funtasticko design

http://funtasticko.net

Saga facelift dilancarkan di Thailand!!!

25 Komen

Saga facelift 2011 akhirnya dilancarkan di Thai Motor Expo 2010 , Thailand. Dengan perubahan yang agak ketara dan radikal dibahagian hadapan dan belakang, ia pasti bakal menjadi model terlaris Proton selepas ini. Model ini bakal dilancarkan secara rasmi di KLIMS tak lama lagi. Tak sabar nak tengok live depan mata di showroom nanti. Lampu depan dia dah ada ciri-ciri “design language” baru Proton. Lampu belakang pula dah ada kombinasi LED. Memang menarik & berbaloi bagi model “entry level” macam ni. Syabas PROTON!

sumber : paultan.org

Advertisements

25 thoughts on “Saga facelift dilancarkan di Thailand!!!

  1. Design proton yg paling selamat. Tengok komen kat PT pun ramai suke. Viva sepesial premiem executive what so ever lak yg kene..

  2. Memang Mantap….
    Walaupun model facelift tapi banyak jugak yg telah diubah…
    Design lampu depan dgn belakang, bumper, grill depan, rim, fabrik dalam dan ciri2 tambahan
    ada LED, Ada lampu side mirror, ada Air Beg 2, power window belakang dan macam2 lagi la… biasa kalau P2 wat facelift takat tukar bumper jer….
    Tambah kelakar tukar kaler jer dgn letak lather….

    Apapun Thumbs Up Proton…

  3. memg terbaik dr ladang…

  4. sawadikap

  5. mmm… facelift yg kemas. acceptable utk segment mcm nie. dan tak nampak pelik walaupun just facelift. Kalau kereta lain tu dia punya facelift mcm kena cucuk botoks! 🙂

    cheers!

  6. Lepas nh pening la SA proton edar. Dah la busy dengan INSPIRA, lepas nh lak beribu saga nak kene handle. Jenuh2,..

  7. kete puteh ada sticker “1.3”
    kete biru xde sticker..

  8. yg ni ecu 32 bit ke?

  9. cantiklah kereta ni…

  10. cantik la saga ni…tgk2 gmbr ni lawa compared 2 spyshot dulu2..proton tau ape yg diorg wat..design proton makin cantik klo compared ngan model2 kete lain yg xcantik tp laku sbb brand je..papepon xsbar nak tgk model2 baru/prototype/concept baru proton

  11. nice one.nih kalo ade org modified ni, misti lg gempak.huhuhu

  12. tgu enchik chaku buat versi SE or LE pulak

  13. kalu buleh buboh la line hitam bowoh pintu tu pindoh ko atah ttengoh mace pesona ko ,waja ko.
    barghu la kok tepi napok lain jugo. jadi feslif tepi pung napok bezo. ko guano rasdho demo?

  14. lampu blake napok pelik jah…kecik telajok..overall,meme smart r keto nh..

  15. cun lh kereta ni..

  16. kalau diperhatikan kt side protection moulding tu paten dia ada iras proton emas punya cuma yg ni kecik sikit….aku dapat rasakan proton reveal sedikit demi sedikit mereka punya new design language…
    apa pun nice facelift!

    • MMg deorang kene masuk sedikit demi sedikit DNA proton yg sebenar(selain handling). Tapi setakat saya baca komen kat PT, about 3 to 4 basher dare to bash. But then them get basher by the old proton basher. This is good…

  17. ad kemungkinan ad versi se sbb high line xde bodykit n leather seat…
    mcm mne le rpe se?

  18. perbezaan facelift ni,proton cuba singkirkan ‘muka’ lama saga yg agak poyo..betul x? sape sokong ak? hehe

  19. A happy small car hehe.
    cun lah

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s