funtasticko design

http://funtasticko.net

Waja Lancer Concept dari saya!!!

24 Komen

Ini merupakan artwork saya yang terkini..saje2 praktice skill Adobe Illustrator..

Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir & Batin… https://funtastickodesign.wordpress.com/2010/09/02/salam-aidil-fitri-maaf-zahir-batin/

Advertisements

24 thoughts on “Waja Lancer Concept dari saya!!!

  1. saya suka lampu belakang… kalau proton buat lampu belakang yg lain dr yg asal kn lagi menarik.. betol tak?? kenape proton tak ubah lampu?? hope proton sempat untuk ubah.. lampu belakang

  2. hopefully time FL nnt ade r perubahan2 seperti ini..

  3. Boleh tahan,bro.
    Lampu belakang tu dah cun.

  4. proton nk bawak proton emas ke india :

    Proton had developed the Eco-Mobility Advance Solution or the EMAS concept vehicle to celebrate its 25th Anniversary, and had displayed the model at the 2010 Geneva Motors Show earlier this year. Now Proton owned Lotus brand is further testing the car.

    According to Proton’s Group Managing Director, Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir, the EMAS concept presented at the Geneva Motors show is a global concept and will be adopted from the new Proton model in the small car segment. The company will focus on markets like India, China, Asean and Middle East. It intends to have long term business plans for these markets.

    The Malaysian and emerging market model will be a 5-door hatchback model while the European model being developed on similar platform by Lotus will be a 3-door model. The car has been designed by Italian car design firm Italdesign Giugaro.

    Proton is expected to showcase the model at the upcoming Paris Auto show. Proton already sells its cars in Pakistan and China but it has yet to enter the Indian market. It has earlier failed to strike a deal with Hero Group but is supposedly in talks with Mahindra or Hindustan Motors to make a foray into the Indian market.

    http://www.cartradeindia.com/car-bike-news/proton-planning-to-bring-emas-to-indian-market-112890.html

    • wow…kita bakal tengok model EMAS versi produksi xlama lagi..xsilap saya Paris Motorshow hujung bulan ni..

      • yeah…byk exciting model akan show kat paris nanti… hopefully ini tanda2 bahawa confirm 2012 model itu akan berada di atas jalan raya kita…

      • mungkin display kat booth Lotus kot nanti…ataupun Proton buat booth lain, xdengar cerita la pulak pasal ni..mana la tau tetiba je suprise!!! siap preview persona r lagi..hehehe…tapi macam xkan jadi je macam tu.. 🙂

      • Rasanya EMAS versi Lotus je kot yang diorang preview kat Paris Show nanti.
        Tapi mana tahu tiba2 ada Persona R versi Lotus.hehe.

  5. Kalau proton JV dengan mhindra nampak gaya ada kemungkinan Proton dapat share bangunkan SUV sebab Mahindra memang SUV manufacturer, tambahan lagi abru2 ni mahindra dah takeover SsangYong.

    • Mahindra mmg ok kalau tentang SUV. Walaupun mahindra kt sini x bape famous, tapi saya suka scorpio baru deorang. Walaupun Xylo deorang nampak sedikit pelik. tapi bg saya Mahindra andalah antara syarikat yg kukuh di India.

    • Kalau macam tu apa kata Proton share underpinning dan technicality specsheet dari Mahindra tapi design luaran SUV tu Proton Styling Department & Italdesign Giurgaro develop bersama. Hasilnya mesti gempak.

  6. off topic..
    Ok antara ViVa Elite ngan gambar kereta yg ada kat link nh….

    http://indianautosblog.com/2010/01/spied-facelifted-maruti-suzuki-wagon-r

    Rasenye ape beza wajah depan die dan korang rase sape copy sapa??

  7. EMAS Lotus version:-

  8. Dgr radio td.esok ada something kejutan kt proton edar.agak2 soft launch WRM ni la kot.

  9. Dah soft lunch le belum kereta nh….

  10. Aku pun smlm pi gak tgk.tp xde pape pun.kalo bukak website proton edar.ada iklan pasal kejutan sempena hari malaysia.cuba korang tgk iklan tu.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s