funtasticko design

http://funtasticko.net

Adakah ini Myvi 2011???

24 Komen

Adakah ini Myvi 2011 nanti? Spyshots ini telah diambil oleh Fariezul Jaafar di lebuhraya Mahameru semasa dalam perjalanan pulang dari Melaka. Sepertimana yang kita ketahui model-model Perodua memang merancang nak mengeluarkan model terbaru Myvi tahun depan, dijangka enjin 1.5l bagi menggantikan Myvi sedia ada. Info dan gambar ini saya ambil dari saluran07.blogspot.com dan blogtue.blogspot.com

Advertisements

24 thoughts on “Adakah ini Myvi 2011???

  1. myvi sudah datang..haritu pon dah kuar spyshot myv ni..myb yg ni la kot myv r xlama lg..berbeza berbanding passo baru yg huduh tu…papepon lebih berminat kpd proton..more feel..

  2. Takde kereta lain ke nak buat? Apa yg perodua belajar selama ni? Mengaku national car tapi copy-paste memanjang.

    • bro pokok…. walaupn.. copy-paste pn.. tetapi design R&D perodua lebih baik dn menarik dr kereta yg asal…
      walau apapn.. menarik sungguh myvi ni.. mungkin akan dipamirkan di KLIMS nanti kot…

  3. Produa mmg saja nak tayang kereta ni….hari ahad g masuk town…..

  4. RND Perodua? RND apa? RND bagaimana nak buat bumper dan skirting yang lebih cantik setiap kali keluar versi baru model yang sama dan naikkan harga RM2000. Itu agaknya. Oh, RND cat kaler pink atau maroon supaya perempuan suka nak beli. Urgghhh…

  5. aku rasa mmg yg ni nk kuar.
    side mirror baru, tail light baru, panel pintu baru.
    mgkn diorg dh modified passo baru tu jd design perodua. pd aku yg ni lg cantik drp passo.

    ntah2 launch time klims?

  6. Ape2 pun perodua dapat ubah design dari buruk ke lawa. Tahniah.

  7. harga mesti mahal..!!! ermmm…

  8. yup..makin cantik dr passo..tp xde istimewa..still nmpk bayangan myv yg lama..

    • pintu blkg dh lain nmpak lg cun, die punyer curve bulat, xcam dulu
      + cermin blkg lebih lebar ke bawah.ape2 pun ni just myvi re-design
      org tolong..hehe

  9. hahaha..bro andy..xpasti la ni model redesign dr myv lama or passo yg baru tu…tp passo baru mmg yiaaaauukkssssssss

    • Saya pasti ni daripada Passo terbaru. Cuba lihat curve pintu belakang, ia berlainan. Side mirror juga lain, dan door handle juga daripada pattern Alza.

      Yg pastinya, ia bukan design All New Passo. Ia sekadar restyle atau lebih tepat re-skin..mungkin Passo-Myvi ini akan berterusan untuk 5tahun lagi. Jangka hayat 10-12 tahun utk satu platform sahaja. (Myvi diperkenalkan area 2005). Sungguh menguntungkan Toyota dan dalam masa sama kedekut budget RnD. huhu

      • tengok Vios dugong dah la, dah bertahun2 pkai chassis & enjin yg sama..kulit je lain..

      • dah duduk dalam keadaan selesa lama sangat. Tu la yg jadi banyak sangat CarnEvil Recall tu.

      • mmm… x kisah ar passo lama ker baru. yg nyata passo baru tu masih guna platform passo yg lama. xde perubahan radikal kat A piller, B piller n D piller. So, apa yg perodua buat adalah, salin kulit jer dari passo baru tu. Cuma bahagian lampu tu diorg ubah gak. itu jer kot yg lainnya…

  10. Buat saja perbandingan dgn gambar2 kat sini:
    http://paultan.org/2010/02/15/2nd-gen-toyota-passo-launched-in-japan/

    Mmg sah Myvi 2011 guna model Passo 2nd gen. Tapi, paling menarik ialah mcm mana Perodua nak ubah ‘interior’ Passo 2nd gen jd lebih menarik. Harap2nya Perodua ambil kesempatan utk ‘preview’ model ini kat KLIMS 2010.

  11. oh man.. cube tgk kat rear tu.. spotted the crist cross.. adakah ini suratan atau kebetulan…

  12. napa asyik gamba belakng je ;(

  13. kalo macam ni baik pergi kedai Ah Beng modified lagi ok. bila agaknya perodua nak buat kereta sendiri?

  14. perodua dh rasa x senang dengan ‘kebangkitan’ Proton…hahahha

    • mmm… tu yg dok awal2 dulu Aminar Rasyid bagi idea nak bergabung tu sebelum kerajaan memanjangkan cadangan tu. Lepas tu kata plak proton yg deseprate nak bergabung. Sapa yg deseprate entah ler… 🙂

      cheers!

      • sebenarnya xde sape pun yang desperate..masing2 dah steady..cuma Perodua perlu cepat hasilkan model rekaan sendiri, biar Daihatsu lak “rebadge” model Perodua lepas ni..hehehe.. 🙂

  15. SUCKS!!! perodua’s model almost SUCKS!!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s