funtasticko design

http://funtasticko.net

Adakah ini lampu tambahan Proton Inspira???

26 Komen

Terkini



Semasa Pra Pelancaran

Lampu apakah ini? nampak pelik dan menyerabutkan lg kereta ni.. saya rasa mungkin ini lampu untuk terangkan kotak besar yg letak kereta ni kot..supaya waktu malam nampak lagi cerah..gambar ini di beri oleh bro Murai & Jakaalll

Advertisements

26 thoughts on “Adakah ini lampu tambahan Proton Inspira???

  1. rasa macam lampu kelip2 macam belakang basikal .. saja nak tarik perhatian orang bila truck ni berjalan kot .. bukan lampu LED daylight ni .. mustahil

  2. apsal kt gmbr kedua dah xde plak lmpu tu?

    • gmbar kedua tu kan waktu softlaunch,,
      maksudnyer..lepas softlaunch kot dorg tmbah..kan lori ni keliling satu malaysia..

  3. nmpk pelik je..tp inspira ni nmpk mcm kembung la bumper dpn dia…

  4. itu mcm lampu kelip2 yg pasang kat belakang basikal je….
    maybe utk showroom purpose kt dlm lori tu kut…
    ke ada org sj nak pedajal pegi ltk benda alah tu….dah xde keje gamaknya….

    gonggok says:
    18/10/2010 at 11:22 am

    The italian designed Persona replacement is in full swing development for it’s 2012 launch. People who have seen the clay models says it looks really good.

    aku quote dr blog pt….harapnya benarlah info…dan harap jgk bro theking ada info terbaru psal clay model yg di’khabarkan’ tu…

  5. nie kat mne nie??..sbb smlm blik study lalu depan Plaza Alam Sentral , Shah Alam nmpk lori yg bwk inspira nie..bersebelahan dgn pesta flora..lampu tu mse sy lalu mmg dipasang n berkelip2..lampu yg pasang kat basikal tu sy rse..lgpn pemasangan nye pun xkemas..sy rse just untuk highlight kete nie je kot..

    anyway,pak cik sy da booked da inspira nie..kaler merah nie gak..sentap bapak sy…hahak!!

  6. Apa pasal Inspira yg kat truck tu tak cukup dia punya screw sport rim nya… haiyyya.. cincai je

  7. komen kat paultan ”

    Geld says:
    18/10/2010 at 9:41 am

    PROTON GO!!!
    by 2012, Persona R,
    by 2015, Persona R + A.R.T Technology (better than hybrid)

    There are sooo many development in PROTON R&D,
    The Inspira profit will be channelled to those R&D.

    ==============

    apa menda ART tu ?

  8. Gimik je strobe light tu. bagi funky sikit dalam trak tu.

  9. pagi ni berselisih dgn savvy lhd warna hitam dgn trade plate tapi xde bertampal2…

  10. ada sesiapa yg dah book kete ni?
    korang amik variant ape and kaler ape.?

  11. Apasal bangang sangat nak discuss pasal issue ni???surely,untuk promotion purpose.attract more the bystanders.

  12. Kemungkinan besar lampu tersebut adalah ‘daylight running light’ aka ‘DRL’. DRL digunakan semasa siang hari dan jika ia betul, ini adalah pertama kali digunakan oleh Proton.

    Google gambar DRL:
    http://www.google.com.my/images?hl=en&safe=off&gbv=2&tbs=isch:1&&sa=X&ei=o6zBTMnfNMHXcd-DqNgL&ved=0CCIQBSgA&q=daylight+running+light&spell=1&biw=1024&bih=574

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s