funtasticko design

http://funtasticko.net

Ford Ka 2014!!!

6 Komen

Menurut http://www.autoexpress.co.uk model ini dikatakan bakal menggantikan Ford Ka pada 2014. Bermula dari kereta konsep Start ia bakal bersaing dalam kategori kereta kompak. Bakal dijana dengan enjin 1.0 EcoBoost dilengkapi dengan sistem direct injection & teknologi start /stop. Model ini berkongsi platform dengan Fiat 500.

sumber : http://www.autoexpress.co.uk

Advertisements

6 thoughts on “Ford Ka 2014!!!

  1. Wow kereta apa KA ini?
    Boleh tahan gak designnya,cuma rear design tak berapa attractive la.
    Sekarang banyak jugak kereta yang base on fiat 500 punya platform,tak silap saya ada satu lagi kereta yang guna platform ni.

  2. rear sgt2 cool n conceptual mcm concept start itu, namun front design tak seberapa… anyway package ini amat menarik n production look ni bg aku quite good 😀

  3. kia Sorento 2010

  4. Macam rupa ikan bandaraya aje.

  5. hahahaha..mmg mcm ford ka zaman dlu..hu3…kalo x silap la en, ford ka ni kete lama, design language pn mcm ni la…hahaha

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s