funtasticko design

http://funtasticko.net

VIDEO : Satria Neo CPS R3 Concept dipandu oleh T.YAMANO!!!

14 Komen

Link video ni bro Hafazsy yang bagi tadi…tapi yang tak syoknya pusing2 situ jgak sebab track pendek..

14 thoughts on “VIDEO : Satria Neo CPS R3 Concept dipandu oleh T.YAMANO!!!

  1. nice rim, yg tu r3 punye rim ke?
    sebab gambar mase tokyo show, rim lain sket, atau sbb support oleh yokohama?

    anyway ada spyshot latest proton prototype..
    anda pasti tau

  2. haha

    dari dalam kereta

    menurut fazdli alang kereta satria neo nie engine standard saja dan hanya menggunakan engine campro 100hp yg digunakan oleh satria neo lite & persona saja tau😛

    • Yup, memang tu je yg dibenarkan utk Group N ni..Semuanya standard dan wajib menjalani homologation. Saya ada terbaca peraturan FIA, Valve timing dan valve lift tidak dibenarkan. Mungkin sbb inilah enjin campro biasa terpilih utk dipakaikan pada Neo Gr.N ni..CPS sah2 xboleh masuk.

      Maksudnya, katakan Myvi nak homologate kepada rally, vvt enjinnya kena dismantle dulu.

      p/s: Kita lihat, campro biasa ni jugak yg masuk competition. Padahal, orang kita bash gila2 Campro ni..


  3. engine std cuma close ratio dog box sebab Japan Group N rally rules, has to run with std exhaust system.. but can change for other championship like APRC🙂

    Sapa Kata Keta Malaysia Xhebat ha

  4. hah?? latest spyshot?? kasi le gmbar..nak tau..huhu

  5. prototype ape?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s