funtasticko design

http://funtasticko.net

PANAS !!! Gambar depan Proton Inspira aka Waja Lancer !!!

135 Komen

Impression terdahulu

Ini merupakan gambar paling hangat!!! setelah lama saya mencari info2 & gambar2 di internet akhirnya saya jumpa gambar ni kat forum http://www.carigold.com segment automotif..bila di bandingkan dengan impression yg sy buat sebelum ni memang hampir2 tepat.. πŸ™‚ harap2 lepas ni ada banyak lagi gambar..hehehe…

UPDATE : Kemungkinan besar nama kereta ni Proton Inspira, dah ada club kat fb, tapi masih belum rasmi lagi nama ni, tunggu pengesahan daripada informer/insider nanti.. πŸ˜‰

Advertisements

135 thoughts on “PANAS !!! Gambar depan Proton Inspira aka Waja Lancer !!!

  1. best.. tp kurang mengancam mcm ori lancer la… huhuhu…

  2. good job bro! any info bila soft launch waja@lancer ni? anxious nk tau actual price yg 2.0..

  3. memang mantanp. Check juga blog saya untuk story waja lancer ini.

    http://www.sembang-auto.com

  4. klu aku, aku rase yg nie lg cantek dr model lencer yg asal…

  5. Wah teruja nya aku.bila ni soft launch?

  6. hebat design dia, klu dpt gbr pandangan sisi dan saiz rim lg best.

  7. tetiba jatuh hati lak kt waja ni.. hu hu

  8. terbaik dari proton

  9. dah boleh book kn skrang ni??? tp syg la… side mirror dia tak ltak signal indicator… huhuhu… klo ade signal indicator kat side mirror msti lg mantop… tp model evo ade kan signal kat side miror??? leh convert evo la klo mcm tu… hehehe…

    • Tul tu.tp after mkt mesti ada jual kan.tp tu le.extra cost.siap boleh tutup lg side mirror bila lock kete.

      • Lancer ada signal mounted kat side mirror ke? Saya rasa yang ada signal kat sidemirror hanya model concept shj iaitu Mitsubishi Prototype X Concept 2007. Yg versi production, Lancer Evo X, GT, ES, Galant Fortis, Ralliart semua signal kat fender je.

        cuba tgok web kegemaran saya nih. huhu
        http://www.netcarshow.com/mitsubishi/2007-prototype_x_concept/

      • Bro,yg kwn maksudkan mcm yg ada pd video ni.search link ni: lancer 2008 auto folding side mirror kt youtube.kalo la after mkt ada jual.aku sanggup tukar benda ni dr tukar semula bumper n logo proton.bumper tu dh cantik dah.

  10. Kalo tgk semula front bumper ada influence honda city.dia punya curve tu.

  11. waw!!! caya lh bro!!!!

  12. Pingback: Gambar depan Waja Lancer !! « Prodas's_afiq Blog

  13. hope to see at 3 quarter angle soon.
    the front i think its blendwith the whole body, and i do hope the rear will receive a newer light cluster design after some time with reverse light in the middle surrounded with red LED . good job.
    gonna be a hit model.

  14. launching this month zenit?
    ssssssssome 1 give a little hint,,pleyzzzzz.

    lets guess, its ummmm, ………..
    never mind at least the 2 more week the most if the launch iis in september.
    who knows it might be next week,,aha!

  15. Anyone bole confirm kan advertisement kt web proton edar?apa dia sebenornya kejutan tu.

  16. Ok. dah ada color Brilliant Red dan Solid White. Kalau Blue Haze dan Chiffon Green ada mmg cantik (warna utk org tua). hahaha.

    Pada saya ia biasa sahaja. Tapi bagi peminat Lancer, model ini mmg mengujakan. Untunglaa Proton. huhu.

    • hitam pun ada…silver kot..kalau bronze garnet sure nmpak mewah waja lancer ni.. πŸ™‚ peminat lancer@kreta jepun aka japan wannabe memang teruja sgt skrg ni…kereta impian diorg akan muncul xlama lg, hahaha…

      • Jenuhlaa saudara peyno bersengketa dgn japan wannabe nih. dah ada sasaran baru. huhu.

      • hahaha…perang tu akan bermula pasni..harap2 ada owner lancer test drive waja r ni, kalau diorg akui handling waja r lg mantap, memang senyap la basher2 pasni..hehehe.. πŸ˜‰

      • Manakan dorg nak mengaku waja R lagi mantap. Lancer lagi mahal. Barang mahal masti lagi bagus. (Cehh..). hahaha.

        Lepas ni kalau owner waja berani, bolehlaa cabar owner Lancer. Rempit up-hill dan down-hill genting/bukit putus. Saya berani cakap, Waja akan mendahui. Tapi dengan syarat, Proton mesti buat sesuatu pada suspension waja laa. huhu

        p/s: Waja R tuned by tengku djan. eheh

  17. rasenye waja lancer ni nampak lebih mewah berbanding lancer gt yg lebih sporty….

  18. nampak garang dan cun…..

  19. ah beng japs wannabe yg sebelum ni hanya teruja pada vios J spec, city, myvi lady edition dan viva elite yg ada bau2 jepun… kini dah ada pilihan baru waja lancer yg nampak lebih menarik dari lancer ori…

    yg pasti yg tertekan adalah salesman perodua/toyota celup dan honda celup sebab proton sudah mula mencuri pelanggan mereka yg rata ah beng japs wannabe

    prrrrtfhhh

    • hahaha…bro peyno telah kembali…mamang ni yg buatkan ah beng japs wannabe ni gembira, ada lagi kereta pujaan mereka yg boleh mereka miliki..bersepahlah yg convert jadi evo.. πŸ˜‰

      salesman2 tu pasti akan tertekan bila waja r ni keluar, kuranglah punca pendapatan skit bila market diorg dicuri oleh salesman proton..xde la dakyah2 karut mereka yg mengatakan kereta made in japan mereka tu lebih hebat, diorg kena susun ayat baru la pulak lepas ni..

    • Skrg Salesman P2/UMW kena cari idea lain utk ‘membenteras’ sale Proton nih. Waja ini langsung tiada bau Proton, Campro/CPS, powerwindow, dsb. Ia dah sama mcm Vios dan Myvi. (Model Jepun pemasangan tempatan). Jadi Salesman P2/UMW semestinya menggunakan isu Quality pulak lepas nih.

      off topic-saya agak hairan sbb di Malaysia ni orang2nya hanya tergila2kan Toyota dan Honda shj. Knp Suzuki tidak begitu. Jika motorsikal, Kawasaki juga org kurang berminat berbanding Honda dan Yamaha. Di sini tak salah jika saya ckp terdapat model jepun yg di’anak tiri’kan. Isu ini mungkin dimainkan oleh jurujual. dimana pengeluar dgn senang meraih untung diatas pembeli yg skeptikal. hahah. ape aku fikir nih?huhu

      • sy setuju dengan bro fridz, sebab Mazda kalau nak ikutkan lebih baik dari segi design & performance kalau nak banding dengan T & H..mungkin 1 isu ni yg sentiasa dipahatkan dlm minda org kita daripada salesman T & H, 2nd hand value kereta diorg xdrop sgt kalau nak banding ngan jenama Jepun yg lain..tapi amat mudah org kita tertipu dengan dakyah bodoh ni, sebab mana2 kereta pun mesti akan drop harga..rupanya org kita ni mudah sangat tertipu, patutlah beratus tahun terjajah, hahaha…

      • dah turun temurun datuk2 kita pakai honda dan toyota. kita je yg mampu ubah delegasi nih.. supaya anak cucu kita pakai brand selain 2 jenama ni.

  20. rasa2nya raMAI pembeli waja lancer ni akan hitamkan bhgn antara grille atas dan bawah ala2 saga BLM SE dan golf gti tu… cuba sesiapa yg pakar tu gambar ni kasi hitamkan bhgn tu

  21. mmg lagi smart dari bumper asal lancer… mod VIP style mmg cun habis ni~!

  22. Memang cun Waja Lancer, rasa bangga walaupun hakikatnya itu bukanlah produk original dari Proton. Harap selepas ini Proton boleh tampil dengan produk sendiri, kalau setakat ambil model orang lain, agak sukar untuk Proton menempa nama di peringkat global. Proton perlu bersaing di peringkat antarabangsa, kalau setakat menjadi jaguh kampung, lama kelamaan Proton mungkin akan tewas, dibeli oleh syarikat lain.

    • ni cuma model yg melengkapi line up baru Proton lepas ni..lgpun ni bukan core model yg Proton lebih tumpukan & develop sendiri macam Saga, Persona & Exora..nantikan kemunculan kereta global Proton iaitu EMAS & Persona replacement 2012 nanti..yg tu memang Proton develop sendiri

      • Harap Proton Emas akan menjadi penanda aras terbaru Proton untuk bersaing dengan jenama lain di peringkat global. Bro, pinjam gambar untuk dimasukkan dalam blog Arena Kereta.. πŸ™‚

      • no problem.. πŸ˜‰

      • Bro Evo,

        Saya baru je belek Arena Kereta sebentar tadi dan surprise dgn posting mengenai ‘Klip video Tengku Djan melakukan drift di Bukit Putus’..Khabarnya Bukit Putus BallsOut Drift pada 10 Okt 2010. Saya secara peribadi sgt setuju jika terdapatnya motorsport event seumpama ini. Ia menjadikan dunia sukan permotoran di Malaysia meningkat kepada satu tahap yang lebih baik (instead of Lumba Haram)

        Mengenai Proton, saya secara peribadi menunggu kemunculan EMAS dan Persona. Waja ni sekadar fill-in-the-blank model proton je.

  23. tak sabor nak tunggu waja ni kuar…aku setuju kalau sesape boleh hitamkan bumper depan tu ala-ala SAGA se…mesti ramai yang dah budget nak buat benda tu

  24. hitamlan bumper depan macam saga xelok kot coz ada line curve ala2 honda city tu..better klo hitamkan macam renderng bro fridmax..

  25. xperlu merge klo da ok..baik proton fokus ngan strategi diorg utk kembangkan pasaran global ngn model2 baru tu..

  26. Lotus last engine from Toyota.. mungkin nanti proton dan lotus terpaksa kolabrasi lagi untuk buat engine sendiri secepat mungkin

    http://www.fastmotoring.com/index.php/2010/09/lotus-gets-the-last-toyota-2zz-ge-engine/

    • sebenarnya dari dulu lg Lotus perlu ada enjin sendiri, sebab Proton boleh guna enjin tu untuk hi-performance car diorg.. Lotus boleh guna enjin campro turbo utk kereta entry level diorg.. πŸ˜‰

  27. tengok gambar tu teringat Passat CC yg di photoshop kan tu. Mmg cantik.

  28. yup..ada dna passat yg xmenjadi sbg perdana dulu..hehhe..agaknya cmnela rupe perdana n suv proton..belum lg persona r…

  29. Fuh cayalah dengan impression yang bro wat dulu tu. Mintak izin share kat FB saya ye. TQ.

  30. Nice redesign. Silap-silap Mitsubishi ambil dan letak pada Lancer betul untuk jualan di negara lain. Lebih menjimatkan daripada susah payah buat redesign sendiri. Lagipun Lancer keluar 2007 dan due untuk replacement 2013. Sekarang dah 2010, so kira ngam la untuk touch up sebelum keluar model baru.

  31. bro , kwn sy ckp uncle die da dpt waja-lancer nie seminggu yg lps..sy pn pelik sbb belum soft launch lg..bile sy tnye mcmane die dpt , die ckp ade org dlm uruskan..boleh ke mcm tuh?

    • habaq kat dia ..cakap banyak tak mau.. minta dia gambar penuh waja lancer uncle dia tu siap dgn specs.

      • betul tu. Tapi pelik la. Mcm mane die boleh dapat kereta 2 A.S.A.P. Kot die bayar cash kot.

      • kalo btol..glamer la dia..
        mesti jd tumpuan org lah nnti..hehe..
        btol dah kata2 kwn2 kat atas tu..
        snap gamba dlu..baru bole percaya..hehe..

  32. Gambar ni ambil kat COSE Shah Alam tu. Ni warehouse sebelah service depot. Rupa kereta ni takdelah seganas Lancer GT, kira tone down sikit jadi boleh appeal wider market. maknanya orang tua pun sesuai guna kereta ni. Tak macam gen2 dulu, tak sesuai dengan orang tua. Waja pula tak sesuai dengan orang muda. Wira contoh terbaik. Appeal to all age segment.

    • version exs yg di upgrade..bukan GT.

      • aku rasa sebenarnya tak perlu timbul isu dari model mana.. gt ka ex ka atau evo ka.. sbb platform sama je.. lancer shark.. platform tu jugak.

  33. dah setanding vw dan bmw. cuma aku harap rim sukan bagi yg ganas sikit. kalau mcm dlm gambar yg lepas2 x masyuk sgt.

  34. Nampak biasa jer gambar nie… maybe camera angle terlalu dekat…
    Kalau orang / artis pun kalau ambil gambar dekat2 pun akan nampak semacam jer kan…
    Nampak parut la, idung senget la… huhuhu…
    Kalau nampak full body dgn rim sukan… gempak jugak nanti nie…

  35. Tak cantik mana pun kalau hitamkan bawah grille tu.

  36. syabas bro… rendering impression hampir sama… apa lg bro… book ar 1.. then wat ar club Waja R club lak..

  37. nantikan nama baru bagi kereta penggati waja ni.tak da kena mengena ngan nama waja or lancer.tunggu……..

  38. Tech: Malaysia’s fastest rising searches on Google – Proton Lancer no 9 . hhihi

  39. mana tak glamer nya..
    kalo tgk post kat blog lain..dah cecah 1k comments..
    ni baru spyshot..kalo dah soft launch nnti..
    mau 2k komen..hehe..

    WAJA LANCER…is PHENOMENON..

  40. rasanya ramai yang konfius..sebenarnya lancer rebadge ni adalah untuk PERDANA replacement model. WAJA replacement model is Persona R.So jangan letakkan harapan tinggi untuk this lancer berada pada harga sekitar waja.
    harap maklum..

  41. mcm ni la..
    product line replace for waja..
    tp harga replace for perdana..agree???
    perdana v6 pun harga nya 100k kan..

  42. Proton tengah re-positioning line up diorang & akan buat replacement pada model2 yg dah lama & discontinue model2 yg tak laku..waja lancer ni untuk fill segment C yg Proton xde lagi, Perdana nanti akan duduk segment D..Persona R juga masuk segment C, tapi bezanya pakai enjin 1.6 turbo & maybe IAFM+..sekarang ni Proton banyak sangat model segment B..harga dekat2 je..tu yg ganggu sales

  43. kemungkinan nama Waja Lancer ni Proton Inspira kot..dah siap ada club tu kat fb http://www.facebook.com/posted.php?id=138146872896499#!

    ni info yg sy jumpa kat forum zerotohundred :

    menurut kata ENGINEER PROTON.. GT ni akan jadi PROTON INSPIRA. 99% Mitsu GT model. dan mitsu akan hentikan pengeluaran GT di Malaysia dan diambil alih oleh Proton. kalo ada yg masuk pun melalui AP. ada 2 model..1.8 (RM80k++) & 2.0 (RM95K++)

  44. dah sama dgn nama yg aku cadangkan utk namakan mpv proton dulu….

  45. proton inspira…pronounce as..ins-pai-ra…

  46. kemungkinan nama inspira tu bole jadi kot..
    sbb mungkin insider tau sbb dah terpamer kat bonet blkg kete tu..
    kot…hehe…

  47. Nanti..sape2 yg dh Booking @ beli kete PROTON iNSPIRA nie…jgn lupa letak emblem Mitsubishi kt depan & Blakang…boleh tambah 5 HorsePower lagi…hehehe…ala macam kebanyakan pemilik mpv cherry eastar tue…

  48. Emm aku terfikir leh tak kita letak plate tu belah kanan mcm owner lancer ori buat.

  49. eleh cetak rompak…
    kata kerajaan malaysia nk hapuskn cetak rompak??

    • Ceh,yang kau ni kecoh sangat kenapa,proton bukan cetak rompak,proton cetak dengan persetujuan mitsubishi,bukan suka2 copy.
      Nanti kau tengok je la exora dan gen 2 versi mitsubishi.
      Ternganga mulut kau sampai ke lantai.
      Ni lah contoh orang yang jahil pasal industri automotive ni.

    • ni la di kate kan belaja tak abis…

      yg Produa keluarkan alza, myvi, kancil, viva, nautika ambik sebijik dr toyota & daihatsu tu ko tak kate pun cetak rompak…

      naza ambik fortis, ria, bestari, carnival n lain2 dr model kia ko tak kete lak cetak rompak…

      klo nk bash tu pk dulu la… ni bukan cetak rompak… ni sbgai replacement model gak utk lancer kat pasaran malaysia… salah satu cara utk lariskan model tu sbb lancer lembab dlm pasaran malaysia sbb harga yg tinggi…

  50. hahaha biasa yg panas dan tak boleh tahan berita tentang waja baru ni ialah lancer owner.

  51. to lanun,

    ni bukan cetak rompak …ni licensing…cetak rompak x bayar royalti pada pemegang paten budus.!!!!…malas membaca tapi nak memandai

  52. mmg lancer owner la..x kn la proton owner…
    11 tahun la aku pakai proton..power window la..bering tayar la..
    paham2 je la..haha

    • tapi yg tak bestnya mereka tu anggap kete lancer tu bagus sangat dan sudah kutuk yg bakal beli wajalancer ni. ada yg nak protest dan nak kacau wajalancer baru ni kat jln raya πŸ˜€

    • 11 tahun biasa la,bukan 11 bulan bro, maintenance mmg perlu untuk sebuah kenderaan.

    • lepas ni mit stop jual lancer la bro.. jom service kt eon.. hehe..
      tak lama lg kuar lancer sportback plak..

  53. La..nak marah apa kat proton..marah kat mitsu la
    kalau mitsu tak bagi proton rebadge model nih..
    xkan proton buleh buat punya..

    – bila la nak launch nih..? xsabar nak tengok atas jalan..

  54. MMM akan stop GT punya sell lepas nie tapi akan perkenalkan suv/crossover mitsubishi asx. Yang evo punya x pasti.

  55. lagi cantek dari LGT harap ada DNA Lotus. :). Parking sblh LGT tgk

  56. Pingback: Hyundai : : Front end look of the Proton Inspira aka Proton Waja Replacement - Car Gallery

  57. wah cun. aku dan geng dah lama tunggu proton lancer ni keluar.
    makeup sikit sudah jadi Evo-10.

  58. korang masuk website http://forum.lancerzone.com
    kelakar tengok budak2 club lancer kecut perut tengok proton kuar lagi cun dari lancer.
    harga pun lagi murah. diorg bgadoh & pura2 tipu diri sendiri nk sedapkan hati.. kalau aku dah lama aku jual keta cpt2 sblm 2nd value lancer tarak..

  59. PROTON INSPIRA INI AKAN ADA MAKET JUGK LE…CUBE TENGOK ALTIS BARU….1.6E DH RM1OOK LEBIH..BAPAK MAHAL DOW..

  60. Daihatsu mira parking sebelah kancil…
    org tgk kancil ke mira???
    CKD vs CBU..renung2kn la…
    beli 100k intrest 4% lebih..
    beli ori 120k intrest 2% lebih…beli ori je la kwn2…
    Installment lebih kurang je..

    • terpulang pada yang punya duit tu dia nak pilih yg mana…xperlu la nak menghasut ke provok diorg…xyah awak nak sibuk2…

    • en lanun ni nk cari kawan ke kt sini.. ke nk tunjuk en lanun ni kaya?

    • 1. dun judge a book by it’s cover.

      2. konpem ke 100k?

      3. ckp byk la. dh kuar nnt suh buat perbandingan.

      ni drp pemerhatian aku.
      proton dh ada tech turbo.
      agak2, ada mgkn x diorg akan letak turbo kt waja baru ni?
      say after 2~3years?

      fikir2kn lah πŸ™‚

  61. hehe.. beli 95k waja R; new face (make up lagi cantik), upgrade suspension, ride n handling by lotus… priceless! πŸ™‚

    cheers!

  62. campro: provoke ape bro..aku kite sume sedar..kite ni slalu kena tipu…

    nazri: bukan pasal cite kaya ke miskin…cube kalu ko buat product…org tiru..ape ko rasa??

    fauzan: except da fact la, handling by lotus??? proven?? ade testimoni?? masuk top gear dorg gelak2 kn kite je..kata keta Proton x bagus..Proton made in malaysia…ke Top Gear tu yg tipu..

    • selama ni sy pakai proton savvy nak masuk 5 tahun xde pun rasa kena tipu..kereta ok je, yg penting cukup time anta servis kat proton, bukan pomen bawah pokok..lagi 1 kena la jaga kereta tu elok2, jangan la nak lenjan je memanjang..orang kita ni jenis rakus skit, sebab tu banyak mati atas jalan..

      Top Gear x leh jadikan ukuran…rancangan tu lebih pada entertainment, Porsche pun diorg kutuk…macam Jeremy tu memang anti ngan Proton sebab beli Lotus, sentimen tu yg buat dia kutuk kaw2..

    • nk kata engineer mitsubishi en lanun ni bkn kot.. nk kata pemegang hak cipta lancer pun bukan.. so apa sgt nk claim lancer tu en lanun yang design ke? tak sangka designer mitsubishi lancer 10 org malaysia.. (sarcasm)

      kalau dah ada agreement tu mana boleh pertikaikan, sama mcm keputusan mahkamah, perlu dihormati..

  63. GTR says:
    September 24, 2010 at 1:41 am

    korang masuk website http://forum.lancerzone.com
    kelakar tengok budak2 club lancer kecut perut tengok proton kuar lagi cun dari lancer.
    harga pun lagi murah. diorg bgadoh & pura2 tipu diri sendiri nk sedapkan hati.. kalau aku dah lama aku jual keta cpt2 sblm 2nd value lancer tarak..

    ko agak2 la bro…proton lg cun???
    x payah la nk kutuk org… tgk diri sendiri…

  64. @lanun: 2% interest tu zaman dahulu kala bro.. skrg national ke non-national ke, rate sama je kalo loan ngan bank. byk kedai dh aku survey.

    ni rate dari bulan lps. 9 years loan:
    Up to 1400 CC = 4.25%
    1500 to 1800 CC = 4.00% (persona/forte same je rate ni skrg)
    Above 1800 CC = 3.90%

    “Daihatsu mira parking sebelah kancil… org tgk kancil ke mira???”

    xsemua org bli kete supaya org pandang kete dia aka riak bro. so kancil ke mira ke, apede hal.. masing2 punye selera/kemampuan. kite yg bayo kete, nk kisah org lain kata buatpe.

    pdhal lancer tu kete biase2 je kat luar. cume kat msia je jd mcm ni bro, sbb harge tinggi sgt, so ade la sesetengah buyer yg eksyen. eksyen ngan org kampung sendri. huhu..

    kawan2 pun jgn la kate mcm2 kat owner lancer, kesian diorg nk pikir psl value kete mase depan. tp pikir2 balik, kalo dh mampu beli kete mahal2, stakat harge 2nd jatuh, apedehal. enjoy kete sendiri selagi boleh bro.

    berdosa riak bro, insaflah & bersyukurlah. kalo xkerana kete proton tu, mebi 11 thn tu bro mampu naik moto je.

  65. bro campro…ade pic br dr kilang ni..cmne nk bg pic ni kt bro..bg email bro..

  66. dh send bro..tgguuuu bro plak upload……

  67. lanun always been a lanun…

    do ur research b4 make ur comment..

    ppel will laugh of ur stupidness…my sincere comment on u…

    tqvm..br0 campr0…makin gempak la blog br0…haha..bisnes cam ne..ok??

  68. To bro lanun; sebenarnya malas ar nk cari pasal dgn ko nie dlm masa sumer org mcm saya teruja dgn kemunculan model nie. Xde masa nak layan komen2 mengarut ko tu (sorry..). Suspension yg lebih baik dan ride n handling by lotus tu statement dari wawancara DSZ kat sidang media (mgkin la kot dia bohong.. :)). Nanti kalau kereta nie dah ada di pasaran, keluar iklan kat paper, ko jeling2 ar kat sisi sebelah kiri ker , atas ker bawah ker apa yg dia tulis. Nk kena ada bukti lagi? X yah kn? ok…good boy..

    cheers!

  69. Apsal bila aku bwk civic 2.0 bila layan je jalan Tangkak-Segamat yg banyak corner rasa macam dlm sampan je…kejap2 dah rasa nak muntah. Nak bg cantik kena pasang abosrber Tein, spring Eibach..tp makan riban la bro…
    Try bawak Persona Elegance member aku..cukup puas hati bole layan corner baik punya..handling ok…tp kalo nak bukak bab teknikal tak reti la aku…
    Ko pun Lanun, cuba la bawak Persona..kalo dah biasa bawak Honda la…
    Bagi aku statement Handling by Lotus, sama je macam tagline Ultimate Driving Pleasure dr BMW…cuma Beem kena bayar beratus ribu la kalo nak experience best ke tidak.
    Nak bukti dari experience la bro. Selagi tak test jgn percaya…..

  70. saye sokong komen shaif432..!!! cube dulu baru tau…

  71. ayah saya pakai saga aeroback tahun 2007, mase mule2 beli memang banyak prob dengan tingkap jem,air cooller rosak,pintu x leh buka.. sampai satu tahap alarm x boleh open.. memang malu mase tu padahal kereta baru keluar x sampai sebulan.. sekarang kereta dah ok dan ayah saya masih lagi pakai saga.. pejam celik pajam celik dah 3 tahun pakai selambe jer… ape nak malu kalau pakai kereta malaysia..?? kite orang malaysia so apeda hal..

  72. yeah my dad will like this

  73. Salam..
    Jom Share
    Suggestion Page: Proton Inspira @ http://www.facebook.com/myprotoninspira
    Thank you.

  74. mantep banget tuh mobilnya

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s