funtasticko design

http://funtasticko.net

Detroit Electric e63 ditemui di Subang Jaya!!!

15 Komen

Gambar ini telah diambil dari paultan.org tadi. Menurut blog tersebut, gambar ini telah diambil oleh Kenneth Sow di Subang Jaya semalam. Adakah ini model yang bakal menjadi model pertama Detroit Electric nanti? Nampaknya kerjasama antara Proton & Detroit Electric masih lagi berjalan, walaupun berita tentangnya telah lama menghilang selama ini.

Advertisements

15 thoughts on “Detroit Electric e63 ditemui di Subang Jaya!!!

  1. Perdana Fuga (Fuga ni cakap Jepun Ikan Buntal maksudnya)

    Rasnaya la, ni macam rumour aje. Kerjaaan akan gunakan Inspira Executive (panjang sedikit) untuk gantikan Perdana in the near future.

  2. Nak tau sgt bila Proton launch model-model EV nya. RON97 naik lagi. Kalau sebulan naik 10sen, cukup tahun harga RON97 jadi RM3.50..huh

    • tu RON97, RON95 pun leh gi RM2.00++ kot nanti

      • ntah la.. dah la naik senyap2. Bile dah naik baru masuk paper…
        Berbalik ke tajuk diatas.. saya rase detroit Electric sekarang mungkin tengah buat rnd lagi kot… ye la perancangan yg lebih mendalam…. Disamping dibantu proton….

  3. mana tahu itu adalah detroit? itu mungkin keter elektrik untuk proton …

  4. Nanti tarif elektrik pun naik. Lagi 1, kereta elektrik ni boleh pi paling jauh pun 200-400km. Nak full charge 1-2jam. Sebab tu dalam top gear ada sebut pasal Honda yang guna hydrogen cell. Elelktrik juga tapi tak perlu cas, cuma isi semula hydrogen.

  5. off topic** sy rase EMAS model produksi akan dikeluarkan bulat2 design yg asal or maybe ade sedikit toned down la to suit the market..sbb cikgu sy ckp mse tu proton dgn giugiaro sme2 design EMAS tp dua2 design sme cantik..so xleh wat ape..design giugiaro dipilih..tp sy xtau la kebenarannya..sy harap design asal la yg akan diproduksikan nti.. 🙂

    pasal persona R,cikgu sy ckp interior design persona R tuh proton yg buat disebabkan VW beli giugiaro semasa proses designing persona R..so,maybe giugiaro dpt design exterior je..cikgu sy ckp lg,mmg proton da sign contract dgn giugiaro tp interior design xdpt dilengkapkan sbb proton xabes byr lg..tp still khabar angin la..xtau la kebenarannya sejauh mne..

    just nk berkongsi~.. 🙂

    • harap2 dapat complete la..

    • biar betul nie.. Klau2012 nak launch patut da xde isu pasal design siapa dai follo.. Harap2 dlm masa terdekat nie ada la test mule dia dpt ditangkap…huhu

      • tu la, x sampai setahun lg..kalau ikut prototype dah siap & buat road test bila2 masa je..ada kemungkinan kita akan dapat spyshots Exora turbo dulu dalam masa terdekat, lepas tu mungkin kita akan dpat spyshots Persona R & EMAS buat testing sekali, macam dulu Satria Neo & Savvy buat road test sama2

      • psl design tu sy rse mse peringkat awal projek EMAS kot..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s