funtasticko design

http://funtasticko.net

Gambar LIVE Satria Neo R3 Lotus Racing dari bro sagaKNIGHT!!

22 Komen

Gambar LIVE Satria Neo R3 Lotus Racing dari Pavilion, oleh bro sagaKNIGHT..bestnya bro dapat gi sana tengok LIVE kereta tu..terima kasih bro sebab sudi berkongsi gambar-gambar ni dengan kami.. ;)

About these ads

22 thoughts on “Gambar LIVE Satria Neo R3 Lotus Racing dari bro sagaKNIGHT!!

  1. tengok spec yang proton offer..pehhhhh…gila la

  2. dari penerangan lotus personel yg aku dengar…

    carbon fiber diapply kat bonet depan,frame pintu,stereng(kat part audio button),air intake….
    material bodykit menggunakan fiber plastic reinforced termasuk front wing yg ada outlet air dam tu..(kalau kedai abang dah tentu fiberglasskan)…
    sistem brek dan suspensi(ap racing & ohlins)satria ni sebenarnya digunakan jugak dalam kereta F1 lotus racing tapi specnya xlah sama mcm kereta F1 tu..tayar pun cap bridgestone potenza…transmisi jenis short shift…lebih kurang 20 unit dikeluarkan…

    dalaman..lebih kurang sama dgn cps,meter,HU,seat kulit nappa tu empuk rasa…floormat R3..
    kereta F1 kat atas tu adalah yg sebenar bukan replika dipandu jarno trulli…kesan kotoran pun ada lg..x dapat nak snap dekat sbb dah kena pagar..

    air isotonik jenama LR8(singkatan lotus racing)ada jual,ikut kaler hijau lotus tapi aku xbeli sebab xde logo halal…maxis sponsor terkini,hacket london pun sponsor..

    part x bestnya bila aku sampai fairuz fauzy dgn 2 mat salleh tu dah balik dah…gadis F1 pun xde, x adrenalinla mcm ni..hihi~

  3. Salam

    Saya pernah pandu uji Neo R3, yang itu pun dah melekat macam gam, Neo R3 LR ni tak tau lah macamana bila guna Ohlins..

    Neo R3 tak laju.. tapi R&H memang stim!

    • bro tengok video dia yg sy uploadkan kat post sebelum ni..kereta ni dah la front wheel drive, siap driver R3 tu buat slide lagi..rasanya handling dah hampir setanding kereta Lotus..setakat Civic Type-R/Evo nye handling sy rasa kereta ni boleh beat..

  4. start/stop button.harap apply kat waja r n mdel2 lain. 145hp kalau tmbah turbo mau leh gi 190hp….interior tak nmpak major upgrade,cuma exterior byk retuned by r3.standing civic type r dah ni…….

    lepas ni byk la klon neo lotus rcing ni kat jalan…..

  5. aku malas betul dengar orang komen bukan2 dalam paultan, ramai ckp swift blrh tapau kete neo r3 lotus racing ni,kete satria gti bleh tapau kete nihlah, meh tengok video,gen2 cps stock standard 0-180kmh versus suzuki swift sport 0-200kmh stock standard, satria gti 1.8 stock standard 0-190kmh.

    cuba check timing 0-100kmh n 0-180kmh. gen2 cps yg lagi berat dari swift n gti pun dapat achieve masa yg sama, inikan pulak neo r3 lotus racing yg power lebih, lagi ringan n lagi aerodynamic siap dengan short shifter n revised gear ratio n r3 ecu
    somebody said suzuki swift sport is faster than this car. you can watch this video http://www.youtube.com/watch?v=k6gdVmxNOD0
    gen2 cps 0-180kmh

    and this one http://www.youtube.com/watch?v=GR83w51teiE&feature=related
    suzuki swift sport 0-200kmh.


    satria gti

    so,gen2 cps standard pun dah bleh bersaing ngan suzuki swift sport n gti standard/putra. so, org malaysia nih memang suka cakap xpkai otak. proton skrg ni memang humble, dia biasa tulis kat brochure xpower,tp sbenarnya,power,mcm persona elegence,tulis 13.5,aku dapat kurang dari 11 saat, gen2 cps manual tulis 10.5 saat,mamat ni dapat dalam 9 saat jer, so kalu satria r3 lotus nih tulis 9.2 saat, aku yakin dapat 0-100 sub 8 saat.

    • diorg kena bawak dulu baru boleh cakap..biasanya xpernah bawak pun, naik pun xpernah..cuma dengar cakap orang je pastu berlagak macam tahu semua..ni la perangai buruk org Malaysia..mudah terpedaya tanpa usul periksa..baik buang perangai ni cepat2 kalau nak jadi negara maju.. ;)

      • tadi kawan aku baru dapat neo cps hitam..baru 35 km…nak tekan lebih x berani ialah kereta baru tapi mmg power lah keta 2 compare ngan campro lama..zaman dah banyak berubah tp masih cerita gti 2..

        nie baru neo cps belom neo cps lotus..

      • Saya xboleh nak komen pasal Neo,sbb paling laju saya drive pun cuma 40km/h je.(Sbb tolong alihkan kereta kawan). Kawan2 saya ramai pakai Honda EK.yg tahun 1990an tu..Nak jadi cerita,satu hari saya baru tukar tayar kereta Savvy saya (dan kawan2 saya ada ikut sekali). Disebabkan tayar baru dan nak tgok alignment, saya belasah buat zigzag ala-ala slalom dan hentam corner gila2..Kawan2 semua kecut perut dan ckp dorg xpenah buat kereta dorg mcm tu. Katanya takut terbabas. Saya pun kembang kuncup sebentar. Ha, baru korang tau Savvy ni cmne.hehe. Saya ni bukan drive laju pun. Hiway pun setakat 120 je. (Kalaulah Savvy ada 1.3 CPS…)

        Sengaja sebut Honda EK. orang2 di paultan kan ramai yg pakai EK. Dan yang paling sadis sekali, Proton dah tak dibandingkan dgn Perodua lagi. Skrg banding dgn Imprezza dan Bimmer pulak. Ini suatu peningkatan.Hahahaha

        Sori bro campro, sepatutnya citer Neo. Bkn Savvy.hehes

      • bro fridz, lepas ni kalau Proton dah leh gi global mesti diorg compare dengan BMW, Audi & kereta mewah yg lain lak..hehehe..

        sy pun owner Savvy, seronok layan corner..geng2 perodua sume brake memanjang je..

  6. bagi aku neo cps dah..bak datang tengok gti..

  7. Savvy bagus sebab bodyshell kukuh…

    kalau eksiden terbukti memang selamatlah….

    • tengok yang dlm paultan 2 sudeh..
      walaupun die rollover dan langgar tiang, ruang dlm x d kesan pun plus intercoller x tercabut…
      yang dlm forum lowyut lak kene hentam dengan bas…jd sandwish tapi compartment dlm mcm biasa…
      tapi ye la, bila lawan ngan pokok…kereta pe pun x menang

  8. memang terancam… ni colletors item je nie.. 25 unit dgn hage RM115k pun org sanggup beli. rasanya.. ni lah model p1 utk collectors item yg termahal penah ada…

  9. ye… batul bro.. big boys toy…

  10. bro, ni video neo lotus racing. test kat proton track, tapi basah,ada wheel spin. 0-100 bwh 9 saat.

  11. suspension xbleh beli suka2 ati kat ohlins. custom made utk satria neo r3. cuba teka berapa rega? rm 30k bro,suspension saja bro

    • tq bro, video by professinal driver..dia ni geng r3 gak dulu..mahal tu suspension ohlins, tu suspension aje, belum masuk r3 special tuning utk neo ni je..memang berbaloi la sape pakai..

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,458 other followers