funtasticko design

http://funtasticko.net

Proton & Perodua live styling studio di KLIMS dari bro Nahar ARS!!!

27 Komen

PROTON Live Styling Studio

PERODUA Live Styling Studio



Baru sahaja tadi bro Nahar ARS emailkan saya gambar-gambar ni. Gambar live styling studio Proton & Perodua di KLIMS baru-baru ini. Terima kasih bro Nahar ARS kerana emailkan gambar-gambar ini… 🙂

Advertisements

27 thoughts on “Proton & Perodua live styling studio di KLIMS dari bro Nahar ARS!!!

  1. pergh.kalau laa dpt tgok btol3 dlm styling dept proton.hohohoho.meriah3.

  2. hehe nape bju designer proton n perodua tu same ea? ke aku yg salah tgk ni? hehe

  3. yg atas sekali design sUV cantik…

  4. mmm… masa gie KLIMS ari tu.. lama gak kat ruangan nie. kedua2 proton/perodua designer guna peralatan wacom. Bro designer perodua tu kata kalau xde RM12k dia pun x mampu beli tools tu:) ada 20 org designer jer di Perodua katanya. Tapi perodua hanya guna software adobe photoshop je manakala proton guna software sketchbook. Agak menarik software tu…terkesima dibuatnya:) Dgn software sebegitu no wonder la daya imaginasi dan creativiti seperti tiada batasan utk dizahirkan:) sungguh menarik! pengunjung juga diberi peluang utk mencuba software nie, agak friendly user jugek:)

    cheers!

  5. software tui mesti ada pirate punyer..cuba cari kat torrent.. hehehe

  6. Bro, check this hot news!
    PROTON Satria Neo akan dijual di Jepun tahun depan dengan harga lingkungan RM50ribu!

  7. Hoho. Wacom tu mahal tuh..Saya beli G-Pen bodoh2 pun Rm300 jgk..

    Masa pi KLIMS pada 9 Dec tu, tak dapat nak main2 wacom ni..ramai anak2 pengunjung duk sibuk buat pertandingan mewarna sesama mereka guna wacom ni..tunggu punya tunggu, saya beralih ke tempat lain laa..lama pulak dorang mewarna..haha

  8. besides design,
    i really cant wait for the new ENGINE. thats mean a lot for us.
    hope proton don t delay in fact, roll it out EARLIER.

    the new engine will make a whole lot BEAUTY to the car. in and out.

    nowadays it seemed proton has been pressured by public towards Japanese style i think. please do not too much into it. i think proton should firm in its direction for its solid European- styled car.
    we dont want proton to resemblance the Honda or Toyota as the public are exposed to this Japanese brand in Malaysia. look at Korean, they are into European style.
    if you know even the Japanese love European car.

    • Betul tu..our Malaysian people are too exposed to Japanese design. Rekaan Jepun seolah2 menemui kebuntuan, lebih2 lagi Toyota dan Honda. Manakala Mazda mempunyai styling yg sangat2 menarik dan diluar kebiasaan rekaan jepun (pada pandangan saya laa). Tapi kenapa Mazda kurang mendapat perhatian? Kerana Toyota dan Honda sudah bertapak lama di Malaysia serta sindrom mengangungkan jenama Jepun bersarang didalam kebanyakan penduduk Malaysia.

      Saya berharap Persona R nanti adalah produk Proton yang mempunyai nada eropah. Sungguh menakjubkan jika Persona R boleh sebaris dgn kereta continental.

      p/s: Siapa2 pernah test drive Peugeot 308T, hah, saya nak Persona R ada gaya macam tu laa..hoho

      • yes i do agree with mazda, especially mazda 3 sedan, and mazda 5 mpv.

      • this is a sample of European car study on designing of an alfa.
        would the malaysian ever have the chance to see this? all they are mouthful vith honda or specificaly vios, vios cantik,,,,,
        http://www.carwebmag.com/alfa-romeo-169-design-study/

      • tuah ni blkg dia lebih kurang clay model aritu la

      • cuma rekaan Mazda je yang menyerlah dalam banyak2 jenama Jepun, yang lain masih dikategorikan sebagai average & cepat outdated je..styling yang evergreen macam Alfa Romeo perlu ada dalam rekaan Proton akan datang..sebab Persona R kan adalah hasil tangan ItalDesign, bau design Itali lagi harum dari bau Jepun, cuma mata orang kita yang agungkan Jepun je yang dah xnampak semua tu, hahaha..

  9. Tambahan info ttg gambar Tuah@Espire di atas.

    Gambar Tuah berwarna merah dan putih diambil dlm Car Configurator. Dalam Car Configurator ni boleh pilih 3 model (Exora, Saga FL, Espire). Kemudian, boleh tukar warna dan letak body graphic. Lepas selesai, boleh cetak warna.

    Yang Tuah dlm simulasi tu, boleh main mcm game. Saya tak mencuba, cuma ambil gambar.

    Yang Tuah gambar hitam putih tu, saya ambil dr kertas survey Proton Design. Survey tu tanya khusus utk small car (EMAS), medium sedan (Espire) dan Lekiu. Dia tanya ttg exterior colour pilihan, interior colour pilihan dan material2 pilihan. Contoh2 pilihan bg membantu survey ini turut dipamerkan.

  10. memang woww n mables la sketches dey ollss.. Kalau skills i tahap mcm tu bestnya…. Sketch car dgn btol pn lupa dah huhuh..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s