funtasticko design

http://funtasticko.net

Exora misteri ditemui lagi!!!

11 Komen

Exora misteri ditemui lagi!!! Spyshots ini telah Mohd Faizal Nayan di Cameron Highlands. Ada kemungkinan ini adalah mule untuk model akan datang Proton Persona R atau Softroader yang bakal dipamerkan di KLIMS tak lama lagi. Mule ini cuma  penyamaran untuk test enjin/gearbox/chassis ataupun load test.

Gambar-gambar ini telah diambil dari Paultan.org & untuk mengetahui lebih lanjut mengenainya layari paultan.org

Advertisements

11 thoughts on “Exora misteri ditemui lagi!!!

  1. cntik pulak exora penyek putih ni..heehhe

  2. dah ada brek dics belakang…msti pawer root

  3. Aku rasa bentuk dan struktur kereta ni ada iras-iras dengan MSX. Ini mungkin test mule soft roader Proton atau mungkin juga test mule untuk pengganti Arena. Apa pun, kalau lihat daripada saiz tayar, ianya bukan sedan biasa. Malah, saiz tayar tu lebih besar daripada saiz tayar Exora guna.

    • banyak kemungkinan bro. X leh nak kata. Perona r pu boleh, SUV youngman europestar pun leh, Arena R pun leh. Banyak kebarangkalian. Saya pun dah penat teka.

  4. yup..sume dah penat nak meneka..mungkin tujuan sebenar kete ni kita akan tau masa klims nnti..ntah2 exora kat atas ni akan jd suv,pickup or pape madel yg seangkatan dgnnya sama seperti emas concept yg ada 3model concept….sbb 20 model tu terlalu banyak utk proton tunjuk di klims..adakah model kat atas ni akan jd pickup arena or suv or persona??nantikan..

  5. cool betul gmbr kalau snap guna DSLR! huhu,sorry,bg komen yg xde kene mengena..

  6. susah klo nk kate ni model exora r psal br launch thn ni bln julai..
    xkn dh ader replacement kot even tuk enjin turbo skalipun..
    but syabas kpd proton bleh develope model lain dr platform exora..kipidup

  7. ini untuk RnD proton.base exora pendek ini bakal digunakan utk persona R.maknanya persona R akan menjadi besar!

  8. lol…
    dia saja penyekan 😀

  9. Bila tgok Saga FL yang cantik,dh x sabar nk tgok design kereta ni lak….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s