funtasticko design

http://funtasticko.net

Interior Proton Inspira!!!

57 Komen

Engine Bay

Inilah dia interior Proton Inspira. Jika sekali imbas memang tiada perbezaan dengan Lancer asal, yang berubah cuma logo pada steering & head unit Clarion, yang lain semua sama. Terima kasih bro Savvy88 yang bagi link ini forum.lowyat.net . Sumber gambar dari http://www.move-auto.com.my

Advertisements

57 thoughts on “Interior Proton Inspira!!!

  1. Bro, boleh tak promote millioncars.my kat website bro ni?

  2. waw..bro.. cepat betul update info… nice2!!!
    tapi bahagian stereng 2.. kelihatan murah… cuba lh logo 2 letak crome ke.. bgi nampak mewah.. betol tak??

  3. Lepas ni ramai ler owner Inspira ni tukar cover engine…masuk mivec punya…leh tambah HP….hehehe

  4. Blog saudara memang terbaik di dalam kelasnya yang tersendiri! Memang terkini 🙂

  5. kalau tengok kat lowyat, kalau proton buat mule la kate plastik la ape la sedangkan mitsubishi pun gune interior yg sama. Dah jadi persepsi org kite. Nak wat cm mane la kan.

    • tahuu xpe..plastik murah laaa,,rim hodoh laaa..mcam2 la kalau nk kondem tuh..

      • Betul2… padahal sama jer dgn lancer punye…
        Tak nak plak condem…
        cuba tengok T ke H…. sam jgak… sume plastik…
        Nak sume lather… beli la Ferrari ke… Porsche ke…
        Nak benda mahal2… pastu nak harga murah…
        Tolong la rakyat Malaysia ni… Buang Metality Class ke 3…

      • Yup..dgn prinsip ‘In the name of national car’, aksesori dan safety full-spec, tapi nak harga mcm viva. Mentality 3rd world betul..

      • Saya ada terbaca review Lancer luar negara,banyak jugak yang mengatakan banyak plastik murah dalam interior Lancer.
        Agaknya owner ‘Lancer’ tu marah sebenarnya,yelah jerung diorang dah tak lagi megah di jalanan lepas ni.

    • btol3…hope, these people yg support proton, akan tetap sokong 100%

      (^_^)v

  6. btul tu cikgu Prodas..
    klau logo stereng tu bg yg cun sket mcm kt Waja lama kn lg ok.. nmpak mewah..
    patutnye semua model proton mcm tu la.. dlu bleh buat, nape skrg dh xnak wat kan.. pdhal rasenye kos yg dpt dijimatkn xde la besar sgt. lebih kurang jer.. huhu

    • seigt aku,ada orang pernah bagitau sebab proton x buat logo mcm waja kat stereng tu atas faktor keselamatan bila airbag tu beroperasi,boleh mengundang kecedaraan kpd driver…bila kita tgk dari material logo tu sendiri…..x silap kat pt aku baca komen tu…

  7. Tapi menurut Paultan,kereta yang di test ni merupakan pre-production model,mungkin production model ada sedikit kelainan

  8. Tadi ada dalam Buletin 1:30 tadi. Pix ni masa test drive untuk para media kat Janda Baik. Setuju dengan Unknown, ni mungkin model pra-produksi.

  9. harap2 yg mass pro punye lebih kemas dan nmpak mewah.. sesuai dgn harganya..

  10. Salam semua, Boleh dilihat ada dua jenis steering berlainan, 1 belah kanan ada button, lg 1 xde. Aku rasa tu beza 1.8 dgn 2.0 model.
    Dan interior plastik dlm inspira ni colour hitam ke klabu ye…sbb Lancer punya itam kn kl x salah aku. Ke colour sama je dgn lancer…

    • yang belah kanan ade button tu adelah auto cruise utk 2.0 shj..
      yg xde button tu 1.8 xde auto cruise ngan paddle shift.

  11. Semalam saya teserempak ngan konvoi Inspira nih kat karak Highway…

  12. haiiii..lambtnyer kluar kete ni..huuuu

  13. klau x silap isnin dpn sesi pandu uji inspira dgn club2 bwh proton.. Each club ada limited seat available

  14. double din kena beli nieh…

  15. benda yang sunat ditukar :
    -sport rim (17″)
    -double din LCD with GPS
    -spoiler
    -streering??

    • nak tukar steering.. x yah la..
      kalau stereng momo yg beribu boleh bantu anda dalam crash x pe gak.
      Dah la beli kereta puluh ribu. lepas tu nak buang airbag driver yg harga beribu. membazir je.,.

  16. trigt kt stereng saga lmst dan wira se..masuk momo evo br cun..

  17. Ini pre-production car…untuk media punya test drive or untuk ujian.kereta pre-pro ni mmg slalunyer x der texture lagi
    sbb tu nampak macam plain jer interior,

  18. hahaha… gila la owner lancer gt marah kat forum lowyat dan lancerzone.. depa pandang hina kat bakal2 owner inspira nih.. huhu… hinggakan ada yg sorang tu marah kat CEO proton rentetan berita yg aku linkkan kelmarin :


    Crap la this Syed Janggut! He talked as if Inpirashit is way much better than Lancer, and implied that Proton helped MMC in making Lancer and ultimately made Inspira better than current crop of Lancers!

    OEM collabration my a**!! Rebadged is a a rebadged. No two way to describe it!!

    And to top it all, why the h*ll MMM or MMC keep silent about this??? This is so unacceptable that MMC/MMM don’t do nothing or anything at all to deny or agree on what this Syed Janggut claims!!

    Crap! Trust me there’ll be some idiots who gonna believe this and think Proton actually had helped MMC into building Lancer!!! At least, that’s how I see it from this Syed Janggut statements ….

    F***k this sh*t! I’m not gonna take this sh*t! “

    • bengang giler la tu, xleh terima hakikat agaknya..kesian2..

    • Apa, dia ingat dia beli lancer orang lain xbleh pakai? Ni lancer je laa. bukan Maserati Quattroporte. Sbb tu tema proton Inspira ni berbunyi “smart guys get it”. Maksudnya apa? Tentulah orang yg bijak akan beli Inspira ni. Sbbnya, ia adalah Lancer yg sama tetapi dgn cukai import dan cukai jualan yg nyata lebih rendah.

      Wording “F***k this sh*t! I’m not gonna take this sh*t!” nampaknya mamat ni xde Lancer dan xkan beli Inspira ni. Cakap kosong je budak ni..huhu

      • betul jgk kata ko, (“smart guys get it”. Maksudnya orang yg bijak akan beli Inspira ni Sbbnya, ia adalah Lancer yg sama tetapi dgn cukai import dan cukai jualan yg nyata lebih rendah. “) apa kata kita semua guna wording ni sebagai propaganda menaikkan populariti Proton..

    • bes sgt ke lancer tu?
      len la kalu lancer evo.
      tu perasan lancer gt / lancer ex dia lancer evo la tuh.

      ni cdgn aku:
      kalu rasa xpuashati, ko beli je saham mitsubishi.
      dh ada saham br la ko ble bg cdgn supaya xbg model kt proton.
      tu pn kalu board of director benarkn la.
      rasa ego seseorg selalunya xmenguntungkn komuniti.

      else,
      shut-up.
      buang bandwith internet je. haha

    • mmc takkan marah sebab memang benar kata dato’ syed tuh..sape2 yang terlibat dalam jv mitsibushi & proton tau keadaan sebenarnya..sapa yang tak tau mampu mengondem ajer la.

      • yg org diatas tu sebenarnya org belajar x abis. baik kite anggap die kanak2 baru belajar tetapi sedikit kurang ajar…

  19. GALERI “LAKARAN PERCUMA SAYA UNTUK PROTON”
    “My free sketches for PROTON”gallery
    http://www.facebook.com/album.php?aid=28801&id=100000927412623%E2%80%8C

  20. aku harap sgt2 yg ni bukan interior yg sebenar coz betul2 plain aje. rasanye forte punya interior lg class. harap yg bakal kluar nanti lebih cantik dari yg ni bahkan lebih mengancam dari lancer.

    • klu interior inspira kluar lagi cantik dr lancer…mau mengamuk lagi la owner lancer dlm lowyat dgn lancer forum….huhuhu

  21. Sport rim utk model 1.8 dan 2.0 sama je ke? Patut proton bwat beza utk kedua2 model..
    Mcm interior ada nmpak perbezaan antara 1.8 dan 2.0

  22. Selagi ada org mesia macam contoh buthurt di lancerzone niih.. maka susahlah malaysia nak menawan dunia dgn automotif dan industri2 lain. sanggup hasut bangsa lain dan perburukkan produk negara sendiri!!!

    ==
    came back from china not long ago..
    saw proton persona advertisment over there.
    i tell my china friend to inform all his friend do not even think about buying any proton car. very low quality, low class and low engineering piece of sh*t.

    This company must go bankcrupt then we will have better affordable car industry in malaysia.

    mati proton, mampus proton, pokkai proton.

    ===

    • Biasalah bro produk negara sendiri dihina habis-habisan,produk orang luar dijunjung hingga ke langit,teringat video 25 tahun Proton yang mana Dr.M kata,”orang kita fikir orang lain boleh buat,kita tak boleh”.
      Siapa lagi kalau tak kita yang nak majukan industri automotif negara kita,saya pun rasa bangga melihat Saga dipuji di Mesir dan juga penerimaan Exora di Thailand,harap dalam masa 10 tahun akan datang Proton dapat menguasai pasaran Asia Tenggara.

    • lantak la mamat tu.

      agak2 kalu proton mampus, sapa lg org islam yg mampu menunaikan fardhu kifayah?

      kalu tau, sila jawab soalan aku tu.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s