funtasticko design

http://funtasticko.net

Youngman Europestar L5 sedan & hatchback!!!

22 Komen

L5 hatchback

L5 sedan

Ini merupakan gambar terkini Youngman Europestar L5 sedan & hatchback. Nampak ada perubahan sedikit dibahagian grille hadapan. Ada mirip grille Proton TUAH di KLIMS baru-baru ni. 🙂

Advertisements

22 thoughts on “Youngman Europestar L5 sedan & hatchback!!!

  1. dah tukar face dah natang ni..aritu buruk..la ni ok sikit

  2. Proton patut cilok idea interior dashboard dia skit2 .. ada yang leh masukkan dalam proton untuk nampak lebih mewah ..

  3. overall x lawa la kereta ni, nampak macam design biase je..wira se lagi lawa..

  4. sebenarnya rekabentuk nya menarik, susuk badan yang bersih dan kemas terutamanya di belakang, pada posisi hadapan perlulah di kreatipkan lagi agar tampak menawan. terdapat unsur kenderaan eropah seumpama kenderaa Rover butan Inggeris seketika lepas. cuma apa yang kami inginkan adalah mungkin olahan rekabentuk lampu hadapan yang dahagakan sedikit omph supaya lebih menarik dan dinamika untuk tampak karektor ‘fierce’ lantas di paramukanya. mungkin akan menemui suksess kiranya dilabuh kan di perairan tanah malesia.

  5. engine cover with the heart beat of lotus,

  6. ceh. sedap2 je letak nama Lotus… menate sungguh.. hahaha… kat china buat apa sahaja tak apa… takdak syarikat luar leh saman.. muahaha.. apa yg depa dapat buat adalah halang sesebuah kereta tu dariapda dijual di luar china..

    • dio tok espot, tak po.
      sebak pasare, tanoh cino besaaaa. tu sebak dio gedebe tepek namo ikuk suko.

      • dieorg dah ada agreement ngan lotus and proton.. Lagipun jenama lotus nh ada pasaran besar kat china

  7. bro campro, gambar nh amik dari mana a.. ada link x..

  8. sebelah L5 sedan wane silver ada persona wane merah rupenye

  9. bile tgk lama2 rasa mcm leh accept la design ni..
    nampak kelainannya

  10. tp kalau juaal kt malaysia konfem kena kutuk kaw2.. lagi2 kalau org tau ni kete proton buat.. tp design boleh lagi cantik.. mungkin taste org kt china pelik sikit

    • market demand kat china besar.. Jadi kehendak dan keperluan org berbeza2. Sedangkan kereta copycat pun leh jual inikan lagi design sendiri..

  11. Bagi yang agak ‘marah’ Youngman gunakan brand Lotus ada cerita di sbealiknya. Youngman ni company buat bas di China. Dia nak venture buat kereta so dia appoint Lotus Engineering sebagai consultant (macam Proton guna Italdesign Giurgaro). Tapi pada amasa yang sama, Lotus yang merupakan subsidiaryProton cadangkan Youngman ambik aje Gen-2 untuk jimat kos di samping Proton dapat clear stock Gen-2 dan foray ke market China dengan pantas. Youngman setuju. Jadi agreement Youngman adalah sebenarnya dengan Lotus Engineering dan bukannya Proton secara direct. Sebab tu la dia banyak sangat gunakan nama Lotus nak promosi kereta ni, yang mana Tony Fernandes pun mungkin bengang sebab dia tak dapat restu Proton nak guna nama Lotus pun. Satu lagi fact di China, orang China suka brand selain daripada Jepun kerana semangat bengkek terhadap kekejaman Jepun ke atas orang China sewaktu nperang dulu masih tebal. Jadi GM, Volkswagen, BMW, dan Audi sales nya amat mencanak di China yang mana brand Jepun memang jauh ketinggalan. Logo Youngman ni pulak tengok-tengok rupanyanya logo ISPIRAsi daripada logo Porsche.Hahaha.

    • bagi saya nh salah satu JV yg mmg untungkan proton and lotus.. tapi yg pasti L6 yg deorh nak kuar tahun nh based on Exora….

  12. mmm… selepas dah kuar utk mass production, rekabentuk kereta nie yg berdasarkan model gen2 nie bleh diterima ar terutamanya utk market china. Tapi kalau nak gie jauh ke pasaran luar kena tunggu ar generasi kedua ketiga. Masa tu rekabentuknya tentu dah matang dari generasi pertama nie. Kalau sapa2 yg tak tau model nie dari gen2 mgkin x terfikir utk menyatakan demikian kn?:)

    cheers!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s