funtasticko design

http://funtasticko.net

Headlamp Persona R???

45 Komen

Perbandingan dengan headlamp Proton TUAH

Menurut sumber gambar ini kereta.info gambar headlamp di atas kemungkinan headlamp untuk model Persona R. Ada kebenaran juga sebab design headlamp tu hampir sama dengan headlamp Proton TUAH. Siap ada daytime running LED light lagi..diharapkan rekaan keseluruhan Persona R berbeza dari TUAH. Ada kemungkinan “prototype shop” sedang membina prototype Persona R untuk buat road test tak lama lagi, jadi sesiapa yg terjumpa jangan lupa ambil spyshots ye..🙂

45 thoughts on “Headlamp Persona R???

  1. Smart la macam ni Persona R, cuma jangan masuk air berwap macam AL product lain seperti VW, Vovlvo, BMW.

  2. lain skit kalau perhati elok2 (adakah mata aku kerow?) pada bahagian atas tu, ada bulge abit (mcm headlamp saga fl) and di situ ada mcm reflection plastic textures. btw nice detailing there, this might be the best design/production output from proton😀

  3. nampak gaya daylight running light mmg ada….

  4. headlamp savvy kot tu. ade org bikin bg serupe dengan tuah.🙂

  5. xtaula nak kata ape..xleh nak komen slagi lampu ni xmasuk betul2 ke body persona r tu..papepon hrp kan model yg futuristic utk persona

  6. jadi airbags akan jadi compulsory untuk local car stat 2012.. Jadi kalau tuah basic dah ada 2, jadi high spec harap ada extra… Harap exora pun ada extra airbags especially side and curtain airbags…

    • compulsory sekurangnya 1 airbag tahun 2012… kalo 2 dah kira extra la gak hmmm biasa jer..

      • ape la gov nh… buat la 2 airbag compulsory plus abs.. agak2 nye deorg semua naik kereta yg well equip.. jadi x tau mcm mane org yg bawak kereta x d abs..
        Dah la tahun 2012 lak tu.. bukan nye tahun nh…. haiyo..
        tapi kira ok la dari x d langsung..

  7. Off Topic:
    Tadi saya ada terjumpa satu Saga FL warna pink kat belakang Petronas USJ 4,yang peliknya kereta tu guna trade plate.Mungkin ada ‘misteri’ di sebalik hood nya.
    Nak tanya,Saga FL memang tak ada warna pink kan ?

  8. tadi lalu depan hicom terspot dgn 1 traller bawak exora warna merah solid, bhgn belakang warna hitam buka chrome mcm biasa..
    exora teksi ke exora b-line??

  9. tadi lalu depan hicom terspot dgn 1 traller bawak exora warna merah solid, bhgn belakang warna hitam bukannya chrome mcm biasa..
    exora teksi ke exora b-line??

  10. The king nye comment aku tunggu.. Tapi x menjawab post.. Keciwa jap.. Majuk la dengan the king..😛

  11. saya kurg bersetuju…alang2 wajibkan airbag, wajibkan sekali sistem brek sekurang2nya wajib ada Airbag dan ABS…

    baru seimbang

  12. salam..sayangnya DSLR xde,mungkin yang sy lihat tadi ditest trek Proton adalah Persona R,confuse adakah Tuah Persona R,kereta sebesar Mazda 3,rear light xsama dgn Tuah,curve front head light dgn radiator grill 80% hampir sama dgn Tuah….seperti biasa kereta penuh dgn tape hitam…theking tolong?

    • ye ke..bro ada member2 yg ada kamera tu ke? excited gile ni..rasanya tu la Persona R jika dibanyak tape2 hitam tu..

      • bro the king kata ari 2 kereta nh dah nak kuar atas jalan raya.. jadi tunggu je la..
        Jadi exora leper tu sekarang ape la cheritanya…

    • waktu kt klims hari tu, kawan aku kata tuah tu la persona-r.
      tp dia dept lain, bukan styling; so aku xble nk confirm.
      yg confirm pakai cfe turbo medium boost.

  13. saya rasa xlama lagi keluar lah kereta tu test kat jalan Malaysia,mata saya nampak mmg mcm mazda 3…tapi tah la nanti ada spyshot,kita komen ramai2,bab dslr tu sy tgh kumpul duit..tahun ni gak kena beli…xleh tahan ni.

  14. fuh… ni yang makin sayang kat Proton nih.. hahaha =p

  15. sebenarnya pagi tadi masa sy sampai kat area track tu,banyak kereta tgh test
    1)satria neo cps colour putih(spoiler r3)mugkin version RS tu kot
    2)Exora teksi
    3)Exora biasa…xtahu test apa.?
    4)Saga FL….Xtahu gak test apa?
    5)kereta hitam penuh tape…mungkin “Persona R”
    6)Persona kereta polis…colour putih belang merah tulis “TEST TRACK”…cun..

    *dkat test track Proton ada Honda Hybrid ngan Prius parking(xsilap mata saya la).

    • banyak tu tengah test, malangnya xde gambar..xpe bro, kitaorg sume tggu spyshots dari bro nanti..bro je yg selalu dapat skodeng area tu..🙂

      saga fl & exora tu rasanya test enjin iafm+ dengan gearbox agaknya, mungkin yg turbo jadi h-line & versi cps akan digantikan dengan iafm+ untuk b & m-line..mungkin gak Proton xbg nama b,m & h-line..dia akan jd macam saga fl nanti ada 2 versi je..

      kereta hitam tu la bro ckap saiz mazda 3 tu ye..rasanya tu la persona r..

      • kesian bro chor..penat die menunggu semata2 nak bagi tau kite semua maklumat terbaru… tu mesti pakai binokular nak teropong jauh2 lepas nh dslr lak…

    • Kena pakai DSLR jgk nih. Pakai lens 200mm mesti boleh nampak punya. Hai, xsabar nih. Ada masa nak pi skodeng laa. Dah bertugas di Shah Alam ni, rugilaa xmenyumbang input ‘Spyshot’ kat funtasticko. hoho

  16. Thanks bro chor .. apa kata snap skit .. skit walaupun kabur pun takpe .. sudah memadai untuk memuaskan hati kiteorg ..

    p/s: ade keje kosong lagi tak kat tempat bro chor?

  17. lampu depan mcm honda city….tp cun giler ar kkereta ni…10 bintang aku bagi.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s