tu. Cuma persona nie lebih value for money. Pakejnya Sehebat dugong n H Siti tu. Itu jer. Tapi kalau ko rasa Vios n Siti tu hebat, gie la beli, xde sapa pun larang. Itu pun $ ko gak, ko mampu kan? beli la. Tapi kalau x mampu diam2 jer la… x yah la ko kutuk2 persona nie.Ko buat cam tu mgkin sebab ko pun terkilan tak mampu nak beli persona yg elegance nie kot?…
    hehe…

    cheers!

    • hahaha..cheers bro….kasi hantam sama die..bg die serik kutuk proton..bkn serik pki proton..hahahaha

  49. caya le fauzan..aku rs btul gak…dulu aku prnh jd salesman proton thn 2006,customer dtg kdi,kutuk2…yg lucunya,diorg dtg pki ex5 yg buruk,mmg nmpk sengeh gaban…klu ex5 br,xpe gak…kutuk ckp interior gen2 mcm kartun..aku tgk diorg dresing mcm usop sontorion je..hahahaa..mngkin ke dia “serik pki proton”??hahaha…

  50. alamak…’perang dingin’ la pulak…
    kasi sejuk sikit bro…xpayah gaduh2 x puas hati apa semua..
    en serik boleh je pilih kereta jenama lain xde sapa nak larang dan xperlu lontarkan komen2 berbentuk provokasi ni,dah terang lg nyata blog ni byk pro kpd p1,so sendiri mau igtla,…kalau komen yg membina,silakan…
    en serik x jwb lg soalan saya kt topik lain,kereta proton apa yg en pakai sampai boleh terkeluar nickname camtu ye~
    atau adakah en ni competitor sa?…ooppss :p

  51. salam,ayt2 sdra serik pki proton ni bkn m’bina sbliknye mjhnamkn.fkr logikla,25 thn pe sgt dpt bebndg syrkt automotif lain?proton tgh nk kejar yg lain2 la ni,sbrla ingt buat kete cm buat kuih ke?kal pn di buat sndrila,syrkt lain xkutuk lak pdhal xbuat kete sndri pn.tp skrg proton da ade kete design sndri,enjin,lotus,msk f1.pe lg yg anda mahu,kete kebal?kalo xlearn xdela sprti yg sya sbt td,ingt honda & tyta awl2 kuar dl org ske sbb lawa ke?kualiti sgt ke?civic lame pn lagi trk dr kura2,labi2 kot haha.top gear rncgn m’perbdhkn kete2,anda memalukn diri sndri krna m’tertawakn produk sndri.mane maruah anda?fkr2kn..

  52. hei SERIK..kalau hang x nk pakai proton pn x pa,tp jgn nk kutuk lebih2..mulut hang ni mcm lazer hang tau x..bkn je bley tembus besi..tembus kilang toyota n honda pn bole hang tau x..

  53. ..x blah2 eh ko dr sini..

  54. mm.. kan dah kata. susah nak berubah mamat sorang nie. Proton never learn la apa la. Ko nie ikuti perkembangan ker tak nie? Aduuhh.. cian ar ko nie. Mgkin bagi ko savvy tu tak cantik, tapi bagi orang lain ada yg suka gak. Citarasa org lain2. mm…mgkin generasi savvy seterusnya akan ada improvement seperti model EMAS kn? ko pun suka ar kalau org putih ketawakan brg keluaran tempatan? Apa la ko nie, kat mana ek ko letak nilai maruah bangsa n negara tercinta? Kat lutut? Malu saya bila ada spesis rakyat yg tak tau bersyukur n berbangga dgn hasil anak watan yg menggerak, menjana n memacu ekonomi negara tercinta. Bro ‘Serik pakai proton’, rezeki yg Allah beri tu tak mengira usia muda atau tua. Selain usaha yg ko anggap rajin tu, pintu2 rezeki gak terbuka dari doa2 orang sekeliling ko, dari keluarga n sapa2 lah n dari amalan2 mulia ko terhadap org lain. Kalau ko rasa ‘amalan2 mulia ko terhadap org lain’ nie dan ‘doa2 org sekeliling’ ko nie adalah rezeki yg lebih yg ko harapkn dari tuhan, berbanggalah dan teruskanlah… kan Dia Maha Pemurah lagi Maha Mengetahui….

    mmm… kalau kita doa perkara2 yg tak baik kat org lain, sentiasa beringatlah mana kan tahu doa kita itu kembali kepada kita plak. Kata2 ltu kan juga adalah doa? .. Nauzubillah. Saya bukan nak cakap bab2 agama kat sini. Cuma sampaikan sesama kita πŸ™‚

    P/S : Doa saya, moga proton maju dan dimurahkan rezeki. Tak mustahil kalau doa tu kembali kpd kita kn?.. Cam tu laa.

    Salam, peace n cheers!

    • sy setuju sangat dengan bro fauzan..kena tarbiah skit dia tu..sy tadi dah mula keluar ayat2 kasar, tapi sy delete balik komen tu..alang2 sy spam terus mamat ni sampai bila2..biar la blog ni xde unsur2 negatif macam ni..prevention is better than cure..

  55. betul2… kalau tak suka tp cadangan bernas takpe la.. ni dh la cakap main sedap je pastu mengada2kan cite… berubahla.. tak semua orang kaya… dn kalau dia kaya pun kalau dia suka proton nk wat camne.. takkan asik nk import je, sudah la makanan pn kite import.. brp kerat je kite export??

    • kita xpaksa pun kawan2 kat sni puji Proton melampau2 smpai lupa nak bari komen & kritikan yg membina..cuma jangan la bagi ayat yg buat org marah..kalau ada duit banyak & mampu pakai Rolce Royce, xperlu la kutuk Proton melampau2..xnak beli xpe, tapi jangan bising & kutuk org lain, senang cerita..

  56. hahahahahahahahahahahahhahahahhahaahhahahahaahahahhahahahahha….SERIK PAKAI PROTON da kene spam utk slama2nya…HAHHAHAHAHHAHAHHHHAHAAHHAHAHAhahHAhahHAhahHAHhahHAHahhhaHA

  57. mamat mental senget tu dah kena spam ke??? baru nak bash dia.sekali skala best jgak bashing org hahaha…..ada ke masuk lubuk fans p1,kan dah kena lauk,tapi in future sure akan ada lg basher proton yg masuk blog ni,so kita tungguuuu…….apa2 pun moga dia dapat hidayah…..

    • dah selamat di spam tadi..komen mengarut2 sangat..kalau kritik yg membina tu xpe gak..” KITA TUNGGU SAPE YANG KENA!! Mari, mari!!…”

      • Entahla..masih ada lg orang malaysia yg masih tdk percaya akan kehebatan ciptaan sendiri..masih dok mengutuk sana sini..Proton skrg ni dah bnyak sgt improvement..rekaan kereta di bawah brand proton dan setanding dengan kereta buatan dari Jepun..Hidup PROTON….

  58. blog nie utk fan P1 je..mmg ptt spam je makhluk camtu..msk kandang org,nk cr psl,ambik ko…hahaha…hidup proton!!!

  59. aik..nape aku xbleh send plak….

  60. nie nk mnta pndpt rmai2,hehehe….kaler apa yg lawa ye?

  61. Sy bkenan M-line…brilliant red H-line je….ok gak…mula2 igt nk genetic silver…tq bro bg pandangan…

  62. kete jenama lain yg sama segmen dgn persona,kbnyakkan ECUnya brp bit?

    • ntah la bro..xsilap sy la ecu32 bit ni yg pakai biasanya ada dualVVT rasanya..mungkin enjin yg pakai singleVVT pkai 16bit kot..

      • 16 bit…32 bit selalunya pakai kat kete2 sport/modified,sbb banyak benda2 tambahan ECU kena read sbb engine dah upgrade..

        klau salah betolkan sy.

      • CAMPRO IAFM takde VVT, cuma CPS je ade dgn camprofile switching, dual vvt cuma bmw double vanos dan toyota dual vvt-i je yg biasa pakai, a continuously variable valve timing technology. reason dia tukar 32bit sbb siemens dah nak stop production 16bit ecu

  63. bro…komen2 kami dlm blog nie,blh dsampaikan ke proton x? kot nk bg cadangan ke,komen ke..

  64. tu le…harap proton adakan ruangan rasmi utk public…mudah utk public bg cadangan pape,komen pape ke…dgn nie mudah proton dpt lebih input tntang apa khendak public thadap produk proton…

  65. wahh..saya bru jer baca komen2 dari rakan2..dapati byk komen yg positive tetang persona elegance..alhamdulillah, proton dapat juga buat kereta yg memuaskan hati pelanggan..tahniah proton di bawah DSZ..

  66. Dah reda dah si SERIK PAKAI PROTON tu..suka pulak tgok penghuni tetap blog ni bagi komen. Reply secara profesional, tidak emosi dan tenang mengawal keadaan. Bagusla,ini yang kita nak. Etika dalam berforum.

    Bro Fauzan tu baru sikit ceramah dia..kan bro kan?hahaha

    • sbenarnya dia dah kena spam bro..malas sy nak layan komen2 macam tu..langsung xmemberi pandangan yg berguna..xkena cara langsung..buat kawan2 kat sini termasuk sy bengang je..

    • okla, baik spam kan aje. daripada dia merepek benda yg xbde faedah

    • hehe.. kita manusia biasa. Ada bnyak kekurangannya. Kengkawan, maafkn ar Si ‘serik pakai proton’ tu. Mgkin dia x faham atau x tahu. Pintu rezeki pun luas terbuka kalau kita sentiasa maafkn kesalahan orang kn? hehe..

      Tapi siap la, kalau lain kali buat lagi. x pasal2 buat pasal…muahaha.

      cheers!

      • kalau bro nak tau, dia ada anta komen lagi..mcam biasa la ayat dia tu..nasib dah spam awal2..so x masuk la sini..komen tu sy dah delete pun..beratkan blog sy je, hahaha.. πŸ˜€

  67. xde sape update blog ni ke?
    aku dah boring tunggu persona e ni. ada sesape tau ke bile leh dapat keta ni?

  68. 0-100 dlm 10saat? btl ke? satria neo cps yg 120hp dgn 300kg lg ringan tu pun 10.5saat…

    • dalam lingkungan tu la, sebab ikut masa pada camera nye timer time tu..mungkin la ada skit ralat..susah nak dapat accurate nye timing..

      • 0.1 saat pun count dalam 0-100 bro, kalau 10saat tu laju gile kete tu… satria neo lotus r3 yg harga 112k tu pun 9.2 saat je, cuma 1.3 saat lagi laju dari neo cps yg harga 60k. ini pulak kete 4 pintu yg harga 50k tibe2 bole dpt 10saat… org lain teruja nanti dgn info ni

      • rasanya ECU 32bit ni buat IAFM pickup lebih awal pada low rpm, sebab tu cepat 0-100..sebab sy sendiri yg rakam video time tu..

      • honda city 2009 0-100 = 11.8 second 1.6 auto 5 speed i-vtec

        toyota vios 1.5 vvt-i 0-100 = 12.5 second with their 4 speed gearbox

        proton persona 0-100 tak tak mungkin berada dlm 10 second…

        by the way, proton announce ecu baru dari siemes tak tambah ape2 power, reason diorang upgrade ke 32bit sbb siemens dah nak stop production 16bit ecu sbb teknologi tu lame sgt. jadi aku pun tak rasa ade perubahan ignition timing atau ape je sensor baru dlm persona. mungkin sbb tu kereta baru, rasa la laju sikit.

        bukan ape, sbb baru semalam persona elegance member aku kene tersadai kat bengkel lagi sekali kat service center, dia dpt kete tu 9 april, besoknye rpm dia turun naik sendiri mcm high cam pastu kdg2 rpm baring kat 8000. seminggu kete kene tahan kat service center bile dpt balik kete jadi balik bende yg same, semalam aku duk tgk org dari HQ scan OBD kete tu, ade error kat ecu. kete tu kene tarik balik utk dihantar ke HQ… hampa gile member aku… aku pun same jgk….

        jgn la mengharap sgt dgn ecu baru dia tu…

    • honda city enjin 1.5 je bro..

      satria neo r3 lotus racing sebenarnya boleh dapat bawah 9 saat..masa yg adian test haritu hujan, track basah siap ada wheelspin lagi..enjin CPS akan activate sistem CPS dia sebaik sahaja mencecah 3800 rpm & ke atas..tapi masih ada throttle lag..

      untuk ECU 32bit ni, throttle lag diminimumkan, sebab tu enjin IAFM ni lebih responsive masa low rpm,pick up lebih cepat..sebab tu leh buat 0-100 dalam 10-11 saat je..ni diakui oleh pemilik gen2 CPS sendiri..diorg test gen2 CPS manual leh buat 9 saat, IAFM manual pun lebih kurang masa yg sama..test drive unit yg kitaorg test ni auto..

      lagi 1 ECU baru ni dibuat khas untuk disesuaikan dengan enjin turbo + cvvt & iafm + nanti..tapi diorg start masukkan kat persona elegance ni utk buktikan kemampuan dia utk meningkatkan prestasi enjin sedia ada tanpa perlu pengubahsuaian yg banyak..senang cerita beza ecu 16bit & 32bit ni, macam processor single core dengan dual core la..dianye pengiraan lebih cepat..sebab tu data dihantar lebih pantas & meningkatkan kelajuan memproses data tu..konsep dia lebih kurang sama la..betulkan sy kalau sy tersilap ye.. πŸ˜‰

      • proton sendiri ckp graf tu tak berubah, mungkin lepas ni baru diorang tune balik. part responsive tu tak pasti, sbb dah try drive persona auto yg lama, yg baru ni manual pulak, tak rasa sgt respon berbeza.

        tuning tu rasenye lagi penting dari ecu tu dari keupayaan memproses data sbb persona ni pun tak upgrade apape sensor baru.

  69. ECU bg neo lotus r3,guna 32bit gak ke?

    • dia pakai re-programmed ecu dari lotus, lotus dah kacau ecu dia, tak bgtau pulak code ecu diorang, entah dah pakai ecu lain kot…. sbb setau aku siemens ecu ni intelligent ecu yg akan reset balik kalau kacau setting dia.

  70. bro meta, byk perbezaan antara 32bit n 16 bit. of course tuning dia lain sebab 16bit tu load based ecu, 32bit ni torque based ecu.bila tukar ecu, ia bukan je plug n play jer.
    bila tukar ke 32bit, walupun x tambah aper2 sensor, tetapi komunikasi antara drive by wire sensor,speed sensor,o2 sensor,brake vacum sensor, fuel ignition sensor, transmission control unit n etc lebih laju n lenih cepat. sebagai contoh yg kecik, kita kena upgrade simcard kita punya bit kalu nak pakai 3g. kalu yg lama bleh trime wap ajer, nak guna gprs n edge pun dah kena tukar bit simcard, nak pkai hsdpa 3.5g pun kena tukar simcard. so, lagi tinggi bit dia, lagi laju dia crunch data, so lebih cepatlah enjin react n jadi lebih responsive.
    proton xpernahpun kuarkan graf aper2 pasal enjin 32bit nih, so brometa tengok kat mana graf tuh?
    jangan tanya betul ke proton persona ni bleh capai 10-11saat, tapi patut tanya betul ke honda city n vios bleh capai masa yg dia catat dalam brochure dia. nanti kalu aku ada masa, aku mintak bro campro upload video waja campro auto aku(xda cps mahupun iafm)0-100kmh.dalam brochure tulis 14.3, tapi aku dapat dalam 12 saat jer. aku dah own waja ni since 2006, so aku tau aper beza campro aku n campro iafm 32bit nih. aku test pun ikut jalan aku biasa lalu. aku tau byk org skeptikal dengan proton, itu pasal aku pernah drag dengan abg ipar aku, vios 1.5g first edition, facelift dengan waja aku. 0-100,waja aku sampai dulu,lenih 100-170kmh, dah tinggal 2 tiang.
    so bro,brochure x mengambarkan aper2, cume nak tau,test betul2, drag sbelah2.baru tau. em, kat mana bro dapat pandu uji manual punya version, setau aku, sume test drive unit, auto punya.
    pasalrpm turun naik tuh, kata member aku(senior tech, or paling besar kat kawasan bengkel n servis), sebab soket xrefit kemas, so wap air ada masuk, kacau dbw punya sensor. yg diaorg hold persona e sementara sebab waktu start engine pagi2(ketika enjin sejuk)brake xberapa makan,kalu enjin dah warm up, ok,xda masalah, ini disebabkan sofware error pada ecu yg baca brake vacumm sensor, so, dia tunggu enjin warm up sepenuhnya,baru sensor tuh berfungsi sepenuhnya. tapi dah reflash balik semua ecu dengan updated revision untuk breke vacum sensor ajer. yg lain,sume ok.

    satu lagi, keter barulah sepatutnya rasa xberapa laju sebab enjin dia lagi tight, kata org melayu masih ketat.kalu enjin yg ketatdah perform,bila abis tempoh pantang aka running in, dia akan jadi lagi power dari kete yang masih ketat lagi enjin dia. alamak bro meta, xkan tu pun xtau kot πŸ™‚

  71. sati lagi bro meta, neo cps auto, berat dia sama jer dengan persona nih,bila plak masa neo cps lebih ringann 300kg???:-). yang saya pandu uji,auto m-line persona elegance. berat dalam linkungan 1200kg++. neo cps pun manual pun dah berat 1215kg bro. so,jangan terkejut neo cps sama berat ngan persona yek.

  72. satu lagi,neo cps 125hp…bukan 120hp

  73. kalu baca paultan punya post,dia ada update yg org proton bagi tau,ada improvement dari segi performance untuk enjin ni. xcaya, bacalah sendiri kat paultan. tapi kami dpt maklumat psl 32bit improvement bukan dari paultan, kami ada source kami sendiri

  74. satu lagi lupa nak ckp,ckp, waja aku hanya rev sampai 6000rpm jer, persona elegance 6500rpm, gear dua waja aku max 100kmh,persona elegance gear dua max 110kmh.persona e hold gear satu lagi lama dari waja aku,so sume org tau gear yg paling pickup ialah gear 1,so dia ada lajak lebih.

  75. Salam bro mat n all reviewers….

    Performance dah ok kete nih kan, mcmne lak dgn fuel consumption dia ekk…?
    Nione can share sumthing?

    • aku da pakai…selekoh memang best…tak lari…
      rasa macam pakai kereta mewah…nak beli amik yang model H-line terbaik dari ladang

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s