funtasticko design

http://funtasticko.net

Satria Neo CPS R3 RS Edition!!!

32 Komen

Dapat info ini dari blog prodas.wordpress.com tadi. Menarik berita ini, dikatakan R3 bakal melancarkan versi terbaru Satria Neo CPS R3 RS Edition. Dikhabarkan juga hanya 70 unit sahaja bakal dikeluarkan, harga & bila pelancarannya masih belum dipastikan lagi. Kalau ada info kongsi-kongsikanlah ye.

Spesifikasinya adalah seperti berikut :

- 1.6 litre CamPro CPS daripada Satria Neo R3 Lotus Racing
- Outputs 145hp (108kW) @7,000rpm and 168Nm @ 5,000rpm.
- Color Metallic Red

About these ads

32 thoughts on “Satria Neo CPS R3 RS Edition!!!

  1. lets guess the price…

  2. neo rs.. ari tu ada terbaca dalam fb estimate harga 70k-80k

  3. could the next release be the turbo?

  4. hey, can anyone see the rear wing, seemed that its not the cps wing nor really the r3.
    cps wing is bing and r3 quite pointing upward. …or a new wing?
    or its just my eyes.

  5. spoiler bkn r3 mcm biasa tu

  6. wing design baru la?

    if they sell it like 65 for the rs, and 73 for turbo sounds reasonable. heheh (peoples car)

  7. neo tubo is my speculation, but dato did mention right?

  8. rear wing tu R3 wing. same as before.

  9. kalau proton lancar kereta nh, die kereta kedua ada ICE lepas Exora 25 th edition… Harap Exora turbo ada la Ice gak..

  10. ICE?

    in-car-entertainment
    or
    internal combustion engine?

  11. jgn jual 70 biji, jualla lbh ganti neo cps teruih.

  12. Off topik. ni pasal F1 ffairuz fauzi.

    berita awal tu aku ingatkan dia yg mnta dilepaskan. rupanya Team Lotus fernandes yg terminate dia.. huhu.. kesian lah.. habislah harapan aku nak tengok anak malaysia driver f1 .. mmg diharapkan sangat dia pandu dengan team lotus.. maklumlah sbb itulah saja team f1 yg hampir 100% dari malaysia… yg 2 lagi tu title sponsor je.. bukan senang nak dapat tawaran dari team lain apabila masih rookie.

    http://uk.eurosport.yahoo.com/13122010/23/fauzy-looks-full-time-race-seat.html

    “Regrettably, we received an official notification last week from Lotus Racing that Fairuz’s contract has been prematurely terminated without reason,” manager Haji Fauzy confirmed, “We respect the decision but, as Fairuz’s driver development programme began 25 years ago, we are determined and committed to pursue his career goal as a professional driver. We are now looking at all avenues to fit him as a full-time race driver in an international racing series of the same stature, but of course F1 is our main priority.”

  13. Sometime decision made base on performance and business matter. Fauzy kena tajamkan lagi skill pemanduan..biar betul-betul mantap mcm pemandu F1 lain.
    Agaknya Tony rasa dia dah dapat sponsor syarikat luar…so sponsor syarikat Malaysia yang melabur kononnya nak tengok anak Malaysia pertama racing dalam F1 dah tak diperlukan.
    Bila nak ada ‘the flying sikh’ yang ada skill dan pernah menang peringkat antarabangsa.-…sori off topic.
    Apsal Neo CPS keluar 70 bijik..keluar je la banyak…eksport ke negara luar. Setakat nak jadi jaguh kampung je…aku sokong Proton tapi diorang kena keluar, pegi Europe macam Kia dengan Hyundai.

    • hehe… mgkin diorg test market dulu. kalau market ok, nk produce banyak mana pun x kisah:) Mgkin alang2 nak keluar utk model export nie diorg fikir better keluar model baru yg lebih global rekabentuknya. mgkin dlm perancangan sapa tau. Lagi pun design neo nie pun ada keterbatasannya terutama bumbung pemanduan yg agak rendah n peluang mat2 salleh merungut tu nanti agak besar:)

      cheers!

    • mgkin sebab performance fauzy tu sendiri satu hal. Mgkin gak sebab nak tackle 1Malaysia punya pasal TF umpan fauzy dlm team racing supaya kerajaan terlibat sama (tau2 jer la, mcm2 insentif/kemudahan diorg dapat), hingga kerajaan pujuk proton supaya bagi lesen kat TF tu atas brand lotus. Skarang niat TF n the geng terserlah bila diorg sebenarnya nak kuasai lotus dlm division F1 n mensisihkan proton dari lotus division F1. Tindak balas proton adalah sesuatu yg TF n the geng x jangka. Buku bertemu ruas:)

      Ke mana semangat awal 1Malaysia dulu tu? mmm… setelah diorg rasa lotus division F1 tu dah milik diorg tnpa perlu berurusan dgn proton, Fauzy kena say bye2 ar selepas tu…fauzy tu sebagai umpan jer utk manipulasi kerajaan n proton beri hak lesen lotus. Licik sungguh ‘Businessman of the year-Asia 2009′ nie. Tengok jer ar apa akan jadi F1 2011 nanti. Pasti menarik kerana penuh dgn aksi n drama dari syarikat2 m’sia nie.

      Nie just analisis liar jer… xde kena mengena dgn yg hidup atau yg dah mati..hhehe

      cheers!

  14. dah tgk persona r……mengancam gilez!!!!!

  15. tunggu je spyshots hihihihi

  16. eeer the king,
    wiil neo turbo be rolled out on our road for real,,,,,

  17. sembang ngan eng proton kt klims.
    kereta first pkai cfe ialah exora=awal thun dpan
    next tuah=awal 2011.body tuah adalah body persona r.cme design lmpu belum finalise lg.
    enjin cfe n iafm+

  18. sori persona r kuar awl 2012…

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,458 other followers