funtasticko design

http://funtasticko.net

PANAS : Gambar hadapan Saga facelift!!!

60 Komen

UPDATE : Gambar terkini daripada kereta.info

Memang PANAS!!! Inilah rupa Saga facelift yang bakal dilancarkan Disember nanti di KLIMS.. terima kasih kepada bro Louya, Savvy88 & David kerana bagi gambar terhangat ni.. 🙂

Advertisements

60 thoughts on “PANAS : Gambar hadapan Saga facelift!!!

  1. wow! boleh tahn la kalu nk bnding yg previous stock…yg model lama nmpak silly jer muka depan..yg nh nmpk lebih macho..tp cam xpadan jer,sbb body kecik,”mata” depan besar memanjang..huhu

  2. baby lancer..huhu nice inner headlight design.. 😀

  3. new design direction is otw…hehehe…

  4. bro,gmbr blkg xder ker? hehe

  5. suke bold head lamp saga FL nie..inner design pn iras2 lampu lancer dgn lampu VW golf..cantik~..

    grille tu kalo chrome kesemuanya lg nmpk ekslusif dan nmpk mini sedan yg mewah~..
    baru boleh fight vios dugong TRD…hihi.. 🙂

  6. lepas ini SAGA FL pasti akan ada SE..maybe bumper depan iras2 inspira kot..menarik ni.. baru dpt tgk ‘family face’ proton huhu

  7. huuu….memang design terbaik dpd proton…nampak lebih solid di bahagian depan..harap yg belakang pun gitu gak…interior dah nampak ckit…brapa lah plak rega nye nanti…

  8. ni harga mesti bole tahan gak nih..hahaha

  9. saya rasa x d saga se dah. Sebab kan aritu proton ada bagi tau yg deorang x kan ada se dah dan kalau ada pun LE ataupun Konsep mcm Prime, Prestige, R3, but who knows…….
    But i bet this saga will be sell like pancakes.
    Who don’t want a handsome car?.. Even with the Toyota recall CarnEvil, the Dugong still can sell well.

  10. setuju bro ..confirm akan jual cam hot pancake…lampu depan ada iras altis…

  11. CUN BRO..UTK KETE YG MAMPU MILIK DPT BENTUK CAMNI PON OK GILE AR…PROTON BETUL2 AKAN TUNDUKKAN BASHER2 PROTON PAS NI..

  12. WOOOOOOOOOOWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    TERUJER!!!!!!!!!!!!!!!

  13. I rasa lampu depan tu ada sket cam lampu Altis baru.. benjol kat tepi.. haha. Bagos bagos.. at least kita sume bleh nampak perubahan yg ketara kali ni! Agaknya harga mesti naik rege seribu lebih..

  14. smart ni~~! patut abg saya tunggu yg ni keluar dulu

  15. seriously, cun habis!

  16. Gila ahh..tak expect langsung FL design jadi camni. Headlamp jendul macam accord. Pada pendapat saya, Saga FL ni masih belum tunjukkan design direction Proton yg baru. Proton masih ‘menyorokkan’ sesuatu daripada kita kat sini. Percayalah..huhu

  17. Pingback: Spyshot muka depan Proton Saga facelift | Arena Kereta

  18. terbaek bro…

  19. rasenye varian SE akan diganti dengan varian H-Line atau Premium.. mcm persona elegance kluar, persona SE stop production. harga mybe naik dalm rm1000-2500 la. tp ok la klaua berbaloi ape salahye kan.

    dashboard rasenye design same je, engine mybe 32bit ECU kot.. mcm rumors sblum ni. harap2 dapat tgkatkan pickup sket.

    • Pickup mmg kurang ke? aku tengok kat forum arab depa puji pasal pickup ok.. depa kata seolah2 macam keter 1.6 ..sedangkan depa cuma pakai ron 92 ke bawah. lagipun badan2 arab besar gedabak pulak tu.
      cuma yg depa banyak merungutnya adalah pasal yg auto makan minyak kuat.. tu je.

  20. eh bro..bkn bro Louya ka yg kasi link gamba nih…lembu punya susu sapi dpt nama…

  21. korang perasan x yg basher P2 sume dah senyap hehe

    • betul2…diorg dah nmpk proton mkn byk..cube listkan antara model2 baru or fL antara proton n perodua..proton lebih byk n aggresiv

  22. tp bnyk2 facelift pn jgn lupa kt aftersales and service..
    rasa cam ada kekurangan disitu la.. erm

  23. Ada khabar angin yang mengatakan Saga facelift akan menggunakan enjin 1.6, macam model yang dijual kat Australia nun..

    http://www.arenakereta.com/2010/10/26/spyshot-muka-depan-proton-saga-facelift/

  24. name ore laen la pulok… :'(… x dop gambo laen dohh…

  25. cntik headlamp…. jembul hehehe

    mcm design exora..headlamp n bumper…

  26. bro campro.. gambar no bro Louya yg bg link dulu.. kasi kredit kat die bro.. nti die bg gambar lagi… hehehe

  27. SAGA ni seolah2 x nmpk Saga dh//nmpak mcm model baru

  28. mataku mengatakan..design iras2 exora terutama tang bumper & grill..kenjendulan lampu hampir sama cuma lampu saga ni memanjang..ini menunjukkan keseragaman rekabentuk proton..”family oriented” bak kata orang kampung.

    secara peribadi..i LIKE.

  29. Cantik gak design saga nie…
    Lampu memanjang ke tepi akan buatkan keta nampak lebar…
    Walaupun keta nie tak lebar… X sabar nak tengok gambar sebenar Dis nanti…
    Rasanya memang laku la saga pasni… harap harga pun berbaloi…
    Jangan la naik tinggi sangat… sbb saga nie kan entry level punya segment…
    Harap proton konsider… Harga biar competative dgn mayvee tu…

    • laa.. mmg saga paling laku pun setakat nih… depa buat major facelift nih sbb laku sangatlah tuh.. jadi berbaloi buat perubahan besar pun.

  30. Hantu betul lampu tu..haha
    Design lampu menonjol camtu macam CAMRY la pulak..

    Saga ni satu benda yang sy tengok dia punya kekurangan.. lampu belakang mudah pecah.. jika u ols perhatikan..banyak New saga yang pecah rear lamp.. mungkin material dia kot, atau ketinggian lampu tu mudah kena handle motosikal.. huhuhu

    Kalau perhatikan previous spyshot, macam lampu belakang pun ada sikit ‘bengkak’ timbul kat lampu tu..hehe.. style baru tu..

    • ye ke bro.. sebab drpd pemerhatian saya yang setiap hari ternampak saga blm ni, xde pun yg lampu blkg pecah. klau ade pun, 1 atau 2 kot..tpun sy x ingt. hmmm…

      • ok je lampu saga lama..dah diorg g redah tembok or palang mana xpecah..kete honda pon leh pecah klo langgor

  31. First Look…..xde org kata x cantik…. memang cunnn..skali tengok cam perdaNA pun ade.

  32. wah,kalo tukar grille warna chrome..psg spoiler accord mugen,hmmm……mmg “meletop”…

  33. Ini model premium agaknya..nak lawan dengan Alza Advance. Kena letak enjin 1.6, 32 ecu..upgrade la handling bagi lebih sedap…

  34. yang pastinya saga sah ni ada 4 power window.
    apepun dari segi luaran,jangan teruja sangat,mungkin ada yang tak berkenan atau mencebik muka nanti bila tengok real sebab tak seperti yang diharapkan sesetengah orang..BUT overall aku rase saga fl ni menarik.

  35. Pingback: Proton Saga facelift: Front closeup design

  36. uhhh… pas dah kuar nih boleh ke modfied saga blm lama jadi yg baru nih.. mmg marvelous.

  37. letusan gunun merapiiiiii dr proton….hahaha…(ek elehhh mamat ni-kate basher proton bace komen aku—haha)—`peace`

  38. waw!!!! macam bukan model saga… ni macam model Baru!!!! SAYA SUKA DEGN KEBONJOLAN lampu depan..

  39. Baby Inspira. Depan kalau sekali imbas ada juga DNA Savvy tu.

  40. mantap la muka terbaru saga blm….mmg betul la kata sorg brader kt pt,ada 4 bal lampu mcm honda accord cp1….
    tp mcm xguna projector lamp je,klu ikutkan rumours sebelum ni…

  41. Walawehhh…..cantik lampu la dari kreta…..mybe ada paddleshift kot takpun siap monitor utk HU…

  42. tp gril depan tu boleh dikemaskan lagi.. bhgn dlm gril tu nampak simple sgt. suma benda kt dlm boleh nampak.. buat corak honeycomb ke cun jgk..

  43. mmg mantap

  44. http://kereta.info/proton-new-saga-blm-facelift/
    dah ada full gambar.. lampu blkg kecik sgt la..
    blh taruk stiker reflecter kasi effect bmw ni… huhu

  45. Wow, tak sangka sungguh. Kira betul la impression yang yang saya tengok dulu, tak ingat dari mana, tapi belakang dia tak berapa best.. but very nice P1, teruskan usaha!

  46. Lampu depan memang totally change..but rear lamp LED cam pesona dan kedudukan signal & reverse pada aras yg sama. Old BLM Saga buleh convert FL baru.

  47. GALERI “LAKARAN PERCUMA SAYA UNTUK PROTON”
    “My free sketches for PROTON”gallery
    http://www.facebook.com/album.php?aid=28801&id=100000927412623%E2%80%8C

  48. syabas dan tahniah proton.aku betul2 berbangga dengan pencapaian proton selepas 25 tahun.dengan barisan jentera yang mantap dan mempersonakan akan mengembalikan kegemilangan proton semula.ayuh sokonglah jenama malaysia.dan buat pasukan R3 teruskan usaha anda untuk meningkat tarafkan jentera yang sedia ada agar lebih sporty dan pemanduan dan kawalan yang berprestasi tinggi. Saga FL memang bergaya dan akan melonjakkan margin jualan proton selepas ini.buat pemilik jentera saga blm yang lama anada juga jangan terkilan kerana model anda juga boleh ditingkat taraf cuma siapkan saja RM nya.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s