funtasticko design

http://funtasticko.net

VIDEO : Hyundai RB Concept

14 Komen

Menarik video ni..layan πŸ˜‰

Advertisements

14 thoughts on “VIDEO : Hyundai RB Concept

  1. Ini saing2 Proton Saga jer ni. Aku harap Saga generasi ke 3 nanti akan direkabentuk dengan rupa dan enjin yang moden.

    Elantra/Avante pulak adalah saing2 Proton Persona. So sama jugak, aku harap Persona generasi baru nanti akan mempunyai rekabentuk dan enjin yang moden.

    • harap Saga replacement nati sekurang2nya setanding dengan model ni..kalau dapat buat lagi bagus apa salahnya..sekarang la masa Proton benchmark tinggi kereta2 masa depan diorang, sebab nak masuk market global nanti lagi senang..

      • Yela, sekurang2nya aku harap dia setanding. Tapi bak kata bro gak la, kalo lebih baik lagi apa salahnya. Aku memang setuju jer kalo Proton nak buat kereta yang value for money tapi pada masa yang sama cantik. Apa yang baik kat Hyundai dan syarikat2 lain kita boleh ikut. Yang tak baik jangan ikut.

  2. mmm…cantik. coupe-like profile nya dah mcm gen2. tapi biasa ar org xkn bising2 nyer pasal ruang bumbung penumpang blakang tu… sbb Hyundai. Kalau proton yg buat, memekik satu kampung mcm ar teruk sangat konsep design mcm tu. πŸ™‚

    cheers!

  3. Proton boleh jadikan Hyundai sebagai antara contoh yang baik. Aku percaya kalo ada kesungguhan dan sokongan rakyat (tapi Proton pun kena la bagi yang value for money pada rakyat) serta kerajaan, Proton pasti boleh berjaya. Hyundai dah buktikan kereta yang value for money ni tak semestinya tak cantik dan ketinggalan zaman. Moga Proton maju jaya.

    Ada tak saper2 tau detail pasal production version yang EMAS tu. Maksud aku yang convestional untuk Malaysia punyer, bukan yang EMAS Euro nyer.

  4. bg sy proton seharusnya kekalkan profile alike coupe pada persona/gen2 tu pada seluruh line up akan dtg nya..pasal head room tu bole tweak lagi utk bagi keselesaan, sprti biasa package kena tepat and proper enough providing comfort ergonomic factors.

    couple roofline/silhouette ini datang dari streamline design yg agak classic bagi kita, namun shape nya yg simple dan smooth membuatkan ia sebuah criteria design yg evergreen, harap proton juga menadaptaasi much better streamline design language dlm line up akan dtg.

    so far soal engine rasa nya dlm 5thn lagi proton’s engine family sudah setanding dgn tech big global players akibat RnD and development yg ada skrg ini plus engine lancer mitsu itu akan banyak membantu proton. after 5 years insyallah proton akan setup oversea styling/RnD dept terutama utk tujuan global car marketing mereka itu. (dan maybe their upmarket new brand?)

    • sy dah lama teringin nak tengok Proton setup rnd & styling centre kat oversea..tu petanda Proton aggresif ke arah global..sepatutnya Proton dah mula rekrut talent2 muda dari seluruh dunia yg berpotensi naikkan jenama Proton, jangan harap talent local semata2 sebab mudah kita pelajari budaya luar secara xlangsung bila kita ada staff dari luar.. πŸ˜‰

      • yup input dari designer muda/expert luar juga penting, baru dpt wujudkan culture design yg lagi dynamic dlm team designer proton… akan tetapi kita berharap head of design proton tetap org tempatan sprti Azlan kerana ini sebagai bukti bahawa malaysian are also global designer and good at it πŸ˜€ aku yakin byk lagi designer tempatan bawah team2 styling proton yg bagus2 cuma hanya hanya masa dan peluang akan mengilap mereka.

      • setuju! πŸ™‚

  5. news : MV aguta dijual 1 euro oleh harley-Davidson
    http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2010&dt=0830&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_02.htm

    teringat dulu mase proton jual dgn harga tersebut, kecoh satu Malaya dok kutuk Proton bodoh jual company dgn harga 4 ringgit lebih..kate proton x fikir la..harga lbih murah drpd makanan la.. Tp company lua yg gah pun terpaksa jual dgn harga yg sama..

  6. Tahun 2010 telah melonjak nama hyundai, bermula dengan Hyundai Tucson , Sonata yf dan New Avante . Meraka membuktikan keupayaan rekabentuk fluid design. Pasaran utama meraka adalah US kerana left hand drive((korea left hand drive) dan ada 1.6 juta koreans atau 0.5% total US populations (2008) http://en.wikipedia.org/wiki/Korean_American.

    Sebenarnya inilah kekuatan meraka , kerata buatan China dan mungkin Kerata dari India. Berapa kerat orang melayu kat US nak beli Proton yang ada pun tak sedar diri macam mak bapak dia orang tak mula dari Proton ?

    Daripada pemerhatian saya sebelum tahun 2003 tak ramai yang mampu beli kerata non national. Apabila loan 9 tahun diperkenalkan pada 2003 baru lah pasaran non national berkembang (kaki berlagak tambah ramai) diburukan dengan unfair interest, bank mengenakan kadar tinggi untuk Proton atas alasan High Risk. Tapi kalau orang yang sama beli vios tak high risk pulak?

    Kawan2 janganlah kokok kuat sangat kata campro tak baguslah, xder vvt la, vvt jimat minyak la. Ikutkan NGV lagi jimat. Mohon bro campromania lobby kat Bank Negara supaya loan untuk non national setakat 5 tahun jer baru tutup mulut dia orang ni.

    • haritu sy ada buat post pasal ni..tapi xtau la samada suara kita didengari atau x..baru2 ni Proton ada berbincang dengan beberapa bank untuk semak semula kadar faedah untuk kereta keluaran mereka..harap bank dapat turunkan & fix kadar tu terus.. πŸ™‚

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s