funtasticko design

http://funtasticko.net

Myvi 2011 ditemui lagi!!!

18 Komen

Ini spyshots terkini Myvi 2011 yang telah diberikan oleh bro David tadi. Nampak lebih jelas, tetapi dibahagian bumper ditutup dengan kemas supaya orang ramai yang melihat tak dapat nak bayangkan camne rupanya..terima kasih bro David kerana share gambar ini.. kerap pulak Myvi ni keluar testing atas jalan… bila pulak Persona R punya prototype nak keluar ni?  Kalau ada sesiapa jumpa snap la gambar & kongsikan bersama.. 🙂

Advertisements

18 thoughts on “Myvi 2011 ditemui lagi!!!

  1. nice .. But still myvi.. X dpt nak differentiate banyak sangat.. 😦

  2. nampak mcm gune wide body kit je.huhuhu

  3. good job perodua for converting the look of the girlish passo

  4. lampu tu kalau passo roundish tapi kt p2 myvi 1.5 dia buat tajam lak

  5. perodua……………..hmmmmmmmmm

  6. Perutdua tetap perutdua…

    sebab dah habis modal untuk buat SE, Limited Edition,Exclusive, Executive, Sport, Limited Edition lagi, Exclusive lagi..mereka ubah skit facelift dan buat kitaran SE, Limited Edition,Exclusive, Executive lagi untuk model facelift…

    malaysia pun dibanjiri Myvi… yang kononnya lebih reability..jimat minyak.. sebab ia model Jepun… lepas tu buat model Bezita(Watak Dragon Ball) sebab nak lawan P1 buat Panglima 5 bersaudara(Ang Tiu Wah, Ang Chee Bak, Ang Cas Wee, Ang Lee Kir, Ang Leq Yue)

    Pendek kata, dah muak tgk model Myvi, racing la dgn Persona atas highway..takpun ngan Saga… Perutdua keluarkan la model Prius a.k.a Bezita kalau berani… ADA BERANI KA???

    • Common vehicles on-the-road are not design for racing and highway should not be the place for car racing. Please find a proper place for car racing before you get innocent road users killed. Your mentality reflected your level of education. We can’t deny that Proton are improving but it is a fact that Perodua (particulary the introduction of Myvi) has risen up the standard of local car manufacturer in Malaysia’s Automotive Industry back in 2005. For your information, the vehicle shown in the picture is not a facelift model, it should be a replacement model for current Myvi product lineup having different platform from its predecessor. Just a 2cent from me. Peace…

  7. Belum ada gmbr depan lagi ke? Gambar belakang dah byk kali tgok dah..

    Wpun design baru, tapi ia masih lagi Myvi…hmm..

    • Perodua dah tunjukkan bayangan Myvi 2011 semasa KLIMS 2010. Design luar Myvi 2011 ni nampak tak byk beza dr Myvi skrg. Lebih kurang macam apa yg BMW lakukan dgn Mini dan Porsche lakukan dgn 911.

  8. tapi menarik lh.. lampu belakang lain dr model asal..

    • Tapi tu la, still the same position.. try tukar plak.. tak nampak ketara sangat dengan myvi sekarang ..

      perodua kena buat sesuatu kat bumper .. jgn ikut toyota .. bumper produa sangat cepat jatuh .. proton sejak keluar saga LMST .. semua bumper dia dah kuat .. sangat kecewa .. kena skit je dah tekeluar dari clipper dia .. dekat 3 kali dah ..

  9. saya harap p2 akan ubah cikit suspension kereta nh. Current myvi suspension mcm naik kereta lumbe.. Keras…

  10. Ni saja je nak block orang dari beli Saga FL. Tapi tengok rupa lebih kurang Myvi sekarang aje, tak macho langsung..Auww..

  11. design die ader di KLIMS10 arie tu, sape2 bleh tolong renderkan supaya dapat kiter lihat bayangan myvi baru dgn lbih jelas please? gmbor ader dlm facebook paultan.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s