funtasticko design

http://funtasticko.net

Proton INSPIRA kini dibuka untuk tempahan!!!

68 Komen

*UPDATE : Video soft launch Proton Inspira

UPDATE : Photo dari paultan.org

Tempahan untuk model ini telah dibuka!!! Sesiapa yang berhajat untuk memilikinya boleh la booking ye..tak silap saya RM1,000 booking fee..harga bagi model ini dianggarkan sekitar RM79,880 untuk versi 1.8 sehingga RM95,000 untuk versi 2.0(full spec)..4 warna ditawarkan iaitu Solid White, Genetic Silver, Plum Red & Tranquillity Black..pelancaran rasminya bakal dibuat 10hb November ini..

Advertisements

68 thoughts on “Proton INSPIRA kini dibuka untuk tempahan!!!

  1. Nice and fierce!!!!!!!!!!!!!!!

  2. funtasticko terbaik :d
    cepat tol update…
    sport rim dia 16 ke..

      • dah pegi s/room pun harini..nk booking jugak rasenyer..
        harga rm1000 dn dpt 2 thun free servis..
        book ni nanti waktu lancar dh boleh dapt kete.
        harga 1.8L manual – rm79,888
        1.8L auto – rm85,000++
        2.0L auto only- rm95,000++
        ..tp kete xde lg kat s/room. hnye boleh book shj.

  3. tak silap saya, rim sukan 16..
    pergh~! cantik laa inspira..!!

  4. Ni kereta potong ke? halcut..Hikhik

  5. tunggu yg phase 2 plak la..
    yg ni mitsu tak bg proton buat pape changes/tuning pd enjin & ecu..

    phase 2 tu bape pulak lagi up regenya ye..? hahaha~

  6. Gambar dpt kt mana?
    Kl pg showroom skarang da bole tgk contoh inspira ni ke?

  7. yeah… inspira me..:)

  8. x semart 16inci rim kecik..
    kete asal pon 18inci

  9. dalam paultan ada image lagi jelas.. nampak rim ni guna 3 skru je dan suspension dgn brake pun tak nampak.. mungkin display ni just clay model je kot?

  10. nk tanya, percuma 2 tahun servic ni termsuk minyak hitam skali la. Maknanya klu gi servis 1 sen pun x kuar ke?

    • haha
      banyak cantik free…
      service je la free der,,
      didunia mana ada free

      • smua free laaa..dh tnye pada s/room..tmsuk brg2 tukar dan upah kerja buruh..tp pada yang tempah sebelum lancar..kalau u olls booking waktu kete dah lancar nantii..berangan la nk dpt free yer..so kalau rase mmg nk beli tuh g la book awal..

      • oh i c..
        bro Unknown, betul ke proton buat crash test gak untuk INSPIRA nh.. kate x d sebab hanya melibatkan makeup luar dan dalam x barapa sentuh..

  11. thanks to bro campromania for this awesome and lively blog..dok follow crite inspira ni dari awal lagi kat sini.. so harapan dengan excited nye feeling ni nak tgk gmbr2 spyshot.boleh dikatakan hari2 kena cek blog ni, supaya boleh nk updae kwn2 lain kt ofis ni.. kirenye excited giler la nk tunggu hari yg dinantikan ni.. kalau takde pape nak bertukar kreta la.. tapi smua tu terpaksa dilupekan.
    honestly la untuk sape proton target inspira ni?
    young executive?
    foreigners?
    for sure not a governmnt servant yg makan gaji kecik mcm aku ni…even kalau pangkat 41 ni pun nk kena let go..
    niat tulis ni bukan nk smash proton, but just untk let out frustration skit je..but ape2 pun, aku stil bangga dengan proton iswara aku.. cume kempunan skit, sbb ingt dapat merasa something yang aku dok berharap sgt..

    • tq sebab sentiasa masuk blog ni..sy akan update info2 terkini & gambar terbaru kalau ada nanti ye.. πŸ™‚

    • even vios yg harga dekat 80k pun org gaji 3k boleh pakai. Jd bro, jangan a pakat suke nak beli je. Simpan duit dulu. Bayar muke tinggi, jd bulan2 bayar sikit. X dapat pakai kete nh, Waja CPS pun ok gak. Performance nad safety die ok..

      • betol tuh..xdpt kete nih byk lg kete proton lain yg bes2 dan mampu milik..apepon tetap sokong PROTON!!!

      • thanks bro for d advice..biasa la cume down skit je…niat di hati nk maintain pakai proton je..n betul tu ade bnyk lg model lain yg boleh jd pengganti :]

    • Takpe Bro,tunggulah Saga Facelift Phase 2.

    • takpe bro ….jadikan inspira satu impian yg akan membuatkan kita bekerja lebih kuat utk mendapatkan nyer…..dan bila dah dpt kepuasannyer akan lebih dari org kaya yg hanye sain cek utk dapatkan ferari……

      lagi satu bro…. kalo ramai yg mampu pakai….maka hilanglah specialnyer dah jadi cam myvi, viva n saga la plak…….kalo ada 4 mata pon org tak perasan….hehehe

  12. Kalau pronounce INS PAI RA baru sedap bunyinya,kalau pronounce INS PI RA tak berapa sedap bunyinya.

  13. Dengarnya Waja Inspira ni tak berapa nak Lotus DNA sangat..Emm..

  14. Takdelah bro prolever saya bergurau je,mungkin Proton dapat inspirasi teaser tu daripada kereta yang tembus dinding.
    Tapi kenapa Proton letak Inspira dalam lori,saya rasa Proton nak buat iklan bergerak kot.Mungkin nak jelajah satu Malaysia kot.Bagus juga cara nak promote Inspira kepada orang awam.

  15. Smart guy’s get it,tapi sebenarnya Ah Beng wants it.hehe.

  16. hahaha…komen saya :

    1. menangis owner-owner mitsu lancer gt yg sedia ada..hahaha
    2. patutnya proton tak kedekut sgt nak bagi esp/tcs…jgnler nak save cost sgt.kan govt dah bagi kurang cukai
    3. proton patut start bagi nama yg tetap untuk model2 kereta dia..jgn asyik kalau ada model baru bagi nama baru..tak bestlah..patut ikut macam brand kerta lain..contohnya cam honda civic ke..
    4. kedai ‘abang’ dan seangkatan dgnnya akan lebih untung sbb ramai ‘ah beng’ yg akan convert jadi evo x

  17. btw dah book dah this car..hmmm tunggu la bulan 12 nt baru dpt..lambatnyer..hehe..

    • dah dpt kang, kasik full review tau! mekasehh~ πŸ™‚

    • Bro bukan kalau book sekarang boleh dapat masa launch ke?

      • dapat masa launch kalau u org yg terawal yg book..tp ikt sumber lain kate sebulan stgah lepas lancar..
        tp tmpt saya booking tu kate akan dapat masa launch..sbb once u dah book trus dh order kat kilang..mgkin sbb saya org pertama..

  18. waja still jual lagi or dah jd stop production since inspira ni kuar..?

  19. ye la,kete persona 25year ap cer skrg….

  20. last2 org langkawi gak untung.. harga inspira lebih mahal dari civic di langkawi.. πŸ™‚

    • harga civic kat sane brape??
      sbb tgok price list inspira kat sane 60++
      kalau 2.0 70++…
      civic lg murah dr ni ke

      • kat mana u tgk harga inspira langkawi bro?

      • saya tgok dlm tentative price la kat s/room..
        FYI saya tahu sbb dh book dh kete ni sbb tu i tahu harga kete ni..
        tp salesman bg tgok je harga xboleh bwk balik kertas harga..

  21. 1st day Edar booking smlm dh cecah 300unit!!nice πŸ™‚

  22. Dlm bnyk2 wane,wane ap yg paling sesuai bg kete INSPIRA ni..
    tlg bg cadangan msg2……

  23. nk tanya sikit inspira ni fwd or rwd or awd cam lancer

  24. inspira ni stereng dia hydraulic atau electric power stereng? minyak mcmana? enjin mivec ni minyak kuat telan berbanding civic.. tambah pulak proton dah ubah air intake inspira, rasa lagi kuat la minyak.. civic 2.0 11.7km/l, lancer 9.7km/l. betul ke?

    • tu kena tunggu launching dulu baru tau..sekarang belum ada maklumat yg betul lg..

    • rasanya air intake asal menyebabkan enjin cepat panas, maka dengan perubahan ni, air intake akan lebih baik dan penggunaan minyak berkurangan. lagipun saiz rim 16″, berbanding asal 18″ akan juga memberi kesan kepada pengurangan penggunaan minyak.. harap yang lebih pro boleh jawab

      • mengikut salesman dorg kata minyak jimat xmcm lancer asal..
        salah satu sbb grill diubah dgn tayar..
        tapi kalau msuk higway trus pecut xjimat jgk..hehehe

      • org tua bleh la pakai rim 16, org muda confirm tukar rim punya, 17 and 18 dah tentu.. last2, sama je minyak dgn lancer. maybe body ringan compare dgn lancer kut.. jimat la skit minyak…maklum la tin milo,, πŸ™‚

  25. Saya mendapat tahu bahawa 26% local content ialah:

    1. Tyres & rim
    2. Battery, bulbs, head lamp, rear lights and all interior lights excluding speedometer
    3. Seats, Carpet, side panel fabric/leather
    4. The rear boot lip
    5. side window glass
    6. interior fabric
    7. Side Mirrors
    8. Spring and Absorbers
    9. Spark Plugs and cables
    10. Belting – aircon, alternator

  26. saya rasa proton perlu tambah lagi RM5k utk version 2.0 = RM100K. Dengan RM5k proton tambah rim 18″ + Tayar yoko advan + strut bar + gt spoiler. Baru betul boleh lawan harga dgn civic dan altis. Tapi sebab interest yang tinggi dan second value proton yang too bad maybe pikir dulu sebelum beli… tapi klau dah minat beli je la. πŸ™‚

    Dengan RM1XXX/month ramai yang akan pikir berpuluh kali sebelum beli.. sbb mindset org ni dah set dgn quality dan problem proton sebelum ni πŸ™‚

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s