funtasticko design

http://funtasticko.net

Lotus manakah idaman anda?

14 Komen

Yang mana satukah menjadi idaman anda? Mesti sukar untuk buat pilihan.. bagi saya Lotus Elite & Eterne paling menarik perhatian.. Sila buat undian anda.. 🙂

Lotus Elise

Lotus Elan

Lotus Elite

Lotus Esprit

Lotus Eterne

Advertisements

14 thoughts on “Lotus manakah idaman anda?

  1. huhu… sumer cantik2. mcm mana nak vote? kalau dari segi design saya, suka semua kecuali lotus elan 😉
    Lagi pun sumer 5 model2 nia berada dlm segment supercar yg berbeza2. susah2.

    cheers!

  2. Kalau nak bawak laju kat highway mestilah Esprit
    Kalau nak jalan dengan family mestilah Eterne
    Kalau nak pergi jalan jauh mestilah Elan
    Kalau nak bawak pergi kerja mestilah Elise
    Kalau nak rasa Elite sikit mestilah Elite,hehe.

  3. seme berkenan…poll seme…hehehe

  4. vote for Eterne!

  5. eterne best jgk tu.. 5 pintu

  6. Agak menarik juga keputusan poll ni.
    Kalau baca forum antarabangsa, mereka lebih suka Elan kerana design yang cukup balanced. Mereka paling tidak suka Eterne.
    Esprit mereka kata so-so dan harap ianya lebih radikal berbanding design sekarang.
    Elite kurang komplen kerana design yang ‘save’.
    Paling mengecewakan mereka adalah Elise kerana ianya sudah tidak nampak fun seperti dulu. Nampak lebih serius dan ‘elite’.
    Pastinya, mereka paling-paling benci Lotus CityCar.

    Pada saya, saya suka Elan bukan saja kerana designnya tetapi kerana spec yang cukup bagus. Elan concept ini adalah pesaing sebenar Porsche 911.

    • mungkin taste kita x sama dengan diorg..kebanyakan kita suka Eterne sebab dia 4 pintu…mungkin design language baru Lotus ni masih baru & penerimaannya mungkin mengambil masa..mungkin bila dah banyak kali masuk motorshow baru la nampak familiar kot.. 🙂

  7. Taste semua orang kat dunia ni tak sama,tapi semua kereta Lotus ni semuanya well-designed.
    Tapi design Elise ni memang betul2 futuristic,pedulilah apa orang Britain cakap.
    Kalau ni ikut taste diorang,tak ke mana Lotus akan pergi
    Lotus dah sedar.Diorang taknak lagi hasilkan kereta untuk enthusiast.
    Target diorang sekarang untuk orang yang betul nak sports car yang comfortable Dan practical
    Mana2 diorang pergi,diorang boleh pakai kereta ni.
    Lotus City Car punya design memang unik,cuma orang2 UK je yang banyak complain,diorang punya automotif industri pun banyak di miliki orang luar.
    Takkan Lotus nak jadi macam Porsche,dari dulu sampai sekarang design sama je.
    Zaman dah berubah,dunia dah maju.
    Design kereta pun mesti sentiasa fresh.
    Takkan Lotus nak bergantung pada handling je sebagai selling point
    Tengok macam KIA,design diorang yang menjadi antara selling point.

  8. aku vote semua.. sbb semua aku minat.. hihihi

  9. kalau proton and lotus serius untuk dapatkan synergy patut platform2 lotus ni proton leh guna untuk model2 terbaru proton nant…aku bleh nampak kat sini platform lotus elise leh guna untuk next gen neo/putra…lotus eterne plak untuk next gen perdana mungkin untuk waja gak…baru la pak2 menteri semangat nak g keje kalu kete gomen base dari eterne ni….just my 2 cent…

  10. tengok kat video HD ni baru tau betapa cantiknya Lotus yg 5 tuh.. wow.. http://www.youtube.com/watch?v=nfN2ULV4Hxw .. minit2 akhir.

  11. yesss..eterne mendahului.. 😀

    *maybe aku bias design aston n bmw kot? huhu

  12. macam ak lak, ak ske kete lotus elite coz smart giler…sporty lak 2…
    design die pn kire gempak jgk la….
    dh mcm hyundai genesis coupe 2011 dh…cme lotus elite ag smart design die….
    klau la dpt bli satu mmg tido pn kat dlm 2 jgk la…aha

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s