funtasticko design

http://funtasticko.net

Presentation slide Proton Inspira!!!

36 Komen

Ini adalah “presentation slide” oleh Proton semasa taklimat mengenai Proton Inspira kepada wartawan. Dalam masa 1 tahun dari sekarang phase 2 Inspira ni akan dilancarkan dengan “major changes” & komponen tempatan sebanyak 60%. Phase 2 disasarkan untuk dieksport & juga pasaran tempatan, model phase 1 cuma untuk tempatan sahaja.

sumber : www.zerotohundred.com

Advertisements

36 thoughts on “Presentation slide Proton Inspira!!!

  1. Baguss….detail..

  2. knpe? Setahun kendian bru nk bagi new design. Baik jgn kluarkan model ni skang.

    • chill bro.,

      kalu nk tau, kena la jd decision making team utk proton…hehe

    • well, proton kenalah berhati2. Kenalah pujuk2 jepun tu dulu. Nak amik ilmu dari ‘yg sombong’ kenalah byk sabar kan… 😉 dah dapat ilmu tu baru lah blh plan keta sendiri kebanggaan dan 100% malaysian produk.

  3. sila refer slide4: anti trap windows tu ape?

    • anti trap window tu sama mcm if kita close window tu n ada benda menghalang automatik tingkap tu akan turun/stop sendiri. Bg mengelakkan tersepit… 🙂

  4. why phase 2? because it takes about 24month to make it at least 60% diff from donor model… thats why la.. apa yg bole kita jangkakan nanti mesti design phase 2 akan lebih elegance n dynamic (which is already sporty in my sight). bole ambil cues dari saga FL rasanya…hehe

  5. anti trap windows tu klau x silap, power windows yg ade sensor, bile ada bnde halang, die stop. so xde risiko jari or tgn (atau kepala) tersepit.

  6. ye la maksud aku phase 2 lmbat sgt, aku mmg nk guna kete sgt2 ni, harga inspira ni x mampu den tapi klu yg phase 2 tu mungkin rendah n mampu nk beli, hehehe…

  7. kalu tak silap aku lah, mana2 kereta yang platform sharing atau re-badge kebiasaannya mahal skit sbb nak cover profit company dan byr royalti kepada pemegang utama model kereta yg mereka guna.. tu sbb inspira, myvi & viva harga mahal..

  8. siapa tahu kerb weight inspira ni?

    Thanks

  9. Harap-harap dengan local content yang lebih tinggi dalam Inspira, harga dapat direndahkan lagi atau mungkin ada versi basic dengan premium. Premium biarlah org kaya yg beli, org yg tak berapa kaya tp mampu beli persona mungkin mampu beli Inspira..kalau harga dapat direndahkan kan la.

    • Harga takkan rendah dah… jangan harap nak rendah..skrg profit margin terlalu kecil… jadi pertambahan local material adlah untuk progit margin lebih kepada proton.. jadi janganlah ditunggu2 lagi… kalau rasa tak mampu.. saya cadangkan persona udah mencukupi. cheers.

  10. Bro,ni saja nak share.Kereta ni pun kongsi platform dengan Lancer.
    http://carscoop.blogspot.com/2010/10/2011-dodge-avenger-officially-revealed.html

  11. byk “benda” yg proton ubahsuai utk kereta lancer ni sebenarnya…bukan setakat tukar bumper dan logo seperti basher2 proton uar2kan…Tak sabar aku nak baca review comparison antara altis/civic/slyphy dgn inspira ni..kalau proton boleh kuarkan version R3 ok jgak..

  12. dalam paultan kata proton dok bincang dgn mitsu untuk export inspira ni dgn nama mitsu.. kalau jadi.. mmg ini menunjukkan inspira mmg better dari lancer gt skrg.. bengang la owner2 lancer.. huhuhu

  13. Quality average score for models sold in Malaysia :

    http://www.motortrader.com.my/Cars/NewsHeader/Highlights/2010-JD-Power-Initial-Quality-Study.aspx

    nmpknya Perodua still mendahului Proton

  14. jumlah jualan kenderaan di Malaysia untuk bunlan Sept:

    http://www.motortrader.com.my/Cars/NewsHeader/Highlights/Malaysia-s-Top-50-in-September.aspx

    Proton Saga kembali menerajui takhta walaupun berlaku sedikit penurunan..

  15. phase mungkin pakai llampu dah modified & led type…..

  16. Proton Savvy antara yang terbaik di Australia untuk reverse parking sensor untuk kereta bersaiz kecil.
    http://www.caradvice.com.au/89894/nrma-reversing-visibility-test-results/

  17. BRO,NNT SAPA2 YG NK UBAH KETE NI BOLE LA TRY BODYKIT NI

  18. sembang2 kat lowyat mengatakan harga inspira dah berkurangan rm 2000. ntah la benar ke tak.

  19. Thank bro bagi imaginasi utk modified macam tu….memang cun, tapi bumper depan kembang semacam….

  20. keratan akhbar berita harian :

    Zulkiflee berkata, peningkatan pengendalian dan keselesaan pemanduan yang dilaksanakan PROTON itu mendapat pujian MMC apabila tiga juruteranya yang ditugaskan memantau pembangunan model itu, memberikan maklum balas positif selepas memandu uji Inspira.

    “Meskipun hasrat PROTON untuk membuat beberapa perubahan kepada Inspira ditentang, namun selepas beberapa sesi penerangan dan ujian, mereka terkejut dengan peningkatan dibuat, sekali gus memuji usaha PROTON itu,” katanya.

    Inspira yang setakat 3 Oktober lalu sudah menerima 1,500 unit tempahan, akan ditawarkan pada harga permulaan RM79,888 seunit.

  21. baru booking inspira tadi…amik colour putih cvt…tp masih mmpertimbangkan 2.0 or 1.8…sbb kata salesmen tadi masih bleh tukar lg bila dah lunch. nak tanya bro2 smua klu guna cvt mana yg ok dr segi FC, 1.8@2.0??? tolong la, masih dalam dilema ni….heheheh

    • tahniah bro, sy pun xtau pasal tu sebab belum lg ada figure yg betul dari Proton & test drive review yg intensif dari wartawan permotoran, boleh cuba google enjin 4b10 & 4b11 utk dpatkan sedikit hint.. 🙂

    • eh sama la cvt putih..ade salesman bagtahu dapat biler kete..
      sbb saya ni book hr first soft launch..jd mcm2 la jwapannya..hmmmm
      kalau FC plak 1.8 manual la pling jimat..untuk cvt mst la 1.8 banding dgn 2.0..salesman hrtu dh bgtahu..

  22. http://www.autoworld.com.my/v2/news/nb_details.asp?awReviewId=3188&awCatId=RT.ATC.CAR.FS

    The Proton Inspira, due to be unleashed in a few days time, has garnered praises from Mitsubishi Motor Corporation’s top management and evaluation team as having better ride and handling characteristics and NVH (Noise, Vibration & Harshness) Isolatio…

  23. So in love with proton inspira..

  24. Pingback: lintas-oto.info

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s