funtasticko design

http://funtasticko.net

Exora misteri di temui lagi!!!

29 Komen

Setelah mendapat info ini dari prodas.wordpress.com saya terus je update blog ni. Exora misteri yang sebelum ni cuma berjaya di”snap” kat jalan raya, ditemui di gudang Proton menurut bro Prodas. Gambar ini sebenarnya telah diuploadkan di facebook Proton Exora oleh bro Jeff John

Advertisements

29 thoughts on “Exora misteri di temui lagi!!!

  1. tempat 2 rasanya di gudang proton… kalau tidak dimana lagi agaknye?/ itu andaian saya sahaja… sebab kalau tgk gambar ke 2 itu cam ada dua bijik proton exora pelik …

  2. macam kt atas trailer pn ada

  3. Nampak macam gudang di airport untuk di bawa melalui kargo udara. Just guessing ja .. berdasarkan gambar last tu nampak van dengan bulatan hijau tu macam kat airport ja .. betulkan saya kalau salah ..

  4. agaknya untuk crash test kot,

    • dan dari design 3rd row tu, nampak macam comercial vehicle/carrier/ambulance je.. ini pandangan sendiri je

  5. ish, xkn anta pi crash test dgn body cmni…cm keta design x siap je ni…aku rasala, proton sbnrnye nk pi anta chassis keta ni utk msukkn dgn body yg lain kot…kira body yg ni cume ‘mule’ smntra nk msuk body yg bru…

  6. Kebarangkalian hantar luar negara untuk test. Lagipun kite tengok ada mule ke 2 dalam gambar ke2.. Kan persona R akan jadi global car, jadi banyak tempat nak kene test.. Kalau untuk crash test, amat jauh sekali sebab nh mule…

    • dan kalau kite tengok kereta nh atas platform dan atas troli yg digunakan untuk masukkan barang ke dalam kapal terbang… jadi untuk tahu lebih lanjut, kite kene tunggu paparazi negara lain tangkap gambar kereta nh kat negara mereka.. dari situ kite tahu market proton untuk letak persona R

  7. tengok link ini, kat mas cargo…

    keta ni kan hantar untuk testing..

  8. sukar dicerna, payah nk buat spekulasi pasal exora misteri ni..
    wheelbase die pnjg, xkan chassis personaR kot..tp cantik jgk exora ni..
    Inspira lmtd edision bila nk unveil?

  9. yang pasti ini bukan kereta baru proton. konfem untuk testing sesuatu ni. either engine, atau pun chasis..

    jom skodeng myvi 2011 > http://bit.ly/c7VlhP

  10. aku rase nk anta pi lotus kot…nk enhance kn lgi chassis ni…aku suspek ni merupakn chassis utk sport wagon proton (ala2 caldina) secret weapon trbru proton utk attack market international

  11. bukan apa..tu untuk base persona R.persona R lebih besar.tggu je la ye.

  12. off topic, dah byk kali tgk saga FL, makin lama jatuh hati, nasib baik dah ade kete kecik, kl tak dah beli dah…..

    so kena tggu exora turbo, kl kuar bln 4, bln 8 leh beli, time anniversary 26 proton, maybe ade buat something yg gempak…..

  13. Tapi kan kawan2, saya rasa design Exora ‘pelik’ ni macam xbalance. Ataupun lepas ni nanti Proton touch up lagi, tak tau laa..

    Atau mungkin Proton sedang menghasilkan satu model luar kebiasaan? Maksudnya ‘New Vehicle Range’. Macam BMW X6. Separuh kereta, separuh SUV..entahllaaa..

    • x balance pun x pe. Lagipun die nh mule perona r. Kulit luar x mencerminkan ape yg didalam. Ianya Sekadar buat topeng palsu untuk tutup yg real…

    • tp semalam staff kat festival Proton bgtau cuma Persona R & EMAS je yg diorg develop setakat ni..kemungkinan Persona R akan ada pelbagai variant selain sedan..mungkin akan ada hatchback, wagon, crossover, coupe kot, tu andaian sy je la..

    • kawan aku kata, exora pelik tu mule utk persona-r.
      mgkn overall mule tu beratnye +- ngn persona-r kot?
      ntah?

  14. mmm… test mule utk SUV youngman yg guna platform exora…ada kemgkinan x?

    cheers!

  15. mmm… apa kata proton buat petandingan teka model exora misteri nie dan hadiahnya adalah persona R nanti! muahhahha…

    cheers!

  16. prolever :
    ntah la…. letih meneka..

    Ya betul..habis idea kita perah otak pikir exora ‘pelik’ ni..harap2 ada yg bocorkan jawapan tak lama lagi..amin.

    • kan bro the king ada kata persona r akan stat kluar test tahun depan.. mana siap sedia la untuk tangkap spyshot….

      • the king juge ckp exora xde third row tu mule personaR..rege pun mesti jauh dr current persona kn..harap saga phase 2 je skrg ni..reasonable price

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s