funtasticko design

http://funtasticko.net

Spyshots Exora Turbo terkini!!!

44 Komen

Spyshots pertama untuk 2011 akhirnya telah ditemui iaitu Exora FL CFE (turbo)!!! Gambar ini telah diemail oleh “unknown sender” yang menurutnya dia jumpa gambar ni di galeri gambar blog paultan.org . Tapi memang ada watermark paultan.org kat gambar tu..🙂

44 thoughts on “Spyshots Exora Turbo terkini!!!

  1. Peliknya,tak pernah pun PT post pasal ni
    Apapun,bumper depan dah tak boxy lagi.
    Grille pun nampak ada perubahan.

  2. harap rim tu just test semata2…tak syok kalau sama design dgn exora mc…
    hmmm…ada apa nak disorok disebalik selotep biru tu??…

    • dkt track Proton ada 2 exora turbo tgh test,satu mcm kat atas ni satu lagi rim 16″,lampu belakang mcm exora Prime…bumper dpn sama jer kedua duanya…Panoramic roof,sun roof xnampak pulak.

  3. kalu masuk rim 16 or 17 bru chanteq…..

  4. bro campro kalu info2 mcm ni cepat die..hehehehe

  5. hari tu test drive inspira, sempat tanya senior salesman yg in charge utk test drive tu, dia cakap, exora turbo akan launch bulan depan sekitar 90k. utk hybrid, akan diperluaskan pasaran kat negara yg dah terima pasaran hybrid ni dulu, mungkin akan dibuka untuk pasaran Malaysia lambat lagi sbb penerimaan hybrid kat Malaysia masih sejuk.

    • Em..kalau exora 90k (add on 15k), Satria Neo Turbo nampaknya area RM75k..

      Tapi kita tunggu Proton announce price list dia dulu..

    • ye ke bro..ada kemungkinan juga sebab theking pun ckap “very soon”..kalau 90k mesti premium spec sekurang2nya macam Exora 25 tahun Proton..harap ada la sunroof, kasi lg upmarket..🙂

      • Saya teka je bro..tapi rasanya xlah add on sampai 15k..mungkin tolak cost original CPS, dan tambah harga baru CFE dan new BCM..ada kemungkinan Exora baru berharga sekitar RM80k..

        Nak letak 90k boleh. tapi dgn syarat, mesti ada panoramic moonroof dan rain sensor. Sengaja bg cadangan.huhu

      • Saya nak sangat Exora ada sunroof…
        Bodoh2 citra pun ada jugak sunroof..

    • Theking dah cakap 2nd quarter 2011 launch Exora CFE ni a.k.a. Exora FL.

  6. exora turbo, tempting.
    if the price is 90,thats quite high. hope that AFFORDABILITY is always within proton vocabulary.

    and i gurantee if the formula is right, this exora turbo, could easily win as COTY anytime. not only here but also anywhere this car is sent for export.

    also still waiting a so called persona r, probally theres no such thing as persona-r, but it will be a protons global car, like what chevy cruse is and it will be exported everywhere.

    and for satria neo, with turbo, again with APRC reputation, its irresistable pocket rocket, just forget the trd, to the extend forget the type r. – this is an affordable thrill.

    • Bro awak,

      teringat dulu DSZ pernah ckp, ‘Proton bukan lagi kereta murahan’..jadi utk high end Exora (yg full spec) semestinya utk pembeli yg mampu membeli. pada yg xmampu, 1.6 CPS dah memadai.

      TRD ada keluarkan model Corolla S2000 dan Auris S2000..tapi xpasti debutnya kat rally mana. Type R pula, baik lupakan je. Civic FN2 Type R bukan tandingan Neo. Neo S2000 cuma ‘bersengketa’ dengan Pug 207, Skoda Fabia (IRC) dan Lancer Evo X (APRC). Hoho

  7. campromania :
    betul tu bro, sebab tu CUSCO ambik Neo jadi kereta rali..lepas jadi Neo bakal jadi legend macam Impreza & Lancer la..

    TRD Sportivo spec mana pulak?hahaha

  8. alza bkn tandingn..so lepas taruk CFE kt exora ni, sure xkn dengar lg perkataan
    under power..over power pulak…haha

  9. andy :
    alza bkn tandingn..so lepas taruk CFE kt exora ni, sure xkn dengar lg perkataan
    under power..over power pulak…haha

    Saya xhairan sangat kalau Alza still jadi MPV terlaris utk 2011 nih. Proton sebelum ini laporkan mereka hanya mampu keluarkan maksimum 2500 unit Exora je sebulan. Sedangkan jualan alza pada Okt dan Nov 2010 ialah masing2 3232 dan 2404 unit. Jadi secara teknikalnya, Exora xkan dapat mengatasi jualan Alza.

    Tapi itu soal jualan. Soal underpower/overpower, harap janganla ada yg mod Exora turbo ni kow kow sangat. Maklumlah orang kita ni genius tahap gaban. hoho

    • haha..alza mmg bkn tandingn exora..alza cuma keta juga mpv..
      sy baca yg kwn kita attached aritu..psal review kt thailand top ten..
      depa puji exora ni dri segi space,handling..but mau engine lain..
      so bila cfe ni dh siap..so xde lg komen new engine..please lg..
      so bila exora ni dh ckup power..mgkn customer ragu2 dgn ciri2 kselamatn..

  10. Klu boleh ekzos mcm Exora prestige baru cun.

    • tu la, bual dual ekzos

      • camp, yes do agree with u, and also it must have a suggestion of a diffuser, or hot air excharger outlet look alike from the rear brake system so that it will look slight performance serious in character.

        so it will be badged with CFE in the rear? no turbo badge?
        PUG 308 does put turbo…

        or the turbo badge is reserved for satria neo?

        but not important though, like the golf gti dont have turbo badge.

        but for me very nice if proton put turbo badge,,,what do you think?

      • Yup..buat 2 separate ekzos is just nice. Tapi jangan pulak tambah cosmetik macam2. Proton kena tampilkan kematangan dalam semua produknya..

        Mungkin Exora boleh letak badge Turbo. Atau nak lagi lowprofile, letak je 1.6T. Namun feature keselamatan perlulah sepadan dengan kuasa enjin yg ditawarkan..Hoho

  11. mmm… sekali dua pandang kalau rupa depan exora turbo tu adalah savvy, tentu menarik kn? ada iras.:)

    cheers!

  12. awak :
    4 star, oook

    4 Stars maner? Internal testing jer ker?

  13. aiseh…klu cmnie le rupenye exora turbo…..sah2 la jd my-only-car…nk ruang yg luas, perfomance yg terbaik, gaya yg ranggi…full package dh tuh

  14. Tak sabar tunggu kelahiran Proton Exora Turbo ni.

    Kompem leh kalahkan pengeluar MPV paling mahal jika ditambah sedikit sebanyak accessories yang ada dalam Exora 25tahun. Harga cun, pakej menarik, semua ketua keluarga pasti tertarik. Mesti jadikan Exora T sebagai wishlist mereka~!

    Tahniah buat proton dapat mengeluarkan engine yang bertepatan dengan citarasa pengguna. Harap dengan r n d baru, engine baru proton lebih bertenaga dan berdaya saing.

  15. kalau tengok depan die dah macama transformer pun ada..
    but still, we still cont get 360′ picture…

  16. Bro campro, proton japan dah aa websites..
    http://www.proton.co.jp/

  17. tp cuma ubah bumper depan je ke? satu yg saya nak cadangkan; wiper belakang tu kalau integrated kt cermin lagi kemas dan cantik

    sekurang2 nya ubah sikit bentuk lampu belakang tu, saya rassa mcm dah kurang menarik lak exora ni kalau tgk dari belakang

  18. wa.. bes ni…

  19. bila nak launch

  20. bila agaknya launching exora m6 turbo?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s