funtasticko design

http://funtasticko.net

Gambar terkini SAGA FL dari bro Prolovers!!!

47 Komen

Perbandingan antara SAGA FL dengan SAGA

Inilah SAGA FL yang bro Prolovers cakap semalam. Dia snap gambar ni kat showroom Proton Edar, Cepromas di Jalan Teluk Sisek Kuantan. Saya sebentar tadi pun sempat singgah tengok kereta ni kat sana. Bila tengok “live” lagi menarik & nampak SAGA FL ni jauh lebih moden dari model sebelumnya. Bila kereta ini akan dilancarkan masih lagi menjadi tanda tanya, sebab tadi showroom tutup. Cuti hari Ahad, kalau sesiapa ada info tarikh pelancarannya bagitau la ye.. Terima kasih bro Prolovers kerana sudi emailkan gambar ini kat saya. πŸ™‚

Advertisements

47 thoughts on “Gambar terkini SAGA FL dari bro Prolovers!!!

  1. SAGA FL…nice name

  2. hahaha bangga sekejap..

    hehe..mmg real nmpk cantik..
    info launch dier mmg xtahu..harga pon xthu lagi..

    nanti sy try tny salesman sya kat situ…

    • sy salesman proton glenmarie.. saga ni launch 15hb ni, so rabu ni la…
      harga akan naik dalam rm2k hingga rm2.5k.. kete utk showroom mmg baru smpi kt stiap branch & dealer seluruh negara awal petang td…

  3. Mudah je tanpa perlu bermacam-macam edition πŸ™‚ apa2pun thanks share update bout Saga FL ni (memang up-to-date).

  4. huhu.. mmg saja park sblh2 saga new 1st edition ke.. πŸ˜€
    good job campromania

  5. rasa2 side mirror saga FL ni leh masuk ke kat saga lama…rasa boleh je kan…. ruang hitam tu sama…screw pon actually mesti sama…

    • rasanya xboleh sbb design yg saga FL ni cm persona elegance pny side mirror..
      petak sikit..saga lama bujur2 sikit..
      kalau nk tukar kne tukar the whole side mirror la kot..

    • boleh kot plug and play.. huhu

  6. which one having a good design flow. (continuous uninterrupted lines)
    saga, or saga FL.?

  7. for me original saga have a good design flow… side profile of saga FL doesnt look ok….

  8. memang cun kalau tuka kit r3 mesti lagik cun
    dengar cerita lepas nie Satria Neo CPS keluar version R3 tapi colour merah 145whp
    70unit jer kot nak keluar

  9. memang cun/…dan jauh berbeza….

  10. Utk info pasal saga fl ni,kete mmg akan di launch dalam masa terdekat ni.so for more info saya akan upload latest post pasal saga fl dlm masa terdekat

  11. saga Fl di Thailand harganya bermula Baht 399,000 bsamaan RM 41,860

    btw Thailand Motor Expo skrg.. proton ke-8 top sales dengan 1007 unit.

  12. bole tahan lawa dia, maybe ini ala ‘versi iswara’ protn kluarkan, mcm saga 1st kluar dulu2….facelift utk saga dia buat iswara, lampu jadi memanjang ke tepi, tukar bumper dan lampu blakang jadi sepet sikit….lebih kuang prubahan saga fl ni juga la. anyway design yg cantik….

  13. mmm nape diorg labelkan saga fl bukan saga jer?
    original saga still continue sale ke?
    bagus gak kalu camtu, ada yg still suka design lama kan

  14. kan lebih ummphhh.. keluarkan 1.5 kan kankan..

    • kalau kuar 1.5, die akan jadi pesaing persona lak.. Ada sebab proton buat cps kat waja and Gen2 dan biarkan persona berada pada standard 1.6. Dan ada sebab kenapa proton x buat facelift Satria neo dan kuar kan RS/cps je…
      Kalau semua ubah sekali, karang ada je produk sendiri yg bunuh produk sendiri.. Sebagai contoh, Perot2 lancar NaughtCar tapi dengan harga yg sama dengan Rush, terus produk tersebut tenggelam. Walaupun berbeza syarikat tapi still produk yg sama.
      katakanla proton bawak kuar saga 1.5, current harga dalam 32k untuk basic.. kalau letak 1.5 akan jadi lebih kurang 35k.. dan dengan harga naik dalan 3k, high end saga leh amik b line persona.itu harga, belum g kos minyak…

    • mungkin ada 1.6… sape tau kn….

  15. Kenapa perlu letak pada nama kereta saga FL tu? biarkan SAGA pn ok rasanya .. πŸ˜€

    apa pula nama bagi saga facelift 2 nanti? Saga FL2?

  16. setuju.. np letak emblem saga fl tu..
    kasi la catchy sikit nama tu.. πŸ™‚

  17. saga br ni launch hr rabu ni..
    ade member keje proton ckp. da ala2 subaru pn ade..:)

  18. alhh.. tak saba nak tngok dpen mata.. ble bleh book ne yee???

  19. bro campro..saga ni launch hari rabu ni..
    xd tanye bos PE kat cepromas tuh..
    harga kene add dlm 2k stiap line dr old model..tp xde harga rasmi lagi..

  20. Gambar Proton SAGA FL di Stor!!!
    nampaknya tak berapa hari lagi…

    http://prodas.wordpress.com/2010/12/13/gambar-proton-saga-fl-di-stor/

  21. proton should have saga fl with bright yellow.
    like the yellow satria se. or gen 2 yellow.
    what do you think,

    yellow body with gun metal wheels.

    or this soft yellow with smoked silver wheel.
    like in this sample picture.

    how about that,,

  22. Saga Fl dah ada kat semua showroom. Warna yg dipamer lak warna baru.. mcm warna gold something….

  23. Betul tu…
    sy baru je t.in viva ambil kereta lain…dah lah harga mahal. kalau hutang 9 tahun… keluarga betambah tapi saiz besar tu le kereta yg kita dapat. nak kata jimat pun tak jugak. masuk highway harga tol same je..:) kalau naik 4 org dah tentu mendap teruk kereta tu. kalau tukar absober kalau takde org dah keras melampau.

    soal qualiti ….perodua dulu betul. tapi sekarang P2 nak jimat kos dan untug lebih kot. body zink. pintu nipis gila. dash bord tinggi gila. kalau sekru bumper seketul je…langar gikit dah jatuh

  24. masatu kau bayar viva 365 sebulan.
    member aku blm 365 juga sebab ambil model basic.

    minyak lebih kurang.
    selesa viva dan blm jauh beno bezanya…best lagi blm
    viva aku bila isi barang. masuk beg seketul dah tak boleh masuk lagi barang lain tapi blm member aku ada ruang lagi … dari situ aku dah mula berbulu dengan viva ni…ditambah lagi dengan masalah teknikal bunyi bergegar sana sini… tempat duduk tinggi..mancam naik van.tak selesa kalau jalan jauh…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s