funtasticko design

http://funtasticko.net

Lotus-Renault VS Team Lotus, mana satukah pilihan anda?

22 Komen

Gambar dari Paultan & Autoblog

Mana satukah pasukan Lotus yang sebenar masih lagi dalam proses perundangan yang cuma akan diketahui secara rasminya bulan Mac nanti sebelum musim baru F1 bermula. Kedua-dua pasukan ini ada kaitan dengan Malaysia dan menggunakan kotak gear serta enjin yang sama. Harap dapat bersaing dengan bagus dengan pasukan lain, kalau dapat podium lagi bagus, secara tak langsung menaikkan imej Malaysia. Good luck guys!!!

22 thoughts on “Lotus-Renault VS Team Lotus, mana satukah pilihan anda?

  1. Kalau Lotus Renault GP menang asal pulak akan menaikkan imej msia? Proton logo pun tak ada atas kereta dan lagu British anthem yg akan dimainkan kalau menang podium. Team Lotus kalau menang podium akan main lagu Negaraku, bendera Malaysia and the team is owned by Malaysian and also ade 1Malaysia logo atas kereta..:P

    • bro dah lupa ke Proton yg own Lotus Group? secara tak langsung ada kaitan dengan Malaysia & ada 25 orang anak tempatan di bahagian marketing & engineering ada dalam team tu.. Team Lotus pun ada juga anak tempatan dalam pasukan tu..so bila 2 2 pasukan ni berjaya secara tak langsung naik la imej negara..🙂

  2. tadi kt kajang terspot persona elegen warna ijau lotus.. no plet baru, so far seingat aku proton tak offer warna tu.. tapi nk fikir logik balik no plet baru tu takkan dah tukar kaler kot.. warna mmg lawa pergh..

    • kemungkinan owner dia memang peminat lotus racing/team lotus agaknya..sebab tu dia sanggup buat kereta dia camtu..minat punya pasal wang xde hal nye..hehehe..hijau british racing tu memang cun kalau kena dengan kereta..

  3. Aku sokong Lotus Renault + Proton.

  4. kalau fairuz fauzi menang (mana tau tetiba dgn ajaib dia dpt bwk kete f1).. lagu negaraku berkumandang kan.. hehe

  5. esok RON 97 naik lagi 10sen.. ni dia “ANG PAU” Tahun Baru Cina kali ni..jangan marah ye..🙂 ni ada kaitan ngan krisis di Mesir gak kot, ntahla betul ke x? hehehe..

    • hadoi… jenuh la kite…..

    • sebenarnya ada hikmah di sebalik kenaikan harga minyak,maksudnya gunakan kereta tu time betul2 kena guna.
      Saya tengok banyak orang sanggup guna kereta setakat nak pergi tempat yang teramat dekat,padahal boleh je jalan kaki,cara pemanduan kenalah betul,ramai orang complain kereta Proton makan banyak minyak,sebenarnya kereta Proton memang jimat minyak cuma ramai yang tak tahu cara betul nak tukar gear.
      Angin tayar pun kenalah check selalu,sebab angin tayar pun menjadi faktor pengunaan minyak.
      Jadi tak perlulah kita asyik nak menyalahkan kerajaan apabila minyak naik.
      Saya tengok tempat lain pun minyak naik,tapi kena ingat minyak ni bukanlah benda yang boleh diperbaharui.
      Lambat laun habis jugak.

      • Dah tau mahal… guna la RON 95…
        Minyak utk keta murah…
        Pakai keta mahal kena la guna minyak mahal… Dijangka penghujung tahun nie minyak akan cecah RM 3.50/liter jika trend harga minyak ni naik… Cuma RON 95 jer akan maintain… So tepuk body keta tanya minyak apa dia nak… hahaha….

    • Harap2 Proton cepat keluarkan kereta hybrid,dapat Saga hybrid pun jadilah.

    • nak tanya.. kalau enjin turbo kena pakai ron 97 ke? adik aku pakai satria modified turbo kata gitu… kalau enjin exora turbo sok kena pakai ron 97 jugak ke?

  6. deng…. perutdua nak tiru nama P1.. hampeh betol

  7. Minat Kaler hijau lagi…cun abis..
    Lotus renault dah selalu tengok kaler hitam emas nih..

    harap 2-2 boleh menang…

  8. 2-2 kete nie mmg smart die punye design…….

  9. lotus renault tu gambar lama
    ni r31 yg baru lancar semalam, cantik sangat
    http://www.formula1.com/gallery/launches/2011/559.html

  10. aku pilih lotus renault sebab ada banyak penaja dan lebih berpengalaman.

  11. Satu persoalan mengenai Lotus-Renault. Kenapa ada logo Lada (Pengeluar kereta Russia) tetapi tiada logo Proton walaupun kita tahu Lotus itu anak syarikat Proton dan Lotus menjadi penaja utama Renault? Takkan nak letak logo Proton sikit pun tak boleh? Dulu masa dengan Lotus Racing (sekarang sudah jadi Team Lotus), bayar sejuta dah dapat letak logo Proton besar lagi di belakang. Sekarang bayar berpuluh juta, haram tak nampak. Nampaknya memang nak promote Lotus sajalah, dan Lada. Proton? Nasiblah.

    • mmm… mmg pun diorg nak highlight kn lotus berbanding proton. Kalau lotus-renault nie cemerlang dlm f1 nie. Lotus akan lebih dikenali. Bila dikenali, ramai akan tahu proton milik lotus. X pe, proton bleh branding dlm rally dll.

      cheers!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s