funtasticko design

http://funtasticko.net

ARTWORK : Sketch kasar Proton future sedan!!!

29 Komen

Saje2 je buat “rough sketch” ni..render pun lebih kurang je sebab sibuk sangat ..kalau ada sape yang rajin nak detailkan sila lah, hehehe… 🙂

Advertisements

29 thoughts on “ARTWORK : Sketch kasar Proton future sedan!!!

  1. Model ape nie….Persona R ker…

  2. menarik2…tapi lampu bahagian tepi yg bercabang dua tu mcm model kete ape ek??xigt brand ape..tp klo camni design persona r pon dah kire ok dah..xsbr nak tgk persona r..bila la agaknye dpt tgk

  3. Bro Campro,

    Outline design ni daripada Honda Civic ke? Kalau dpt bagitau, saya nk buat 3dnya pulak..

    • bukan, sy amik “inspirasi” dari nissan ellure concept sebab ada styling cues dia ada sikit persamaan ngan Emas & Lotus city car di bahagian sisi.. 🙂

  4. menarik bro.. walaupn katanya hanya sketch kasar..

  5. lama betul xdapat info2 terkini…dah xde info lagi ke utk tahun ni, hehehe.. 🙂

    • hehe..
      Bro.Izarul..ape kate bincang sikit pasal Proton. Selepas diperkenalkan 5 model supercar Lotus di Paris Motorshow baru2 ini, adakah benar untuk membangunkan model2 tersebut Proton perlu mencari pinjaman melalui institusi kewangan berkaitan? Sedangkan DSZ pernah menegaskan Proton tidak lagi berhutang dengan mana2 bank.
      Jika benar,Patut atau tidak Proton membuat pinjaman tersebut demi 5 model supercar Lotus dan apakah impak yang bakal Proton hadapi sekiranya benar pinjaman itu dilakukan.

      Apa pendapat bro2 and bra2 semua,Diharap dapat kita bincang bersama atau buka ‘threat’ yang baru.

      Thanx Bro.
      Salam.

      • sy rasa Lotus kena berusaha untuk cari modal untuk bangunkan model2 tersebut tanpa bantuan Proton sebaik2nya..Proton cuma boleh bantu jika Lotus tiada pilihan lain..saya rasa Lotus boleh lakukannya tanpa perlu Proton pump modal..sebab diorg develop 1 per 1, Esprit akan jadi benchmark kejayaan diorg nanti..kalau Esprit berjaya maknanya diorang ada reputasi yg baik utk dpatkan dana tambahan dari bank.. 🙂

    • bro campro.. saya ada info terbaru pasal model2 yang bakal dipamirkan di KLIMS 2010..nanti saya post kn di blog saya esok..
      http://prodas.wordpress.com/
      drpada sumber yang boleh dipercayai…

  6. hihi tggu jekk esok…. insyaalah… tidak akan menghamparkn KLIMS2010 kali ini…. tunggu.. esokk.. suspen sikit… bukak blog saya jam 8.30 pagi esok… dh dijadulkan..sabar..

      • hint nye… proton akan buat kejutan lebih dari yg kita harapkan… itu info yg saya dapat… saya tak kata benar.. dan saya tak kata tidak benar… sama2 lh kita tunggu..hhuhuhu berapa hari lagi ni… tak sabar nak g..hihih

  7. ada sape2 pergi bukit jalil x semalam, karnival Malaysia Innovatif..ada clay model Persona R tu scala 1:3, ni info yg sy amik kat paultan

    ” Just came back from the Malaysian Innovative Festival 2010 in Bkt Jalil.

    Saw this Exora EV on display. They also display those cars that were developed by the Proton Engineers in conjunction with their Family Day Event (Proton’s Invention & Innovation Competition) held in Proton’s Shah Alam factory where staff of Proton came up with “concept cars”. It was posted before by Danny Tan in January. The link:

    http://paultan.org/2010/01/10/proton-employees-show-off-creative-concepts-at-its-2010-family-day-celebration/

    No EMAS on display, only in KLIMS according to the proton staff/exhibitor.

    They also displayed a clay model of a design in the size of 1:3 scale. The Proton staff/exhibitor was explaining to me at that time on the process of designing the clay model. I didnt take a photo cuz i thought it should be the same as the one posted previously in this link:

    http://paultan.org/2009/12/09/mysterious-clay-model-in-proton-rd-video/

    But it looked a bit different. He said it will be the 2012 Persona model, the one also designed by Italian design house Italdesign-Giugiaro. Btw, today it’s the last day for this innovative carnival and the proton’s next exhibition would be in Shah Alam stadium. They were loading the cars one by one to the trailer when i was there.

    lepas ni kat stadium Shah Alam pulak…

  8. dgr cm bes je klims nih.
    apa kata kita set tarikh utk TT time tu?
    kita jumpa n g booth sama2.
    amacam?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s