funtasticko design

http://funtasticko.net

SPYSHOTS Myvi 2011!!!

75 Komen

Terkini, bro David telah bagi gambar Myvi 2011 sedang buat road test… tak pasti di mana lokasinya… ini pasti menggembirakan Japan wannabe setelah Proton Inspira akan dilancarkan 10 November nanti.. terima kasih bro David sebab berkongsi gambar ini dengan kita semua.. πŸ™‚

Advertisements

75 thoughts on “SPYSHOTS Myvi 2011!!!

  1. kt malaysia ke ni? emm x dpt detect la kt mane..

  2. kenape side profile mcm tu? tak mcm current myvi..ermm agak terlalu simple and flat mcm viva… and those rear lights? aduh…

  3. Bro campro,nampak macam mule test je,tu Toyota Passo yang barukan?
    Hmm,semakin buruk design kereta semakin banyak orang beli.
    Ni belajar dari Toyota la ni,hehe.
    Daripada kita tunggu Myvi baru baik kita nantikan spyshots Proton Persona R dan Emas.

    • hahaha…ni selingan sementara spyshots persona r & emas ditemui nanti… harap Proton buat kejutan di KLIMS tahun ni..nak tengok banyak concept car dari Proton macam Lotus buat baru ni..kiranya halatuju Proton masa depan & sempena ulang tahun ke-25 nya tahun ni..hadiah kepada rakyat Malaysia.. πŸ˜‰

    • yeah, mule test ni with 1.5 engine. bcoz toyota passo baru still guna 1.3…

  4. proton should respond fast.
    this myvi might have 1.5 engine.

    at least saga to launch its iafm-cvvt . or at that time its already in the pheonix engine era in 2011.

  5. Pingback: Spyshot terbaru Perodua Myvi 2011 | Arena Kereta

  6. setuju dgn bro yahoo.. side profile cam viva

  7. nmpk mcm kecik plak myvi ni banding ngan myvi skrg….ade spec die x???

  8. reka bentuknya semakin !@#$%^&^…..cantik myvi lama

  9. silap haribulan passo/boon kat atas ni proton beli buat ujikaji….macam kes sebelum ni ada spyshot passo sette warna silver rupanya proton yg punya bkn p2…

    • saya rasa x kot. Yg pasal Boon luminas tu kan sebab proton time tu nak tengok ape yg ada kat kereta tu compare ngan Exora. Sbb kalau kite baca kat mane2 pun yg kite tau projek paling dekat Inspira 10 Nov nh ngan Saga FL time KLIMS. Dan saya harap sangat proton percepatkan keluar Exora and Satria Neo With CFE.
      Dengan nih leh boost can sales satria and Exora..
      Dan seperti dijangkakan org ramai x kan tertanya2 ape engine, interior dan lain2 pasal kite sendiri tau Perot2 akan ubah mcm Alza gak. GooGle Je Daihatsu Boon nye spesifikasi mesti sebijik nye kuar cume ada beza ex and interior.

      Saya nak tanya satu tentang Savvy. Korang ada dengar ape2 x tentang ape proton nak buat kat Savvy.
      Yg saya tahu savvy last fl time tahun 2007 sekali ngan Waja Fl..
      Kite dah tengok Gen 2 Mc3 itupun saya x tau la ada berapa fl untuk Gen2 lagi, x kan la x de pe pe untuk Savvy dalam masa 6 bulan nh. Walaupun jualan die sikit tapi sekali orang modified mesti kite pandang 2 kali. Sebagai bukti tengok Kelab SAVOC… Kalau proton Tune Savvy kan best….

      • Tulah beza antara Perut2 dengan Proton,walaupun sekarang Proton rebadge Lancer,diorang ada jugak buat penambah baikkan seperti tune semula ride and handling serta air intake.
        Tapi Perut2 dia buat ‘plastic surgery’ sahaja.
        At least buatlah penambahbaikkan seperti seat position yang lebih sedap,ride and handling dan lain2
        Tapi dah nama Perut2 letaklah apa2 kereta mesti laku punya(kecuali Naughtycar yang mahal)
        Rakyat Malaysia memang tak boleh lari daripada kereta teknologi Jepun,takpelah kita tunggu Proton keluarkan produk berkualiti setanding dengan kereta Jepun,confirm wakil empayar Jepun di Malaysia akan jatuh bergolek.

      • btl la,kt tmpt saya pn ad sorg brader ni mmg pnd makeup savvy beliau….smp aq igt kn kete ap lak ni..

      • mmm… bukan ker production savvy akan stop by 2011? Kat mana tah terbaca DSZ ada cakap.

        cheers!

    • Ye ke bro,takde pulak dengar cerita pasal tu,setahu saya Toyota Wish yang digunakan Proton sebagai benchmark untuk Exora.
      Mungkin Proton nak test betapa keciknya Pasu Senget tu.hehe

      • Mungkin. Mungkin tidak. Seperti mana yg kite tahu, perot2 selalu test kereta deorang dengan actual design dulu sebelum test dengan makeup perot2 mcm kes Daihatsu Cuore dulu yg deorang jumpe test atas jalan raya dulu. cuma alza je yg x d test gune actual model. Sedar2 dah berbungkus je. Lgpun yg ada kat jalan raya hari tu mmg proton nye pasal nombor pendaftaran yg digunakan hampir sama dgn no plat yg digunakan oleh waja Cps sebelum launch. ( kalau x silap saya la)
        Naughtycar dah stop production dan saya rase nh la antara satu2 nya kereta baru yg terpaksa stop production pasal x laku. So Pity.

    • savvy bakal digantikan oleh global small car Proton aka EMAS versi petrol..harap dilancarkan tahun depan, savvy pun dah cukup tempoh cycle dia, savvy r bakal muncul sebagai pengganti xlama lagi..tunggu…

      • prolever, savvy dan waja proton x buat lg. savvy dijual x banyak, diorang bangunkan pulak saga blm. lepas ni muncul emas sebagai small car proton. maklumat ni aku dpt dari org yg x berapa kuat dlm proton. hahaha.

  10. spec meevi ni menarik ke tak? harap2 proton keluarkan saga yang boleh menandingi meevi ni tahun depan.. pastu buat promosi hebat, iklan pasal kehebatan saga berbanding meevi..

    • not sure how, ok cvvt plus iafm, fine
      but with 950kg with 1.5 engine makes the myvi quick and good in FC.

      saga cant just stay 1.3. within 1.3 to 1.6 range of the campro block, it can allow the development of 1,4 or 1.5 if they want to. or might straight away to use 1.6 iafm+. and definitely its a winner.

      or saga want to stay 1.3 but using CPS+ .
      we dont know. for proton they might already have the solution. hope insiders come forward for some relief of what the blue prints are.

  11. Kat M’sia ada ke jambatan gitu? Apapun, kalau betul ni MyVi baru, memang buruk la belakang dia.

  12. Mcm penah tgk tempat ni.. Kalau x silap depan pejabat polis sepang..

    Apapun tunggu facelift saga iafm plus lg best kot dr myvi ni. Tp kompem laku gak kete ni sebab perodua kan.. Even mahal pn org sanggup spent.. Cita rasa masing2..

    Tadi balik dari penang ke grik naik blm, mmg terbaik.. X sangka basic pn dah agak power handling..

    • — Tp kompem laku gak kete ni sebab perodua kan.. Even mahal pn org sanggup spent.. Cita rasa masing2.–

      although produa does rattles. and scarry to drive at higher speed.

      their arguenent is pickup and FC ,some of the say viva is batter than saga,
      ,,,,they dont understand what it means by a good car to drive.

    • Nh pengalama saya la. Dari parit ke Ipoh dan balik ke Parit balik naik Myvee Se. Mmg best naik tapi baru 10 ke 20 minit duduk, dah rasa sakit badan pasal seating position. Berapa kali saya ejas tempat duduk. Sampai sakit Badan. Handling and speed die mmg best tapi suspension(ride) die allah saja yg tahu. kalau sampai kat jalan yg x berapa rata(senget sana lubang sini) lagi sakit badan aku dibuatnye.
      Tapi saya x tau la mungkin tu masalah saya atupun ada org hadapi kes sama mcm saya.
      Berbeza sungguh kalau saya naik Gen 2 and even My MOM old Saga. Kalau kat gen2(auto) mmg seating die sedap sangat sampai saya hampir tertido kat Trafic light( aircond die sejuk) + main gear( naik turun 1 ke D) masa jalan kat sekitar area taiping.
      Saya x tau la kalau Perot2 ada buat perubahan suspension die kat MyVEE 2011 nanti..

    • Memang tak jauh dari situ la rasanya. Stretch Nilai – KLIA la pon rasanya.

  13. Ni Myvi replacement. Mungkin dgn enjin 1.3 dan 1.5liter. Paultan ada pernah tunjuk. dan dikatakan ia berkongsi platform yang sama dgn current Myvi. (Cuma tukar skin sahaja).

    Harap Perodua akan ubah sikit rear combi dan headlight nya. Memang Passo/Boon model ni agak xcantik.

    apepun Myvi adalah model yang menepati kebanyakan selera orang Malaysia. Saya sendiri pun berpuas hati dgn Myvi. (Saya drive Savvy actually). Cuma suspension dan handling yang saya xsuka. Agak kurang yakin jika berkelajuan tinggi.

    • yeah, sbb tu ramai pemilik myvi tukar suspension… papepun, myvi cantik n engin bagus…

      (bukan pemilik myvi)

  14. Wau,nmpk cam tkr lampu blkg je..mkn buruk aq nmpk..bkn nk kutuk tp da tckp lak..

  15. mari kite meneka harga :p

  16. Pingback: Spyshot terbaru Perodua Myvi 2011 « Car News | Cars for Sale | Used Cars | Car Price | Malaysia Car Classified : Carlist.my

  17. cam posso hana je

  18. lagi buruk dari gambar hari 2…
    yang hari 2 kaler putih cun lagi πŸ˜€

  19. burukkkkkkk….. Pastu harga mesti mhal gila… Pompuan ok kot keta nih…

  20. Antara punca perodua popular disebabkan sistem latihan memandu kita pakai kereta kecik (dulu kancil, sekarang viva dah start banyak). Lepas dapat lesen masing2 bila nak beli kete, cari yg x de bontot. Dulu perodua takde sama la terjadi pada proton aeroback.

    Mungkin kalau proton emas dpt keluarkan basic line petrol, lebih murah dr perot2, derang dpt curi hati pembeli perot2 balik..

    Pasal savvy tu menarik gak nk dengar.. Tapi harap proton jgn tukar nama banyak sgt, x best.. πŸ˜›

  21. side profile new myvi ni tak sama dgn viva
    New myvi ni lebih bulat dan bahagian belakang dia melengkung
    cuba tgk side profile

  22. off topic skit:semalam pegi servis centre perodua kat glenmarie…staff kat situ kate x lame lagi nak kluar VIVA SE.. betol ke tidak x tau la…tgu je la…huhh

  23. veri myvi baru ni ada 1.3 dan 1.5l.. dan dashboard mounted shift gear sama cam ALZA
    masalahnya apa rasional nya perodua nak keluar versi 1.5 (engine sama dgn ALZA)
    kalau tgk hi end 1.3l Myvi SE pon dah cecah 53k dan low end alza 1.5l 56k

    jadi bagaimana perodua nak letakkan harga myvi 1.5 mereka… kalau tak kena harganya.. pasti ia sebenarnya akan bersaing dgn ALZA 1.5 sendiri..
    mungkin ada yg berpendapat.. dari beli size myvi engine 1.5.. baik beli ALZA yg lebih luas…

    mungkin perodua berpendapat model 1.5l dikeluarkan utk bagi pilihan pada orgramai yg inginkan kuasa engine yg lebih bagus
    tapi
    hakikatnya orgramai beli myvi sebab sizenya yg compact dan cc yg rendah 1.3 jimat minyak..
    kalau dah kategori 1.5l semata2 nak bagi engine lebih power.nak buat ala2 sporty.. baik org beli VIOS 1.5 atau Inspira 1.8/2.0l

    • Kalau Myvi 1.5L harganya area RM50k-RM60K, dah overlap pulak dgn Alza. Alza with 1.5L and more metal, mesti lagi mahal daripada Myvi 1.5L.

      Bila tgok pricetag overlap macam ni, mana yang sepatutnya lebih mahal? Alza atau Myvi 1.5L? Atau Myvi 1.3L yg sepatutnya lebih murah daripada sekarang?

      Dengar juga ura-ura Perodua akan keluarkan Myvi versi Sport. How Sport it will be? marilah kita nantikan.

  24. bro campro, bro jakaalll ade email gmbar inspira yg soft launch tu.. tapi ade lain ckit la kata die, ade lampu led kat sebelah foglamp.. nti sy email pada bro…

    • sy rasa mungkin lampu tu utk lighting kat kereta tu agaknya…bukan fog light sebab fog ligt ada kat sebelah dia..perasan x ada besi tercacak bwah bumper tu, maybe tu utk support kereta tu x bagi gerak agaknya

      • tu la pasal bro.. sy pun konfius lampu ape.. tapi bile tgk betol2 mcm memang ade slot khas tuk lampu led leper tu.. beza dgn gambr masa soft launch tu..

    • nak tgk gak .. πŸ˜€ ..

  25. Persona R kompem keluar 2012 .. bukan tahun depan rasanya .. berdasarkan Ingrees dapat awards untuk parts persona hujung tahun 2011 ..

  26. myvi dulu atau yg ni…design mmg tk lawa—–tp jadi kete top kt malaysia(aje) jgn risau la cmne buruk pn sbb penting `T` brand,setting otak dh cmtu…kalao lawa cmne design tapi `p`brand…kolar angkat rambut pacak beg kt perut pakai spek itam naik myvi trandemark tu….hahah

  27. prolever says:
    October 17, 2010 at 8:02 am

    Bro, tentang no plate B1757A tu memang Perot2 yang pernah pakai πŸ™‚

    https://funtastickodesign.wordpress.com/2010/07/21/spyshots-myvi-misteri-ditemui/

  28. Salam Bro Zarul

    Saya ada hantar emel nak kongsi gambar ni kat GT, boleh tak bro?

  29. Ni model Passo yang latest kat Jepun tu. Tengok kat cermin tu kan ada 2 sticker yang biasa kereta Jepun guna. mungkin diorang mule enjin Alza nak masuk dalam Myvi skin baru tu kot. Kalau kereta ni keluar, orang perempuan je beli kot.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s