funtasticko design

http://funtasticko.net

SAGA FL dilancarkan!!!

57 Komen

Video SAGA FL dari Paultan

SAGA FL baru sahaja dilancarkan hari ini. Dengan menampilkan rekaan luaran yang lebih modern & aggresif. Lampu, grille & bumper hadapan serta lampu belakang LED yang serba baru ia menyerlahkan lagi imej SAGA FL ini. Kini hanya terdapat 2 versi sahaja iaitu Standard & Executive. Ada tambahan 2 warna baru iaitu Blue Rock & Cafe Latte. Dengan kenaikkan harga sekitar RM1,000 hingga RM1,300 ia dianggap berbaloi dengan perubahan ketara yang terdapat pada SAGA FL ini berbanding dengan kereta yang berada dalam harga yang sama dengannya.

Harga SAGA FL :
  • 1.3 Standard M/T – RM37,998
  • 1.3 Standard A/T – RM40,998
  • 1.3 Executive M/T – RM40,698
  • 1.3 Executive A/T – RM43,298
Advertisements

57 thoughts on “SAGA FL dilancarkan!!!

  1. kat laman web proton edar ngan proton dah update dah.. Tapi still macam ada kekeliruan bile saya baca kat proton edar ngan proton..

  2. Persona R bkn Tuah ye.

  3. pergh.facelift yg dtg dgn aksesori memikat pd harga mengancam.huhuhu

  4. tahniah.. nk tgk se pnye camne..
    harga tak naik sgt bagus la

  5. view depan ingatkan kat subaru impreza lah plak. reaally like the fl version. tahniah2 DSZA n the A team

  6. vw scirocco la XD

  7. Lama dah x komen kat funtasticko..huhu

    Adakah previous Saga BLM mempunyai pre tensioner & load limiter seatbelt? Kalau tgok video presentation tu, Saga FL tampak berharga 50k (ni pandangan saya je)

  8. yang lama dah ada function tu..
    tapi M line la.. B-line dgn N line takde rasanya..
    tapi seat belt mmg akan lock kalau tarik laju2

  9. macam Subaru Impreza Cosworth STi CS400 pon ade~

  10. wow. all automatic windows. bukan tekan atas turun bawah punya kan. he2. proton buatlah plak savvy version. pliss

    • savvy tak berbaloi nak wat major change macam saga nih sbb jualan sikit.

      • jualan skit, sbb keta tu byk problem. Cuba proton try atasi semua problem yang ada pada savvy, aku rasa mau laku gak.. tp sampai skrg proton xleh nak atasi. sooo..poor..

      • mmm…savvy kurang mendapat tempat di M’sia bukan kerana banyak problem, tapi kerana rekabentuk luarannya kurang mendapat tempat di hati rakyat m’sia disamping terlalu dibandingkan dgn myvi yg lebih besar dgn ruang penumpang yg lebih luas.

        cheers!

    • kalau doortrim sama rasanya leh pkai part saga gak

  11. Betul tu bro prolever,saya pun dah muak tengok binatang tu kat atas jalan,hari2 binatang tu je yang muncul,bila2 la nak nampak kereta2 Proton banyak atas jalan.
    Takpo kita tunggu pulak saga facelift phase 2 dilancarkan serta spyshots Persona R.
    Saya rasa bila2 saja PerutDua boleh ditumbangkan,walaupun Proton tak boleh tumbangkan PerutDua di Malaysia,jangan lupa Proton masih ada banyak pasaran peringkat global yang boleh meningkatkan jualan Proton.

    • Apa la pemikiran ko ni….. buat apa nk jatuh kan perutdua…. baik jatuhkan company2 kereta luar negara…..

      aku cuma harap PerutDua dpt beli semua saham mereka dr toyota n daihatsu tu…. baru la blh keluarkan keta design sendiri… aku tgk hebat juga design2anak malaysia kt perutDua tu….

  12. prolover, this is a fuctional design,
    less for more.

  13. sorry prolover i thought you mean the saga, its the myvi. hihi.
    by the way ,saga will be the top after being top, when iafm+ comes.

  14. target 6500 /bulan jualan.. so kite tgk nnt saga fl ni 😀

  15. BRO, NAK TANYA..KAT MANA BOLEH DAPAT GAMBAR2 KERETA TERBARU PROTON DALAM KUALITI HD??

  16. buat peminat2 proton, ada info mengatakan persona r ni ala2 caldina…betul atau tak kita sama2 nantikan kemunculannya…..

  17. dengar komen DSZ kat buletin utama tadi die ckap persona R akan guna CamPro Turbo..confirmed…

    pastu die ckap persona R ni rupenya mcm salah satu konsep di KLIMs..sah2 Tuah…dan akan dibangunkan oleh Proton sendiri…
    so yang italian design tu cam ne plak ye??

    • mesti la dia coverline bro…tanya theking la yg dah tengok the real Persona R…theking, macam ne bro..hehehe… 😉 Proton memang develop sendiri Persona R, cuma design je dari ItalDesign.. tggu je la nanti, theking cakap xlama lagi ada la prototype yg buat testing..

    • hehe..
      mgkn design persona-r tu lebih kurang cm tuah. maybe refined-tuah.
      enjin campro cfe..

  18. Nak jatuhkan PerutDua tu maksudnya Proton kembali sebagai penjual terbanyak di Malaysia,kadangkala kita kena faham jugak penggunaan bahasa sinis.

  19. Saya ni bukannya kipas susah mati Proton,tapi sekadar nak beri pendapat,bagi yang terasa pedas masak lomak cili api tu,takpelah lain kali saya akan menggunakan bahasa sinis yang lebih halus malus

  20. hehe… kalau jual nasik lemak kosong berbanding nasik lemak berlauk yg lebih mahal di kawasan kampung baru KL ker mana rasanya yg paling laris?:) Berbanding kalau jual di kawasan Damansara? mmm… yang satu tu laris sebab murah n sedap . Manakala yg satu lagi laris sebab bercitarasa, sedap n mampu beli:)

    fikir2 kn..

  21. dalam banyak2 tentang kereta nh, satu je saya x berkenan… steering wheels… nampak mcm cheap sangat….

  22. bape agknya proton kenakn interest yee??

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s