funtasticko design

http://funtasticko.net

Lagi gambar interior Proton INSPIRA!!!

33 Komen

Rasanya ini gambar rasmi Proton Inspira yang diambil kat studio. Link gambar ini diberi oleh bro Sunichi, diambil dari Ohbulan.com . Nampak menarik gambar-gambar ini, menampakkan lagi kemewahan model Inspira ni. Untuk gambar yang lain layari www.ohbulan.com

Advertisements

33 thoughts on “Lagi gambar interior Proton INSPIRA!!!

  1. terbaekk!!

  2. perghh..smart siot…

  3. Bonet Blakang Cam pERSONA..guna hidrolic..

  4. kalau mampu tmbah lagi 1.. memang ini yang saya cari…

  5. fuhhh..smarttt..xsia2 aku tempah kete nieh..huuu

  6. e’eh..interior die cam mitsubishi lancer lah…lampu blkg pn sama cam mitsubishi lancer..(buat2 blur),heheh

  7. ni gambar studio.. nampak menarik
    of topic
    peyno try bagi komen kata arena kereta.com… tapi dah kena block.. tak profesional langsung..

    attn: Bro fauzan.. kalau ko masuk situ suruh la mamat tu profesional dan sanggup terima kritikan… dia bila kritik proton boleh lak

    heheh

  8. brp speaker ni.. kt radio ada tuli VAPS.. apa tu?

  9. kawan jepun peyno ada kata… SEDAN adalah keta sejati utk lelaki sejati… keta2 kecik dan cc kecil hanya popular di zaman kegawatan ekonomi sahaja.. bila eknomi global kembali naik.. dominasi SEDAN dgn 2l engine akan kembali berkuasa didunia

    • Tapi trend tu dah tak wujud lagi,zaman sekarang lelaki juga nak kereta yang bergaya dan sporty seperti kereta hot hatch VW Golf dan Polo.
      Tapi bab Myvi dengan Viva tu lain cerita la bro.
      Satria neo juga antara hot hatch yang boleh dikatakan sesuai untuk lelaki sejati.

      • ni mungkin pendapat dia di market jepun… apa2 keta yg mereka nak buat drift ka apa kata.. SEDAN adalah pilihan mereka.. keta jantan
        hehe

  10. kenapa logo kat stering nampak tak mengancam? letak la ala2 crom ke…..

  11. ada gambar menarik minat aku… : http://www.zerotohundred.com/gallery/albums/2010%20Feature%20Albums/Proton%20Inspira%20Test%20Drive/Proton%20Inspira%20Test%20Drive%20%2848%29.jpg

    ni gambar meter service interval notifier.. mcm kt honda city kwn serumah aku dia tulis pls service soon .. 😀

  12. Memang Terbaik dari Ladang Proton…
    Banyak yg komen interior plastic n mcm2 lagi…
    Mungkin gambar tu masa pre-production punye model…
    Kan banyak lagi bahagian yg di tape hitam kan…

    Tapi cuba tengok gambar yang ni…
    Memang nampak kualiti sebenar bah. interior dia…
    dah tengok yang yg sebenar dan sentuh kat bilik pameran baru la bleh komen…
    Apa pun dari gambar nie, memang nampak exlusive keta nie…
    Cuma tang stereng tu, logo proton tu nampak kurang menarik ckit…
    Mungkin tul phase 2 nanti bleh ubah logo yg ader crome punye…

  13. Any idea wat is the brand of the GPS??sebelum ini, proton guna LokAtoo untuk persona dan exora kan??ini nampak lain kalau compare dengan gps persona/exora tu..ataupun masih LokAtoo, tapi model baru??

  14. lokatoo kekurangan dia
    1. interface kurang user-friendly
    2. interface old school (patut kasi la ala2 ipad)
    3. sound pecah aku dah 3-4 bijik kwn2 aku pnye..

  15. copy paste dalam forum …

    Hari Isnin 1 Nov 2010
    Proton RnD Test Track
    Jam 0900am – 1230pm

    Inspira Test Drive Session for Proton Cars Club

    Proton jemput kelab2 proton datang test drive Inspira hari senin aritu.
    Prosboc punya session pagi dgn EOCM, Procc, WPC & Juara ATAC
    ynizam, Vulgar, Pajuli, Acap, Azlee, Kacang dgn Dzarus datang wakil prosboc.

    Kesimpulan :-
    Inspira mmg ada class dia sendiri … apa aja org len kata sblm2 tu bnyk yg aku dah kira hangus, kira tak tohmah2 buruk semata.
    tp .. from a few p.o.v,ada gak yg betull
    mmg org2 yang beli lancer sure tak puas hati punya sbb handling, power & comfort inspira lagi baik banding dgn lancer
    dah la harga 20-30k lagi murah! mana la dorang tak angen! ehehehe set2 ni kot yg dok bang proton inspira

    pengalaman bawak dlm trek proton tu mmg tak leh blah!
    150-170 jalan straight .. 150 pada curb line kuning .. pehh .. stim woo kepala org belakang!
    yang driver dah gerenti stok sendiri pegang steering …
    140 tu mmg dah jd stended straight line … tak kan tau pun 140 kalau tak tengok meter

    kitorang dapat test semua 3 model – 1.8 auto, 1.8 manual 2.0 CVT …
    semua ada power2 sendiri ikut mana cara ko nak bawak keta …
    kalau nak power, simpan2 duit beli 2.0 CVT …. pemanduan di hujung jari anda! mmg gilest punya seronok …
    yg mana bujet 80-90k tu .. 1.8 pun mmg cun … dgr2 citer, full body accessories dah ready kat kilang2 OEM luar tu ..
    tunggu launching jek! peh .. berderai la tabung korang …

    interior – 1.8 lebeh kurang sama lancer .. tapi 2.0 mmg mewah beb …
    harga asia tapi feel 5series bmw … rasa2 kalau aku melebeh2, nanti 11hb korang tengok sendiri la ..
    yg pastinya .. yg mana mampu tu, ready2 la duit ….

    aku? huhuhu … mcm ayat last aku tadi .. yg mana mampu ….
    aku simpan jek niat tu ke versi tahun 2020 kot! hahahaha

    p/s: harap2 apa aja batch yang keluar dari kilang, 1st ke 2nd ke, kualiti tetap yg terbaik. bak kata kawan2 mekanik proton sendiri, yg atas kat proton mmg betul cakap nak ni nak tu, yg kat tengah2 kat kilang tu wat keja men2. org2 kat bawah kat pusat servis nak ari2 nak kena tiau dgn owners bila ni tu rosak.

    • bab yg p/s 2 saya setuju. Vendor yg selalu buat masalah. dan yg kene pastila proton balik kan. Kesian deorang.

  16. jgn sikit2 salahkan vendor….korang patut tanya pd proton yg ada kuasa naper tak terminate je vendor camni…dulu dah lantik tuv nord kan?….sebab dalam kuasa org politik!! cerita2 kat dlm proton kalau sorok2 terlepas keluar juga…yang sibuk pertahan proton sbb cari makan dgn proton…tu sebab pengguna dah menyampah ngan proton seribu alasan…….

  17. fuiyoo..radio pakai clarion..siap ada bluetooth dan ada butang jawab phone lagi…hebat!

  18. bung mokhtar pun menyampah ngan proton….rakyat lagi la myampah….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s