funtasticko design

http://funtasticko.net

Apa yang anda ingin lihat di booth Proton pada pameran KLIMS 2010?

27 Komen

Proton EMAS


Apa yang anda ingin lihat di booth Proton pada pameran KLIMS 2010 nanti? Suarakan permintaan anda, mana la tau ada yang mendengar kan, lagipun KLIMS 2010 akan berlangsung pada bulan Disember nanti. Sempat lagi diorang nak ubah plan. Kemungkinan kat booth Proton nanti akan ada beberapa “kereta konsep”, yang pastinya Proton EMAS akan dipamerkan. Diharapkan Proton akan lancar enjin turbo & menjenamakan semula R3 kat sana nanti. Yang amat dinanti2kan oleh kita semua ialah Persona R, adakah Proton akan tunjukkan “prototype” atau sekurang2nya “clay model” untuk mendapatkan maklum balas awal dari pengunjung nanti? Sama2 kita nantikannya.. πŸ™‚

Advertisements

27 thoughts on “Apa yang anda ingin lihat di booth Proton pada pameran KLIMS 2010?

  1. Saya nk tgk design konsep Persona R. selain tu, Proton Emas final (production stage).
    Waja baru (R3 tuned), Exora baru (turbo), Saga facelift (R3 tuned) dan juga Satria Neo GTi.

    tapi sayang sekali sebab masa KLIMS belangsung, sy kene g Beijing lak.. adehhh

  2. R3 kit dan aftermarket parts untuk semua jenis Proton. Concept model, EMAS, sketches development.

  3. i hope so.
    menanti dgn harapan yg tinggi

  4. Saya nak tgok EMAS..btw, katne nak beli tiket KLIMS ni?

  5. nak tgk sume model2 yg akan dkeluarkan termasuk emas,perdana r,persona r,suv proton-youngman..incase xde clay model, sketch pon jadi la…hehheee

  6. saya nak tengok ape perubahan yg proton akan buat bagi menggempakkan lagi KLIMS 2010.. aka future model plus etc2…

  7. Saya nak tengok Proton semakin maju ke hadapan.
    Hmm,bro campro kan ade cadangan nak rebadge mitsu galant untuk ganti perdana,ape kata instead of rebadge,baik kita bagi menteri2 pakai exora,bukan exora standard,ingat lagi concept exora prestige dengan prime,ape kata PM pakai exora prestige,menteri lain pakai exora prime,bukan ape,sia-sia je concept tu ade,dan aku rase kalau buat kerusi ala-ala massage kat 2nd row pun sesuai,ye la,aku rase pakai sedan pun takde la sedap mana,baik bagi diorang pakain exora prestige dengan prime,proton kena customize sikit la exora ni baru lain Dari yang lain,baru menteri2 ni merase produk sebenar buatan Malaysia,daripada nak pakai galant yang design dia yang agak kureng,baik pakai je exora,lagi selesa,lagi besar,lagi2 lepas ni engine cfe pun dah nak keluar.

    • rasanya Proton dah propose Exora Prestige tu kat diorang, sebab Prestige tu direka utk untuk bawak VVIP..tapi kena tolak cadangan tu rasanya..diorang xnak naik mpv kot, nak sedan gak..sebab tu Proton kena cari alternatif lain..

      • agaknya kalo pkai mpv xleh konar baring kot…hhehe

      • exora handling pun mantap pe.. mungkin diorang dah biasa naik sedan sebagai kereta rasmi, tu yang rasa janggal naik mpv walaupun dah buat se”prestige” yang mungkin..

      • Aku rase,mpv tu boleh jadi selesa agaknya,nak letak sofa rumah pun boleh,tapi kebanyakan sedan Kat dunia ni,seat driver dengan passanger depan je yang sedap,seat belakang takde lah sedap mana,mercedes walaupun luxury,banyak gak orang cakap seat belakang biase je.tulah proton kena customize sikit exora sampai nampak lagi prestige,baru orang atasan ni terpikat kat exora,letak astro ke,letak tv 50 inci,letak kerusi urut,Internet connection,letak katil ke,hehe.

      • kan exora prestige dah siap dengan kerusi urut & tv lcd siap ngan sound system skali..mungkin la leh ditambah lagi dengan ciri2 lain yg bro cadangkan tu.. πŸ™‚

  8. Takyah la nak tunjuk R3 ker aper ker. Kita tunjuk pencapaian kita untuk kenderaan yang orang ramai guna hari2 pun dah kira bagus. Tengok contoh. Hyundai, enjin terbaru dia yang 1.6 power/torque nyer figure pun bagus (power/torque curve aku tak tengok lagi), penjimatan minyak pun bagus. Kita patut jadi macam tu. Jangan hanya tayang R3 semata2 nak tutup kelemahan enjin yang untuk kereta orang ramai guna seharian.

    • selama ni kereta Proton xde pencapaian langsung ke bro? enjin Campro CPS & IAFM teruk sangat ke??? mungkin masa tu la Proton nak launch enjin turbo salah 1 enjin dari Campro Fuel Efficient, lagi 1 IAFM+..time tu tau la berapa torque dengan power dia ye..

      R3 tu cuma pendapat saya je..sy rasa Proton launch semula jenama tu kat sana nanti.. R3 tu tuner rasmi Proton nanti, mcam TRD, Impul & lain2, bukan nak tutp kelemahan enjin tapi nak buktikan kemampuan enjin tu yang boleh ditala semaksima yang mungkin.. kalau macam tu tuner2 kereta lain pun nak cover kelemahan enjin yang sedia ada ke??? komen tu biarlah berasas skit..

  9. ya saya sokong komen yang berasas..

  10. sabar bro campro..heheh..
    papepon stuju gak ngan exora prestige n prime sbg kete rasmi…
    tp sapa leh halang kalo dah menteri2 nak kete sedan gak…
    xpuas ati slagi xdpt bayangan persona r ni!!
    muke dpn cam emas la kot sbb tu dh jd new design language diorg..

  11. PERSONA R SATUUUU……….

    DAPAT TENGOK SKETCH MODEL PUN JADI LAH….

    KALAU ADER CLAY MODEL LAGI CANNNTTTIIIIIKKKKK….

    AT LEAST PUBLIC BOLEH BAGI RESPON / COMMENT….

    JANGAN JADI MCM TIARA ATAUPUN SAVVY…. DESIGN YG LAIN DARI YG LAIN…

    TAPI BAGI MAJORITI PUBLIC KATA DESIGN KURANG MENARIK….

    SENANG KATA TAK CANTIK LA… SESETENGAH ORG JER KATA MENARIK…

    DESIGN MCM SYOK SENDIRI PUN X BOLEH…

    TENGOK DESIGN EMAS… SEKALI PANDANG DAH TERPIKAT…

    SAMPAI DR. M PUN SURUH CEPATKAN PENGELUARAN DIA…

    MCM TU LAH…. HARAP SANGAT DAPAT TENGOK PERSONA R…

    • kalau team sama yang buat sure xkan menghampakan…tunggu je la ye… πŸ™‚

      • Harap macam tu la… sbb kata design EMAS nie merupakan design language baru Proton… Mungkin side profile tingkap EMAS tu akan ader pada Persona R… atau lampu depan yang nipis tu ker… atau lampu belakang LED juga akan menjadi standard proton jugak… hehe… hanya ramalan….

      • nak gi global kena betul2 best, baru orang pandang & terima produk kita..harap jangan ada lagi masalah2 lama yg leh buat jenama Proton jadi teruk nanti

  12. saya nak lihat model2 babes yg cun tapi berpakaian tradisional kat booth nnti boleh??..hihi…
    apa2 pun aku sma jgk hajat2 dgn bro semua nk tgk itu ini…
    lg 1 kalau2 dpt datuk syed xpun org kanan italdesign buat penerangan ttg lenggok&gaya rekabentuk proton yg akan datang!

  13. saya nak tgk proton emas.. skecth persona r.. dan yg saya tahu ada waja lancer versi concept seperti saga red…. sama2 lh kita tunggu.. bila belangsungnya??? rase2 cam nak g lh….hihihihi

    • bulan Disember nanti kat PWTC, tiket boleh beli terus kat sana..

      saya pun ada dengar info beberapa bulan lepas yang Proton akan showcase Waja Lancer yang siap “mod” & Exora versi crossover/suv… cuma yang paling dinantikan versi produksi Proton EMAS & prototype Persona R, harap2 la ada..yang paling penting Proton kena buat screen LCD besar kat booth tu tunjuk video R&D latest & future car diorang.. πŸ™‚

  14. proton emas bukan design language baru,but totall laen dr laen..superb..of courz la kalo da giugiaro yg design kn? πŸ™‚ mamat italy ni gak yg design alfa romeo 159, ok la certain model pki designer luar dr design sndrik tp jd cam savvy(sori savvy owner)..papoen,quality lg pnting..n i believe proton now improving!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s