funtasticko design

http://funtasticko.net

ARTWORK : Proton TUAH aka Persona R my impression!!!

30 Komen

Front design

Rear design

Inilah impression bagaimana Persona R impian saya… dengan styling yang lebih agresif, garang & inspirasi dari muka harimau yang sedang mengaum ganas, hehe.. apa pendapat anda?

Advertisements

30 thoughts on “ARTWORK : Proton TUAH aka Persona R my impression!!!

  1. wah~! menarik ni bro.. ala2 EMAS..

    (tgh update blog.. kelmarin saya ke KLIMS.. Proton Tuah memang cun~! hehe.. tapi kalau ikut impression bro yg ni rasanya Tuah akan lagi bertuah, hehe~!!)

    http://auto-akasia.blogspot.com/2010/12/klims10-perodua.html

    • Berkenaan P2 Bezzzz tu.. sebenarnya, pintu belakang die susah/xleh nak tutp..
      Time saya datang deorang kene tekan supaya bagi org x perasan yg pintu tu x tutup…
      saya ngan brader ngan akak kat sebelah siap leh gelak g…

  2. boleh tahan.. design belakang pulak??

  3. ada ciri2 lexus is 250…

  4. pertanyaan..

    apa nama font yg bro guna untuk ‘TUAH’ tu ye..?

  5. This is good…. Harap the real persona r nampak lebih garang dari tuah..

  6. Hmm,bro campro,saya rasa design ni macam sesuai kat Inspira.
    Harap2 design macam ni yang akan dipilih Proton.
    Baru lain dari yang lain.
    Saya cadangkan Proton gunakan grill Proton Emas sebagai signature grill Proton yang baru.

  7. bentuk lampau dan grill nampak ok.. tapi bumper dan kedudukan daylight led tu sangat tak sesuai.

  8. baru je lepas blk klims..
    rasa cam bosan plak event ni.. huhu..
    tapi best booth p1.. siap tgk artis wat rendering kete ala2 bumble bee lagi..
    pastu ada tmpt leh customize kete exora, saga fl, tuah dah siap leh print..

    • hari biasa mmg kite leh buat semua aktiviti tu.. Saya aritu try nak buat tapihari minggu.. ramai org.. Last2 leh tengok org buat je..

  9. hari ni ada nampak saga FL dekat showroom..
    memg dh boleh tempah kot..
    tp harga xde lagi bile tnye ng salesman tuh..

    sori offtopic..

  10. tadi nampak saga facelift kat showroom saga kuantan..tak sempat nak brenti…bro campro bleh la cepat2 gi amik info…ramai tgh menunggu ni

  11. mmm…
    design bro lagi menarik 😀

  12. mmmm…..ok gak tu bro…..tapi la ni trend untuk bumper depan, dia punye fog lamp agak kebelakang sikit…..bumper sekarang kebanyakannya profil dia lebih kpd bentuk v….dah tak flat macam zaman dulu-dulu……(ada setengah kereta tu dia punye fog lamp dah rapat ngan front fender)

  13. waw!! bro saya su\ka lampu belakang.. nampak cam hyundai… hihi

  14. cantik…sekali pandang macam KIA CERATO/FORTE KOUP pun ader…

  15. mmm… design campro nie cantik gak. Dari design language tu, saya suka kalau model cam nie jadi pengganti inspira 2nd generation:) Sesuaii…

    cheers!

  16. Tapi kalau tengok dari clay ,model yg x siap ari tu, belakang die ada 70% sama ngan bro campro buat..

  17. Seksi, garang n meletopssss…i like…

  18. Cantik bro design…kena wat pertandingan design keter la kalo macam ni..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s