funtasticko design

http://funtasticko.net

Apa yang bakal dipamerkan Proton di KLIMS?

26 Komen

Info ini saya dapat dari blog prodas.wordpress sebentar tadi. Menurut sumber yang dia dapat Proton bakal mempersembahkan 7 buah model dipameran tersebut. Antara model-model yang bakal dipersembahkan ialah

  • Proton SAGA facelift
  • Proton INSPIRA R3 ( Extreme )
  • Proton INSPIRA Patrol Car ( belum disahkan )
  • Proton Exora hybrid, electric atau turbo ( belum dipastikan yang mana 1 lagi )
  • Proton EMAS prototype ( belum disahkan )
  • Proton Persona R concept clay model ( kemungkinan skala 1:3 )
  • Proton Softroader ( SUV / Crossover ) concept ( khabar2 angin, kemungkinan based on Exora atau model lain )

Sama-sama kita nantikannya.. harap la info ini tepat..tq bro prodas sebab bagi info ini, layari prodas.wordpress.com untuk maklumat lanjut 🙂

Advertisements

26 thoughts on “Apa yang bakal dipamerkan Proton di KLIMS?

  1. jadi terpaksa la saya g gak. Harap Cuv tu ada la

  2. harap2 softroader tu betul2 ada..mesti tu model yg proton developt utk youngman n dibeli balik untuk jadi model proton..persona r pulak camne agaknya rupa

  3. a sample of proton 1.6vvt turbo engine on display. this is one of my bet.

    camp when is the event, need to book for tickets if necessary.

  4. wow.x sabar nk tgu production emas.smart gile yang kat ats ni.

  5. Offtopic:
    Bro campro,betul ke Proton Inspira tu hanya ada Proton Ride and Handling,bukannya Lotus Ride and Handling?

    • sebenarnye sekarang Proton ride & handling = Lotus ride & handling.
      mungkin proton nak kuatkan jenama diorang supaya org yakin dengan jenama proton.. xperlu bergantung sgt pada jenama lotus. sebab teknologi dan kepakaran handling lotus telah diturunkn kepada proton. so Proton ride & handling memang setaraf dgn lotus, sebab kepakaran dan teknologi yang sama.

      • saya rase penah bro campro bincang kan ari tu. tentang PRORIDE aka Proton Ride and Handling. walaupun sama je kalau kite tengok tapi dengan gunekan jenama proton akan kuatkan nama kat pasaran.
        Tapi sebenarnya mmg org proton sendiri yg buat ride and handling.

      • Owh.Mungkin itu Cara yang terbaik untuk menguatkan jenama Proton.
        Harap2 lepas ni nama Proton pulak yang famous dengan ride and handling yang bagus.
        Proton patut buat 2 jenis ride and handling untuk model2 Akan datang,mungkin boleh Ada dua pilihan untuk customer pilih sama ada nak sporty ataupun comfort.

    • sama je sebenarnya, Proton sebenarnya dah lama berguru ngan Lotus bab2 ni, sebab tu la diorg berani guna nama sendiri dah sekarang, kalau asyik guna Lotus je smpai bila reputasi Proton xnaik..

  6. mungkin lama lagi kot kereta police 2 ><

    • x pasti sebab tapi saya rasa dalam masa terdekat nh x ada la sebab org yg order awal pun dapat bulan 12. Nhkan lagi polis yg sekali order berpuluh.

      • btul 2 bang….
        yg aku baru nmpak inspira1.8(owner pertama kot)
        mungkin tahun depan agak nye kete poilice…

  7. ada suprise kata depa…ala2 lotus buat baru ni.. ntah la..nanti kita saksikan…

  8. semalam ada event Proton kat Stadium Shah Alam, ada sesiapa gi sana x? kalau ada gambar share2 la, email kat saya campro_mania@yahoo.com

    • demmit…aku free smlm.
      smpi bila, hari ni ada lg ke? sapa2 ble masuk?

      • semalam je rasanya..xpun try la usha2 kat situ kot2 ada lagi hari ni..ada pertandingan kereta inovatif Proton & xsilap saya ada org ckap kat paultan ada claymodel Persona R, tapi dia tengok kat Karnival Malaysia Inovatif..staff Proton ckap kat Stadium Shah Alam pun diorg bawak jugak

      • nampaknye kene google je la. Saya org jauh mmg x dpt nak g tapi sape org Shah alam yg selalu dok blogging kat sini dipersilakan untuk bagi maklumat( kalau g la)

      • nanti sesiapa yang ada di shah alam rajin2 lh ambil gambar persona R tu… kongsi2 sikit kt sini..hihi

  9. prototype of iafm+ engine?

    and concept drawings.?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s