funtasticko design

http://funtasticko.net


17 Komen

Roewe 350

Roewe 350 ni merupakan kereta buatan China..Syarikat yang bernaung dibawah Shanghai Automotive Industry Corporation menggunakan teknologi dari MG Rover yang telah dibeli oleh mereka..nampak menarik kan rekaan kereta ni, ala KIA Forte..China semakin maju dalam automotif sekarang..


64 Komen

Review Test Drive Persona Elegance dari bro Mat!!

Ini adalah review kepada sesi Test Drive Persona Elegance yang dibuat sebelum ni, videonya ada dipost yang sebelumnya https://funtastickodesign.wordpress.com/2010/03/19/video-test-drive-persona-elegance-dari-saya-mat/#comment-7355. Terima kasih kepada bro Mat kerana telah membuat Test Drive ini.. 😉

Noise, Harsh and Vibration.
– ini honest opinion, bukan bias. dulu selalu gak naik civic fd 1.8 member2, so persona elegance memang setanding nvhnya degan civic fd.
– cuma bunyi aircond dia kuat(pro-aircnd sejuk con- bunyi kuat, so fairlah, so nak tau senyap@x, tutup aircond, n bwk.civic fd aircond senyap,tapi xsesejuk aircond persona.
– road noise x kedengaran(bunyi tayar), wind noise pada 120kph, xda bunyi, tapi xtaula kalu bwk laju pada tuh ada bunyi, tapi bg saya dah ok coz had laju highway pun 110kph aje.
– bunyi enjin xberapa kuat berbanding persona sebelum nih(masa drive dlm kete), ketika revving, note engine ada, tapi xlah kuat@restaint(sampai xsedar dah tekan sampai 120kph, bro campro n sa p1 pun terkezut rupanya dah 120kph).

Handling
– memang lagi mantap, amik selekoh tajam, senang nak control, steering ringan ckit dr persona dulu,mcm exora, nicely weighted, cukuo responsive.
– tetapi tetap comfort,naik hump mcm naik kete continental n lalu line kuning xterasa sangat, lebih mantap dari waja campro aku.

Engine n performance
ecu 32bit memang mengujakan.mmg betul kata the king, 1-3k rpm, perform better dari cps, acceleration lebih linear, throttle lag memang minimum(xmacam campro aku yg dah pkai extractor pwrzone, triple core canle plug r3, iridium fusion spark plug bosch n cycloe 3 2 bijik kat intake)
– cume cps best ckit untuk rpm 3k keatas coz ada rasa surge power.
shifting lagi smooth, dari 1st, 2nd and third ketika full throttle, terasa kete melonjak ke depan, seolah2 menerkam kedepan(terasa power masih ada byk, mungkin powerband dia lagi wide).
– kelainan campro, campro iafm 110hp@6000rpm, tapi untuk yg nih, 110hp@6500rpm. walupun nak capai 110hp lebih tinggi tinggi, tapi power delivery lagi baik coz untuk campro, campro iafm, 2nd gear(dalam mode D) bleh capai 100kph aje,tapi untuk yg persona elegance, bleh sampai 110kph pada 2nd gear.
-acceleration, proton quote 13.9 0-100, kami test dua kali, between 10-11 scnd(tapi perlu ingat, enjin masih baru, tight, odometer pun baru 96km)

Kesimpulan, persona nih memang jauh lagi better dari yg lama, xperlu enjin cps(kecuali cps masuk 32bit).