funtasticko design

http://funtasticko.net

PANAS : 5 model terbaru Lotus di Paris Motorshow!!!

17 Komen

Lotus Elise

Lotus Elan

Lotus Eterne

Lotus Esprit


Lotus Elite

Dapat info ni dari bro frossonice tadi..nampaknya Lotus benar2 ingin menjadi pengeluar kereta sukan aka sport yang terbaik selepas ni..lihatlah barisan model2 baru mereka ni..sungguh hebat & menarik.. tahniah kepada team Donato Coco kerana telah memberikan nafas baru kepada jenama Lotus.. 🙂

Advertisements

17 thoughts on “PANAS : 5 model terbaru Lotus di Paris Motorshow!!!

  1. saya berminat sungguh dengan ke SEMUA rekabentuk sportcar kali ni, memang nampak garang, futuristik, dan sesuai laa dengan ciri2 sebuah sportcar.

    thumbzz up kat Lotus!

  2. Harap2nya model2 ini turut dipamerkan di KLIMS 2010 nanti. Tapi, apa dah jadi dengan Lotus EMAS?

  3. meletup la lotus… em tp xde plak lotus emas kt atas tue.. harap engine smue hybrid yg guna range extender yg power td save n friendly.

  4. Sini banyak lagi gambar dan possible spec utk setiap kereta;

    http://www.lotustalk.com/forums/f1/

    Memang Emas based Lotus takde. Rasanya tidak sesuai kot nak letak Lotus City Car sebaris dgn supercar mereka.

  5. rakyat malaysia cuma mampu tgk jek..
    nak beli mesti tak mampu..hahha

    • xpela bro,sama2 kita tunggu proton emas mass pro nanti..
      mantap…..ada sedikit design cues italdesign proton emas yg aku boleh nampak kat big toys terbaru lotus ni….
      kalaulah proton bercadang nak bangkitkan legasi putra…aku suka kalau diinspirasikan design dari elan dgn esprit…

  6. itula…harap2 dapat direalisasikan….
    lineup baru lotus ni kalau jeremy topgear tu still kata susah nak keluar masukla,cramplah ada baikla dia angkat bulldozer cat satu…kebal lg menyamankan..haha…

  7. Em..Kenapa introduce sekali 5 model terus ye? Ada siapa2 boleh bagi pendapat? Dan cuba perhatikan kesemua door handle kelima-lima model Lotus ni. Semuanya sama macam Proton EMAS.

    Tahniah bro frossonice dan campro. Anda lebih update daripada blog sana. huhu

    • tapi diorg ada kat sana, siap boleh buat live coverage..lagi syok bro.. 😉

    • Xpe. At least kita masih lagi dpt info. Lotus CityCar masih di peringkat concept. Mungkin model Elite akan mass pro dulu. Sbb Spec utk Elite dah di-reveal sebelum ni.

    • mgkin isyarat awal lotus sebagai tanda kebangkitan dgn struktur baru lotus dalam arena sport car. Mgkin xnak buat biasa2 seperti company lain. Kali ini luar biasa. 9 bulan utk pembngunan 5 model. Mgkin nak tunjukkan kemampuan lotus n keseriusan mereka memulihkan brand lagenda lotus di arena global:)

      cheers!

  8. nampak macam identical jer model2 ni semua….hmm mayb design language dia kot…hope it come with super power under the hood

  9. kesemua belakang 5 model baru nie berinspirasikan aston martin..depan berinspirasikan ferrari & lamborghini..yg Eterne tu ade sikit mcm Panamera..overall , superb new design language..who is the designer?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s