funtasticko design

http://funtasticko.net

Lotus City Car Concept!!!

16 Komen

Nampaknya city car Lotus aka Lotus EMAS pun ada di Paris Motor Show.. nampaknya Lotus betul2 serius kali ni..watch out  Aston Martin, Lamborghini, Porsche & Ferrari!!! Lotus sedang “mengganas” di Paris.. terima kasih kat bro kekitaan sebab bagi link gambar ni yg pasti di tunggu2 oleh kita semua..kalau ada gambar terkini nanti sy akan updatekan dari semasa ke semas, tungguuu… 🙂

* Update gambar terkini dari paultan.org

Advertisements

16 thoughts on “Lotus City Car Concept!!!

  1. nampaknya emas versi lotus mmg sama dgn gambar render sebelum ni,tang belakang je belum tau lg…..harap2 proton emas pun sebijik sama dgn render….

  2. Ini petunjuk kepada kemunculan EMAS Proton. Teruja..

  3. Bro campro,paultan dah post gambar lotus city car

    • tq bro, dah updatekan.. 🙂 dah hampir2 ke produksi dah kalau camni rupa nya..lampu belakang tu cute je..harap Proton punya cluster LED dia bentuk lain skit

  4. offtopic : dapat info kat auto insider yg bgtau soft launch Waja Lancer pertengahan Oktober ni..masa tu reveal terus nama dia..buat masa diaorg pun xtau apa nama rasmi Waja Lancer tu…launching pulak akan buat pada hari Khamis pada bulan November, berapa haribulan tak dinyatakan, kena agak2 la jawabnya..menurutnya lagi kereta ni cuma 30% local parts & selebihnya dari Jepun secara CKD..harga pulak dikatakan sekitar RM 75K ke RM 95K..part2 local pada kereta tu cuma rim, tayar, bumper, cermin, tempat duduk & radio..part2 yg major semua dari Jepun..pasti khabar ni menggembirakan Japan wannabe kat sini, hahaha… 🙂

    • sy teka 11/11/10…huhu..cantik gak nombornye..11 hb 11…tekaan sy je..

    • Ni sama macam kes Swift masa pasang kat Pekan la. Sebenarnya bukan CKD, tapi majority parts memang asal dari jepun. Masa Swift baru pasang di Pekan, local parts hanyalah bateri kereta sahaja. Tayar pun jepun mari juga.

      • kwn aku keje proton cakap 3 tahun je waja lancer ni.. lepas tu kuar facelift plk..
        pasang kt malaysia cuma bnyk part mmg dari jepun

  5. belakang tu nampak lg ok banding dgn gambar render terdahulu…mgkin proton emas pun guna led tailight instead yg original concept style ccfl…kalau ikutkan mana lg mahal kos…led@ccfl?…sapa2 yg tahu …

  6. ahhak.. baru lepas tengok pelancaran 5 lotus kat web dia secara live.. rupanya Lotus emas ni dah dilancarkan awal lagi ek.

  7. bagaimanakah agaknya line up utk sub bran proton+lotus itu..agaknya sudah pasti masuki market lexus, bmw dan audi…premium design and branding…

    *lotus eterne sgt2 cantik bg sy, jikalau design flow itu di adapt kan pada next Persona segment mesti menarik. 😀

    • Elite pun xkurang hebatnya, gambar live dia lagi cantik..tu belum kita tengok live lagi..harap Persona R design language ada kesinambungan dari Elite & Eterne..memang cun gile la kalau gitu.. 😉

  8. http://web10.bernama.com/auto/newsDetail.php?id=532085

    PARIS, Oct 2 (Bernama) — Proton Holdings Bhd expects to finalise talks with several car manufacturers by year-end to facilitate the mass production of a compact model.

    Group Managing Director Datuk Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir said the national car company was in negotiations with European and Japanese manufacturers on engine collaboration for the compact car named “EMAS” which is the acronym for “Eco Mobility Advance Solution”.

    “The final decision to proceed with the mass production of EMAS will be made end of this year,” he told reporters at the Paris Motorshow 2010 here today.

    In March, Proton launched three EMAS series concept cars at the 80th Geneva International Motorshow in conjunction with its silver jubilee celebration this year.

    The EMAS series is a joint-venture between Proton and Lotus with Italian designing company, Italdesign Giugiaro, also involved in the project.

    — BERNAMA

  9. rasanya mitsu.. dan harapnya pun mitsu.. maklumlah proton takder engine kecik.. tapi berita tu sebut “kolabrasi engine” takkan maksudnya nak wat engine baru kot. jenuh tunggulah kalo engine baru.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s