funtasticko design

http://funtasticko.net

Europestar L3 GT versi GT Persona “rebadged”!!!

35 Komen

Europestar telah mempamerkan versi GT model L3 yang merupakan Proton Persona “rebadged” di Auto Guangzhou. Dengan bodykit “wide body” kereta ini juga dilengkapi dengan rim BBS & brek Brembo. Menurut Paultan.org enjinnya masih lagi Campro tapi tak pasti samada telah ditala atau tak. Ganas jugak kereta ni, hehehe.. 😉

sumber : paultan.org

Advertisements

35 thoughts on “Europestar L3 GT versi GT Persona “rebadged”!!!

  1. aku suke design widebody persona nie…cume design bumper depan belakang dgn spolier tuh, terlampau over la pulak

  2. bagi saya pula design youngman kuang kemas… itu pendapat peribadi saya…

    • mmg nampak kurang kemas.. Tapi nak wat cam ne.. Youngman bukannye buat kereta.. Deorang dulu buat bas ngan lori je… kira first try ok la nh..

  3. Confirm Persona Ah Beng ni. 🙂

  4. ahbeng pnye.. huhu
    lacing lally leseach

  5. haha.. L3 punyer blanding maa…

    sadis sekali melihat2 gen2 di perlakukan sekian rupa..uhuks

  6. setuju dgn bro prolever.. at least diorang bkn ciplak dgn potong part depan sikit kereta lain, blkg kete lain mcm BYD dgn greatwall…

  7. korang caya la, sebulan 2 nanti ada persona deorg buat cam nh..

  8. Mahathir Tells Proton To Look At India

    By P.Vijian

    NEW DELHI, Dec 28 (Bernama) — Former premier Tun Dr Mahathir Mohamad said national car maker, Proton (Perusahaan Otomobil Nasional Sdn Bhd), should leverage on India’s low cost production to foray into the burgeoning automobile market.

    India’s automobile sector is gradually attracting world class players, all capitalising on India’s insatiable demand for foreign models and cheaper production costs.

    “Now there is scope for Proton to come here because we are not tied to any other (foreign) companies. Proton is free and can come here,” Dr Mahathir, also Proton’s adviser, told Bernama in Delhi.

    It is a sunrise sector, with India’s passenger vehicles segment in 2010 (April-August) seeing a 33.88 per cent growth compared to the same period last year.

    Its passenger car and commercial vehicle production industry is world’s seventh largest, with annual output of 2.6 million units in 2009.

    In Asia, India takes prides in being the fourth largest exporter of passenger cars, after Japan, South Korea and Thailand.

    The architect behind Proton, Dr Mahathir said the car maker is currently undergoing restructuring and once completed, it should be able to explore the Indian market.

    In the past years, Proton attempted to enter the competitive Indian market, trying to marry with local car producers to expand its operations in the South Asia region, but deals failed to mature.

    “Proton is presently restructuring and the trend now is green cars. Proton is now busy trying to develop hybrid and electric cars.

    “When it has achieved some degree of competence, it may want to work in India. If we invest here, we can actually produce the cars here, firstly through assembly and subsequently by manufacturing, once we achieve the volume.

    “Proton I think can compete with other cars because it can take advantage of the lower cost of (production) in India,” he added.

    Dr Mahathir and his wife Tun Dr Siti Hasmah are currently on a private visit to India.

    — BERNAMA

    • kenapa dalam berite nh mcm menunjukkan Tun M mcm x tahu je proton mmg akan masuk pasaran india tahun depan.. Sah2 die kan penasihat proton.. x kan salah info kot..

      • proton mmg nk masuk market india klo xsilap dlm thn 2006 kot tp senyap je lepas tu..aku rase tu mmg stail drM brckp..kn tu cuma plan

      • dia mungkin nak suruh proton supaya explore market india dengan lebih luas, peluang kat sana sangat besar, nak dapat attention dr gov india supaya banyak insentif/peluang yang akan dihulurkan. komen pon dibuat dari india

      • mmm… Dr M nie bijak orgnya. masa dia di india nie, dia bercakap bukan sebagai penasihat proton, sebab tu statment yg dikeluarkan begitu. Dia jaga profesionalisme. X mgkin sebagai penasihat prton dia x tau apa2.

        cheers!

  9. Design outline L3 GT ni cantik. Cuma detailnya kureng sketlah..mungkin selera orang2 china memang macam ni kot.

    • design tiru BMW E92 M3 GTR mmg la cantik. Even color scheme and rims option pon tiru kereta tu.TP yang penting end result dia x cantik.

  10. bodykit tiru BMW E92 M3 GTR

  11. off topic jap..
    Nih saya dapat dari lama web youngmanlotus…
    http://www.youngmanlotus.com/detail.aspx?id=491
    Yg menariknya tang ayat nh…
    ” The two models have appeared, and in March listing, immediately following and a SUV, and a coupe, the four cars next year and launch a year. While the second half of this time next year, where I have L6 series SUV, coupe, sedan, L7 series of MPV, SUV, coupe, sedan, which add up to dozens of cars can be displayed here”

    MPV kite tahu dari exora dan Suv lak dari platform exora…
    Jadi model lain ape lak kebarangkalian.. Coupe mungkin based on satria neo maybe..

    • youngman lagi dahsyat dr proton tu..

      • antara sebab pasaran luas dan modal deorang besar.. Jadino wonder la deorang leh buat beberapa model dalam satu tahun.. Proton lak kalau dah masuk india harap saga FL dapat jual mcm pisang goreng… nanti baru dapat modal besar and dapat bina banyak model..

  12. 1% kalau youngman dpt jual pun entah2 dah kalahkan sales bulan2 dalam statistik MAA..

  13. share info.. panggilan terakhir sebelum terkorban dalam eksiden .. dalam kes toyota/lexus tarik 3.4 juta keter

    http://blogserius.blogspot.com/2010/12/serius-sadis-panggilan-terakhir-sebelum.html

    • ya allah.. mmg seram dengar .. tapi dari sini mmg buat kite sedar..
      1. kalau pakai auto, tiba2 pedal minyak jem.. tukar ke n ke….. pump pedal banyak kali ke…
      2. Kalau manual, tekan clutch, biar kereta drift ke tepi. Biarla enjin meraung, jangan sampai kite meraung…
      3. kalau dalam situasi dah x leh buat apa2, ada 2 pilihan..
      satu, kalau ada gaurd rail, pelan2 ketepi dalan slam guardrail tu pelan2, kedua, kalau nampak ada kawasan pertanian(exp: ladang tebu, jangung,semak tebal, Kepada sawit ngan getah jangan la) masuk je ke kawasan tu,.. kalau dah x d pilihan satu je jalan… nampak sungai ke tali air tepi jalan tu.. masuk ke dalam.. Nampak macam bunuh diri tapi langgar air lagi selamat dari langgar kereta/lori….

  14. campro.. apa kata ..selain berita2 automotif.. campro selitkan juga apa2 yg berkaitan dengan kselamatan pemanduan, tip2 dan sebagainya.. lebih2 lagi kalau berlaku kes kecemasan macam kes toyota tu..

  15. Bro..masa balik kg hari tu..eksiden kat Plus Gopeng. Yg langgar sorang makcik dengan anak dia bawak Saga BLM. Aku malas nak bertekak terus ajak pegi Balai Polis Gopeng. Tapi dalam kita lelaki kesian kat orang perempuan..rupanya org perempuan penipu jugak (Bukan Semua Perempuan-cuma kebetulan makcik dengan anaknya perempuan). Jenuh tunggu dia tak datang pun. So kalau bro bukak cerita panduan semasa kemalangan..prosedur yang terbabit…tips mengelakkan ditipu…sekadar cadangan bro.

  16. report je la..
    dlam 24 jam, pastu biiar pihak polis buat siasatan..
    kalau makcik tu tak dtg klau dia salah nnt dia kne saman la

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s