funtasticko design

http://funtasticko.net

PANAS : Video Perodua Myvi 2011 dari TuanMustapha di YouTube!!!

134 Komen

VIDEO

Perbandingan dengan Toyota PASSO

Terhangat dipasaran!!! Inilah bakal Myvi 2011 yang akan dilancarkan tak lama lagi & berkemungkinan menggunakan enjin 1.5 dari Perodua Alza. Info mengenai video ini telah diberitahu oleh bro Matt.  Kredit diberikan kepada tuan punya video ini TuanMustapha yang telah meng”uploadkan” video ini diYouTube.🙂

134 thoughts on “PANAS : Video Perodua Myvi 2011 dari TuanMustapha di YouTube!!!

  1. harap lepas ini ada video Persona R & EMAS pulak..hehehe..

  2. saya suke lampu die.. mungkin sebab design dah lebih kurang Hyundai..

  3. Terbaik dari ladang ni.. Fresh, dpt gk diorg menyingkirkan design bulat2 dari passo hana

  4. sangat ke-hyundai-an

    ok la…. ade effort..

  5. sejarah tercipta……….???????

    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
    ADUI….GELI HATI DENGORNYE

  6. erk.. still nampak mcm ala2 feminin la.. x ley tanding mcm current myvi se.. pada pendapat sy la

  7. wlupun korang kutuk tp kena terima hakikat myvi merupakan kereta paling laris d malaysia… so secara overall myvi diminati ramai dan dikutuk olh segelintir je… ini berdasarkan fakta jualan kereta sepanjang 2010… saya pun pelik kenapa myvi mendapat tempat yg baik d hati masyarakat malaysia…. padahal proton menawarkan kereta yg lbh berbaloi berbanding myvi…

    • i talk to some people who own myvi. why? 1. low fuel consumptin and 2. the engine is a toyota technology.
      even the fact that proton car drives in a much batter manner. they just cant resist for the low fc and the engine. thats why.

      now that the offering is 1.5vvt, people know that the engine is used to power the avanza. can u imagine how good is its power or torque to weight ratio? this will also be the factor. why myvi is popular and will be popular.

      for me the answer is, engine, especially for the saga. saga need batter powerplant which should have been ready with iafm+vvt, although its only 1.3. but again 1.3 is a bit to a wanting ,or might increase the engine cc. , 1.3 not that it dont have the power but you have to whip it hard for that. even persona should be with iafm+ if their price at this category.

      i hope proton will not holding its pheonix too long. let the public see themselve and feel the proton car is refined in every way not just ringgit per metal.

    • Bro,orang beli pun sebab kereta ni asalnya T/D,dengan jimat minyak.
      Lepas ni kalau Saga dah di upgrade engine dengan gearbox baru,saga confirm orang ramai akan pilih Saga.
      Myvi ni setakat nak guna pergi kerja sesuai lah.
      Saga ni lagi praktikal kalau jimat minyak,guna pergi kerja boleh,guna pergi kerja pun boleh,guna pergi pasar pun boleh,guna untuk berniaga pun boleh,guna untuk pergi shopping pun boleh,guna nak balik kampung bawak durian balik pun boleh.
      Tak rasa myvi boleh buat semua tu.
      Apa2 lebih baik tunggu engine campro baru keluar.

      • Enjin yang nak keluar tu just upgraded version jer. Kalo nak tunggu yang betul2 baru, agak2 paling awal pun dalam 2014 la jawabnya.

      • @aku
        Sekurang2 nya untuk masa ni,boleh lah tunggu dulu improvement kat engine campro nanti,2014 lama lagi.

    • kawan peyno selalu bergurau kata keta myvi ni keta utk ppuan simpanan je… datuk2 kaya yg bela ppuan simpanan selalu belikan keta myvi utk mereka

      ni kawan peyno kata taww.. bukan peyno

      prrrrtfhhhh

    • ini kerana semua bau jepun..

  8. tunggu dan lihat aje la myvi d54t ni launch then baru leh cite..
    kalau semua nya ok, price, spec blh dpt jd pemenang no1 lagi 5 tahun..

    • Lepas tu kita tunggu Emas pulak keluar.

    • rasanya myvi dah tak leh jadi jaguh kampung lagi… sebab sekarang myvi jadi jaguh pon sebab rakyat takde byk pilihan lain… keta Saga BLM yg pakai engine campro yg selalu dapat persepsi negatif tu pon dales dia tak jauh beza dgn myvi… apatah lagi kalau EMAS dikeluarkan pakai engine jepun Nissan ke….

      org yg beli myvi sebab engine jepun kununnya tu pasti akan beralih ke emas yg pakai engine jepun gak…heheheh

      • Yela en Peyno, ni semua masalah persepsi yg ditimbulkan oleh dealer-dealer dan penjual kereta terpakai yg mengatakan enjin jepun kononnya superb dan problem-free.

        Kita sendiri boleh tengok betapa kesiannya kereta2 conti jatuh resale valuenya..padahal teknologi enjin kereta2 ni bukannya bodoh2.

        Budak2 kita sangatlah meng-agong-kan model civic 96’…bau jepun laa tu. Nak beli FD/FN xmampu pulak..(apa-apa jela..)

        p/s: Suka baca komen En Peyno dlm Tranungkite..

  9. Kalo kasi enjin Avanza n 4-Speed auto, baik takyah.

  10. lagi satu ramai org beli myvi sebab dikaitkan dgn cc kecil 1.3l = jimat minyak

    so kalau pakai engine 1.5l tu.. takde la alasan depa nak beli sebab jimat minyak.. malah ia sebenarnya bakal kacau market ALZA tu sendiri

    mungkin akan ada yg berfikir.. kalau myvi pakai engine 1.5,, baik amik ALZA terus.. bontot panjang skit

    hehehe

    • Kereta baru, tapi dapat enjin Avanza. Ape la si Perodua ni?

    • mesti la .. lepas ni dia claim plak 1.5 jimat sbb body ringan, dalam masa sama provok enjin 1.6 .. da biasa da tu…

      • body memang la ringan dari model asalnya yg kat Jepun, kat mana hilang berat tu xtau la..

      • Enjin Avanza 1.5 ni dah memang ketinggalan zaman. Tapi pada masa yang sama, enjin CamTakPro pun sama ketinggalan zaman.

        Aku prefer tunggu enjin Proton generasi baru 2014. Lagipun takde terdesak pun nak beli kereta baru.

      • proton first engin.. nak wat cam ne.. bukannya banyak carmaker buat engin deorng first dapat perhatian ramai.. KECUALI.. deorg guna bantuan company lain..

  11. Off topic:
    Nak tanya,sebenarnya kereta VW yang di jual di Malaysia ni di import dari Indonesia ke?
    Apa sebenarnya tujuan VW nak dapatkan kilang Proton sedangkan dah ada kilang kat Indonesia?

    • anda tahu fact pasal production proton?
      proton punya facilities terbaik, jadi vw berusaha menakluk proton dalam masa yang sama dapat facility yang terbaik utk capture market asia, lebih jimat,
      malaysia punya manpower pon antara yang paling ber’skill’, jadi siapa yang dapat capture proton, cuci kaki je la,
      kita orang malaysia sepatutnya beri perhatian pada mende2 macam ni, bukan nak tambah provoke vw,proton,atau perodua, sebab tu toyota japan senyum je kat umw😉

  12. LEPAS NI MESTI ADE ORG AKAN CONVERT BAMPER DEPAN TU CUTTING ALA2 LANCER…..

    CUTTING HEADLAMD KIRI N KANAN GRIL TU MCM ALA2 LANCER.

    (KALAU ADE YG SEGILER TU LA OBSES KAT LANCER)

  13. dak pe ah,

  14. cantik depan dia!!!!

  15. secara teknikalnya proton kalah dgn perodua disebabkan olh teknologi enjinla… sbb dr segi style n practical.. pada saya saga lbh baik berbanding myvi… tetapi bila bab enjin mmg perodua ada kelebihan… nampaknya zaman skg ni enjin dan teknologi menjadi faktr utama org beli kereta…. anak 10 pun klu myvi tu canggih org ttp beli gak wlupun hakikatnya saga lbh sesuai utk org anak ramai ni…

    • lepas ni akan ada iafm+ utk saga fl dlm tahun ni.. enjin family Y yang dijangka keluar 2014 nanti akan jadi nadi baru semua kereta Proton lepas ni..tunggu & lihat bagaimana prestasinya nanti..🙂

    • inilah kelebihan jadi anak syarikat.. Semua boleh depend dari HQ(bapak syarikat). Duit pun x yah risau sebab model tu bapak dah bawak keluar, jadi kos R&d sekadar macam beli makeup je.. Proton nh ibarat org kene buat plastic surgery, lepas tu baru kene beli makeup… Jauh kan beza beli makeup je dengan buat plastic surgery.
      Tapi tak pe. Hidup ibarat roda. Proton dan pernah jatuh dari tempat tinggi dengan teruk.., jadi harap p2

  16. aku harap bonet belakang myvi baru nih besar la sikit…
    sian gak aku tengok minggu lepas sedara aku terpaksa letak hantaran tunang 7 dulang dalam dua kereta, alza dan myvi… aku rasa, kalau pakai saga, cukup sebiji kereta jek….
    ehmm.. ada gak borak ngan vendor perodua dan proton…. pegawai kat situ kata, peratus perodua lebih banyak reject barang diaorang dari proton… mungkin QC kat perodua lebih teliti dari proton?

    • kalau macam tu nampaknya QC Perodua lebih bagus la…sebab jaga kualiti komponen diorang, ni yg Proton kena belajar & sentiasa tambah baik kualiti dari semasa ke semasa..kalau nak ke peringkat global, perkara ni perlu diatasi segera sebelum org luar kutuk & bash Proton balik sebab kualiti xjaga..🙂

  17. inilah kelebihan jadi anak syarikat.. Semua boleh depend dari HQ(bapak syarikat). Duit pun x yah risau sebab model tu bapak dah bawak keluar, jadi kos R&d sekadar macam beli makeup je.. Proton nh ibarat org kene buat plastic surgery, lepas tu baru kene beli makeup… Jauh kan beza beli makeup je dengan buat plastic surgery.
    Tapi tak pe. Hidup ibarat roda. Proton dan pernah jatuh dari tempat tinggi dengan teruk.., jadi P2 pun akan jatuh..cuma tak tahu bila…kalau jatuh pun, jangan la drop dead sudah la…

    • tu lumrah kehidupan..biasanya ada hikmah bila kita susah dulu ni, sebab kita sentiasa memperbaiki diri supaya jadi lebih baik & bila senang nanti kita sentiasa beringat time kita susah..sebab tu la org yg xpernah susah bila dia susah memang makin susah, hahaha… zaman kebangkitan Proton sedang bermula, tunggu zaman kegemilangan je..

      Perodua kalau jatuh pun xla teruk, tapi ia akan pupus terus jika T/D keluar dari pemegang saham utama atau terus hilangkan identiti Perodua dengan jadikannya kilang T/D sepenuhnya..🙂

  18. we hope that theking comes and post something that will at least proton fans to calm down regarding with this new release of this local compatitor.

    we hope theking be able to give us enlightements of what the proton’s latest blueprint in facing the present challange.

  19. design nampak macam i10, bumper tu kalo letak fog lamp bulat kosong memang sumpah burok, kalo ade cover mcm current myvi rase2 nye cantik sket, dia punya curve nampak kewl sket, tapi harap2 qc die akan lebih baik, aku sebagai bekas pemilik myvi dah serik ngan kualiti p2, setahun pakai ada 7 quality problem, sedihnye..
    sekarang saya pakai wira se, no prob at all, walaupon beli secondhand, siap ada untung jual myvi, hahaha…

  20. satria neo cps, berpuluh2 ganda berbaloi dari tin milo ni. wira se mmg x masalah ak pakai sekarng alhamdulillah

    • Ko banding tak sama kategori bang. Neo kereta tak laku.

      • bukan tak laku, cuma kereta ni termasuk dalam kategori niche market disebabkan kesilapan management Proton yg dulu.. 2 pintu ni xberapa praktikal sangat..banyak je jumpa Neo kat jalan..Neo CPS pun dapat sambutan yg baik.. CUSCO kat Jepun pun berani tune Neo jadi kereta rali, kalau benda xlaku xkan la orang luar berani nak jual kan, betul x?

      • kalu neo yg lama tu masuk cfe turbo, mst mengancam, bukan?

  21. kalau camnilah design myvi… emas jauh lebih baik. aku dh jemu tgk rupa myvi yg lebih kurang dari dulu.

  22. mmm… depan dia bleh tahan gak, lebih nampak garang n x ar nampak ‘cute’ mcm dulu. Tapi keseluruhan.. no komen ar… mmg badan myvi yg lama. Still nampak mcm major facelift berbanding new generation of myvi.

    cheers!

  23. Em..I must say this is a nice design. Perodua bijak mengeksploitasi selera rakyat malaysia kini yg mula cenderung kepada design korea. Tapi bab bontot (dgn izin) is totally mengecewakan..

    • 1. tahniah perodua sbb berjaya ubah bentuk passo+hana jd d54t yg nmpk “lain”.

      2. bab enjin 1.5L aku ske, tp safety features cmne? upgrade ke downgrade ke?

      3. sebenarnye, skali tgk aku dh rasa pelik. apahal bumper dia cm hampeh je?
      cm cincai?

      4. aku xexcited psl d54t. nk rasa enjin cfe turbo ni cmne…hehe

  24. perodua biase la bt design bontot mcm 2..sbb after 6 months launch..nnnti kuar la SE plak..lepas 2 exclusive plak..elite lg..bla..bla..bla..so klo skrg dah bikin bumper lawa2..abih la next time xde idea nak bt rupe cm ne lg..hahahah..1st design kene buruk dulu..br nmpk mcm ade kemajuan next bumper design..hahah…tp design bumper blkg yg ni nmpk mcm 1st design myvi mule2 kuar dulu la..

    • ntah2 P2 tiru Proton..tambah satu lagi ‘E’ lagi..cam “ELEGANCE”..haish…xnak la aku MYVI same name ngan Persona Elegance aku…

  25. Tahu tak rahsia kemana hilangnya berat kereta yang jadi Perodua berbanding model adik-beradik Daihatsu/Toyota?
    Jawapannya senang saja, cuba check material yang Perodua pakai. Hampir kesemuanya sudah cost-down daripada spec di Jepun. Thickness pun tak sama.

    Kalaulah Malaysia start wajibkan information on crash rating bagi setiap kereta yang dibuat di Msia, agaknya Perodua ni dapat berapa bintang? Atau nak terus tipu rakyat dengan rating yang Toyota dapat?? (dgn menggunakan material grad lain)

    Tak percaya? tanyalah mereka2 yang dah berhenti dari kilang perodua tu

    Fuel Efficient? Tipu lah, aku pemandu Viva Premium Spec, dan aku tak rasa pun kereta tu Fuel Efficient. Sama saja. Mungkin sedikit better dari SAGA tapi at least SAGA boleh bawa 5 person dengan selesa termasuk luggage yg byk.

    to me, Myvi ni dah overated sangat. boring sudah.

    • Selain Waja Euro (Impian), model Proton maner lagi yang ada pegi Euro NCAP? Takde kan?

      • untuk dapat Ncap.. bukannye leh senang2 je anta.. Sah2 kereta tu kena ada dalam pasaran dan itu ikut kehendak Ncap la samada nak buat test kat kereta tu ke x.. Sah2 la Ncap nh NGo.. Buakn semua kereta die boleh buat.. kalau semua kereta die test.. boleh bankrupt la..

      • mmm…kebiasaannya (kalau x salah saya) pihak Euro NCAP yg akan select random kereta2 yg masuk pasaran europe tu. Kalau suruh company tu hantar utk euro NCAP, dah tentu diorg hantar model2 yg diorg confident dapat rating tinggi jer. Euro NCAP bukan ar wajib utk masuk pasaran europe.

        sekian.

      • memang takde bro,tapi mana tahu lepas ni Persona R dan Emas ada chance nak masuk Europe.
        Mesti diorang akan test kalau Proton nak masuk Europe.
        Exora pun ada potensi untuk peringkat global,kalau Proton tambah airbag dengan safety features lain,kurang boleh naik 5 bintang.

      • ala, kalau inspira la saya rase cikai2 dah dapat 4 sebab ada isofax.. kalau tambah extra airbags, esp and etc dah dapat 5…

      • Hoho, ko panggil Waja Euro ye? Xpernah dgr pulak ada waja Euro..Proton Impian adalah..

        Saja kacau..hehe

  26. prolever :proton first engin.. nak wat cam ne.. bukannya banyak carmaker buat engin deorng first dapat perhatian ramai.. KECUALI.. deorg guna bantuan company lain..

    Abis Proton bukan guna bantuan company lain ke?

    • mmm… bantuan dari syarikat yg 100% share proton tak dinamakan bantuan tapi kerjasama:) Proton bangunkan enjinnya dgn kerjasama anak syarikatnya, Lotus.

      sekian.

      • Eleh, “Kerjasama” tu perkataan lembut untuk taknak cakap yang kita buat enjin guna kepakaran orang lain.

        Tapi pada aku lantak la kalau P1 nak buat enjin guna kepakaran siapa pun. Yang penting hasil dia bagus. Betul tak?

        Dalam hal ni tak timbul soal bangga hanya kalau 100% direka dan dibuat oleh anak tempatan. Yang patut kita bangga ialah hasil!!!!

      • mmm… sebagai rakyat m’sia, mmg ar hasil yg patut kita bangga. apa yg proton lakukan pun not bad gak kn? Tapi lebih bangga bila hasil tu dari anak watan kita. Sedikit sebanyak kita blajar something n dapat ilmu dari kerjasama ini. Dlm lotus pun ada engineer dari proton gak, so xde sebab kalau rakyat xbleh berbangga dgn hasil prootn-lotus nie, unless mmg kita dah menyampah dgn sesuatu brand tu, cipta bunga pun dah tentu nampah tahi sahaja (sorry):)

        … renung2kn, selamat beramal!🙂

        cheers!

    • maksud saya, proton buat engine campro dari scratch…walaupun dengan bantuan lotus….. Bukannya proton amik engine org lain lepas tu sumbat kat engine compartment kereta die… ataupun tweak engine org lain lepas tu letak kat kereta sendiri…. Lebih kurang belajar dari pakar bermula dari no1… Bukan sta2 dah no 10 ke 20 ke..

  27. farghmee :kalu neo yg lama tu masuk cfe turbo, mst mengancam, bukan?

    Enjin CFE cam menarik gak. Tapi Neo memang dah outdated.

    • neo memang sepatutnya dah masuk fasa replacement..tapi Proton buat masa ni tumpukan pada Persona R & EMAS dulu..tak tau la kalau Persona R ada versi hatchback tapi 4 pintu untuk replace neo..elok juga kalau ada macam tu..neo leh naik ke segment C pulak lepas ni

    • mmm… kena ingat, proton ingin menjadi syarikat global. So, neo nie adalah salah satu drp pasaran kereta 2 pintu yg diceburinya. Model nie bukan ar bleh dikatakan gagal kalau hanya bandingkan salesnya dgn segment kereta lain. Model nie perlu dibandingkan dgn model2 dari segmennya baru ar betul. Sebutkan ada berapa jenis model kereta 2 pintu dimalaysia. Selepas tu berapa jumlah kereta2 nie terjual. Lepas tu, letakkan ranking neo nie berbanding model dlm segmen yg sama tu. Dapatkan percentage jualannya. Waalla… Begitu gak dgn model myvi nie. Asasnya sama. Kalau cam tu ferrari jual 2 biji sebulan bleh ker kita kata rugi? Tentu ar ada faktor lain yg dipertimbangkan…
      Mgkin sepatutnya neo dah patut ada replacement, cuma buat masa nie proton lebih tumpukan model2 pasarannya utk mengukuhkan kedudukan syarikat n kewangan disamping membantu anak syarikatnya lotus keluar dari zaman kerugian sebelum2nya.

      sekian.

  28. From MUdah.com NEO RS:
    RM 79 797
    Now open for booking: R3 Satria NEO!

    Proton Motorsport proudly presents, new for 2011, Proton R3 Satria NEO.

    The legendary R3 Satria NEO returns for 2011 with new advanced features.

    – New design CPS body kit
    – Front splitter
    – Rear spoiler
    – CPS Performance Camshaft
    – Adjustable Camshaft Pulley
    – SRM24 ECU
    – SRM24 Exhaust system
    – Close ratio manual transmission with large final drive
    – Lowering spring set
    – Bridgestone Potenza Adrenalin RE001 Tires
    – Customized bucket seat
    – 2 DIN multimedia audio with voice navigations

    R3 Satria Neo is available in Fire Red with black roof.

    Only limited number of units will be made available.
    actual car will be made available only on the car’s launching in February 2011

    • bunyi macam sangat hebat je, tp saye prefer 4 pintu, limited edition bagi yang betul2 nak collect bagi saye ini sudah sangat berbaloi.
      saya rela tunggu campro cfe utk ganti 4g15 saye yg dah outdated tu(tapi khidmat tak pernah mengecewakan), haha..

  29. Jay :
    Ko banding tak sama kategori bang. Neo kereta tak laku.

    mcm pemilik myvi jek ni..

    • every model are make to meet the market demand.
      from saga to exora, they study the market very well, definitely the number of satria to roll out will be lower than the saga produced. so no question of tak laku. infact a low volume neo cps now quite many on the road.

    • kemungkinan besar la kot.. stress pasal myvi nak kuar baru.. sebab die baru je angkat myvi..

      • Yela tu..terkesan di hati tgok myvi 2011 lagi cun daripada Myvi LE dia..

        Bagi funtastickorian, kitorang xrasa apa2 pun. Jika design cantik, kitorang puji walaupun Perodua. Kalau xcantik, kitorang kutuk juga, walaupun Proton.

        Ini yang dikatakan pandangan xberat sebelah dan profesional..

    • Bukan soal pemilik ke tidak. Aku sebenarnya cukup berbulu ngan P2. Diorang jual model SUPER outdated macam Viva, tapi pada harga mahal.

      • memang tu la core business diorang rebadging kereta yg dah ada di Jepun, paling awal kita dapat pun 1 tahun selepas launch kat sana..tapi memang tak boleh blah dengan harga yg tak sepatutnya dengan kereta kecil & di”downgrade” material dia..kalau spec sama dengan Jepun orang tak la ralat sangat

  30. fauzan :
    mmm…kebiasaannya (kalau x salah saya) pihak Euro NCAP yg akan select random kereta2 yg masuk pasaran europe tu. Kalau suruh company tu hantar utk euro NCAP, dah tentu diorg hantar model2 yg diorg confident dapat rating tinggi jer. Euro NCAP bukan ar wajib utk masuk pasaran europe.
    sekian.

    Pandai pun! So korang ingat tak Exora entah berapa belas biji dibuat khas untuk crash test. Valid ker result kalo camtu? Fikir2kan lah.

    • cik abang.. saya rase cik abang kene banyak membaca la.. saya dgn kawan2 lain penat nak terang even kat PT pun danny ngan paul penat terg ttg apa fungsi Applus+ IDIADA tu.. Untuk itu buat la research ya..

    • Eh bro, Exora tu crash kat lab Applus+ IDIADA..memangla banyak bijik kena hantar crash. Banyak test nak kena submit, takkan hantar sebijik bang? Test guling, test side impact, front impact (pelbagai speed), rear impact. Kalau hantar sebijik, alamat hancurlaa Exora.

      Saya maklumkan pada awak, Applus+ IDIADA tu assessment-nya equivalent dengan EuroNCAP. Lagipun EuroNCAP cuma buat safety assessment pada model2 yg popular kat europe je bro..

      • Bukan soal banyak atau sini. Soalnya kereta tu dibina khas untuk dihantar untuk crash test. Sepatutnya di sourced dari market (kereta yang dah production)

      • ntah la bro, saye x paham ape yg bro tak paham.. setahu saya bende nh mudah je.. Deorg anta kereta tu nak capai 1 matlamat je, selamat untuk digunakan diatas jalan raya.. semua syarikat buat..

      • mmm… mgkin ar alza dpt rating 4 star dari MIROS ncap setanding Euro ncap tu n much better dari standard rating kat lab Applus+ IDIADA. hahaha…

        cheers!

      • so adakah bro Jay nk cakap,
        spec exora yg crash test kt idiada tu berbeza drp spec exora production?
        ada bukti ke?
        makan ble sebarang makan, ckp =/= makan.

  31. prolever :
    ala, kalau inspira la saya rase cikai2 dah dapat 4 sebab ada isofax.. kalau tambah extra airbags, esp and etc dah dapat 5…

    Bang! Nak dapat 5 kena ada active safety sekali bang (among others), takat airbags selambak pun tak dapat 5 bang.

  32. farghmee :
    kalu neo yg lama tu masuk cfe turbo, mst mengancam, bukan?

    Better buat baru, yang 4 pintu.

    • mmm… neo utk pasaran 2 pintu jer… kalau nak 4 pintu tunggu lineup model prootn hatchback derived dari model persona R.

    • aku ske neo yg 2pintu. kelainan sket.
      xpun buat 4pintu, tp nmpk cm 2pintu, e.g. rx-8.

      btw Jay, nape posting ko ni asyik off-topic jer? xble fokus?

  33. fridzmax :Hoho, ko panggil Waja Euro ye? Xpernah dgr pulak ada waja Euro..Proton Impian adalah..
    Saja kacau..hehe

    Bro tak baca ke dalam kurungan tu?

    Saja kacau…Heheheh.

  34. agak2 ni perodua nk letak myvi edisi ape lak ek??

    1. myvi FL
    2. myvi Elegance
    3. myvi exclusive
    4. myvi elite..
    5.
    6.
    7.

  35. Aku :Enjin Avanza 1.5 ni dah memang ketinggalan zaman. Tapi pada masa yang sama, enjin CamTakPro pun sama ketinggalan zaman.
    Aku prefer tunggu enjin Proton generasi baru 2014. Lagipun takde terdesak pun nak beli kereta baru.

    Memang betul. Aku cukup berbulu dengan perangan P2 yang suka lambak benda lama.

  36. fridzmax :Oklah Jay..saya xtau active safety tu ape. Boleh explain?

    Takat benda tu takyah jadi engineer pun ko boleh tau. Google jerla.

  37. bro, off topic… ni ada gmbr exora penyek kt PT blog.. cuba cek..

  38. Macam pondan aje..hikhik

  39. proton do somethig!!
    myvi sales double the saga for disember 2010.

  40. Myvi Extrem akan dilancarkan? Betul ke nama dia Myvi Extrem?

  41. Harga yang exterm untuk sebuah kereta yang agak kecik..

  42. nazri :
    extrem dari segi cucuk mencucuk, hi beam men hi beam, mencelah, zig zag kt highway lar bro.. cam tak biasa je kene .. tapi kalau aku aku cucuk blik kt corner sampai tak nampak tayar depan dia.. hehe

    Oh, extrem dari segi itu rupanya.. Lebih2 lagi kalau Myvi yg ada sticker Myvi owner club (atau yg seumpamanya)..Rata2 Myvi masuk club ni drive laju, kadang sampai membahayakan pemandu lain. Extrem sunggug. Saya selalu jugak ‘kacau2’ Myvi camni..suka tengok dorang berguling2 masa corner. Jalan lurus punyalah mencelah, jalan bengkok sikit mulalah brek bersusah payah..

    Namun tak semua pemilik myvi macam tu..kebanyakkannya sopan di jalanraya. Syabas..

    • yg x banyak pemilik bawak mcm tu sebab dah pemilik perempuan… sah2 deorg nh mmg trend terlebih sopan atas jalan raya…

  43. byk sgt komplen…g wat kete sdiri la,blagak pandai sgt kn..pakainye tidak tp ckp mcm2 haiss…
    sesuaila dgn org yg kurg bkemampuan kt malaysia ni haa..bkn smua mampu pki BMW mcm u all..peace😉

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s